Startsida     Torsdag 22 oktober 14:13   Din profil   Live Trot   V75-kalender   French Racing   Spelförslag
User:   Password:     Login
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..
V75-TIPSETMicke Nybrinks tips till V86 Jägersro/Solvalla 21 oktober
En makalös avslutare – hon borde sänka allt

Nybrink synar V86-omgången lopp för lopp • Onsdagen den 21 oktober på Jägersro och Solvalla

Med ett undantag ser Jägersro lätt ut, jag har koll. Berömda sista ord eller dagens sanning?

På Solvalla avgjorde spåren i V86-4 allt. Hon brisar till ledningen, sticker undan.

Som Peter Untersteiners hästar tävlar är jag inte orolig.

Mily gjorde mig inte besviken i lördags, hon var lika bra som när hon vann på Åby efter en fullkomligt vansinnig långspurt. Nu fick hon börja från köplats ännu tidigare och visade verkligen vad hon är gjord av.

Just den egenskapen, hårdhet, är ett signum för Robert Berghs hästar. De tål ett par speeder extra – en egenskap som är få förunnad, människa som djur.

✓ V86-1: Jägersro inleder med ett kul lopp över två volter, det blir nästan automatiskt roligare med hästar av olika klass. Jag tar med fyra där draget med stort D är Champion Melon, missa inte honom. Han är en åttaårig valack som går starkt hela tiden men som haft noll flyt och ingen tur på slutet. Formen är bättre än raden. 

Senast galopperade hästen i starten (skrämd av en jänkarvagn?) och även om han inte tappade så mycket blev det köplats invändigt. Där satt han till upploppet och in mot mål var det slalom med attack av varje port i full fart, utan att få fritt. Gången före höll han tappert efter dödens sista 1300 och före det satt han fast. Och så vidare.

Är i knallform

✓ V86-2: Mellby Granat ledde men fick stryk av en bra häst på V75 senast, Västerbo Pokerface plockade ner honom från dödens. Här är det enklare emot och det kan gå, även om det inte blir spets. Kasper Trot går riktigt jäkla bra nu, senast matchade han Vagabond Bi in mot mål medan No Limit Royalty med Kihlström från springspår är en no brainer. Leder runt om?

Varningen utfärdas för Qvidjas First som är i knallform och ändå totalt bortglömd. Barfota nu. Första någonsin?

✓ V86-3: Vad är nu det här för ett elände? Jag brukar säga att vi har rätt till ett pass eller frikort, ett lopp som får avfärdas som olösligt. Här kommer det, över 1 640 auto med ett nystan hästar jag inte kan trassla ut till något vettigt. Bäst är sannolikt Tidore Degato och G.R.Winnie men de har sämsta spåren och är inte jättebra. Alla får det bli, även om somliga ilsket säger att det är ett uselt tips. Mig har den fårskalliga taktiken gett stora pengar vid ett par tillfällen.

✓ V86-4: Två bra hästar, Dreamgirl Hall och Tullibardine Boe. Båda har varit kanonbra. En spetsar, den andra hamnar i kön och distansen är kort. Så det känns motiverat och självklart att spika Dreamgirl som har läget och körs av toppkusk.

Många kan vinna

✓ V86-5: När jag skriver det är spelprocenten på Steen Juuls fyraåring Elephant absurd. Antar att den kommer att ramla ner på mer rimliga nivåer. Favorit men inte mega. Han borde hur som helst vinna. Formen är bra, hästen satt fast i ett jättelitet fält senast och hade allt sparat.

Ni kanske minns när Elephant vann på Charlottenlund för tre starter sedan, efter en härlig långspurt sista 700, han flög fram över upploppet. Juul pratar bara gott om honom, rycker bakskorna och avslöjar att voltstart är en fördel. ”Han levererar alltid”, säger Steen och jag spikar.

✓ V86-6: Nu blev det värre med ett gäng bra treåringar där många kan vinna. Jag har jobbat med loppet och kommer fram till att fyra sticker ut, en aning. Därmed inte sagt att jag är säker på att det räcker. Hunt Am var underbart fin när han vann från spets för tre starter sedan. Bra chans om han är lika bra. Trumpie höll bra i leran senast och Umberto Tilly är en hårding och slugger som de ska passa sig noga för. Han dundrar på i tung stil. Kryptonite Hanover kom bort i ett stenhårt lopp senast och har varit fin före det.

I sitt livs form – varning

✓ V86-7: Wild Love är en av min favoriter. Oj, vad jag gillar henne och hennes oftast makalösa avslutningar. Som när hon vann i Kalmar näst senast, det loppet kan jag se igen. Från sjunde ytter, attack 1100 kvar, 1.10 sista 1000 med ett upplopp som är... hur bra är hon?! Ja, hon möter Pastore Bob men sida vid sida 200 kvar är valet lätt. 

Med all respekt, Pastore är vassare första 200 än sista 200.

✓ V86-8: Högsta klassen och lång distans. Esprit Sisu och Alone är namnkunnigast och båda är heta bud.  Alone avgjorde på mycket bra sätt efter attack 700 kvar senast, han var inte trött alls. 2640 meter är perfekt. Esprit Sisu galopperade när han skulle sticka kniven i dem i debuten för Daniel Wäjersten. Vi vet att hästen är kanonbra.

Varning för Usain Henna som är i sitt livs form, vill jag påstå. Han är rätt snabb bakom bilen ibland. 

 

Nybrinks tre bästa:


1. 8 Wild Love (Jägersro, V86-7)

Makalös avslutare. Fortsatt form. Borde sänka allt. 


2. 5 Champion Melon (Jägersro, V86-1)

Mycket bättre än raden. Dags för vinst nu. Varning. 


3. 6 Dreamgirl Hall (Solvalla, V86-4)

Höll strålande senast. Leder hela vägen. Spikas. 

 

✓ Micke Nybrinks V86-system

 

V86-1: 5-8-2-9 (res 6-1)

V86-2: 2-7-4-9-1 (res 5-3)

V86-3: Alla tolv hästarna (res 10-11)

V86-4: 6 Dreamgirl Hall (res 10-4)

V86-5: 1 Elephant (res 10-6)

V86-6: 4-6-2-10 (res 3-7)

V86-7: 8 Wild Love (res 7-1)

V86-8: 3-4-1-2 (res 6-11)

3 360 rader/840 kronor