V75 Bjerke 17 November

Den här veckan var jag helt inne på att avstå från att göra någon djupare analys och ta en omgång paus, då det är mycket norska hästar som jag inte sett och som dessutom är svåra att få något riktigt grepp om. Dessa utländska omgångar är inte direkt en personlig favorit. Förra veckan var det ju travfest på Eskilstuna och det går knappast att skryta med tipsen trots att jag var påläst upp över öronen. Jag hade både skjorta och byxor på att Nadal Broline skulle vinna men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att Björn Goop är för jävla överlägsen på att få loppen dit han vill. Nadal var grym och det blev en hedersam förlust… Som jag avskyr dessa hedersamma förluster! Urk..

Vad är det som har fått mig att ändra mig och vilja kliva in på toton imorgon? Norrmännen har sin värsting Ferrari B.R i första avdelningen och dessutom Lionel i Guld och dessa båda blir kraftigt överspelade så det är bara att försöka roffa åt sig lite av baggarnas kulor den här gången då jag inte tror att någon av dessa vinner!

Avd 1

2 Västerbo Exact satt fast med rubbet senast och hade Uhrberg valt dödens är jag inne på att han plockat ner Dear Friend sista biten. Inte fasen åker Uhrberg till Norge för att sitta fast igen utan det låter som det är spets som gäller. Det återstår väl att se vad som händer om det Norska monstret åker upp och spänner blicken i ledaren men vi lirar på att han svarar och plockar även med 4 Hickothepooh, 6 Linus Boy och 6 Sir Q.C som håller farten om det blir mjölksyra på övriga.

Avd 2

Här ser det ut som att 3 Velvatter blir favorit och om jag inte ser fel så står det 2600 meter autostart. Ett treårigt sto från USA ska alltså vinna det här loppet? Jag säger schas och tar med 2 Worrywart med Björn Goop upp. 5 Tokarev ser ut som en rejäl krabat och 6 Stand by Ken har vunnit på ett bra sätt på slutet. tre hästar räcker långt.

Avd 3

Här spikar vi 5 Global Trustworthy! Herrejisses vad fin han var i comebacken och den här grabben kan vinna från alla positioner. Självklart har jag respekt för en häst som Lionel men han har varit ute i vida världen och kajkat runt och måste väl försvara de norska färgerna när v75 kommer till byn? Jag var på Solvalla när han löpte dött lopp med Charrua Forlan så hur han ska plocka ner Global Trustworthy från utvändigt läge övergår mitt förstånd. Klart att det oroar lite att halvgalne Broberg har beordrat Goop att köra 2 Spitcam Jubb i ledningen men i mitt badkar är det 4 Donatomite som spetsar och släpper till Jorma och sedan är det Möcke Pra i som ljuder i högtalarsystemet i segerintervjun! SPIK!

Avd 4

Det här loppet är vidöppet och jag tänker ge starka 3 Moliere en chans till trots att han svek mig på Jägersro efter ett alldeles för tufft lopp. Jag tar med 6 hästar till och det behöver faktiskt inte vara fel att måla dit samtliga hästar här. Det får plånboken avgöra. 1-6 och nummer 12 i första hand blir det för mig!

Avd 5

Här är det relativt jämnt på strecken och jag har hittat mitt bästa drag i omgången som jag tycker går ner i klass och jag kommer spika på allt!! 3 Tropicana Ås bara vinner det här loppet. Hästen gick fortast av alla upploppet ner senast från omöjligt läge och var trea bakom Global Trust och Espirit Sisu. Jag har verkligen blivit imponerad av 1 Normandie Royal men den fick ge sig mot Majett senast och det andra motbudet 5Happy Steel fick tag i Navy Blue i sista starten. Med all respekt, Tropicana går ner i klass och det här måste vara min bästa vinnare sedan jag började skriva på den här sidan! Jag häller upp min juice och spetsar till den med någon stärkande innan jag i full eufori skriker in min SPIK SPIK SPIIIIIIIIIK!!!

Avd 6:

4 Vainquer R.P gjorde ett otroligt lopp på Eskilstuna och travade 12.0 full väg från omöjligt läge. Perfect Spirit och Selmer I H är inte med i startlistan men ett sånt jättelopp bara 6 dagar innan detta oroar lite faktiskt. Det kan slita en del att tömma sig så och när han nu ser ut att bli ganska stor favorit blir det gardering. Jag spelar 3 Seven And Seven som jag tror är vass trots att han såg ganska blöt ut på valla. 5 Enterprise som är ojämn men kan kuta om han har vaknat på rätt sida. 9 Giveitgasandgoo har slagit både Jairo och Generaal Bianco och är streckad på löjliga 15%. Tur att spelarkåren är glömska för den här var favorit i svenska gulddivisionen för inte alls länge sedan och det känns som om jag hittat en riktigt gammal fin klocka som stått och dammat på vinden. Bara putsa av dammet och gå till banken och lösa in stålarna!

Avd 7

Här tror jag ju egentligen att 2 Promo Kemp med Björn Goop är en riktigt stark vinnare. Jag tänker inte bryta mot en av travbibelns viktigaste kapitel att inte spika favoriten i sista loppet! Det blir ingen höjning alls på värdet om den här vinner och faktum är att han inte gått något speciellt förut i Norge. Det måste bli syn här och 3 Masterglide som är hård och tål elaka lopp ska med. En sådan som 8 Floris Baldwin har säkert inte toppform men den här har ju ruskig kapacitet och 2% är ju SLURP! 11 Flashing Boko skriker Norrmännen om så den åker med och 1 Smevikens Cruiser har ett fint läge och blir farlig om den får lucka till slut!

Spikar:

Avd 3 nr 5 Global Trustworthy

Avd 5 nr 3 Tropicana Ås

Omgångens streckfynd:

Avd 1 alla utom favoriten.

Avd 4 nr 3 Moliere

Avd 6 nr 9 Giveitgasandgo

Omgångens Lusekoftor ( överstreckade norska hästar)

Avd 1 nr 3 Ferrari B.R

Avd 2 nr 3 Velvatter

Avd 3 nr  10 Lionel

Till sist vill jag bara reflektera över hur det såg ut på Eskilstuna i helgen då jag var på plats bägge dagarna för att njuta av travet. För mig var Söndagen självklart höjdpunkten och att stå vid staketet och se Conrads Rödluva dundra runt fältet eller Perfect Sprit sida vid sida med Selmer I H skära mållinjen i princip samtidigt är obeskrivligt häftigt. Problemet är bara att det var helt tomt på Söndagen. Det som lockade folk var miljonerna på Lördagen med vidöppna fält, halvdan klass i loppen och oerhört svårtippat. Fullt i restaurangen, fullt på uteserveringen med spelgäng som tjoade och tjöt när deras vinnare klippte linjen först. Det slog mig att det är spelet mer än sporten som lockar folk nuförtiden och det behöver jag nog tänka på när jag skäller som en bandhund på Skarplöth och co för alla jackpotts och jättepotter de försöker skapa.

På Eskilstuna lördag såg jag ungdomar som partajade, spelgäng som vi hjälpte att visa hur man såg förväntad utdelning om deras häst vann nästa lopp och ny publik. Det är inte som förr när jag växte upp på E- läktaren bredvid gubbgänget som tävlade om vem som kunde sätta vinnaren med de högsta oddset och då det var en sport att vänta så länge som möjligt för att se så mycket som möjligt av provstarten att man faktiskt ganska ofta missade att lägga sitt spel. Det var köer till luckan!

Skarplöth är väl medveten om vad som lockar marknaden och försöker såklart möta ungdomarnas behov som nätcasinon och annat tjafs där de får för sig att man ska bli mångmiljonär på några sekunder av. Det tror jag vi behöver inse. Sedan behöver han ju inte reta upp folk med korkade uttalanden om att “han inte delar uppfattningen att hemsidan har problem” . Men jag tror inte folk ska gapa på honom att göra travet mer attraktivt. Där måste nog andra göra en större del. Han får hjälpa till med att ändra tillbaka till 14:30 så ska jag sluta skälla och förstå att han driver sitt företag med sina mål.

Travbanorna däremot, MÅSTE börja jobba mot ny publik. Att komma ut och mötas av plaststolar, helt kall totohall från DDR och i princip obefintlig spelservice kommer aldrig att få ny publik till banorna. Går jag på bio kan jag se en kass rulle för jag sitter skönt och har det bra med min gigantiska kartong popcorn. På travet blir jag ju rånad bara jag sätter min fot om jag vill äta och dricka och dessutom ofta i en miljö som gjort sitt för många år sedan. Går det sedan dåligt på liret vill jag aldrig mer tillbaka. Det måste bli modernare på travbanan. Korvmojen på Eskilstuna hade en handskriven skylt att man endast kunde betala med kontanter! Vad är det frågan om? Kutar vi baklänges? Det finns hur mycket som helst att skriva i ämnet och hoppas verkligen att det kommer bli lönt att investera på banorna för annars blir det nog ingen vändning. Och har man upplevt travets publikfester vet man att det är få saker som toppar den härliga atmosfären och pulsen..

Nåväl, det var lite annat! Nu önskar jag lycka till på liret och glöm inte att:

Endast den Flitige Belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Eskilstuna 10 november

Äntligen är vi framme vid Lördagen som alla travspelare sett fram emot en tid nu. Vissa har väntat och hållt inne sina insatser i ren frustration över att ATG lagt pengar på hög, medans andra har gnetat på, för att fylla på Jackpotten . Det råder såklart en spelhysteri utan dess like bland travfolket och 120 miljoner räcker ju till att försörja sig ett tag om man säger så!

Frågan är väl om vi någonsin har sett en mer svårlöst v75 omgång än denna? Jag hör många som pratar om att det är en ”rolig” omgång och min första tanke är egentligen, Rolig? Den ser ju tamejfan helt olöslig ut!!

Nåväl, nu slutar vi med svamlet och kastar oss över denna delikata V75 gåta:

Avd 1:

Tänk om jag visste ifall 10 Claude Debussy skulle sköta sig och trava hela loppet. Då hade jag spikat utan att blinka eftersom den gjorde processen kort med bland annat Handsome Brad i senaste starten. Men att spika och åka på en galopp  i första avdelningen när det är jättepott är lika tilltalande som att bada i Bällstaån på julafton. Vi streckar 1 Messiah som kan komma till ledning, 8 Jejje Palema som spurtat jättebra på slutet och mitt absoluta måstestreck är nr 3 Copitex. Träffar Jörgen rätt i volten och kommer till spets är det här loppet över och vi har inlett med en 4 procentare! Jag fyller möjligen på med några hästar till här men det kan man ju göra efter eget tycke och storlek på plånbok.

Avd 2:

Här tar vi tuschpennan och stryker bort framspåren direkt. Tillägg kommer bra på dem direkt och jag rankar 6 Kabanoss som första häst. 15 Great King Wine är ju egentligen bästa hästen men lär få dra tåget i tredjespår. Jag är inte alls säker på att det är rätt melodi och hittar 8 Mellby Ess och 7 Lady Zappa som fynd. Emma Smedeby ska alltså vinna V75 första gången hon provar det och dessutom på hemmabanan Eskilstuna denna storhelg? Va fasen vilken travsaga det vore i så fall!  Jag kan inte blunda för spurtstarke 13Blue Star Champion som gick ett våldsamt upplopp senast och han kanske kan rygga Great King och speeda vet vi att han kan. Sedan måste jag gnugga mig i ögonen ordentligt.

10 Maintanability har blivit streckfavorit och jag kastar mig in i arkivet för att kolla varför? Oskar J Andersson är ju för jäkla bra i dessa lopp och jag hörde att tränaren var väldigt uppåt efter värmningen senast men snälla någon? Favorit på v75 för att han vann ett 10 tusen kr lopp på Eskilstuna näst senast och följde med flocken i mål senast? Nääää.. Schas!

Avd 3:

Här hittar jag omgången bästa spik i 9 Nadal Broline. Jag har kollat både en och tre gånger på de senaste avslutningarna och konstaterar att han tar enormt på favoriten 2 Makethemark näst senast och spurtade  lika bra senast. Han vann den här helgen förra året och då var det Cruzado de la Noche och On Track Piraten som fick se sig besegrade. 4 Zenit Brick verkar på väg uppåt och är ju en riktig hårding att knäcka men kollar man noga så ser man att West Wing gick ett snabbare upplopp senast så prestationen kanske såg bättre ut än vad det var och åtminstone jag tror att Nadal har prickat formen bättre! Spik!

Makethemark och Milligan School är ingenting för mig den här gången utan dem får Harry Boy strecka!

Avd 4:

6 Topspin har blivit stor streckfavorit och den här tror jag noll och ingenting på. Tredjepar invändigt senast och hängde med pliktskyldigt när luckan kom. Visst att Goop brukar kunna jaga in det mesta men det här ska inte gå!Ca 17 tror jag den här kan i spets och då behöver bara pappa Untersteiner se till att ha vridit på i tid, för faktum är att 14 Veronibrukar möta Vamp Kronos och co och har helt annan fart än övriga här. Eftersom den har dragit sämsta läget tänker jag strecka på ordentligt och glöm ej 2 Supreme Face som Reijo pratat gott om och hittar han spets med den är det mycket bra vinstchans. 7 Kiss me Tooma gick jättebra senast och de här sistnämnda 4% arna rankar jag som klart bättre än favoriten. Jag får väl lyssna påBjörnkollen imorgon och se om jag är helt ute och cyklar här innan jag lämnar in utan storfavoriten.

Avd 5:

Här hittade jag till sist min andra spik i omgången och jag kunde knappt somna igår för jag blev så uppspelt när jag insåg att den här är ju helt klar! Jag pratar naturligtvis om 8 Logo Light som visat absolut toppform och bara dundrade runt fältet i tredjespår på Solvalla senast och han möter väl inte bättre hästar nu? Per Lennartsson fick prova att sitta upp senast och det verkar som de fann varandra direkt och trots spår 8 i voltstart lämnar jag den här ensam på kupongen! Untersteiner verkar inte tro på sin karamell. Jorma lär bomba mot spets med formlöse Bo C och Goop ger säkert inte bort något med Jula Extreme men jag tror JonasMobergs 3 Global Skipper är värst emot och lämnar jag in en top7 tar jag även med 10 och 12 som jag absolut tror är med där framme. Hur som, när dimröken lagt sig och 2640 meter är avklarat ska Per och Logo Light ha hittat ett sätt att vara först över mållinjen. Så är det bara!

Avd 6:

3 Espirit Sisu har imponerat enormt på mig och har både bra läge och kusk och den här var jag inne på att lämna ensam. Sedan såg jag 12 Vischio Holz i startlistan och noterar att folk verkar helt ha glömt bort att han näst senast såg ut som en svart Panter när han swishade runt bland annat Athos Racetrots att han stod 20 meter bakom denne och sedan bara försvann han i horisonten.  7Milliondollarryhme är också något utöver det vanliga och har fartresurser som duger ända upp i Gulddivisionen vad det lider. Fredde B och spår 7 kanske inte är ett vinnande koncept men jag tror på mirakel och streckar i alla fall. 5 Stonewashd Diamant lär hamna sist och han rundar inte dessa. Jag tar också bort  betrodde 1 Doctor Doxey Zenzeftersom jag inte tror han kan hålla upp någon ledning och alla hästar kan man helt enkelt inte betala för.

Ett bra trehästarslås!

Avd 7:

1 Dont mind me blir storfavorit och min tolkning är att detta blir många bolags ”nödspik”! Visst, jag såg honom i somras som en tiger från ledningen men nu är det höst. Är medeldistans och höstrusk verkligen den här jänkarens melodi? Om 6 Speedy Foxy Vicane gör om senaste prestationen måste den ha toppchans men startar ju tätt och det var ett ruskigt lopp den gick förra veckan. Jag vurmade ju för 2 Dartagnan Sisu förra veckan och när han nu fick spår 2 är det dags! Fast med rubbet två lopp i rad, kapacitet så det räcker och blir över och streckad på 3%!! Halleluja…  Untersteiner far och son åker med på systemet och jag tror mest på Isor Håleryd som jag tror är riktigt på gång!

Spikar:

Avd 3 nr 9 Nadal Broline

Avd 5 nr 8 Logo Light

Spelvärda lågprocentare:

Avd 1 nr 3 Copitex 4%

Avd 4 nr 2 Supreme Face 3% och 14 Veroni 5%

Avd 6 nr 12 Vischio Holz 3%

Avd 7 nr 2 Dartagnan Sisu

Dessa slänger jag framför Bussen:

Avd 2 nr 10 Maintanability

Avd 3 nr 2 Makethemark

Avd 4 nr 6 Topspin

Avd 6 nr 1Doctor Doxey Zenz

Avd 7 nr 1 Dont mind me

Jag kommer att befinna mig på Eskilstuna dessa bägge V75 dagar då travresa med tillhörande festligheter är bokat sedan länge. Det var ödets ironi att det skulle krocka med AIKs guldmatch i Kalmar men ser ni någon som hoppar upp och ner mellan loppen på söndag lär det bara vara jag som håller på att krypa ur skinnet…

Eftersom jag såg Breeders kvalen på plats på Solvalla kunde jag konstatera att Rödluvan såg magnifik ut och det är bara A sweet dance som kan hota om hon får lite draghjälp. I övrigt gladde jag mig åt att Dibaba såg underbar ut igen och min mordspik denna omgång blir Dream Knight Palema i avd 5 som spetsar och leder runt om mot betydligt billigare hästar än den mött på slutet!

Väl mött på Eskilstuna och kom ihåg att :

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Romme 3 november

Den här veckan är det hela 40 miljoner extra i potten och en ensam vinnare kan alltså bli obegränsat rik. Det betyder att vi behöver hitta en strategi som inte följer strömmen utan simmar rakt mot den. Inledningsvis ser det ut att vara en del starka favoriter så det gäller att gräva djupt om vi ska kunna hitta något som kan fälla åtminstone några av dem.

Avd 1:

Här hamnar jag direkt i intressekonflikt med mig själv eftersom jag träffat en av ägarna till 2 Xanthis Brazil flera gånger på Solvalla och det är en synnerligen sympatisk person. Nicklas Westerholm har haft den här i träning ett tag och han är riktigt förtjust i den här krabaten och menar att den är oerhört bra för klassen. Hästen bara exploderade i sista kurvan senast i debuten för honom och lämnade fältet åkandes. En sund spik att inleda med alltså? Hur var det nu med att gå emot strömmen? Precis hela travsverige stimmar om den här och alla verkar ha fastnat vid senaste loppet. Xanthis blir en så kallad “kommunare” som får mer streck än spelvärdet så för mig är det givet att gardera eftersom spår 2 med voltstart kan innebära trubbel och jag hittar massor av intressant just i det här loppet.

Nyckelordet här heter “kuskförstärkningar” och jag noterar glatt att 3 R.K Rapida får Per Lennartsson i sulkyn och fine 5 In love Boko rattas av Rikard N Skoglund för första gången. Givna streck för mig! Örjan Kihlström hoppar upp bakom 7 Arras Cando och har så gjort en gång tidigare och då var det springspår och voltstart på Rättvik och då bara small han till spets och han vann lätt. Kan bli något liknande nu då hästen gick jättebra i skymundan senast och trivs bäst i ledning enligt Svante som tränar. Göran Wester har ingen tur med spårlottningen men 12 It Happend Again har skrällt förut på v75 från omöjligt läge och senaste insatsen vittnar om toppform när han sånär fick tag på Zdenka.Han är streckad på 1% i nuläget och det är naturligtvis vansinnigt intressant. 10 Rocky Tilly åker med och jag kan inte heller släppa 6 Sebastian Hall . Vilken utstrålning den hästen har och kommer Claes Sjöström i väg i volten tror jag ingen går säker. Hur gör vi då med 8 Bobo? Den debuterade 2014 med tre raka segrar för Timo Nurmos och jag tänkte att den här fina hästen går rakt upp i klasserna. Sedan har det strulat och hästen finns nu hos amatören Åsa Bäck och har gjort en start där och blev tvåa. Jag tyckte att det var lite av den gamla Bobo och när jag nu fläskar på lite i det här loppet streckar jag även den.

Avd 2:

10 Ural är en helt underbar häst. Näst senast var han grym i dödens på Laskari och senast var det ju som att Örjan bara satt och log hela loppet när hästen vann v75 med spända linor. Han måste såklart ha toppchans även här. Det behöver inte vara fel att spika men 70%?? Snälla någon, det är bakspår på kort distans och vi vet ju att Örjan inte brukar mörda hästarna i spåren precis. Det är inte mycket som krävs för att det ska bli långt fram och vi tar fram penseln igen och målar på.  5 Dreamboy As är jämn och bra och värst emot enligt mig, 9 Roheryn känns given efter fina prestationer, 3 Brothers In Am kommer ta ledning och trivs på Romme, 11 Hawk Cliff på form och 12 Sign me up too på kapacitet även om lägena borde göra det svårt att vinna. Jag måste också ha med 8 Mellby Emeralds och jag tror nästan jag drömmer när jag ser att den är streckad på 1%. Läget är ju bedrövligt men oj vad fin han var senast och tänk om det äntligen har lossnat  för den här rejäla pållen nu?

Avd 3:

Här ger jag mig. Jag spikar favoriten 7 Heavy Sound. Vinklad vinge och de värsta konkurrenterna har bakspår. De ska alltså runda fältet och gå förbi Heavy Sound? Även om det är Halloweentider så tror jag inte på såna spöken. Återigen behöver jag bryta en av mina regler på v75 (förra veckan var det spik på favoriten i sista loppet) eftersom det är Kenneth Haugstad som är kusk. Jag garderar i princip alltid honom som favorit på v75 men med dessa förutsättningar får han en sista chans av mig. SPIK! Håll i dig Kenneth!

Avd 4:

Dags för kallblod och här garderas det friskt i samtliga speltidningar och experttips. Vi gör alltså precis tvärtom och skaffar oss en enorm fördel mot resten av spelarkåren. Jag rankar 15 Bilbo B.S etta och det måste bara ha lossnat för honom nu. Han är helt oöm och kan tåga runt dem i spåren. Kaj Widell vann med honom på Gävle och jag tror han passar perfekt på lite småtröge Bilbo. Vi tar med 14 Bellfaks som förstärks med Rikard N Skoglund och har en ruskig kapacitet. Sedan tar jag med 2 Finseth Yr eftersom den är helt perfekt inmatchad i det här loppet med 398k (tillägg vid 400k) så de har inte startat hästen på ca 2 månader bara för att stå perfekt inne här. Min sista spaning är ett måstestreck då jag såg 13 Tangen Braute på Årjäng. Han flög fram på upploppet med Magnus Jakobbson i sulkyn och nu får de chansen tillsammans igen . Den här hästen kan avsluta som ett varmblod och 4% får det att vattnas i munnen rejält. Sedan stänger vi butiken på dessa fyra hästar och låter dem som inte orkar plugga strecka alla andra hästar!

Avd 5:

Magnus Jakobsson sade inför förra loppet att 12 Global Unprotected skulle få ett snällt lopp inför Romme. Han valde då att krypa ner i femtepar invändigt och köra lite till slut. Han kan inte varit nöjd när spåret återigen blev 12, det var ju nu det skulle vara påställt och dags för v75 vinst? Blir det liknande passivt upplägg den här gången går det naturligtvis inte att vinna men i det här loppet tror jag spelarna kommer strecka ordentligt. Min uppfattning är att den här hästen är något utöver det vanliga och jag blir inte förvånad om den kommer tävla i gulddivisionen framöver.Den såg enormt fin ut i värmningen senast och jag ber för att han körs för vinst!  Till 15 % en jackpott-omgång är detta en given spik för mig!! Mitt bästa speldrag i omgången! MUMS!

Avd 6:

4 Erik Sting är solklar förstahäst och hade varit en spik om jag inte haft en kioskvältare i det här loppet. Perfekta förutsättningar med framspår och han höll ju på att stånga ut självaste Antonio Tabac näst senast när han gick ett enormt lopp i tredjespår. Björn Goop brukar ju sällan ge bort något gratis och den här gästen, 3 Chief Orlando är ytterst svårbedömd för mig men har gått fina tider. Den får plats på systemet. Jag tar även med 9 Speedy Foxy Vicane som ser ut som en obriserad bomb i loppen. Sedan kommer smällkaramellen och dunderdraget 7 Dartagnan Sisu !!Han backades sist i kön senast och fastnade med precis allt kvar. Djuse är tillbaka i sulkyn istället för preparè-Örjan och den här värstingen är streckad på 2%. När den här sitter har jag vid det här laget börjat bläddra i resefoldern efter en resa till varmare breddgrader.

Avd 7:

Ruskigt svårlöst och jag låter det kosta en del den här veckan eftersom det är mycket pengar i potten. 9 Hästar får plats på kupongen och missa för allt i världen inte  4 Special Major. Den gick barfota runt om för första gången senast och ,hör och häpna, spurtade ner Selmer I.H!! Selmer såg jag på plats på Solvalla i söndags när han gick en match mot självaste Whos Who. När Mika Forss får en perfekt lucka på upploppet och vrider till attack ställer jag mig naken i soffan och skriker…. Hyvää Päivää, Kitoooooos! Övriga streck blir hästarna 7 till och med 14 där jag även tycker att 14 Speed Delicious är en riktig hårding och totalt bortglömd!

Det här systemet kostar 4032kr så det blir till att ta kepsen i handen och gå runt bland spelkamraterna och sälja andelar. Vill man göra det billigare spikar man även Ural och betalar 576kr även om potentialen att sitta ensam då naturligtvis försvinner.

Spikar:

avd 3 nr 7 Heavy Sound

avd 5 nr 12 Global Unprotected

Miljondrag:

avd 1 nr 12 It Happend Again (1%)

avd 2 nr 8 Mellby Emeralds (1%),

avd 4 nr  13 Tangen Braute (4%)

avd 6 nr 7 Dartagnan Sisu (2%)

avd 7 nr 4 Special Major (1%)

Det är bara döda fiskar som följer strömmen / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Jägersro 27 oktober

Det ska bli riktigt kul att försöka leverera lite vettiga tankar om veckans v75 omgång på den här trevliga sajten.

Jag kastar mig rakt ut och konstaterar att Daniel Redèn tycker att  Propulsion känns så taggad och fin hemma på gården att han bestämt sig för att starta hästen en gång till i år.

Propulsion och Örjan Kihlström

Propulsion och Örjan Kihlström.

Fantastiskt för en travälskare att få bevittna det här djuret men spelmässigt är det inte särskilt kittlande. Dessutom är loppet lagt som avdelning 7 vilket betyder att hästen rent tekniskt blir streckad på 100%. Utdelningen kommer inte att röra sig nämnvärt, men att gå emot “Proppen” som troligen blir framvinkad känns som att ta sats och springa rätt igenom en betongvägg. Det får bli spik, trots att en av mina viktigaste regler är att aldrig spika en favorit i sista eftersom det speltekniskt är en usel strategi.

Desto viktigare då, att gräva djupt i arkivet och rota fram spelfynd som kollektivet har missat. Vi tar det från början.

Avd 1:

4.Dear Friend har sannerligen gjort en uppryckning sedan hästen lämnade Bergh och har fått ett perfekt läge och det är ju bara Cash Crowe som lyckats besegra henne på slutet. Stark favorit med perfekt läge men streckad på över 50% och då är det såklart autogadd. Det vankas strid om ledning då både 3. Stepping Spaceboy och 6.Västerbo Exact ska till ledningen och köras i tät. Vi får hoppas på lite vingel för favoriten och här räknar jag med att Örjan hittar rätt vägar och städar av dem till slut. Ingen kioskvältare men 16%9.Don`t mind me får duga i inledningen. Vi tar med de som aviserar spetskörning eftersom vi trots allt är på Jägersro och trots att jag blev besviken senast så tar jag även med 1.Othello Victory som har visat att han kan lägga iväg ordentligt från början.

Avd 2:

Vid första anblick tänkte jag lämna 4 Nolimitjimmit ensam på kupongen eftersom Conrad pratar enormt gott om hästen och den är relativt startsnabb och har dokumenterad form.  Det var innan jag gjort jobbet i arkivet. Galoppen senast lämnar frågetecken samt att det finns väldigt intressanta drag i det här loppet och det  gör att det måste målas på lite grann. Hur bra är 12. Sugarcraft egentligen? Läget är så kallt det kan bli men det gör också att strecken lär stanna under 10%. Som han såg ut senast så lös det blivande topphäst om honom och Björn får försöka skapa lite magi och lotsa fram honom i slagläge. Tänk om Sören Boel kan lifta med i rygg där och ha lite nytta av krafterna som blev sparade när han fastnade med vinstkrafter bakom Powderfinger senast. Powderfinger hade väl varit favorit här? men 11.Esteban S.T är streckad på 1%!! Rygga Goop och speeda ner dem tack! Vill också nämna att 5. Panamera byter ut Daniel Olsson mot Örjan och sedan behöver  jag inte skriva mer om det. Hur gör vi med Lars I Nilssons bägge hästar 2 Staro Kipling och 3 Timo Lane då? Streckas såklart! Det är alltid bra när man har en kompis från stallet med i loppet. 9.Cobbys Olifant får plats också efter sen information från en duktig travkamrat

Avd 3:

Absolut roligaste loppet i den här omgången då spelarna gör 1.Grandfather Bill till favorit med över 30% på Goop och läget naturligtvis. Det var alltså den hästen som stapplade förbi Faust Boko och höll undan knappt för Eraja Jaam efter ett perfekt lopp i rygg ledaren på Färjestad. Nu kan man förvisso lura sig lite på den här typen av hästar då de är lite sega och flegmatiska men håller farten bättre än man tror men vinner den här kliver i alla fall jag av på v75 och beställer tid hos psykologen.

4 Moliere lät bekant när jag slog upp startlistan och mycket riktigt var det den hästen jag såg på plats på Eskilstuna för över ett år sedan som gjorde ett jättelopp och vann med Kim Eriksson. Nu har hästen varit i träning ett bra tag hos duktige danske tränaren Peter Jensen och verkar ha hittat formen ordentligt. Den här långklivande älgen tror jag inte folk har koll på och det blir mitt bästa drag i omgången. Det blir trots detta inte spik utan jag plockar även med 10 Vincent AS som imponerat enormt och sedan går det bara inte att lämna 14.Surprise Power utanför kupongen. Som jag har svurit när den här har fått smått omöjliga resor och haft all otur i världen när Peter Zadel suttit i jollen. Nu får Adrian chansen för andra gången (vinst senast) och sitter den här, är det inte många som överlever. Den här hästen är otroligt underskattad och trivs ypperligt på distansen. Jag står över 12.Dragster den här gången fast den har bra kapacitet och blir lite streckad och sedan studerar jag när den återigen bryter ut och felar i sista kurvan.

Avd 4:

Här kliar jag mig i huvudet ordentligt. Lärlingar, 13 hästar hästar i fältet efter strykningarna och dessutom ett stolopp! Bästa hästen 14 Happy Steel har två hästar mindre att runda och det kan naturligtvis gå? Jag tänkte först gå rakt ut och spika 8 Staro Litchi på allt då hon brukar stångas mot Vamp Kronos och de andra kulltopparna och tycker hon står bra till här. Då läser jag en intervju där kusken Tobias Eriksson aviserar att han ska köra på chans! Hur kör man på chans från spår 8 med autostart? Jag kan alltså inte spika! På Chans?? jag orkar inte! Nåväl, det blev dyrt till slut och 2 Silent Victory, 4.Navy Blue samt lite roligare smällarna 11. Firstlady Michelle och 12. Global Tendency åker med trots hopplösa lägen. Henriette och Sören är helt ok och brukar hävda sig bra i den här typen av lopp.

Avd 5:

Här är nästa favorit som åker i papperskorgen. 1 Can Lane står jag definitivt över till den här streckprocenten då jag är tämligen säker på att 7 Dynamite Light bombar till spets och med helstängt, barfota och jänkarvagn kanske det kan hålla hela vägen i nerförsbacken på Jägersros upplopp. Adrian har haft det jobbigt ett tag men på Jägersro brukar han kunna brösta upp sig och få med sig lite framgångar. Blänkaren 3Norton Commander får också plats på kupongen trots genomklappningen senast och 5 Heart of steel ska också med även om jag alltså tror att han måste vinna från dödens.

Avd 6:

Här är det 4 hästar som är huvudet högre än övriga och dessa lär bli  jämnstreckade och det är alltså här jag tänker ta ställning. Efter många djupa veck i pannan och mycket velande blir det 10 Bandit Brick som får förtroendet som veckans andra Spik. Jag blev lite besviken senast när Toddler visslade förbi och motståndet här lär inte bjuda på någon enkel seger så varför hamnar jag på den här som spik? Hästen är helt perfekt inmatchad i det här loppet med sina 884k (stängt vid 900k) och Steen Juul har länge pratat om den här hästen som en tänkbar elitloppsrepresentant från Danmark. Jag köper surret och har blivit imponerad i varenda start den gjort under sommaren och jag tror att hästen behövde loppet senast. Goop får styra fram med 11.Global Trust, göra grovjobbet och sänka 5.Espirit Sisu som troligen hittar till spets och sedan får Steen Juul se till att hitta en vettig position och lita till sin svarta blänkare och låta spurten tala.

Avd 7:

Eftersom jag inte tror att 4.Cash Crowe, som för övrigt är bland de häftigaste hästar jag vet, får order att köras offensivt mot 6.Propulsion så blir det till att luta sig tillbaka och lita på att Örjan löser det här. Måhända kanske jag sätter i halsen när Adrian fått storhetsvansinne efter sina skrällsegrar tidigare och skickar iväg björnstarka 9.Platon Face för att brotta ner Propulsion men jag sätter mig ner i båten och ror med lugna årtag i land när jag konstaterar att Propulsion återigen är för bra.

Sammanfattning:

Spikar avd 6 nr 10 Bandit Brick och avd 7 nr 6 Propulsion

Bästa draget: avd 3 nr 4 Moliere

Bortglömda miljonstreck: avd 1 nr 3 Stepping Spaceboy , avd 2 nr 11 Esteban S.T, Avd 3 nr 14 Suprise Power, avd 5 nr 7 Dynamite Light

Den betalar jag aldrig för: avd 3 nr 1 Grandfather Bill , Avd 5  nr 1 Can Lane

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd