Startsida     Fredag 20 oktober 14:24   Din profil  
User:   Password:     Login   Become member
V75      V86      V65      V64      V4      DD      LD      Resultat      Vass eller kass/V75-mixen      Tränarintervjuer      Miljonklubben      V75-kalender      Baninfo      Gör Maharajah.se till din startsida
For YOUR language, use translate function below

Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera.

V75-TIPSET
Publiceras senast 3 timmar innan första start

Tränarintervjuer till V75 Åby - SM 14 oktoberV75-1, Brons, 2 640 m auto

 

1 Handsome Brad (Carl Johan Jepson) ser det äntligen ut som om han ska ha ­läge för det i alla fall. Var lika fin senast. Har ­egentligen bara gjort kanonlopp hela året och ­senast var inget undantag. ­Avslutade 09,5 sista 1 000 och spurtade väldigt bra. ­Hade till och med krafter sparade med ­huvan kvar. Även om placeringen inte var bra var ­in­satsen bra. Förhoppningvis kan vi hålla upp ledningen, säger Ulf Stenströmer.

2 Shelby Glide (Johan Untersteiner) får jag citera chefen om, ”han öppnar som en traktor”. Han kommer få en hygglig position i alla fall från det läget. 2 600 är bara ett plus och senaste starten är bara att glömma. Det blev bara fel. Formen är det inget fel på och han har gått ett banjobb också här emellan. Jag tycker alltid att han har en vettig chans faktiskt, säger Sofie Ericsson i Johans stall.

3 Silver Annie (Stefan Söderkvist) finns det inget negativt att delge om från min sida. Har varit jättefin i jobb och allt. Ett bra läge också. Det går inte att ändra så mycket mer. Jag tycker inte att hon är mycket sämre än de andra. Det är mycket hur loppet blir kört helt enkelt, säger Robert Andersson.

4 Pharaon Face (Adrian Kolgjini) tycker vi gick fantastiskt bra senast men blev lite het. Bra i ordning, går optimalt balanserad och ett perfekt läge. Bör räknas om han inte ­möter några överdjur, säger Lutfi Kolgjini.

5 Anna (Björn Goop) är bra och i fin form. Har inte varit det på länge tycker jag men var bra senast. Hon går med samma som hon ska. Är inte bättre barfota. Så det spelar ­ingen roll. Bra spår, bra kusk, bra form. Det är många snabba innanför och jag är rädd om hästen. Så jag vill inte att han ska satsa så jäkla hårt. Hon har aldrig gått på ­distansen förut, säger Anna Lindhe-Karlsson.

6 Västerbo Carrera (Jorma Kontio) är det bra med. Gjorde ett jättebra lopp senast. Bara det att det var två som var bättre. Han fullföljde jättebra och gick en kanontid. Tränar på som vanligt efter och verkar bra. Jag har svårt att sätta in honom mot de här men tror att han slutar i striden. Om han vinner är en annan sak, säger Krister Jakobsson.

7 Qahar Q.C. (Ulf Ohlsson) är den starkaste hästen och lär söka sig framåt tidigt.

8 Kung Edward (Roger Malmqvist) känns fin i träningen. Vi åker upp till Åby med en bra häst. Sedan kanske inte utgångsläget är så bra, men vi får ta det därefter. Det behövs absolut lite tur, säger Nicklas Dyrberg.

9 Staro Ivy League (Peter Untersteiner) blev det fel för senast i loppet. Det kan vi ­glömma. Jag tror att han har bra form och är lite ­gynnad av distansen. Tycker att det ska vara en outsider i det här loppet, säger Peter.

10 Gunell Palema (Örjan Kihlström) ­gjorde ett bra lopp senast. Hade stått över och ­gjorde ett jättebra lopp med tanke på det. Tror att hon gör ett bra lopp på lördag. Borde gå framåt. Kommer gå barfota fram. Blir det hård körning kan hon vara med där framme. Behöver fart, säger Håkan K Persson.

11 Whisky Akema (Claes Svensson) ­håller sin fin form. Har gått ett jobb i veckan och ser ut som vanligt. Om han ska vinna krävs det tur med positioner och tempo men toppformen sitter där i alla fall, säger Claes.

12 Bobbery (Oskar J Andersson) är allt bra med. Han går som vanligt men är bortlottad. Så han är totalt ointressant. Det är snabbversionen. Det är så klart för svårt från det här läget, säger Daniel Schützer.


V75-2, Monté-SM, 2 140 m auto

 

1 Raspberrysky (Beata Persson) har bra form och ett bra läge. Klart att ­motståndet är tufft men hon är en av dem som ska ­räknas. Det tycker jag. Hon brukar gå bra i ­monté och formen är på topp. Innerspåret är bra. Hon är inte snabb från start men man blir sällan fast i montéloppen. Det borde bli ­tempo. Så förutsättningarna ser bra ut. Hon är stark till slut, säger Veijo Heiskanen.

2 Raggamuffin (Nathalie Blom) verkar bra. Gick precis ett lättare ridjobb och allting känns bra. Sedan är det väldigt hårda ­hästar emot. Det är givetvis svårt att hävda sig i det gänget. Men han har jättebra utgångs­läge och en bra ryttarinna. Gör man en större ­gardering ska han ändå med. Det är mycket tillfälligheter som avgör. Allt kan hända och det är inte hopplöst, säger Lars Järpedal.

3 Licence Holder (Jenni Kaija) är i god form. Montélopp är hans favorituppgift. ­Distansen är bra eftersom det är en väldigt stark häst. Jag tycker att han är så bra att han ska ha en god chans att ta fina pengar. Det är många bra med och därför tror jag att det är ­omöjligt att vinna loppet. Men om han är trea eller ­fyra är det bra också, säger ­Tuija Irri.

4 Nantucket (Sofia Aronsson) tror jag är i strålande form. Känns så i alla fall. Jag tror och hoppas att han är så bra han kan bli. Kommer tävla barfota runt om och med det huvudlag som han har haft. Vi är väldigt nöjda med läget. Kan välja hur vi ska lägga upp det. Jag är optimistisk. Visat att han är bra när han är bra, säger Mercedes Balogh.

5 Art on Line (Iina Aho) har hittat sin form. Allt ser jättebra ut. Han brukar vara bra med monté och nu är det hans årstid ­också. ­Hästen känns bara bättre och bättre ­hela ­tiden. Det är några bra hästar med här men han är inte dålig själv heller. Formen är ­uppåt och han känns bättre och bättre för ­varje start. Det fanns mycket krafter kvar i mål ­senast. Min känsla är faktiskt att han kan ­vinna. Iina kan bestämma taktik och kör ­alltid på klockan. Hon vet att det inte går att ­köra i 10-fart första 1 000, säger ­Mikko Aho.

6 Highspeed Call (Jenny Brunzell) var bra senast han startade. Fick stryk av en Elitlopps­häst men gjorde det han skulle bakom ­honom. Jag har faktiskt ingen aning om hur han kommer vara med monté nu. Han har gått ett jobb och Jenny var nöjd med det hon kände då. Jag har ingen aning om chanserna faktiskt, säger Nicklas Pettersson.

7 Candor Hall (Sofia Adolfsson) var grymt fin i Färjestad senast. Vann på en jättefin tid och såg jättefin ut också. Han var lika bra som vi hade förväntat oss. Möter ungefär samma motstånd igen. Det är några till som är lika montémeriterade som han är. Med tanke på hur bra han var senast kommer han att vara långt fram igen. Med i seger­striden, säger Anton Sverre i team Goop.

8 El Mago Pellini (Alexandre Dessartre) STARTAR EJ

9 Brasil Boko (Jennifer L Oscarsson) är det också bra form på. Mina två är jämngoda och det är positionerna som avgör vem av dem som är först i mål. Jag håller inte den ena före den andra. Det skiljer väldigt lite. Båda ska räknas, säger Veijo Heiskanen.

10 Erica (Lina Johansson) är det bra med. Hon har varit fin hemma och jag tycker att hon har toppform. Det är ett tufft lopp så klart och dåligt läge också. Jag hoppas på ­lite tempo i loppet. Hon brukar gå in i mål. Det brukar oftast bli tempo i montéloppen. Klart att det är mycket tuffare hästar än vad hon har mött men hon har inte varit trött vid monté­segrarna heller, säger Li Hanné.


V75-3, Sto-SM, 2 140 m auto

 

1 Nancy America (Flemming Jensen) har lärt sig att öppna allt bättre. Kan få en perfekt ­resa härifrån med lite tur. Segerbud.

2 Schatzi Fayline (Veijo Heiskanen) hade tur med spåret och fick det bästa möjliga. Formen är fantastisk för dagen. Hon gör ett bra lopp och det borde räcka en bit, säger Veijo.

3 Super Ariel (Micael Melander) har känts riktigt fin nu. Var lite sämre i de två sista starterna i Frankrike. Fick gå på bete en månad efter det. Sedan har hon tränat och lördags joggade hon 15 över 2 100. Kändes skitfin. Så hon känns positiv. Bra spår också. Tror ­lite på henne, säger Kennet Häggström.

4 Carja (Jorma Kontio) är tufft anmäld, men vi ville prova. Formen är som tidigare. Jag har inga flygande vinstplaner men vi fick ett bra spår och om hon kan vara trea, fyra, femma är det bra pengar till de placeringarna också. Det är möjligt, säger Thomas Lönn.

5 Galactica (Lars-Åke Söderholm) har ­Malin varit jättenöjd med. Kändes laddad i söndagsjobbet. Lika laddad som i somras när hon var som bäst. Kanonläge gör att det ser bra ut på så sätt. Normalt sett är det ett hanterbart motstånd. Inte direkt någon som man räds på förhand. Det är innerspårets Nancy America som är vassast emot som det känns. En fin vinstchans, säger Lars-Åke.

6 Jetset (Peter Untersteiner) har det krånglat mycket med i år. Men nu fungerade hon fint senast. Vann ett breddlopp på Halmstad för någon vecka sedan och det fick avgöra om vi skulle prova sto-SM. Har hon tagit förra loppet på rätt sätt kan hon vara rätt bra nu. Hon har en väldig speed, säger Peter.

7 Darling Hornline (Örjan Kihlström) har känts som om hon är fint i ordning. Jag har mer eller mindre siktat på det här loppet. Haft det i åtanke. Men jag kan inte utlova toppform eftersom jag har hästar i stallet som varit dåliga. Allting verkar bra i alla fall. Vi får se hur loppet löser sig. Hur långt det räcker. Med tanke på läget vill jag bara kalla henne en outsider, säger Helena Burman.

8 Annabelle Dimanche (Robert Bergh) har fått några veckor med träning nu för att sikta in sig mot det här loppet. Hon känns bra här hemma i träningen men tyvärr har vi fått ett tråkigt utgångsläge. Så vi måste ha lite klaff på vägen för att det ska kunna gå. Känns bra i alla fall och vi hoppas hon gör en bra ­insats, säger Preben Sövik i Berghs stall.

9 Withma (Oskar J Andersson) har gått fint i Frankrike flertalet gånger och har fått ett bra smygläge den här gången i comebacken på svensk mark. Jag tycker att hon är en rolig outsider, säger Jörgen Westholm.

10 Olympia Gold (Per Linderoth) gjorde en bra insats i lördags. Klart hårdare emot nu.

11 Speedy Foxy Vicane (Thomas Uhrberg) gjorde ett bra lopp på Solvalla i finalerna. Gick 10,5 sista varvet från sjunde utvändigt. Så det är fortsatt form. Hon går som på Solvalla. Klart att det är ett tufft lopp men de fem senaste har varit tuffa lopp och då har hon gjort det bra. Vi hoppas att vi kan vara med bland de tre, säger David Källgren.

12 Firewire (Björn Goop) var överlägsen från ledningen i ett enkelt gäng senast. Nej.

 

 

V75-4, Klass II, 2 640 m

 

1 Tina Gel (Kajsa Frick) är mer stark än ­speedig. Kan inte direkt öppna någonting. Så vi hamnar säkert för långt bak från spår ett. Hon börjar lära sig men det blir ingen ­position i den främre träffen nu. Vi får hoppas att det blir överpacat. Då går hon alltid rejält till slut. Men vi måste ha tur, säger Kajsa.

2 Garcon Above (Johan Untersteiner) ­STARTAR EJ

3 M.C.C.Orlando (Carl Johan Jepson) har gjort det riktigt bra på slutet. Visat ­riktigt bra form och kunnande. Den enda ­plumpen var når han var trea på Färjestad från ­ledningen. Innerspåret var inte riktigt snällt plus att det var tre omstarter. Formen är fin. Vi kör bar­fota runt om för att försöka hitta en extra växel nu, säger Ulf Stenströmer.

4 Amazing Memory (Stefan Söderkvist) har jag större hopp på. Han bara sprang med ­senast och var hur bra som helst. Jag tror att han har bättre chans att vara med där ­framme än vad Anna har i alla fall. Det blir inga ändringar, säger Anna Lindhe-Karlsson.

5 Wix Pride (Örjan Kihlström) vann från spets i ett enkelt gäng senast. Svårare nu.

6 Tottenham (Kevin Oscarsson) har vi ­siktat på det här med eftersom han står precis ­inne i klassen och inte tålde mer pengar. Vi har försökt träna honom för att han ska vara bra på lördag. Spåret är vi nöjda med och tror att han ska kunna öppna bra. Förutsättningarna ser bra ut. Hoppas att han ska vara med och göra upp om det, säger Stefan Persson.

7 Iris Palema (Mikael J Andersson) gjorde det jättebra senast och känns bara likvärdig i träningen också. Så jag tror att hon ska ­göra bra ifrån sig igen. Blir inga ändringar. Kan ­kliva iväg rätt så bra om hon kommer rätt bra på det. Jag tror absolut inte att hon är borta. Tror på halvchans här, säger Pär Hedberg.

8 Viking’s Topline (Anders Svanstedt) har skött sig bra i veckan här nu och det ser ut som om han tagit loppet på bästa sätt. Det känns som om han bara blir bättre och ­bättre. Smygläge och det kanske är lika bra det. Om vi ska vara med och försöka vinna loppet tror jag att det är rätt väg, säger Anders.

9 Rhesos Face (Adrian Kolgjini) gick bra ­senast. Är faktiskt en häst som kommer allt mer och mer. Spåret är som det är men jag tycker att han ska duga hyggligt. Han ska ­lättas lite i balansen nu, säger Lutfi Kolgjini.

10 Racer Reo (Magnus Jakobsson) verkar allting bra med. Känns bra efter förra starten. Det är inga ändringar på gång. Han går som han har gjort tidigare. Om han kan vara trea, fyra har han gjort det bra. Tycker inte jag kan begära mer, säger Peter Cederin.

11 Global Trader (Jennifer Tillman) gick bra senast. Det är en latebloomer. Han har kommit fint på slutet och var riktigt fin senast. Han är i fin utveckling. Jag känner mig inte slagen på något sätt. Det beror helt och hållet på hur det blir kört. Han är stark och rejäl. Spänande, säger Henrik Larsson.

12 Chianti (Björn Goop) var jättebra i Kriterieuttagningarna senast och var nära att ta sig till final. Hästen är annars i bra ordning. Men han är tre år, det är spår tolv på 2 600 volt, det är Åby och det är V75. Man ska ha klart för sig att det är tufft att runda dem då i tredje­spår. Frågan är hur långt det räcker. Jag vill bara hålla honom som ett platsbud i första hand, säger Anton Sverre.


V75-5, Klass I, 2 140 m auto

 

1 B.Dollar (Jorma Kontio) har bättre form än raden. Det blev fel senast när det blev en öppning i Elitloppstempo. För tufft. Han håller bättre form än raden. Jag tror inte att han kommer vinna men hoppas att han kan få med sig lite prispengar, säger Li Hanné.

2 Duke of Mearas (Kim Moberg) har ­bättre form än raden anger. Påkörd näst senast och senast ryckte vi minst två skor för ­mycket. Han får inte blir diskad igen så nu får hon ­köra lite på safety. Garderar man loppet kan han hänga med. Blir fyra eller två skor nu. Då sitter de bak, säger Svante Båth.

3 Masterglide (Magnus Jakobsson) känns fin. Var struken på Färjestad. Var inte bra där och fick en liten skada men det har blivit bra nu. Han känns fin. Var bra i ett banjobb i måndags. Tror på en fin insats och ett bra ­läge fick han, säger Peter Untersteiner.

4 Rambo Rivner (Kaj Widell) känns okej ­efter loppet och sådär. Kommer göra en ny okej insats. Gick så fort senast att det inte gick att ta någonting till slut. Får försöka hitta ner någonstans. Jag har en hygglig häst men han måste ha det lite serverat. Hoppas på en peng, säger Kristian Lindberg.

5 Gravity Falls (Örjan Kihlström) avslutade vasst senast på Solvalla och tog hem tredje­priset. Hästen har fin form och han duger bra i sin klass, säger Roger Walmann.

6 Twigs Briard (Johan Untersteiner) är jätte­svårbedömd. Vann ett breddlopp senast. Men förhoppningsvis har poletten trillat ner nu och vi har kommit fram till vad vi ska ha för utrustning på honom. I grund och botten är det en jättefin häst. Det vet alla. Men vi får ligga lågt, säger Sofie Ericsson.

7 Don Corleone Trot (Veijo Heiskanen) har gått jättebra på slutet men fick ett sämre läge här. Det gör att jag får ligga lite lågt. Men om han skulle komma ner bra och få bra ryggar är det inte helt omöjligt. För Don ­Corleone Trot är bra i ordning, säger Veijo.

8 Magic Happens (Peter Untersteiner) går okej. Fick dödens senast. Har fått det var och varannan gång nu på sistone och har ­inte vunnit på länge. Den här gången får man ­ligga lågt med det här läget. Men jag tror ­ändå att hästen är lite på gång, säger Peter.

9 Glenn Boko (Björn Goop) var jättefin på Färje­stad senast och spurtade bra ute i ­banan då. Det finns ingenting att klaga på så. Han är bra i ordning i alla fall. Det var synd att han inte fick framspår så att han kunde ha utnyttjat sin startsnabbhet. Vi får ta dem bakifrån den här gången. Han är med och gör upp om det, säger Anton Sverre.

10 Now or Never Flair (Carl Johan Jepson) är en bra häst som tävlat mot tuffa motståndare hela tiden. Känns väldigt fin i träningen. Senast galopperade han direkt i starten men då var det voltstart. Mycket bättre med bilstart. Det är inte fel med bakspår heller. Han kan vinna med klaff på loppet. Möter ingen som är överlägsen, säger Mikko Aho.

11 Cash Converter (Stefan Söderkvist) är jag nöjd med formen på. Han är i väldigt fin form. Tyvärr blev spåret tråkigt. Det var det värsta som kunde ske för honom. Jag tror att det blir svårt därifrån. Med framspår hade jag varit positiv, säger Marc Baek-Nielsen.

12 Kahleesi (Ulf Ohlsson) är även hon ­bättre än någonsin. Har varit jättefin. De hade ­under 13 på henne i 2 000 meter efter start­galoppen på Färjestad. Sedan vann hon med sparade krafter på 12 blankt. Senast blev det lätt även om det var billigt. Formmässigt duger hon men nu möter hon hingstar och har sämsta läget, säger Ulf Stenströmer.


V75-6, SM/Guld, 2 640 m auto

 

1 Readly Express (Jorma Kontio) fick spår ett och det är inga konstigheter. Han kan öppna om man laddar med honom. Hästen har gjort allting rätt och måste absolut ses som en bra chans. Det är klart att det är bra hästar emot men som han har varit är det klart att man inte är rädd för någon egentligen, säger CG Björkroth hos Timo Nurmos.

2 Rapide du Pommeau (Thomas Uhrberg) känns fin. Sprang i ingenmansland senast och är inget bra på att springa runt fält. Men han gick en 13-tid med volt och jag tror att det var nyttigt. Han är bra på att möta bra hästar men de här är jättebra. Kan mycket väl få en hygglig slant ändå, säger Thomas.

3 Nadal Broline (Ulf Ohlsson) gick helt okej i det hårda tempot ute i tredjespår senast och drog fram dem. Inte lätt när det går så ­sakta det första varvet. Hästen är bra i ordning och har ett bra utgångsläge. Så han ska vara en av dem. Jag tror att han kommer gå med skor bak nu, säger Reijo Liljendahl.

4 Västerboonthenews (Örjan Kihlström) startade för en vecka sedan drygt och gick ett jobb i onsdags. Han känns riktigt fin och jag är mycket nöjd med formen. Det ska bli kul att starta i SM. Det är tuffa 2 600-­hästar med. Han klarar distansen och har ett bra ­läge. Kan skaffa sig en fin position och då tror jag på viss chans, säger Lars Brindeborg.

5 Carabinieri (Peter Untersteiner) känns ­bara fin. Gick banjobb i måndags. Möter väldigt tuffa hästar men ligger han på rulle tar han absolut en bra placering. Som sagt väldigt tuffa konkurrenter emot och därför är en tredje-, fjärdeplats realistiskt, säger Peter.

6 Reckless (Björn Goop) har varit borta i två månader. Fick ett tufft lopp av Kaj senast men var jättejättebra. Fick ta igen sig lite ­efter det och har tränat på bra. Ser formstark ut ­hemma i alla fall. Möter några som är bra men han är garanterad att vara bland de tre. Tycker att han är ett skrällbud i ett lopp där det kan bli körning, säger Anton Sverre.

7 Order to Fly (Per Lennartsson) gör det bra hela tiden. Gjorde ett kanonlopp senast också. Spåret lurigt och motståndet stentufft. Trea, fyra och vi är väldigt nöjda, säger Per.

8 Spitcam Jubb (Peter Ingves) har tagit loppen som vanligt på ett bra sätt och känns faktiskt finare än någonsin. Har inte tappat något hull trots att han gått hårda lopp. Är inte ett dugg sämre än tidigare men nu fick vi ett pissläge. Strategin är bara att ladda för fullt. Dödens vill vi inte ha. Då är det bara att fortsätta trycka, säger Micael Broberg.

9 Mind Your Face (Kaj Widell) var duktig i dödens senast. Kan lifta med till någon liknande placering nu. Är ett hårt lopp här naturligtvis. Fyra, femma, säger Lars Friberg.

10 Digital Ink (Robert Bergh) gjorde en fin comeback senast. I och för sig i ett ­mycket enklare gäng, men var ändå stark och fin. Bör gå kraftigt framåt med det loppet. Vi har fått ett dåligt utgångsläge nu i förhållande till våra värsta konkurrenter. Gör att vi måste ha klaff, säger Preben Sövik.

11 Dante Boko (Adrian Kolgjini) möter ­Readly Express nu och från det här läget är det iskallt att försöka slå honom. Kan säkert vara tvåa om det flyter, säger Lutfi Kolgjini.

12 Alfas da Vinci (Joakim Lövgren) fick en planerad paus. Har gått ett par rappare jobb på slutet och ser fin ut. Han är redo. Sedan kan det behövas något lopp i kroppen för att nå riktig toppform. Men han ser så pass fin ut att det ska inte vara någon större ringrost. Fäller många till slut men det kan bli för långt fram, säger Fredrik Pedersen hos Joakim.


V75-7, Silver, 1 640 m auto

 

1 Ultimate Wine (Johan Untersteiner) är bättre än någonsin tycker jag. Känns riktigt fin. Nu möter hon silverhästar och det blir så klart svårare. Jag är väldigt glad för hennes utgångsgläge. Hon kan få en fin löpning. Formen är på topp, säger Peter Untersteiner.

2 Cab Hornline (Per Lennartsson) har fått ett intressant lopp här tycker jag. Bra läge och distansen trivs han med. Så det ser bra ut på så sätt. Blir det inte ett för tufft lopp för ­honom är han med och strider om det och kan vinna loppet. Skor bak, säger Per.

3 Jairo (Joakim Lövgren) har visat bra form på slutet. Var rappare än han har varit ­tidigare i senaste starten. Han är en stor och tung häst, så det har tagit de här loppen att komma i ordning på riktigt. Det ska bli kul att se honom på lördag. Jag tror han kommer vara med långt fram, säger Fredrik Pedersen.

4 Good’s of Norway (Peter Ingves) har fått ett bra spår och är en riktigt bra häst. Har gått tuffa lopp och senast blev det allt för tufft när det gick 1.11 första kilometern på en dålig bana. Han har varit väldigt snabb ut här i Danmark men är inte så beroende av var han hamnar. På Åby får alla chansen. Har bra chans, säger Marc Baek-Nielsen.

5 Rolex Bigi (Örjan Kihlström) verkar det bra med. Formen är lite svårbedömd då jag inte kan köra de tuffa jobben med honom. Han gick ett rundbanejobb för tre veckor ­sedan och då var jag väldigt nöjd i alla fall. Det blir barfota runt om och eventuellt utan käk för första gången. Ett jämnt lopp men ett bra spår. Han är inte sämre än någon annan i ­fältet i alla fall, säger Maria Törnqvist.

6 Even’s First Boy (Flemming Jensen) duger fortsatt fint i klassen. Kommer ändå få svårt att räcka till här. Får nog främst vara nöjd om ett bidrag till kost och logi kan bärgas.

7 Electric Light (Peter Untersteiner) var ­lite blek senast. Hade lite skeva blodvärden ­visade det sig. Nu är allting bra igen. ­Spåret är inte så bra men jag hoppas och tror att han kommer gå bra. Så får vi hoppas att vi kommer till någorlunda härifrån. Det har ­visat sig att det är en bra häst, säger Peter.

8 Michelangelo Ås (Ulf Ohlsson) ­galopperade på väg mot spets senast. Möter flera ­ännu startsnabbare konkurrenter nu. Därför känns det som stor vingelrisk härifrån.

9 Furious Francis (Björn Goop) fick ett tufft lopp uppe i Bollnäs senast. Var helt okej men stannade lite till slut. Tycker ändå att han letar lite form. Han är lite upp och ner i prestationerna. Det är en humörhäst. Vi får se var han hamnar. Jag vill se honom göra ett bra lopp först innan man vågar lita på honom. Så lite svårbedömd, säger Anton Sverre.

10 Part Nan Angelen (Stefan Söderkvist) gjorde ett fint lopp senast på Romme i förra veckan. Behövde det loppet för att komma bättre i form. Jag tycker att han ser vettig ut här hemma efter det. Hoppas att han gör ett bra lopp. Ser ut som en vettig premiechans i första hand, säger Preben Sövik.

11 Mellby Drake (Robert Bergh) har ­inte startat sedan Derbyhelgen. Var inte helt hundra den dagen. Har tränat fint här hemma nu efter det och jag tror att han gör ett bra lopp. Fick ett bakspår här men är lite vassare när han får vara med där framme. Hästen duger för klassen men härifrån får vi ligga lite lågt, säger Preben Sövik.

12 Aron Palema (Mikael J Andersson) har ett dåligt läge igen och det är 1 600 meter. Känns som ett iskallt läge. Vi får ligga lågt och hoppas att de andra kör lite för fort. De måste bjuda in oss nu, säger Pär Hedberg.