Startsida     Torsdag 22 oktober 13:41   Din profil   Live Trot   V75-kalender   French Racing   Spelförslag
User:   Password:     Login
For YOUR language, use translate function below
Syns inte V75-tipset? Tryck F5 och uppdatera
eller rensa cacheminnet i din dator/mobil..
V75-TIPSET
V75®: Kihlström iskall när Brambling kontrade i Svenskt Travkriterium


Brambling såg slagen ut från ledningen mitt på upploppet.
Då drog Örjan Kihlström extraväxeln och utan tussar i öronen kontrade Daniel Redéns nya stjärna till seger i Svenskt Travkriterium.
En triumf värd fyra miljoner kronor!

Årets upplaga av Svensk Travkriterium bjöd på en fantastisk upploppsstrid med tre hästar i bredd upploppet ner. Den överraskande ledaren Brambling såg slagen men kontrade till segern när Örjan Kihlström med sin iskyla sparat extraväxeln till kort före mål. När han drog tussarna sträckte Bramling på sig och vann knappt men säkert före favoriten San Moteuer och Henry Flyer Sisu. - Han vill verkligen springa, sen har han en väldigt bra motor, han är både snabb och stark. Men sedan har han haft väldigt dålig kurvteknik, men det kommer mer och mer det också. I dag funkade han riktigt hyfsat även i svängarna. Det är en spännande häst. - Jag körde på säkerhet i kurvan, det blev tajt men det räckte. Kriteriet är jättestort, extra kul när det blev galopp i striden i oaks, sa Örjan Kihlström som tog sin sjätte kuskseger i Svensk Travkriterium. Daniel Redén var väldigt överraskad efter sin första tränarseger i Svenskt Travkriterium. - Var fick han den startsnabbheten ifrån? Den har inte jag sett där hemma. Obegripligt. - Helt ärligt, när den här var i början på säsongen trodde jag inte han var någonting, han rullade och for och tog inte ett travsteg, men det här, sa Daniel och pekade på huvudet. - Det är makalöst, makalöst. Det är bara inställningen, utan sin inställning hade det aldrig gått. Jag trodde den här skulle bli bra när han var sju-åtta år så mycket rull han har i sig, men det är en jäkla krigare. Jag trodde inte det här, det kan jag säga. Segertiden blev 1.13,1 över distansen 2 640 meter autostart och förstapriset fyra miljoner kronor för ägaren Lennart Ågrens SRF Stable. Tvåa blev Björn Goop-tränade San Moteur som tjänade två miljoner kronor tillsammans med Per Lennartsson. Timo Nurmos-tränade Henry Flyer Sisu fick en miljon kronor för tredjeplatsen tillsammans med Jorma Kontio

Goops segerglädje från sidan i oaks Svenskt Travoaks bjöd på en riktig skräll då Stefan Persson gav Eagle Eye Sherry ett drömlopp och från rygg ledaren plockade 24-oddsaren ner Hoboken Am sista biten. Segern var värd 2,8 miljoner kronor. Björn Goop tränar vinnaren och det är sällan man sett honom så glad - Det är vår egen uppfödning, vi har inte så stort utan satsar på kvalité. Sen är jag så glad att Stefan kör, vi har varit kompisar i många år. Det här är faktiskt en av de roligaste segrarna, jublade Goop. Segerkusken var förstås också mycket glad. - På den tiden jag tränade mycket hästar fick Björn ofta köra åt mig när det var stora lopp på gång. Jag sa det till honom: Det kunde man inte tro att jag skulle vinna ett sådant här lopp åt dig. Det är jätteroligt. Stefan Persson gjorde alla rätt i loppet och efter en vass start på innerspåret nöjde han sig med rygg på ledaren Beauty Kronos. In mot upploppet galopperade Beauty Kronos och istället tog Hoboken Am och i den ryggen hade Stefan Persson glidit ut i och Eagle Eye Sherry avgjorde till slut ganska säkert. - Jag såg att Jormas häst inte hade så mycket kvar mitt på upploppet och då fick jag upp hoppet. Hon höll farten jättefint, bara borrade ner sig och gick hela vägen och var jätte, jättebra, sa Stefan Persson. Segertiden på Eagle Eye Sherry blev 1.13,1 över distansen 2 140 meter autostart. Det var för övrigt andra segern för Stefan Persson i Svenskt Travoaks. 2016 vann han med egentränade Darling Mearas. Hoboken Am fick 1,4 miljoner kronor som tvåa och Barbro Kronos tjänade 700 000 kronor som trea.

Tungt favoritfall Det blev tungt favoritfall direkt på V75 då Harran Boko galopperade in mot upploppet då han var slagen av Heading Reference som skuggat i rygg på favoriten. Heading Reference följde med på lätta hovar när Harran Boko och Marc Elias försökte sticka ifrån fältet genom slutsvängen och in på upploppet. Väl i spets hade Daniel Wäjersten full kontroll över upploppet och Heading Reference höll undan med säker marginal före Coogan. 250 000 kronor var segern i STL-finalen i silverdivisionen värd. I STL-finalen i Klass 2 (V75-2) var Uncle Töll tapper och trots en resa utvändigt ledaren hade fyraåringen kraft och mod att stå emot Bridge Jumper från andra utvändigt i en tajt slutstrid. André Eklundh tränat och körde vinnaren. Vinsten värd 220 000 kronor.

Men största favoriten höll Lipstick Tooma var lördagens mest streckade häst och favoriten gjorde inte favoritspelarna besvikna. Johan Untersteiner lämnade tredje par utvändigt 900 meter från mål och ledde tåget i tredjespår, genom slutsvängen tryckte han till och över upploppet hade han full kontroll. Daniel Redén tränar det femåriga stoet som tog sjätte raka segern. Triumfen i Diamanstoets final var värd 220 000 kronor. Viscount har en lite egen stil och får kämpa i loppen, men oj vilken kämpe han är och efter att Oskar J Andersson kört till ledningen 1500 meter från mål fick de andra aldrig slag på sexåringen. 220 000 kronor var segern i STL-finalen i klass 1 (V75-5) värd.

Jätteskräll avslutade V75 avslutades av ännu en överraskning då 38-oddsaren Mr Clayton J.F. efter en resa i rygg på ledaren Anything For You fick fritt och kunde slugga sig förbi sista biten tillsammans med Per Lennartsson. - Han fick ett helt optimalt lopp, bra tempo och hästen var riktigt bra också. Han måste ha sådana lopp från att vinna, konstaterade tränaren Stefan Arvidsson. Även i bronsdivisionens final var förstapriset 220 000 kronor. Sju rätt på V75 gav 999 140 kronor. Sex rätt 2 795 kronor och fem rätt 157 kronor.


Publicerad: 2020-09-26 20:01:04