Startsida     Lördag 23 februari 07:31   Din profil   Live Trot   V75-kalender
User:   Password:     Login   Become member
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera.

V75-TIPSET

Publiceras senast 3 timmar innan första start

Tränarintervjuer till V75 Bergsåker 23 februariHästar markerade i blått utgör vårt system där 50% av eventuell vinst varje vecka går till Barncancerfonden och Hjärtebarnsfonden.
V75-1, Klass I, 2 640 m, volt

 

1 Ready Lane (Daniel Wäjersten) har fin form och var tidigare osäker i volt, men jag tror det ska gå bra nu. Han duger i klassen och har hoppat bort mycket pengar. Han är snabb ut, men taktiken avgörs av kusken. Min häst gynnas av ett jämnt hårt tempo och han är en av flera som ska räknas. Inga ändringar, säger Joakim Claesson.

2 Budets Lasse (Ville Karhulahti) har bra form och den senaste starten är bara att glömma då det strulade i loppet. Jag tror att han klarar spåret och kan öppna riktigt raskt.En av flera som ska räknas. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti.

3 Mr Clayton J.F. (Örjan Kihlström) har skaplig form och behövde loppet senast på Bergsåker. Han är ny i klassen och vi möter bra hästar. Läget är intressant och ­distansen tycker jag är okej. Vi står ganska hårt inne i loppet och vi kör som senast i utrustningsväg, säger Stefan Arvidsson.

4 Mr Matjes (Rikard N Skoglund) har bra form för dagen men nu har vi spår fyra i volten vilket kan vara bekymmersamt. Jag tror att vi får köra på chans och ladda den första biten, men det är klar galopprisk. Trea, fyra är jag nöjd, säger Markus Pihlström.

5 Scarpetta (Jimmy H Andersson) är en jätte­rysare som kan mycket i loppen. Kan dock få en del problem i voltstarten. Ska dock inte nonchaleras helt. Den femårige hingsten lämnas precis utanför min kupong.

6 Crackajack (Ulf Ohlsson) har fin form och vi får se hur vi gör från start i det här loppet. Han är snabb ut men jag tycker han går bäst bakifrån och i ryggar. Senast hakade vi ett annat ekipage och galopperade, men han var bra efteråt. Han ska räknas och är den hetare av mina i omgången. Det blir inga utrustningsändringar, säger Ola Martin Foss.

7 Special Major (Magnus A Djuse) är snabb ut och vi har springspår så det kan bli ledning. Jag ser honom helst i ryggar i det här loppet och skulle det lösa sig kan vi vara med en bit fram. Det blir inga utrustningsändringar, säger Mika Haapakangas.

8 Manofthematch (Jorma Kontio) kändes fin i den senaste starten men innerspåret var en fälla den gången. Allt känns som det ska inför den här starten och han kan ­dyka upp långt fram. Inga ändringar, säger 
Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

9 Laura Sånna (Oskar Kylin Blom) gick ett riktigt tungt jobb i söndags och hon känns fantastisk. Hon är visserligen enda stoet i loppet och går upp i klass, men jag ­tycker man ska passa henne. Om det blir tempo tror jag vi är med i segerstriden. Inga ändringar, säger Elisabeth Lundholm.

10 Harrington (Erik Adielsson) svarade för en fin insats på Axevalla i den senaste starten och formen sitter där. Jag tror det är en fördel med täta starter och är en av flera som ska räknas. Inga ändringar, säger 
Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

11 Real Masterpiece (Oskar J Andersson) hade lite problem i kurvorna i den ­senaste men avslutade bra över upploppet den ­gången. Det är en stark och oöm häst som går bra bakifrån. Det är svårt att vinna, men är vi bland de tre får jag vara nöjd. Inga ­ändringar, säger Joakim Reiser.

12 Electrical Storm (Mattias Djuse) tränar fint och har bra form. Läget är uselt och här­ifrån behöver vi mycket klaff för att komma in i matchen, säger Mattias Djuse.

 

 

 

 

V75-2, Stolopp, 3 140 m, volt

 

1 Au Pair Girl (Nicklas Westerholm) känns fin och är riktigt på gång. Läget är bra och vi är inte främmande för att köra i ­ledningen här. Jag har respekt för motståndet, men vår häst ska räknas. Inga ändringar, säger ­Oskar Florhedi stall Robert Bergh.

2 Xanthis April (Jörgen S Eriksson) känns fin och får ett snällt lopp härifrån. Hon är inte snabb ut och får smyga med på innerspåret. Det är främst en peng som gäller i loppet. Inga ändringar, säger Jörgen S Eriksson.

 

3 160 meter:

3 Damzel Eson (Jelena Fironova) har ­varit ifrån men gjort det bra i Estland i ­tidigare starter. Vi möter hårt motstånd och jag ­måste ligga lågt, säger Jevgeni Ivanov.

4 Vanessa F.B. (Ulf Ohlsson) känns som hon ska, siktar på att köra oss mot ledningen direkt. Om hon skulle nå täten och få fuska bort en del tror jag vi blir svårslagna. Jag har respekt för distansen, men är inte orolig. Norskt huvudlag, säger Markus Pihlström.

5 Sheilah Laday (Erik Adielsson) fick inte till det på ett knepigt innerspår senast men ­formen sitter där. Hon behöver fäste och om det klaffar kan vi vara med en bit fram. Inga ändringar, säger Peter G Norman.

6 Benita (Patrick Wickman) var inte på topp senast, kan ha berott på brunst. Spår fyra i volt är knepigt men distansen fungerar. Nöjd ­fyra-femma, säger Ingemar Söderberg.

7 Gathania (Ove A Lindqvist) var inte som bäst senast och har ingen förklaring till det. Tufft lopp och jag ligger lågt och hoppas på en liten slant, säger Aleksi Kytölä.

8 Tina Gel (Kajsa Frick) har toppform men är inte snabb ut. Hon trivs bäst i ryggar och ­banan får inte vara lös. Distansen är inga problem och jag tror vi är med i striden. Inga ändringar, säger Kajsa Frick.

9 O.M.Annie Marje (Jimmy H Andersson) kan få det tufft i volten. Ska normalt inte ­kunna räcka till seger i det här loppet.

10 Miss Golden Quick (Magnus A Djuse) är ganska stark men den långa distansen är ett frågetecken. Vi smyger med och hoppas på en fin peng, säger Mika Haapakangas.

 

3 180 meter:

11 Faye Bros (John Östman) blir bättre och bättre och jag har lite förhoppningar om att kunna vara bland de tre främsta. Hon är stark och har haft en del otur. Det blir rycktussar, säger Anders E Sandström.

12 Mountain Cleaver (Örjan Kihlström) har haft feber men känns mycket fin nu. Formen god och vi står bra inne i loppet. Kommer väl förberedd trots vila och distansen är passande. Ska absolut räknas, säger Pasi Tikkala.

13 Ladyofthelake (Pierre Nyström) känns jättefin och distansen är passande. Hon har tagit det senaste loppet väl och jag både tror och hoppas vi är med och gör upp om det. Inga ändringar, säger Lise-Lotte Nyström.

14 Amalia Cash (Jörgen Westholm) har ­inte startat på ett tag och tror hon behöver loppet i kroppen. Vi smyger med och hoppas på en fin peng. Eventuellt en vanlig vagn, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

15 Fame Boko (Per Lennartsson) har bra form och trivs allra bäst i ryggar. Struken ­inför senast och borde vara framflyttad nu. Kan vara med i segerstriden vid klaff, säger Marcus Sundberg i stall Per Lennartsson.

 

 

 

 

V75-3, Guld, 2 140 m, auto

 

1 Elian Web (Jorma Kontio) har jättefin form och hästen känns strålande. Han hade feber efter det senaste loppet men återhämtade sig snabbt efter det. Han går framåt hela tiden och spåret är optimalt för en startsnabb häst. Jorma avgör taktiken, men det är inte alls omöjligt att vi kör i spets den här gången. Inga ändringar, säger Katja Melkko.

2 Zenit Brick (Kaj Widell) hade en ­sämre dag i det senaste loppet, vilket alla ­hästar kan ha ibland. Jag tycker han känns fin ­hemma i träning och jag räknar med en god insats. Utgångsläget är optimalt och han ska vara favorit enligt mig. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

3 Nappa Scar (Per Lennartsson) är snabb ut och kommer få en fin resa härifrån. Formen ska vara god och senast kan det ha ­blivit lite tätt mellan starterna. Vi hoppas på rygg ledaren och därifrån är det en vettig platschans. Inga ändringar, säger Marcus Sundberg i stall Per Lennartsson.

4 Queer Fish (Ulf Eriksson) känns fortsatt fin och har tagit det senaste loppet väl. Jag tror inte att vi slår Zenit Brick från dödens, men om det skulle klaffa under vägen kan vi dyka upp i segerstriden. Hästen är på väg uppåt och jag har inte givit upp på förhand. Vi kör med blinkers, säger Magnus Träff.

5 Ochongo Face (Ove A Lindqvist) har gjort det helt okej men nu är motståndet alldeles för tufft. Han är medelsnabb ut och det här blir ett test hur han klarar sig i en tuff omgivning. Inga ändringar, säger Fredrik Palm.

6 West Wing (Rikard N Skoglund) är alltid ute i tuffa gäng och har på grund av det svårt att sätta nosen först med tanke på den stenhårda konkurrensen. Intressant med formkusken Skoglund upp. Tufft att tro på seger.

7 Highspeed Call (Oskar J Andersson) har ganska fin form, men har nu tyvärr blivit bortlottad i det här loppet. Vi siktar på att komma ner till plankan och sedan kör vi för en ­liten peng. Det blir inga utrustningsändringar, säger Nicklas Pettersson.

8 Beau Mec (Ulf Ohlsson) känns mycket fin i jobben men från det här utgångsläget blir det svårt att tro på en framskjuten placering. Jag måste ligga lågt och är nöjd om vi kan tjäna pengar i det här loppet. Inga utrustningsändringar, säger Lars Wikström.

9 Erik Sting (Örjan Kihlström) var verkligen värd segern i det senaste loppet och har fortsatt fin form. Allt känns som det ska i träning och om det klaffar kan han vara med i segerstriden igen. Inga utrustningsändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

10 Kadett C.D. (Erik Adielsson) har bra form och insatsen i den senaste starten på Axevalla förra lördagen var jag nöjd med. Den här gången ser det tufft ut och vi smyger med. Jag ligger lågt och är nöjd med en peng på lördag. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stall Robert Bergh.

11 Target Kronos (Adrian Kolgjini) läser du den senaste informationen, utrustningen och formen om i Lutfi Kolgjinis krönika i lördagens Sportbladet.

12 Speed Delicious (Nicklas Westerholm) galopperade tyvärr i den senaste starten på Axevalla förra lördagen och har nu inget riktigt lopp i kroppen men kommer ändå väl förberedd inför det här loppet. Från det här läget ligger vi lågt och hoppas på en liten slant. Inga utrustningsändringar, säger Kevin Svedlund i stall Nicklas Westerholm.

 


 

 

V75-4, Kallblod, 2 140 m, volt

 

1 Storm Odd (Ulf Ohlsson) STARTAR EJ

2 Eldvin (Jörgen Westholm) har haft ett uppe­håll men brukar gå bra direkt. Möter tuffa hästar, men ska inte nonchaleras. Bike, säger Oskar J Andersson i stall Westholm.

3 Titan Tabac (Oskar Kylin Blom) STARTAR EJ

4 Sjö Vinn (Jimmy H Andersson) har varit ­lite laddad på slutet och jag hoppas han ska ­klara fjärdespåret i volten. Han trivs bäst i ryggar och skulle det klaffa kan vi dyka upp långt fram, säger Ola Åsebö.

5 Sjö Odin (Ove A Lindqvist) ska normalt inte kunna räcka till seger. Får jaga en peng.

6 Smedsbo Faksen (Magnus A Djuse) har gjort det bra på slutet och planen är ju att köra oss till ledning. Vi möter en del ­tuffa hästar men det är klart att jag tror på en bra chans. Inga utrustningsändringar, säger Wiktor-Kylin Blomi stall Jan-Olov Persson.

7 Brödsjö Odin (Anders Eriksson) möter lite för tuffa hästar och vi smyger med. Jag ligger lågt och hoppas vi kan plocka en liten peng. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

 

2 160 meter:

8 Smedheim Solan (Rikard N Skoglund) har inte startat på ett tag och det kan säkert fattas en del. Det är en fin häst och skulle det lösa sig kan vi vara med en bit fram, säger Wiktor Kylin-Blom i stall Jan-Olov Persson.

9 Järvsö Pegasus (Örjan Kihlström) möter en del tuffa hästar och får nog svårt att ­vinna. Drömmen vore om vi kunde vara etta, tvåa och trea med våra hästar, säger Wiktor-Kylin Blom i stall Jan-Olov Persson.

10 Tangen Haap (Björn Karlsson) känns fin och träningen sköts väl. Vi anmälde till det här loppet i sista stund och jag tycker det ser intressant ut. Vi räds inte dödens om det går för sakta och vi ska räknas med chans. Inga ändringar, säger Björn Karlsson.

11 Art Kjarvald (Martin P Djuse) känns fin och jag tycker han har smygform. Har en bra avslutning och vi hoppas att Smedsbo Faksen inte får fuska bort loppet. Om det klaffar med tempo och rätt ryggar kan vi vara en bit fram. Inga ändringar, säger Camilla Röste.

12 Ingbest (Ulf Eriksson) har gått banjobb två veckor i rad (1,30-1,31/1 600 meter) ­efter vinterträning och känns väldigt pigg och på tårna. Vi hoppas tempot hålls ­uppe och löser det sig är vi en av flera som ska räknas. Det blir bike, halvstängt och alu­miniumskor, säger Fredrik Fransson.

 


 

 

 

V75-5, Klass II, 1 640 m, auto

 

1 Master Hill (Jorma Kontio) har varit ifrån ett tag men allt känns fint i träning med honom. Han har hög kapacitet men det kan fattas en del i den här starten. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

2 Let it Happen W.W. (Jens Eriksson) har ett fint läge och känns ännu bättre efter att ha fått ett lopp i kroppen. Hon är inte snabb ut och jag tror en invändig resa skulle passa bra. Svårt att vinna på V75, men en bit fram ska vi kunna vara. Eventuellt svensk bike för första gången, säger Kjell-Ove Eriksson.

3 Bon Ego (Ove A Lindqvist) var fin senast på Romme i min debut och jag tycker hon känns ännu bättre nu. Kusken bestämmer taktiken i loppet så får vi se hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Björn Röcklinger.

4 M.T.Master Don (Mattias Djuse) har gjort flera bra lopp och håller sin fina form. Han är bra för klassen och vi laddar en bit från start. Jag tycker han ska räknas med chans och kör som senast, säger Mattias Djuse.

5 Kias Mando (Heidi Hiltunen) känns fin men autostart kan vara lite besvärligt då hon kan stressa upp sig. Motståndet är hårt i det här loppet och jag vill undvika dödens. En ­resa i andra, tredje utvändigt vore optimalt för hästen, men det blir svårt att vinna. Inga utrustningsändringar, säger Nils Elfving.

6 Okashi Cheri (Rikard N Skoglund) har jag kört ett lättare jobb med och allt känns bra inför detta. Vi lär ladda för att hitta position i loppet men det blir tufft att vinna. Om vi är bland de fem är jag nöjd. Inga utrustningsändringar, säger Fredrik Palm.

7 Ripkin Joe (Per Linderoth) var jag nöjd med i det senaste loppet på Bergsåker och han borde ha gått framåt ytterligare med det i kroppen. Nu är vi bortlottade och Per får försöka krypa ner någonstans. Jag ligger lågt och är nöjd med en peng. Inga utrustningsändringar, säger Jonas Karlsson.

8 Lovely Tooma (Oskar J Andersson) har ­varit ifrån men träningen har fungerat väl. Läget är iskallt och det drar ner alla förhoppningar. Jag ligger lågt och hoppas på pengar. Inga ändringar, säger Jevgeni Ivanov.

9 What a Vap (Billy Svedlund) har varit bra på slutet och formen är på topp. Spåret är optimalt då han ändå inte är snabb ut och skulle det bli tempo gynnar det oss. Vi har siktat hit och jag är optimistisk. Eventuellt helstängt huvudlag, säger Billy Svedlund.

10 Copitex (Jörgen S Eriksson) svarade för en fin insats i den senaste starten på Bollnäs den 27 januari och är åtgärdad sedan den starten. Han tränar bra och bakspåret behöver inte vara dåligt för hästen då det minskar galopprisken. Han har en fin spurt och vid klaff är vi inte borta i loppet. Det blir inga utrustningsändringar inför detta, säger Jörgen S Eriksson.

11 Whitsun Eve (Magnus A Djuse) går ofta bra till slut men nu har vi fått ett iskallt läge. Vi får hoppas på turen och skulle vi tjäna en peng är jag nöjd, säger Erika Melin.

12 Kingofthehill F. (Ulf Ohlsson) har gjort två rätt så fina prestationer på slutet i starterna, men nu är vi bortlottade. Från det här läget ligger jag lågt och hoppas på tur och tempo. Det blir inga utrustningsändringar, säger Gabriella Laestander.

 


 

 

 

V75-6, Silver, 2 140 m, volt

 

1 Vic de Luxe (Magnus A Djuse) har fin form och innerspåret passar utmärkt nu när det är voltstart. Vi kanske kan nå ledningen men är inte beroende av den och jag ser det som vår bästa chans i omgången. Inga utrustningsändringar, säger Mika Haapakangas.

2 Importedfrmdetroit (Ulf Ohlsson) har ett bra läge och jag tror som vanligt på min häst. Härifrån är det en liten galopprisk men känslan är att det ska gå vägen. Han kan öppna och jag tycker man ska räkna med honom. Inga ändringar, säger Markus Pihlström.

3 Carelin (Erik Adielsson) är en jättefin häst som har svårt att hitta formen. Han tävlar duktigt och har en vass avslutning. Nu har vi ett fint läge och kan tjäna en hyfsad slant. Inga ändringar, säger Stefan Arvidsson.

4 Valeur (Sandra Nordemo) var okej i senaste starten på Axevalla och formen ska ­sitta där. Vi har ett knepigt spår i volten och jag tror det blir svårt att vinna. Kan vara en ­liten platschans på läget. Inga utrustnings­ändringar, säger Peter G Norman.

5 Västerbo Grosbois (Rauno Pöllänen) är snabb ut även i voltstart och min känsla är att han klarar av en felfri avgång trots ett knepigt spår här. Vi närmar oss den där riktiga toppformen just nu och om vi når ledningen kör jag nog där. Det blir en vanlig vagn i loppet, säger Rauno Pöllänen.

6 Rushmore Face (Adrian Kolgjini) läser du den senaste informationen om i Lutfi Kol­gjinis krönika i lördagens Sportbladet. STARTAR EJ!

7 Global Trust (Jorma Kontio) är klart på väg uppåt i formen och jag är mycket optimistisk inför den här starten. Ser ut som vi kan nå ledningen och jag tycker han är den som ska räknas med bäst chans av våra i omgången, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

8 Hagentoy (Daniel Wäjersten) har ett bra smygläge och har höjt sig. Det ät tufft i ­silver men om det klaffar kan det vara en plats­chans. Typisk outsider, säger Wäjersten.

9 Askö Q. (Oskar J Andersson) har varit ifrån och det är alltid svårt att vinna på V75. ­Distansen är passande och han går bra bakifrån. Den av mina i omgången jag tror är längst fram, säger Jevgeni Ivanov.

10 Super Zantos (Ante Lisell) gör det bra och blir bättre och bättre hela tiden. Insatsen i senaste loppet var jag nöjd med men från det här läget blir det tufft. Om allt ­skulle klaffa kan vi dyka upp långt fram. Inga 
utrustningsändringar, säger Tina Lisell.

11 Hawk Cliff (Örjan Kihlström) var bra ­senast på Åby efter en tuff resa och allt känns fortsatt fint med honom. Han tål att göra grovjobbet och skulle det klaffa är vi med och gör upp om det. Inga ändringar, ­säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

12 Weekend Fun (Rikard N Skoglund) känns fin men har fått ett tråkigt läge. Härifrån ­behöver vi tempo, tur och rätt ryggar för att ­bjudas in. Om det är snö och skitväder gynnas min häst och realistiskt är det en 
liten platschans, säger Daniel Wikberg.

 


 

 

 

V75-7, 2 140 m, auto

 

1 Sir Henry P.Hill (Jörgen Westholm) har inte startat på ett tag men tränar på ett fint sätt. Han har inte gjort några banjobb och det kan fattas lite. Intressant smygläge, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

2 Zorro Swing (Jens Eriksson) mår bra och känns pigg och fin efter senaste starten. Tycker han duger i det här sällskapet och ­vore optimalt med andra, tredje utvändigt. Alltid tufft på V75 men vid klaff kan det räcka en bit. Inga ändringar, säger Jens Eriksson.

3 Perfect Dynamite (Rikard N Skoglund) gjorde det strålande senast på Solvalla och allt känns fortsatt fint. Vi siktar mot ledningen, men hästen är så bra i ordning att vi kan vinna från flera positioner. Svårslagen om han kör som senast, säger Tina Lisell.

4 Global Undecided (Örjan Kihlström) var ­lite seg senast på Axevalla, men har fått ett fint läge nu. Han är bäst i den främre träffen och det skulle kunna vara en tänkbar skräll. Det blir inga utrustningsändringar, säger ­Andreas Lövdali stall Timo Nurmos.

5 Leader Brodde (Mattias Djuse) har tre ­raka andraplatser och formen är fortsatt fin. Han är startsnabb och vi laddar från start. Jag tycker inte han är helt borta i det här ­loppet om vi får gå på rulle. Det blir even­tuellt en ryckhuva, säger Mattias Djuse.

6 Lightningsky (Ulf Ohlsson) STARTAR EJ

7 Toutre (Ove A Lindqvist) gör det bra hela tiden men vi möter tuffa hästar nu. Trots strykning är vi lite långt ut på vingen och jag måste ligga lågt. Tjänar vi pengar är jag nöjd. Inga ändringar, säger Linda Frölander.

8 Love de Villeneuve (Tamara Skutnabb) tränar fint och har god form. Han har överraskat oss alla och vi är jätteglada att ­vara med här. Läget är dåligt och motståndet tufft, så vi får hoppas på stenhårt tempo. Inga ändringar, säger Tamara Skutnabb.

9 It’s Showtime Zaz (Nicklas Westerholm) gör jämna och fina prestationer hela tiden och jag tror på en fin insats. Han är en av ­flera som ska räknas med chans i det här loppet. Inga utrustningsändringar, säger Kevin Svedlund i stall Nicklas Westerholm.

10 Sebastian Journey (Jorma Kontio) blev pigg i senaste loppet men känns fin hemma i träning. Om det skulle klaffa kan vi vara med där framme. Inga utrustningsändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

11 Malkin (Kaj Widell) känns fin för dagen men vi har ett dåligt utgångsläge. Vi behöver tempo och rätt ryggar för att kunna vara med. Det blir svårt att vinna men jag hoppas på en vettig slant. Kommer att gå med bike och rycktussar, säger Hanna Forslin.

12 Survival Kit (Ulf Eriksson) är det helt ­normalt med och härifrån behövs det massor av tur. Om det skulle bli stenhårt ­tempo kan vi bjudas in, men jag måste ligga lågt och är nöjd med en liten slant. Det blir en amerikansk bike, säger Magnus Träff.