GS75 Årjäng 19 maj

GS75 liret kommer idag ifrån Årjängstravet och är en av de banor jag aldrig besökt. Det påstås att det är Sveriges vackraste travbana och den ligger ju verkligen idylliskt. Men få banor slår Halmstad och då tänker jag på helheten.

Travhelgernas helg väntar runt hörnet och det kommer bli tufft att focusera på sitt arbete då startlistona släpps ikväll. Jag hade en dröm om att få ha starthäst på söndagen men med lite diskussioner med tränaren så startar vi istället söndagen den 2 juni på Axevalla och Guldstoet med 350K till vinnaren.

Nu till dagens GS75 och jag tycker jag hittat en bra spik att luta sig emot då det är i mina ögon en svår omgång. Erland Rennesvik kommer med två raka och jag det känns som han hittat en lämplig uppgift för 8. Thai Explosive i GS75-4. Stor favorit men spiken måste in.

Dagens andra spik hämtar vi ifrån Stall Goop som nu även gör debut i deras regi. Enligt stallet så tränar han strålande och kommer väl förberedd till denna start. Jag tycker det är ett fynd på strecken och med Jepson i jollen så tror jag inget lämnas åt slumpen utan spetskusken kör till i början sen tror jag de andra för se röven på Prodigius sonen. Klassisk Spets & Slut för 3. Guillaume Boko i GS75-6

Lillspiken i omgången kan ha Mikael J Andersson i vagnen och dagens GS kan inledas med en spik om man har lite hår på bröstet. Tycker hon står bra till i klassen och dessutom på start så kommer de andra få svårt att hinna i fatt henne. Jag chansar med att spika 3. Mimmi Dynamite i inledningen.

Hoppas nu vi ses på Solvalla nästa helg. Jag kommer självklart att vara på plats. Hojta till om ni ser mig så kan vi dela en kall tillsammans och snacka trav.

Lycka till på liret idag
/ Stefan

GS75 Förslag
GS75-1 3. Mimmi Dynamite
GS75-2 2,5,8
GS75-3 1,2,4,5,9,10
GS75-4 8. Thai Explosive
GS75-5 1,4,5,6,9,11,12,13,14
GS75-6 3. Guillaume Boko
GS75-7 1,2,7,10

Dagens Dubbel
DD-1 3. Guillaume Boko
DD-2 1,2,7,10

Bästa tvillingen: GS75-4: 1 BRAVO QADIR, 8 THAI EXPLOSIVE

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 28 april Vaggeryd

Den röda bussen är nog full med vinnare imorgon från Untersteiners.
Frågan är bara om jag spelat på rätt men jag tror och hoppas de i alla fall.

Bästa chansen ifrån Peter är nog Randemar R. D som inte möter något speciellt tufft motstånd denna gång tycker jag.
En snöplig galopp sist på Valla och där rök nog andra platsen men Randemar är uppfräschad efter de och tränar kanon. Spik nummer ett kommer från Peter Untersteiner.

I GS75-5 ser vi 11. Flädie Grim som jag tror vinner lopp närsomhelst. Jag bevittnade dessutom själv ett fint lopp själv nere på Jägersro där hon blev 2:a. Det finns ingenting att klaga på och spik nummer två är från P. Untersteiner. Det rycktas även om jänkarvagn.

2 Shutupandscratchme är en fin sort och som nu dessutom hittat rätt i träningen. Peter tror han kan vinna precis när som och jag går lite på chans med denna då det möter någon bra. Spik nummer 3 hämtar vi också ifrån Halmstad och Untersteiner.

Hoppas någon lirade förra söndagen på Global Action då han äntligen fick visa vad fin han är och dessutom vann till 17 gånger pengarna samt fina 2 % på GS. Själv fick jag besöka vinnarcirkeln på Åby i torsdags då min Global Anarchy vann från lednigen i det första loppet.

Nog om skryt. Nu ser vi framåt och Vaggeryds GS. Lycka till på liret alla
/ Stefan

GS75-1 5,7
GS75-2 1,2,3,4,6,7,11
GS75-3 4,11,13,15
GS75-4 10. Randemar R.D
GS75-5 11. Flädie Grim
GS75-6 1,3,4,5,7,11
GS75-7 2 Shutupandscratchme

Dagens Dubbel
DD-1 1,3,4,5,7,11
DD-2 2. Shutupandscratchme

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 22 april Halmstad

Halmstad är min andra hemmabana och jag tycker de har fått ihop fina lopp både på GS75 och i ramloppen imorgon. Stora favoriter i omgången gör att det ser riktigt spelvärt ut då jag tror på en hel del favoritfall i många av loppen och det kan bli riktigt bra betalt för den som hittar alla sju vinnarna inom ramen imorgon.

Ringostar Trebb bli stor favorit imorgon i Yngve Larssons Memorial som nu körts enligt tradition annandag påsk sedan 1979. Ett riktigt bra startfält har Hd fått till sig och det kommer att gå undan. Ringo är tillbaka tycker Jerry i fin författning då han blev ganska så sliten efter VM loppet i USA. Han har tränat på bra under vintern nu och kommer väl förberedd. Över fem miljoner inkutat på kontot under 2018 gör nog att de andra kommer ha respekt för Ringo. Jag tycker dock ha en annan klar vinnare i detta lopp och den hämtar vi ifrån Stall Lövgren. Racing Mange har ett par lopp nu innanför västen och som jag läser loppet blir Mange svår att stå emot sista 200.

Omgångens andra spik är en fräck spik. Jag har länge haft ögonen på Moruga och jag har fått fina träningsraporter ifrån Kolgjinis. Jag tvekar inte utan jag spikar denna kanon som nu borde få utdelning. Sist på Momarken blev allting fel med massa omstarter. Här sänder nog Adrian tidigt till ledning och sen tror jag faktiskt loppet är över. Dags att ta hem återbäringen, kan vi få 6 gånger fläsket?

En tredje spik blir 12. Firewire som jag tycker står perfekt inne i loppet. Raden är ju dötrist men det finns form, kapacitet och Rigmor J meddelar toppchans.

Vill man fortsätta leta vinnare kan Peter Untersteiner ha en i den andra GS avdelningen. 4. Don´t Be Shy står även hon perfekt in matchad i loppet men behöver kanske ett eller två lopp till innan hon e segermogen. Lillspik i min värld.

En jag vill varna för som jag sett på nära håll och kan väl är 6. Global Action. När han får det att stämma fult ut så tror jag ingen rör honom i detta lopp. Han besitter skyhög kapacitet och jag önskar och hoppas att han får visa det imorgon både för sin skötare, ägare och tränare. 8. Guzz Meras har fått nitlotten och min egna Global Anarchy var slagen på open stretch sist av honom. Johan U håller Guzz högt det vet jag men garderar ni så strecka 6. Global Action.

Ha en trevlig måndag och lycka till på liret
/Stefan

GS75-1 2,5,7,9,12
GS75-2 2,3,4,8,10,12
GS75-3 12. Firewire
GS75-4 1,3,6,7,8
GS75-5 1,2,4,6
GS75-6 1. Racing Mange
GS75-7 6. Moruga

Dagens Dubbel
DD-1 1. Racing Mange
DD-2 6. Moruga

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 Axevalla 14 April

Som värd för söndagens GS så välkomnar vi Axevallas travbana och dess härliga långa upplopp. Skaraslättens oval har jag besökt många gånger i mitten av juli och haft fina minnen därifrån både som hästägare och som spelare.
Jag gillar dagens GS omgång denna söndag också och jag har pluggat på en hel del. Många av de startande hästarna har jag bra koll på men en del var nya för mig.

Jag tror att vi hittar bästa spiken ifrån Untersteiners stall och då tänker jag på 3. Sobel Jasmin i GS75-6. Hon har lopp i kroppen och är obesegrad i spets så Peter Untersteiner lär nog göra ett allvarligt försök att nå dit. Peter sa i veckan att hon kändes fin efter galoppen nere på Jägersro och han tror hon har sin goda form bevarat. Visst ska man ta sig till som spelare när en häst galopperar men jag tror hon kommer till spets som sagt och i stolopp på lång distans brukar det inte hända så mycket.

Den andra spiken har nog många med mig. I den andra avdelningen hittar vi nog omgången största favorit. 10. Erwin är sparsamt startad men har nio segrar på 17 starter. Det bevittnar om hästens höga klass och kapacitet. Han gjorde årsdebut på Åby för ca 10 dagar sen och fick då en vilsam resa i rygg och slutade trea bakom kanoner som Gento och Mack Dragan. Klart lättare emot den här gången och spår ett är perfekt. Jag räknar med att om förra loppet satt sig rätt att Erwin vinner detta på hårdhet och jag tycker det är en bra andrahands spik i omgången.

I den fjärde GS avdelningen vill jag lyfta fram 4 Frederique K. Hon travade en topptid senast och
har nu två lopp i kroppen i ny regi. Bra läge bakom bilen och jag gillade vad jag såg av henne på lajven vid segern i Gävle. Unge Gustav Johansson är en lovande kusk och har framtiden för sig. Han noterades i skrivande stund för tre segrar på 25 försök. Formkurvan pekar uppåt både för kusk och för häst. Trotts fyra galopper på de senaste tio starterna så springer man ju inte till totoluckan direkt men hon har fina fartresurser och skulle hon gå felfri är det inget motstånd som direkt skrämmer henne anser jag.

Nedan hittar ni mina spelförslag till GS75 och till dagens dubbel. Stort lycka till med liret.

/Stefan

GS75-1 4,6,8,9,10
GS75-2 10. Erwin
GS75-3 1,7,8,10,11
GS75-4 1,3,4,5,6
GS75-5 3,4,6,7,11,12,13
GS75-6 3. Sobel Jasmin
GS75-7 2,3,4,6,7

Dagens Dubbel
DD-1 3. Sobel Jasmin
DD-2 2,3,4,6,7

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 7 April Romme

Söndagstravet drar till dalarna och Romme och även denna tävlingsdag håller fin klass rakt igenom. Jag har haft kontakt med mina kanaler uppe i skogarna och jag hoppas den infon jag fått ska hjälpa er på traven idag för att sätta GS75.

Vi hittar omgångens bästa spik att luta sig emot redan i den första avdelningen. 6. Coogan ägs av samma ägare som Zoogin och inledde i USA hos Åke Svanstedt. Det har blivit tre segrar och ett andrapris efter fyra starter i Redéns regi. Hästen har visat fin kapacitet för klassen och var fin vid spetssegern senast och gick utvändigt om ledaren när han vann näst senast. Bra segerchans direkt i årsdebuten och jag darrar inte ens när bästa spiken e hemma.

Vi går ut tufft denna omgång och spikar även i den andra avdelningen. 9. Rappnor har vunnit årets fem starter och har bra chans trots bakspår. Han övertog ledningen efter 350 meter senast och vann med krafter kvar efter 1,25 sista 1000. Han har vunnit fem av tio starter i Sverige och har utvecklats fint i ny regi senaste året. Det var bra spänst i steget över upploppet senast och det är inte fel att spika honom.

Med två inledande spikar som troligtvis kommer bli favoriter väljer jag ett lås på tre hästar i den femte avdelningen. Här blir nog 6. Dontloosememate stor favorit i ett litet fält. Han kommer från en fin prestation på Valla i Margaretaloppet och slutade femma på en fin tid. Jag väljer att plocka med två kusar till. 1. Good Beer och 7. Arnie Express där Jorma kan få draghjälp till upploppet och ”skrälla” till ett okej odds.

Fin klass i den avslutande avdelningen och jag väljer att höja 6. Fast Moving Cash. Det kommer att gå undan i detta sprinterlopp va så säkra men jag vet att Daniel håller denna Ready Cash tjejen högt i stallet och jag tror att hon sitter tidigt i ledningen. Blir det tokkörning mellan 6 och 2 så kan det gynna Claes Sjöströms häst 9. Blizzi Blizz. Visst jag vet om att Blizzi inte gillar bakspår men med lite fast på loppet kan det gå vägen. Nummer 6. Keycard har jag full koll på och den ska ni plocka med efter dessa tre jag lyft fram. Tränar bra i sin nya regi och det kan gå vägen

Jag vill samtidigt passa på att lovorda min egna Global Anarchy som spurtade in som 3: a på en fin tid i Margaretas lopp för 3 åriga ston i lördags. Det öppnades 1.03,0 första 300 m och varvet gick på 1.11,0. Starka papper i slutet på mars för treåringarna. Jag var så stolt över min tjej som fick 75K med sig hem. Det ser onekligen bra ut för framtiden. Tack Stall Lövgren, ni gör ett fantastiskt jobb med henne. Älskar Er.

Nedan hittar ni mina spelförslag till GS och DD
Lycka till på liret

/Stefan

GS75 Förslag
GS75-1 6. Coogan
GS75-2 9. Rappnor
GS75-3 1,2,3,5,8,9,10
GS75-4 5,6,8,9,11
GS75-5 1,6,7
GS75-6 1,2,4,5,6,8
GS75-7 2,6,7,9

DD Förslag
DD-1 1. Västerbo Jolene
DD-2 6. Fast Moving Cash

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 24 mars Axevalla

Skaraslätter bjuder på fina tävlingar denna söndag och vi ser bra laguppställningar rakt igenom alla loppen. Jag ber om ursäkt att det tog sin tid att lägga ut bloggen men här kommer mina tankar.

I ett av ramloppen har jag en god vän som deläger Flash Håleråd och jag kommer lägga ett litet vinnarspel och en tvilling i detta lopp. Senast såg han segerfarlig ut och med det loppet innanför västen så tror jag han går framåt. Visserligen möter han kanske lite tuffare motstånd denna start men jag tycker det är ett litet fält så allt kan hända. Jepson var nöjd med Flash och hoppas vi kan få fem gånger på denne.

Nu till dagens GS75:a.

Bästa spiken idag är utan tvivel 9. Farlanders AM. Kanske inte så sexigt att bjuda på en 70 % are som bästa spik men tycker Lavec Kronos sonen möter skralt motstånd och jag skulle bli oerhört överraskad om han förlorar. En bra spik att ha i en öppen omgång.

Den andra spiken på kupongen hämtar vi hos Stall Untersteiner. Han har gjort två fina lopp på sistone och gick med bra fart över mål senast. Allt väl i träningen meddelar PU och han trodde på en god insats igen. Barfota runt om och norskt huvudlag igen och så blir det jänkarvagn likt näst senast. Bra spik även här.

Med två storfavoriter som spikar så hittade jag ett kul drag i den avslutande avdelningen. Hemmahästen som ständigt är underskattad och till löjliga 8 % i skrivande stund så väljer jag att chansspika Ready Cash sonen 1. Unlimit Lavec. Träningsrapporterna går i dur och stallet låter onekligen uppåt. En fräck avslutning och ett bra drag på DD med.

Lycka till på liret
/Stefan

GS75 Förslag

GS75-1 1,2,4,5,6,7
GS75-2 9. Farlanders AM
GS75-3 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11,12
GS75-4 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
GS75-5 1,2,3,8,10
GS75-6 4. Everton
GS75-7 1. Unlimit Lavec

Dagens Dubbel
DD-1 4. Everton
DD-2 1. Unlimit Lavec

Tvillingspel

Lopp 3. 3-1
Lopp 10. 1-2

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 Halmstad 17 mars

Hej på er alla.

Ni som läste mitt inlägg förra veckan såg kanske hur min Global Anarchy såg ut i värmning och provstart i onsdags, fantastisk. Vann gjorde på förhand hyllade Posh Shopping. Fin häst med syskon som Man At Work och Heavy Sound. 2:a blev Nina Ginto – mamma Ninotchka (enda avkomma). 3:a Schweppes (Muscle Hill på Swept To Victory). Vi försökte vinna loppet från start då det var ett tufft motstånd på förhand med dessa välstammade ston. Tyvärr blev det galopp på kör. Vi kommer igen var så säkra.

Nu till dagens övningar på Halmstad som är min andra hemmabana om man kan skriva så. Untersteinerland var de någon som sa och det kan jag hålla med om. Bröderna Johansson som alltid året om presenterar fantastiska förutsättningar för fina tävlingar och idag på GS75 blir det inget undantag. En riktigt fin omgång för att vara GS för en gång skull så det var roligt att jobba med omgången denna gång. Spikarna har ju inte levererat så bra på mina system de tre senaste omgångarna så jag har verkligen försökt att ändra på den negativa trenden inför denna runda.

Hennesy Boko - Bästa spiken..
Hennesy Boko – Bästa spiken..

Bästa spiken tränas utav en viss Conrad Lugauer som har toppform på sitt stall. I ett litet fält så väljer jag att spika 7. Hennesy Boko. Det stod fyra ettor i programraden inför senaste starten då han fick sin segersvit bruten. Han gick den tunga vägen på en tung bana, det kommer att blir ett annorlunda upplägg denna gången och Connie låter verkligen supernöjd med honom.

Olle Rols, en formstark spik..
Olle Rols, en formstark spik..

I den sjätte avdelningen startar endast sju hästar men WOW vilket lopp det blev. Som jag läser loppet blir det markering för en eller alla. Jag väljer det första alternativet då 2 Olle Rols är en segervan herre som ännu inte riktigt kommit igång i år, senast blev det dessutom galopp. Kunnande finns för att segerstrida och Rånlunds låter nöjda med Olle. En bra spik tycker jag både på GS75 och DD.

Många kommer troligtvis luta sig emot kanonen 4. Vlad Del Ronco. Han har imponerat på mig med två fina V75 vinster med Goop & Adielsson i jollen. Nu är det tränaren själv som kör och för mig som spelare känns det som en liten vink till oss att han vill ha ett lopp i kroppen inför finalen. Jag kommer kanske spika Flemmings 1. Stella Newman istället som jag tror spetsar och håller ledning väldigt länge. Stella har dessutom toppform för dagen vilket hon visade på Solvalla senast. Danskarna kring hästen låter verkligen uppåt så jag blundar och spikar.

Med tre spikar i omgången gör att jag kan gardera på rejält i de övriga loppen. En häst jag varnade för förra veckan på Kalmar som fick dagen förstörd med galopp var 1. Classic Gal. Dan – Åke var supernöjd med honom inför den starten så de var verkligen synd med en galopp. Nu återkommer han med henne på Halmstad i god tro på revansch. Jag kan erkänna att jag inte riktigt har full koll på startsnabbheten från bricka ett och det är om jag inte minns helt fel premiär för bilstart för henne. Det kan gå vägen denna gång. I skrivande stund ser hon ut att bli favorit och det kan vara en befogad sådan. Har man nerver av stål kan man tom chansspika henne.

Jag önskar er god tur på spelet. Nedan ser ni mina spelförslag.
/ Stefan

GS75 Spelförslag

GS75-1 1. Stella Newman
GS75-2 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
GS75-3 1,2,6,9,12
GS75-4 1,5,6,7,10,11
GS75-5 7. Hennesy Boko
GS75-6 2. Olle Rols
GS75-7 1,2,3,7,9,11,12

Dagens Dubbel
DD-1 2. Olle Rols
DD-2 1,2,3,9

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 Kalmar 10 mars

Hej på er!

Efter en veckas vila ifrån liret på GS75 tar vi sikte på Kalmar och en ny härlig omgång att sätta tänderna i. Jag tycker det är lite ojämna lopp på förhand med jag tycker ha hittat två riktigt bra spikar med bra spelvärde i.

Global Anarchy tvåa efter Guzz Mearas på Åby i torsdags..

Men innan jag presenterar mina spelförslag och idéer vill jag framhäva min egna ögonsten Global Anarchy e.S.J Caviar som i torsdags gjorde sin första start som 3 åring på Åby. Efter lite diverse strul under tvåårs säsongen så har hon äntligen hittat rätt. Visst hon har inte satt nosen först men det kommer kanske nu på onsdag nere på Jägersro då hon står på start. På pappret ser det lite enklare ut då hon endast möter ston denna gången. Vi siktar mot E3 loppen i första hand med henne så håll koll på henne i startlistorna framöver.

Nu till dagens GS75:a på Kalmar.

10. Muscle Hustle gör årsdebut idag på Kalmar efter fem månaders frånvaro från travovalerna. Förra året hade han en tuff säsong men många galopper och lyckades ”endast” sätta nosen först i ett V64 lopp på Rättvik. Jag pratade lite med Robban i torsdags på Åby och det lät lite positivt tyckte jag. Visst han går nog inte bara ut och vinner detta men han känns fin i träningen. 9. Juans tränare Jocke Lövgren räddes endast en häst i fältet och de var just 10. Muscle Hustle. Med denna infon väljer jag att spika Lövgrens tanks 9. Juan. Han e oerhört stark och efter nu tre tuffa starter tror jag bara att han vinner detta loppet. En stark spik att luta sig emot anser jag.

Andra spiken i omgången var lite lurigare att hitta. Jag fick plugga på ganska så länge innan jag fastnade för en häst från Stall Bergh. Jag kommer att chansspika 6. Raja Piraya som blev trea i sin årsdebut och har sedan dess startat på i fina lopp med rätt så tufft motstånd. Bergh tycks ha hittat rätt lopp till Raja Mirchi sonen. I skrivande stund e han streckad på 31% och det kanske e lite mycket för en ”chansspik” men han har en ganska så vettig uppgift anser jag.

I den fjärde avdelningen som även är omgångens svåraste lopp att hitta vinnaren i har jag vaskat fram ett kul drag. Hemmatränaren Dan-Åke Olsson har 10. Classic Gal till start och han kan få loppet kört till hans fördel. Hemmasonen kan alla gruskorn på Kalmars långa upplopp. Kul till endast 9%

I den avslutande avdelningen kommer troligtvis många spika Peters 9. Velegance. Hon är relativt ny i Untersteiners träning och debuterade med bravur senast. Jag tycker hon är alldeles för stor favorit och väljer att gå emot här. 13. Grace River är en tuff Joke Face märr och kan vinna med rätt resa. Bakom dessa två är det öppet. Så en rekommendation är att markera så många man har råd med.

Lycka till med liret
/Stefan

GS75 förslag
GS75-1 6. Raja Piraya
GS75-2 2,4,1,5,10
GS75-3 2,7,6
GS75-4 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
GS75-5 3,4,11
GS75-6 9. Juan
GS75-7 9,13,7,6,

Dagens Dubbel
DD-1 9. Juan
DD-2 9,13,7,6

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 Gävle 24 Februari

Då vart det återigen söndag och vi hämtar GS75 omgången från Gävle. Tipsen har väl gått lite si och så sen jag började skriva här på sidan men alla som håller på med trav vet att tipsformen är en färskvara och jag tycker jag pluggar på rejält inför varje omgång. Denna söndagen är inget undantag gällande studerande i lopparkiv och att försöka gräva fram lite info ifrån stallen runt omkring Gävleovalen.

Trist spik kanske att bjuda på men jag kan verkligen inte se att 3. Knifetown Winner förlora detta i GS epilogen och utser honom till omgångens bästa spik. I skrivande stund vet jag inte vart streckprocenten slutar på men vore överraskad om den inte överstiger 70%. Vilket fall som helst så kollade jag med stallet eftersom Knifetown gör årsdebut och ställde frågan om det märktes av någon ringrost i träningen vilket det inte gjorde. Stall-formen hos Nicklas Westerholm är mycket god och han vann i årsdebuten förra året och det känns lika bra nu som då. Startsnabbheten har han ju som segervapen och är verkligen härdad i tuffa V75 gäng. Så taktiken e klar att försöka överta ledningen ifrån 1. Jeepster och sedan stanna där hela vägen in i mål.

Om nu ni inte höjde på ögonbrynen på omgångens bästa spik så bjuder jag på en desto fräckare spik i den femte avdelningen. Dennis Spangenberg åker till Gävle i ett angeläget ärende och med en skön inställning på seger med 6. Khalid. Senast på Örebro hade Jorma fulla liner och satt med rubbet sparat och jag hoppas att Dennis kan få ett bra slagläge ifrån spåret. Han e mycket bättre n vad raden visar och i ett mycket öppet lopp där många av konkurrenterna återkommer efter en liten tävlingspaus så väljer jag att chansspika honom.

Vinterstayern ser på förhand öppet ut och jag väljer att plocka fram ett roligt drag.                7. Herrera Boko har nu gjort två riktigt bra lopp på svensk mark och kommer med goda rapporter inför denna start. Jag tror att Jorma passar på femåriga Conway Hall kusen, dessutom tror jag att Herrera Boko förstår utmärkt finska och samspel mellan häst o kusk är viktigt. :)

I amatörloppet väljer jag att stäcka samtliga startande. Som så många gånger förr som spelare kan det löna sig att måla på i dessa loppen. Jag hoppas få betalt för Karin Nilsson kommer bli stor favorit med Brionis syster 1. Västerbo Margaux. Hon har fint resultat 2018 med tre raka segrar på höstkanten, men med två raka galopper så väljer jag att gå emot.

Stort lycka till med liret

/Stefan

GS75 Förslag
GS75-1 1,2,3,4,9
GS75-2 4,5,6,8
GS75-3 1,5,7
GS75-4 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
GS75-5 6. Khalid
GS75-6 3,5,7,9,12,13,14
GS75-7 3. Knifetown Winner

Dagens Dubbel
DD-1 7,9,12
DD-2 3. Knifetown Winner

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 Eskilstuna 17 Februari

Eskilstuna står som värd för GS75 cirkusen och som vanligt bjuder GS på en spelintressant omgång även denna söndag och det kan bli riktigt fina pengar till den som prickar in alla sju vinnarna.

Jag hade lite jobb att lägga ner för att komma fram till de två bästa spikarna men fastnade till slut för 2. Fonda Boko. Det ser på pappret ut som en toppchans då han har ett smaskigt läge bakom bilen och möter överkomligt motstånd. Jag vet att hästen gör årsdebut men han kommer väl förberedd och han brukar alltid gå bra efter vila. 2. Fonda Boko har fin statistik från ledningen och det ser ut som att Tobbe Jansson kan bättra på den statistiken.

Omgångens andra spik hittar ni i den fjärde avdelningen i form av den välstammade 7. Troublemaker Face. En stor och rejäl häst som lever på sin styrka. Förra loppet plockade han enkelt ner värsta motståndaren 2. Young Love men åkte dit mot en kuse som helt enkelt var snabbare i benen för dagen. Ulf Ohlssons körkunskaper kommer väl till hands igen då han kan hästen bättre denna gången. Han får i första hand koncentrera sig på att få hästen att gå felfritt och sen får han lita på hästens styrka. Jag tycker det är den bästa spiken i hela omgången.

Om vi tittar lite på skrällfonten vill jag plocka fram en häst från Reijo Liljendal. 10. Mellby Emeralds har gjort toppfina lopp i tuff kokurans och Reijo säger att han känns fin i jobben hemma på Julmyra. Det enda hindret inför denna starten anser jag vara bakspåret för honom men blir det lite körning och tempo i loppen så kan det gå vägen.

En annan rolig outsider kan 2. Estelle Brodda vara. Jag tycker hon står lite på tur för seger nu och efter lite koll i lopparkivet så har hon verkligen gått bra i skymundan. Vet inte vad streckprocenten hamnar på men i skrivande stund tycker jag hon e streckvärd till endast 7 %.

Lycka till med liret
/Stefan

GS75-1 2,6,1,7
GS75-2 2,4,6,5,8,10,9
GS75-3 2. Fonda Boko
GS75-4 7. Troublemaker Face
GS75-5 1,6,5,9
GS75-6 3,5,2
GS75-7 2,6,10,4,1

Dagens Dubbel
DD-1 2,3,5
DD-2 2,6,10

Bästa Tvillingspelet
GS75-4 7. Troublemaker Face 2. Young Love

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar