GS75 Eskilstuna 17 Januari

Eskilstuna står som värd för GS75 cirkusen och som vanligt bjuder GS på en spelintressant omgång även denna söndag och det kan bli riktigt fina pengar till den som prickar in alla sju vinnarna.

Jag hade lite jobb att lägga ner för att komma fram till de två bästa spikarna men fastnade till slut för 2. Fonda Boko. Det ser på pappret ut som en toppchans då han har ett smaskigt läge bakom bilen och möter överkomligt motstånd. Jag vet att hästen gör årsdebut men han kommer väl förberedd och han brukar alltid gå bra efter vila. 2. Fonda Boko har fin statistik från ledningen och det ser ut som att Tobbe Jansson kan bättra på den statistiken.

Omgångens andra spik hittar ni i den fjärde avdelningen i form av den välstammade 7. Troublemaker Face. En stor och rejäl häst som lever på sin styrka. Förra loppet plockade han enkelt ner värsta motståndaren 2. Young Love men åkte dit mot en kuse som helt enkelt var snabbare i benen för dagen. Ulf Ohlssons körkunskaper kommer väl till hands igen då han kan hästen bättre denna gången. Han får i första hand koncentrera sig på att få hästen att gå felfritt och sen får han lita på hästens styrka. Jag tycker det är den bästa spiken i hela omgången.

Om vi tittar lite på skrällfonten vill jag plocka fram en häst från Reijo Liljendal. 10. Mellby Emeralds har gjort toppfina lopp i tuff kokurans och Reijo säger att han känns fin i jobben hemma på Julmyra. Det enda hindret inför denna starten anser jag vara bakspåret för honom men blir det lite körning och tempo i loppen så kan det gå vägen.

En annan rolig outsider kan 2. Estelle Brodda vara. Jag tycker hon står lite på tur för seger nu och efter lite koll i lopparkivet så har hon verkligen gått bra i skymundan. Vet inte vad streckprocenten hamnar på men i skrivande stund tycker jag hon e streckvärd till endast 7 %.

Lycka till med liret
/Stefan

GS75-1 2,6,1,7
GS75-2 2,4,6,5,8,10,9
GS75-3 2. Fonda Boko
GS75-4 7. Troublemaker Face
GS75-5 1,6,5,9
GS75-6 3,5,2
GS75-7 2,6,10,4,1

Dagens Dubbel
DD-1 2,3,5
DD-2 2,6,10

Bästa Tvillingspelet
GS75-4 7. Troublemaker Face 2. Young Love

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 Romme 10 Januari

Det är återigen söndag och Grand Slam 75 tävlingar ifrån Romme i eftermiddag, och vi har även en liten jackpot att spela om. För att göra ett försök att få hem lite söndagsdeg så gör jag som alltid, provar med två starka spikar.
Båda mina spikar startar med bra form och har toppchans i mina ögon.

Vi går emot Nappa Scar igen..

7 Nappa Scar gick jag emot förra veckan då jag fått en känsla om att han inte vill vinna utan gärna hänger med fältet och nöjer sig med att vara tvåa eller trea. Det fick man naturligtvis äta upp förra omgången då han van ganska så komfortabelt. Jag ger mig inte utan väljer att spika en annan häst i de loppet. 5 Queer Fish har jag fått in goda rapporter om nu tidigt på morgonen och detta ska vara toppchans enligt stallet. Jag väljer att spika honom och hoppas på lite vingel för favoriten.

Min andra spik kommer GS75-6 på nummer 10 Lima Mermaid som avslutade bra via 14 tempo sista 800 meterna fram till andraplatsen bakom vinnande Omay Southwind senast och om Oskar J Andersson som kör hästen kan servera hästen en bra löpning och kan hitta de rätta ryggarna under slutvarvet så tror jag hon visar sig vara starkast den sista biten. En bra spik att luta sig emot på GS och Dagens Dubbel.

Lycka till på liret
/Stefan

GS75-1: 1,3,4,10
GS75-2: 2,6
GS75-3 2,4,8,9,11,12
GS75-4: 3,4,6
GS75-5: 5 Queer Fish
GS75-6: 10 Lima Mermaid
GS75-7: 1,2,3,6,7,8,11

Dagens Dubbel
DD1: 10 Lima Mermaid
DD2: 1,2,3,6,7,8,11

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GS75 Eskilstuna 3 Februari

Hej på er och välkommen till mitt första inlägg här på sidan. Roligt att ni har hittat hit och jag kommer leverera i första hand tips och tankar till söndagar och Grand Slam. Även en och annan vinnare kommer att dyka upp under vardagstravet så håll koll på bloggen.

Det är som vanligt lite låg klass på GS även denna söndag och det ser verkligen spelvänligt ut. Den låga klassen på loppen gör omgången rolig och det ser även ut att bli bra med pengar för den som prickar sjuan. Jag kommer inte att djup analysera alla loppen utan jag väljer att lyfta fram de hästar jag tror på lite extra.

Det har lovat minusgrader imorgon i Eskilstuna och det kan tom bli lite snö. Jag tror inte det kommer ställa till det så mycket för de startande men ha koll på era kuponger och invänta eventuellt sena strykningar. Jag tycker fått mig en bra känsla så här inför premiären och känner mig säker i mitt val av spikar.

Om vi då börjar med den bästa spiken i omgången så tycker jag att Thorsten Tiets har hittat en perfekt uppgift för 10 Incredible Smart. Visst det hade kanske varit lämpligt att gardera nu tänker ni nu när chefen själv sitter i jollen och Dennis inte fick äran men jag vet att Thorsten har kanonform på sina djur och det är inga orosmoln på himlen. En bra spik att luta sig emot tycker jag.

Valet av den andra spiken kommer i den sjätte avdelningen och då spikar jag 4 On Stage Indika. Som jag läser loppet sitter han tidigt i ledningen och därifrån ska han slås. Jag tror inte att Jorma gör en lika bedrövlig styrning som Mikael J Andersson gjorde senast på Örebro.Med den urblåsaren i kroppen så borde formen vara i zenit nu och jag har en skön känsla för min andra spik.

Nappa Scar, en favorit i fara..

En favorit i fara vill jag påstå att 6 Nappa Scar är. Han möter lite tuffare motstånd anser jag och i skrivande stund är han streckad till 75 % vilket är alldeles gör mycket i mina ögon. Jag rekommenderar att ni streckar några stycken här och en storskräll kan 5 Galactica vara.

Jag kan erkänna att Monté inte riktigt är min starka sida men jag tycks ha hittat ett roligt skrälldrag i GS75-4 de i form av 4 High On Heels. Denna sjuåring har visserligen inte vunnit sedan i april förra året men från ett bra läge och en klassryttare på ryggen så hoppas jag att min skrällidé kan skjuta värdet i höjden lite.
Nu önskar jag er alla stort lycka till på liret. Nedan kan ni ta del utav mina spel.

/Stefan

GS75 Förslag
GS75-1: 1, 2, 4, 6, 7, 10 (11, 5)
GS75-2: 3, 7 ( 1,6 )
GS75-3: 10 Incredible Smart (12, 6)
GS75-4: 2, 3, 4, 6, 9 (7, 10)
GS75-5: 1, 4, 5, 6, 7 (3, 2)
GS75-6: 4 On Stage Indika (10, 3)
GS75-7: 1, 4, 5, 9 (2, 7 )

Dagens Dubbel förslag
DD-1: 4 On Stage Indika
DD-2: 1, 4, 5, 9

Tvillingspel
GS75-2: 3 Myworsthangover, 7 Skinny Dipping

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar