GS75 Gävle 24 Februari

Då vart det återigen söndag och vi hämtar GS75 omgången från Gävle. Tipsen har väl gått lite si och så sen jag började skriva här på sidan men alla som håller på med trav vet att tipsformen är en färskvara och jag tycker jag pluggar på rejält inför varje omgång. Denna söndagen är inget undantag gällande studerande i lopparkiv och att försöka gräva fram lite info ifrån stallen runt omkring Gävleovalen.

Trist spik kanske att bjuda på men jag kan verkligen inte se att 3. Knifetown Winner förlora detta i GS epilogen och utser honom till omgångens bästa spik. I skrivande stund vet jag inte vart streckprocenten slutar på men vore överraskad om den inte överstiger 70%. Vilket fall som helst så kollade jag med stallet eftersom Knifetown gör årsdebut och ställde frågan om det märktes av någon ringrost i träningen vilket det inte gjorde. Stall-formen hos Nicklas Westerholm är mycket god och han vann i årsdebuten förra året och det känns lika bra nu som då. Startsnabbheten har han ju som segervapen och är verkligen härdad i tuffa V75 gäng. Så taktiken e klar att försöka överta ledningen ifrån 1. Jeepster och sedan stanna där hela vägen in i mål.

Om nu ni inte höjde på ögonbrynen på omgångens bästa spik så bjuder jag på en desto fräckare spik i den femte avdelningen. Dennis Spangenberg åker till Gävle i ett angeläget ärende och med en skön inställning på seger med 6. Khalid. Senast på Örebro hade Jorma fulla liner och satt med rubbet sparat och jag hoppas att Dennis kan få ett bra slagläge ifrån spåret. Han e mycket bättre n vad raden visar och i ett mycket öppet lopp där många av konkurrenterna återkommer efter en liten tävlingspaus så väljer jag att chansspika honom.

Vinterstayern ser på förhand öppet ut och jag väljer att plocka fram ett roligt drag.                7. Herrera Boko har nu gjort två riktigt bra lopp på svensk mark och kommer med goda rapporter inför denna start. Jag tror att Jorma passar på femåriga Conway Hall kusen, dessutom tror jag att Herrera Boko förstår utmärkt finska och samspel mellan häst o kusk är viktigt. :)

I amatörloppet väljer jag att stäcka samtliga startande. Som så många gånger förr som spelare kan det löna sig att måla på i dessa loppen. Jag hoppas få betalt för Karin Nilsson kommer bli stor favorit med Brionis syster 1. Västerbo Margaux. Hon har fint resultat 2018 med tre raka segrar på höstkanten, men med två raka galopper så väljer jag att gå emot.

Stort lycka till med liret

/Stefan

GS75 Förslag
GS75-1 1,2,3,4,9
GS75-2 4,5,6,8
GS75-3 1,5,7
GS75-4 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
GS75-5 6. Khalid
GS75-6 3,5,7,9,12,13,14
GS75-7 3. Knifetown Winner

Dagens Dubbel
DD-1 7,9,12
DD-2 3. Knifetown Winner

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>