V86 Jägersro/Solvalla 20 februari

Christoffer Wickman:

– 3 Ferry Boko (V86-5) har inte vunnit på länge, men det måste bara vara dags för honom när som helst och det kan mycket väl vara nu. Powderfinger är bra, men den låga spelprocenten på Ferry Boko lockar, för jag menar: kolla bara avslutningarna han svarat för på slutet! Streckad på fyra procent i skrivande stund.

Mattias Karlsson

– V86-4 är vidöppet och många spelare kommer att ta många hästar för att överleva på V86. Därav har vi vaskat fram ett intressant drag: 5 Alexia. Det luktar spets och tränaren vill se henne där den här gången. Händer det sedan inget tok så kan det mycket väl hålla hela vägen in i mål. Kör, Malin! Streckad till tre procent i skrivande stund.


Mario Lipovac:

– 8 Gadget de l’Iton (V86-6) var tillbaka senast efter lång frånvaro och mycket skador. Tycker han gjorde det bra och lär gå framåt rejält med loppet i kroppen. Han har lite knepig stil men distansen passar perfekt då han är riktigt stark. Löser det sig från det stängda spåret tror jag han kan skrälla till fyra procent i skrivande stund.

Erik Pettersson:

– Bajken kan åka på 6 Just Wait and See i V86-7 i kväll och det tycker jag är mycket intressant. Jag tror det blir lite kubbning mellan favoriten 1 Ferrari River och 5 Juan under vägen – det kan mitt drag dra nytta av. Får han åka med i draget och vrida ut till slut kan det smälla till. Sex procent är smaskigt.

Andreas Örtengren

– 3 Call Me Brodda (V86-3) har nu fått ett intressant läge. Hon är snabb ut och jag vet att man siktar mot ledningen i detta stolopp över medeldistans. Senast på Kalmar fick man gå i dödens från ett tråkigt läge och såg ut att ha en del krafter kvar när galoppen kom i början på upploppet. Tränare Thomas Madsen tycker hästen är väl förberedd och jag blir inte ett dugg förvånad om Stefan Söderkvist leder detta runt om. Sju procent lockar.

V86–1

Loppet

Man får alltid lite griller i huvudet när hästen man tror på har dåligt spår över kort distans. Men någon stor tvekan inför att inleda omgången med en spik hade vi ändå inte.

Tipsettan

Om Gina Schermer blir ett elitsto får tiden utvisa, men i den klass hon är i nu har hon ytterst få som är bättre än henne. Årsdebuten är avklarad med bravur, när hon nu återvänder till Sverige (imponerade varje gång hon visade sig i fjol) måste hon ses med toppchans. Dödens är en jobbig position om det är den hon får, men Gina har visat sig tuff nog att kunna hantera även detta.

Motbuden

När man blir fyra efter att ha fått bestämma i ledningen är det sällan man kommer undan med godkänt betyg, men med tanke på innerspåret på Solvalla förra lördagen kommer Queen of Sand undan med mer än godkänt med tanke på hur tungsprunget innerspåret var då. Darling Harbour blir farlig om tempot blir hårt och favoriten får en väldigt tung resa. Absolut Gehör ser ut att kunna få en fin resa. Formen är ett litet frågetecken, men när hon är i ordning duger hon fint i klassen.

Skrällbudet

Bella Mont är startsnabb. Skräll från rygg ledaren?

Spetsbuden

Känslan är att Absolut Gehör och Queen of Sand är de två som gör upp om ledningen ut ur första sväng. Queen of Sand ett hetare spetsbud eftersom Absolut Gehör gör första starten efter en paus? Provas Gina Schermer ens för ledningen – och hur resonerar konkurrenterna i så fall?

! Statistik­vinnaren

Gina Schermer.

Vår rankning

7 Gina Schermer

5 Queen of Sand

9 Darling Harbour

2 Absolut Gehör

6 Havefunwithme

1 Bella Mont

3 Kendra Silvio

4 Cleo Gammelsbäk

8 Aqua de Vie

V86–2

Loppet

Ingen häst har någonsin gått ner så mycket i klass från en start till en annan som Tobias del Ronco gör här. Ändå är han ett oskrivet kort.

Tipsettan

Strykningen av Einstein Sisu förändrar karaktären på loppet. Nu kan det vara bäddat för Dardanos att få bestämma tempot lite som han vill, det
hade han nog inte fått göra om Einstein Sisu varit med.

Motbuden

Tobias del Ronco mötte bland andra Urlo dei Venti i sin senaste start, och det kan vi lova att exempelvis Slaghöken aldrig gjort. Nu räckte Tobias visserligen inte i den starten men i starterna före var han överlägsen vid segrar på 12-tider. Nu gör han debut för Stig H Johansson. Med reservation för dagsform och hur han funnit sig tillrätta i ett, i jämförelse med Italien, kallt Sverige vore det förvånande om han inte är med och slåss om segern trots det på förhand iskalla utgångsläget. Om han är i ordning kan det vara så att han slår Dardanos från dödens. Av övriga är det främst Mellby Caddy som kan duga om han hittar ner i bra position.

Skrällbudet

Sinfonia d’Amore är spurtstark. Om Dardanos inte är på topp (var trots allt inte det senast) och Tobias del Ronco behöver loppet kan hon duga.

Spetsbudet

Dardanos är den givna spetsfavoriten.

! Statistik­vinnaren

Dardanos.

Vår rankning

3 Dardanos

8 Tobias del Ronco

7 Mellby Caddy

6 Sinfonia d’Amore

5 Nicegift C.C.

9 Kiss Me Kate T.J.

4 Son of Triton

1 Slaghöken

2 Al’s Orlando Boy

V86–3

Loppet

Flera fina ston som alltjämt är kvar i låg klass.

Tipsettan

Cheerful Rivner ser ut som en häst som kommer att klättra genom klasserna. Hon avslutade fjolåret med att bli struken för en förkylning, men har haft gott om tid att återhämta sig. Däremot är formen ändå knappast på topp den här gången. På ren grundklass kan hon ändå ta hem detta.

Motbuden

Call Me Brodda är kort och gott en bra häst som är värd lite bättre utdelning än hon fått hittills. Arendelle är en fin tysk häst. Känslan är att hon inte kan hålla ledningen, men det kan ju bli bra ändå.

Skrällbudet

Glöm inte bort Pippi Roc.

Spetsbuden

Öppen spetsstrid, ibland är det bättre att bara säga ”pass”.

! Statistik­vinnaren

Virgin Maiden.

Vår rankning

5 Cheerful Rivner

3 Call Me Brodda

1 Arendelle

2 Beautiful Kiss

6 Pippi Roc

10 Orbital Ås

4 Zoey Kronos

8 Virgin Maiden

7 Domestic Ås

9 Hickomisschampagne

12 Olivia Cheri

11 Face the Dream

V86–4

Loppet

Fyra hästar höjer sig, mellan dessa känns det jämnt. Vi gillar loppet ur spelsynvinkel.

Tipsettan

Det verkar som om A’Nana de Bohem har hittat en ny växel. Senaste insatsen var mycket fin och med den på näthinnan är det berättigat att tro en del på henne den här gången.

Motbuden

Titan Journey är nog bästa hästen. Insatsen senast var dock inte så vass, även om banan var krävande den dagen, och gången före blev det galopp. Nu är dessutom utgångsläget tråkigt. Rock the Night är farlig om han bara står på benen. B.B.S.Hudson gynnas av strykningen. Kanske kan få överta ledningen i ett tidigt skede?

Skrällbudet

Star’s Fighter körs av en bra  kusk.

Spetsbudet

Alexia är den som främst har bevisat startsnabbhet.

! Statistik­vinnaren

Titan Journey.

Vår rankning

3 A’Nana de Bohem

11 Titan Journey

1 Rock the Night

6 B.B.S.Hudson

7 Star’s Fighter

12 Joyus

5 Alexia

8 Thunderinmyheart

4 Bergabricken

9 I Scream Ice Cream

10 Livingchic

V86–5

Loppet

Bra lopp där ingen kan avfärdas helt.

Tipsettan

Första känslan var att han var lite seg i slutet senast, Alonso Ceasar.
Men han gick trots allt ganska bra. Vi trodde på honom då och vi tror på honom nu, bara inte riktigt lika mycket.

Motbuden

Kess Bokma har ett tufft läge men han är en fin häst som kommer från ett stall som alltid firar framgångar när det kommer till Sverige. Harley As är lite svårtaxerad, men vi tycker att han har varit fin det vi har sett av honom i Tyskland. Skyfall har vunnit 6 av sina 13 senaste starter och har två raka inför detta. Givet bud.

@media only screen and (min-width: 590px) { #abAdArea-d421ff3b-64c4-4585-92b0-8a2d195d47ce::before { width:100%; } #AdTransparencyButton-d421ff3b-64c4-4585-92b0-8a2d195d47ce { width:100%; } #innerabAdArea-d421ff3b-64c4-4585-92b0-8a2d195d47ce { padding-bottom: 50.15625%; background : rgba(120, 120, 120, 0.1); }

Skrällbudet

Baxo Epice? Vi kan spricka trots sju streck.

Spetsbuden

Ferry Boko och Powderfinger är de startsnabbaste hästarna.

! Statistik­vinnaren

Alonso Ceasar.

Vår rankning

1 Alonso Caesar

8 Kees Bokma

2 Harley As

5 Skyfall

11 Aros Line

3 Ferry Boko

4 Powderfinger

12 Alpha Peak

9 Moliere

7 Baxo Epice

6 Usain Cup

10 Raket Brodde

V86–6

Loppet

Nytt roligt spellopp där vår tipsetta kan vara en fräck spik för den med goda nerver.

Tipsettan

Samaras K.M.E. är inte att lita på, men kunnandet och styrkan är bra för klassen.

Motbuden

Om Samaras K.M.E. är osäker är det bara en viskning i jämförelse med Magic Cash. Men någon gång borde det släppa för Magic Cash, och då tror vi att han är riktigt bra för klassen. Ornstein är ganska fin, men är bara en av flera som kan slå till ifall de två främsta faller ifrån. Winner Bac visade fin form i fjolårets sista starter men blev sjuk. Lite svårbedömd nu, men om formen sitter där kan han definitivt räcka.

Skrällbudet

Gadget de L’iton var bra i comebacken. Stark herre.

Spetsbudet

Aperfectmate. Men lär vilja släppa.

! Statistik­vinnaren

Samaras K.M.E..

Vår rankning

3 Samaras K.M.E.

9 Magic Cash

4 Ornstein

1 Winner Bac

8 Gadget de L’iton

10 Angel Raziel

2 Leon

6 Aperfectmate

5 Ekebys Ia

12 B.G.Arne

7 Kamikaze Tooma

11 Expendables

V86–7

Loppet

Om de två bästa kommer bort på ett eller annat sätt – det kan hända, Ferrari River är inte helt pålitlig och Juan är sårbar så till vida att han är lite entaktad – är det här ett lopp som alla har chansen att vinna.

Tipsettan

Juan trivs i sin nya regi och den här gången finns det en sak som talar mycket till hans fördel, nämligen den långa distansen. Det som i stället talar emot är, om vi utgår från att Ferrari River går felfritt och håller ledningen, att han kan tvingas till dödens hela vägen. Över 2 640 meter är det drygt, även för fysiskt starka hästar kan det mentala förstås verka begränsande. Men på det hela taget är det här en bra och spännande uppgift för Juan.

Motbuden

Ferrari River är en mäktig häst. Trots en inledande galopp kunde han köra sig till ledningen i ett sprinterlopp (!) senast och sedan var det full kontroll. Han klarar lång distans också och från ledningen (har bra chans att hålla den) är han inte lätt att besegra. Just Wait and See är en bra långluffare med fina spurtegenskaper. Om Ferrari River och Juan duellerar ökar det chanserna för övriga och kanske framför allt för Just Wait and See. Partizan Face får ofta elaka resor, men här borde han kunna få ett bra rygglopp. Prosperous galopperade av ren friskhet (?) senast. Mycket fin häst som ser ut att ha formen som krävs. Lite
utlämnad dock från sämsta spåret. Efter en rad fina insatser har Othala varit sämre i två starter på slutet. Vad det beror på kan man bara spekulera i, vi vågar i alla fall inte avfärda henne helt.

Skrällbudet

Demolition Man F. har kunnande som krävs.

Spetsbuden

Om Ferrari River galopperar kan Kung Edward sitta tidigt i spets? För att släppa? Men till vem?

! Statistik­vinnaren

Juan.

Vår rankning

5 Juan

1 Ferrari River

6 Just Wait and See

2 Partizan Face

8 Prosperous

4 Othala

3 Kung Edward

7 Demolition Man F.

V86–8

Loppet

Körs favoriten avvaktande eller för seger från dåligt spår i årsdebuten? Det är enda frågan som behöver ställas.

Tipsettan

Man ska ha respekt för alla konkurrenter, men här behöver man egentligen inte prata om någon annan häst än Zourane Kronos. Den här jättetalangen är så mycket bättre än hästarna än hon möter, men blir hon kvar i kön för länge kan hon ändå vara sårbar. Eller?

Motbuden

Vi säger tre till fem stycken till vid gardering.

Skrällbudet

Moa Margunn är en snabb dam. Formen?

Spetsbuden

Hästarna med nummer 3 till 8 är alla startsnabba, med kanske lite extra plus för Moa Margunn från bricka sex. Men spåren spelar ju in och kanske är det därför lite fördel antingen Topspin (tre) eller Simb Ratita (fyra). Men vi skriver kanske.

! Statistik­vinnaren

Zourane Kronos.

Vår rankning

12 Zourane Kronos

9 Bizzi Blizz

5 Vellum Paper

4 Simb Ratita

3 Topspin

6 Moa Margunn

2 Blue Line D.K.

7 Scarlet’s Grace

1 Sweet Surviver

8 Idreamicanfly

10 Sweet Näs

11 Candy Lane

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V86 Jägersro/Solvalla 30 januari

”Satt fast senast – bra kusk och läge nu”

Per Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdag 30 januari. Jackpott 14 miljoner..

V86–1

Loppet

Ingen har imponerat över hövan på slutet i ett öppet lopp.
Tipsettan

Partizan Face var riktigt bra i några starter tidigt i vintras, men har inte varit lika vass på slutet. Med tanke på att han fick en tung resa mot hårt motstånd senast höll han ändå helt okej. Det här motståndet är betydligt enklare än vad han mött på slutet men frågan är om han är i den ”mentala” formen att han ska göra grovjobbet själv? Om han inte gör det finns risken att han får för långt fram även om det är ett litet fält.
Motbuden

Kung Edward har inga speciella resultat att visa upp på sistone (en andraplats för fyra starter sedan visserligen), men gjorde en bra insats senast. Han är snabb ut, får han bestämma en bit kan han hålla. Kan han få en bra ryggresa fungerar det också. Demolition Man F. är också snabb ut. Det är ett tag sedan han fick till det och formen är svårbedömd, men sånt här motstånd matchar han om han är i ordning.

Twigs Briard var med i samma lopp som Kung Edward senast, gjorde en godkänd insats då men kan utan tvekan bättre när han är i full form. Bikini är en jättefin häst men vi rankar ner henne med tanke på spåret. Även hon har lite dunkel form då hon fått vila några veckor efter en mindre begåvad styrning senast.

Skrällbudet

Vi har valt att plocka bort Nelle Atticus Jake, men det är lite farligt. Det är enklare emot den här gången än senast då han inte orkade hänga med riktigt.
Spetsbuden

Twigs BriardDemolition Man F. eller Kung Edward?
! Statistik­vinnaren

Jessica Highness.

Vår rankning

9 Partizan Face

4 Kung Edward

2 Demolition Man F.

1 Twigs Briard

7 Bikini

6 Nelle Atticus Jake

3 Pokemon Ås

5 Unik Tamsen

8 Jessica Highness

V86–2

Loppet

Ganska profillöst, men det brukar som tur är betyda spelvänliga lopp.
Tipsettan

Quite Right borde ha en bra chans att få överta ledningen. Det krävs nog att han får bestämma för att han ska ha en bra chans att hålla undan, men kusken brukar kunna få hållas i det tempo han själv väljer.
Motbuden

Pomeroll Am går bra, men inför den här starten har han varit sjuk. Svårt att veta om det satt ner honom, men positivt är det ju inte. Green Keeper ser ut att kunna få en fin resa i draget. Carla d’Eronville är stark och mot de här motståndarna kan det ge utslag.
Skrällbudet

Vi tycker att Maverick Dream visar fin kapacitet för sammanhanget.
Spetsbuden

Quite Right får överta från Anddontsayitsover?
! Statistik­vinnaren

Quite Right.

Vår rankning

2 Quite Right

5 Pomeroll Am

9 Green Keeper

3 Carla d’Eronville

6 Maverick Dream

8 Walkie Talkie

11 Querus Alesio

12 One Two Beat

10 Ferrell

1 Anddontsayitsover

4 Red Isac

7 Slaghöken

V86–3

Loppet

Bra långlopp där vi tror mycket på vår tipsetta.
Tipsettan

Alonso Caesar fick en tuff resa mot hårt motstånd senast, han höll bra. Han kan öppna så pass bra att han borde kunna hålla ut de värsta konkurrenterna och gör han det borde han i ett andraskede kunna hitta till ledningen. Inte för att det är helt avgörande för honom, men det underlättar.
Motbuden

Inertial var betydligt sämre än väntat senast, annars hade vi sagt att ner till honom ska man nog fundera på att strecka om man garderar. Men det kan mycket väl vara nog med fyra garderingsstreck också. Baxo Epice spurtade fint senast. Panamera borde få vinna i klassen snart. Ibelieveinamerica (är det någon som gör det längre?) har varit bra på slutet, dock struken för feber nyligen. Återhämtad?

Skrällbudet

Tim Frontline, om han skulle få till det.
Spetsbuden

Elof Palema? Släpper i så fall, till Alonso Ceasar?
! Statistik­vinnaren

Alonso Caesar.

Vår rankning

2 Alonso Caesar

1 Baxo Epice

4 Panamera

3 Ibelieveinamerica

10 Havefunwithme

6 Valentin

7 Tim Frontline

8 Inertial

9 Quality Fighter

5 Elof Palema

11 Aslan D.K.

V86–4

Loppet

Det är en del fina ston i det här loppet, som vi hoppas avgörs i starten.
Tipsettan

Bella M.J. kan vinna från andra positioner än ledningen, men är då bara en av flera med ungefär likvärdig segerchans. Från ledningen däremot, därifrån tror vi inte att hon förlorar.
Motbuden

Fast Moving Cash blir bara bättre och bättre men har ett lurigt spår den här gången. Om det löser sig kan de däremot bli väldigt bra, eftersom hon i så fall fått en vilsam resa längs vägen. Livi Memory har varit fin. Klev iväg stabilt och snabbt från andraspår senast, men vi vågar inte riktigt lita på att hon gör det lika bra från fjärdespår.
Skrällbudet

Vi tycker fortsatt att Imma Hanover är en fin häst.
Spetsbuden

Tipset bygger på Bella M.J.. Scarlet’s Grace?
! Statistik­vinnaren

Topspin.

Vår rankning

7 Bella M.J.

8 Fast Moving Cash

4 Livi Memory

5 Imma Hanover

3 Scarlet’s Grace

2 Ithaki Boko

6 Petunia

10 Topspin

1 Very Many Legs

9 Blue Line D.K.

12 White Witch Doc

11 A Perfect Victory

V86-5

Loppet

Jämnt och roligt lopp.
Tipsettan

Marys Overandout borde vara den tidiga ledaren. 1 640 meter är perfekt, frågan är bara om han får bestämma tempot? Får han det har han bra chans att hålla undan.
Motbuden

Precious Lord hade inget riktigt flyt senast, formen är nog lika fin som vid vinsterna i december. Läget får anses helt okej. Victory Island är en bra häst som går från alla positioner, men ska segerchansen vara riktigt god krävs det nog att någon – om inte han själv avancerar och gör det – trycker upp farten i täten. Bonny Boy avgjorde på ett mersmakande vis senast. Han är snabb ut men vi tror alltså inte att han tar en längd på Marys Overandout. Sedan är frågan vart han hamnar, från dödens blir det svårt, precis som för övriga i loppet, att vinna.

Skrällbudet

Alcantara Beech har fin form och kan öppna. Hittar han ner i vettig position är han inte ofarlig.
Spetsbudet

Marys Overandout.
! Statistik­vinnaren

Precious Lord.

Vår rankning

3 Marys Overandout

9 Precious Lord

10 Victory Island

5 Bonny Boy

7 Alcantara Beech

11 Kiss Forever H.C.

2 Hives

1 Vega Östervang

12 Gaya di Quattro

4 Speedy Sallöv

6 Il Boscaiolo

8 Pacificator

V86–6

Loppet

Det står väl mellan tre hästar?
Tipsettan

Einstein Sisu fick inte chansen senast i hårt gäng, gick i mål med gott om krafter kvar. Med tanke på att han fick ett tufft lopp gången innan gjorde det honom nog gott att få gå i mål med sparade krafter och den här gången är han nog mogen ett offensivt upplägg igen. Tre hästar är så gott som helgardering i det här loppet, men om man ska ta ställning för någon (det kanske inte är helt fel?) är det för Einstein Sisu.
Motbuden

Det är 13 starter sedan Buzzer Beater senast vann men det finns alla möjliga sorters förklaringar till att det är så – ingen av dem är att han varit dålig, tvärtom är han synnerligen värd en seger. Dags nu? Djorkaeff Sisu har ett lopp i kroppen efter några månaders paus. Comebacken var positiv, han är en bra häst för klassen.
Skrällbudet

Rim Perfect? Debut i ny regi. Har dock vilat länge.
Spetsbudet

Balto d’Huon. Släpper om någon av de bästa kommer?
! Statistik­vinnaren

Einstein Sisu.

Vår rankning

10 Einstein Sisu

7 Buzzer Beater

8 Djorkaeff Sisu

2 Pyrolator

9 Lukas Bris

4 Rim Perfect

1 Balto d’Huon

11 Busy Doin’ Nothing

3 M.T.Like a Prince

6 Star Commander

5 Moolger

V86–7

Loppet

Inga kända hästar, men ett för klassen och årstiden mycket bra lopp.
Tipsettan

Digital Data har mer eller mindre lekt sig till seger två gånger i rad men den här gången är motståndet stentufft.
Motbuden

Från början hade vi tänkt att helgardera, men hade inte råd. Prutade ner till åtta streck, men det blev också för dyrt så fick nöja oss med fem
hästar på V86-lappen.
Skrällbudet

Bazire Tröjborg rankas ner på spåret, men är inte sämre än de bästa i det här tuffa loppet.
Spetsbuden

Digital Data har bra chans, utan att det är garanti på det, att kunna svara ut såväl Nome Dee som Quick Vald som är två startsnabba hästar.

! Statistik­vinnaren

Haicon.

Vår rankning

3 Digital Data

9 Romero

2 Borups Racing

4 Franklin Face

11 Aida Boy

5 Cannon Flame

10 Strong Case

6 Nome Dee

1 Haicon

12 Bailey Bakkely

8 Bazire Tröjborg

7 Quick Vald

V86–8

Loppet

Tre hästar höjer sig. Vi plockar även med en luring. I övrigt finns det gott om potentiella skrällbud.
Tipsettan

När Beuatiful Baccardi är på topp är hon stenhård. Sprinterdistans är hennes bästa, om hon är i full form är det inte omöjligt att hon kan vinna från dödens.
Motbuden

Chapter N.Deo går från klarhet till klarhet. Ju fortare de kör i täten,
desto bättre chans har hon att komma ifatt dem. Odessa Celeber är spets-favorit. Det naturliga vore att hon körs i den positionen, men hur resonerar kusken när/om Beautiful Baccardi spänner ögonen i Odessa Celeber?
Skrällbudet

Viking Grace får en fin resa – rygg ledaren, tredje invändigt? Hon är kuskförstärkt den här gången.
Spetsbuden

Odessa Celeber före Beautiful Baccardi.
! Statistik­vinnaren

Chapter N.Deo.

Vår rankning

5 Beautiful Baccardi

11 Chapter N.Deo

3 Odessa Celeber

1 Viking Grace

4 Thelma de Glatigne

2 Drizzle C.C.

7 Pearl Face

9 Flashing Victory

10 Guinea Boko

8 Alvena Uni

6 Il Mio Dea

Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Eftersom vi inte gör något av Einstein Sisu (V86-6) på streckspelet, spelar vi vinnare på honom.

Luringen

Viking Grace (V86-8) satt fast näst senast. Höll bra efter tuff slutrunda senast. Bra läge och kusk.

Spiken

Vi är nöjda med båda våra spikar den här gången – det är inte alltid man är det – men har absolut bäst magkänsla för Alonso Caesar (V86-3).
Från det spåret borde det kunna bli bra på ett eller annat sätt för honom.

Tänk på att …

… Jägersro är en utpräglad spetsbana, väldigt många lopp vinns från ledningen, på ett upplopp som ändå inte är alltför kort – det mäter 190 meter. Att jämföra med Solvallas 194 meter.

… inte bara känslan är bra kring vår spik Alonso Caesar (V86-3). Statistiken talar också till hans fördel. En start på lång distans i Sverige hittills utmynnade i seger, dessutom har han vunnit tre av sex starter på Jägersro.

… det står 4–1 till Beautiful Baccardi i inbördes möten med Odessa Celeber (båda V86-8).

Kuskligan Solvalla

1) Jorma Kontio, 9 segrar

2) Örjan Kihlström, 8

3) Torbjörn Jansson, 7

4) Ulf Ohlsson, 6

5) Per Lennartsson, 5

Stora systemet

Avd 1: 9–4–2–1–7 (6–3)

Avd 2: 2–5–9–3–6–8–11 (12–10)

Avd 3: 2 Alonso Caesar (1–4)

Avd 4: 7 Bella M.J. (8–4)

Avd 5: 3–9–10–5 (7-11)

Avd 6: 10–7–8 (2–9)

Avd 7: 3–9–2–4–11 (5–10)

Avd 8: 5–11–3–1 (4–2)

8 400 rader/2 100 kr

Lilla systemet

Avd 1: 9–4–2–1–7 (6–3)

Avd 2: 2 Quite Right (5–9)

Avd 3: 2 Alonso Caesar (1–4)

Avd 4: 7 Bella M.J. (8–4)

Avd 5: 3 Marys Overandout (9–10)

Avd 6: 10–7–8 (2–9)

Avd 7: 3–9–2–4–11 (5–10)

Avd 8: 5–11–3–1 (4–2)

300 rader/75 kr

Chanssystemet

Avd 1: 9–4–2–1–7 (6–3)

Avd 2: 2–5–9–3–6 (8–11)

Avd 3: 2–1–4–3 (10–6)

Avd 4: 7–8–4–5 (3–2)

Avd 5: 3 Mary’s Overandout (9–10)

Avd 6: 10–7–8 (2–9)

Avd 7: 3–9 (2–4)

Avd 8: 5 Beautiful Baccardi (11–3)

2 400 rader/600 kr

DD-systemet

DD-1: 3–9

DD-2: 5–11–3–1

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 4 M..Malkin, 5 Davy Jones Sisu, 1 Duke of Mearas.

Outs: 3 Tayson Bi.

V5-2: 6 Day of Love, 9 It Happened Again, 4 True Vision.

Outs: 2 Saga Doc.

V5-3: 3 Hankypanky Rubyred, 7 Fast and Quick, 9 Last Pilaar.

Outs: 8 Tresexton.

V5-4: 4 Valle E.W., 1 Forza K., 3 Sif Face.

Outs: 6 Chapman Hörda.

V5-5: 10 M.T.Master Don, 3 Macelleria, 9 Prodigy Shark.

Outs: 1 Ufos Wilda.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V86 Åby/Solvalla 5 december

V86-1

Loppet

Stolopp där hälften av hästarna har ungefär likvärdig segerchans medan resten har mindre chans i sluttande ordning.

Tipsettan

Dels öppnade Melissa Montoya bra senast, dels såg hon pigg ut när hon galopperade i sista sväng senast. Trots läget kan hon få en fin resa i det här lilla fältet och det avgör att tipsettan hamnar där den gör, men egentligen hade den kunnat hamna på vem som helst av de fyra som vi streckat. Det som avgjorde är främst att vi hela tiden tyckt att Melissa Montoya är en väldigt fin häst som man får för sig att det kan lossna för när som helst.

Motbuden

Ofelia O.E. är garanterad en fin resa från sitt andraspår. Visade fin form senast även om hon fick ge sig då. Men ett sto som tål dödens på 2 600 meter, det är inte så många som gör det. Veravia As har visat att hon duger fint i klassen, som allvarlig spetskandidat är hon högintressant. Frågetecken dock för att hon har varit sjuk efter den senaste starten.

Kindy Cane är också ett frågetecken efter två raka galopper. Innan dessa hade hon vunnit fem av sina sex starter i år. Får hon till det fullt ut är hon troligen den bästa hästen i loppet.

Skrällbudet

Kiss My Lips H.C. kanske kan överraska igen. Fick en perfekt resa senast då hon plockade ner Ofelia O.E. och behöver en sådan igen.

Spetsbuden

Veravia As är snabb ut. Mellissa Montoya visade senast att hon kan öppna bra. Sedan kan det finnas någon som besitter bättre startsnabbhet än visat. Utgångstipset är dock Veravia As.

Statistik­vinnaren

Kindy Cane.

Vår rankning

7 Melissa Montoya

2 Ofelia O.E.

4 Veravia As

6 Kindy Cane

3 Kiss My Lips H.C.

1 Bring Me Love

8 Digital Furcola

5 Toxic Trix Macay

V86-2

Loppet

Bra spellopp, många om budet.

Tipsettan

Reigning Moni har gjort sju starter i Sverige utan att vinna, det är bara att konstatera att någon blivande stjärna är han nog inte. Men vi tycker att han duger bra i klassen och det här är passande motstånd. Åttonde gången i Sverige kan det vara hans tur, kanske från ledningen.

Motbuden

Global Thunder går starkt varje gång. Lass Revenue ser mycket fin ut. Linda’s Girl kan mycket.

Skrällbudet

Digital Performer kan vara på väg mot formen.

Spetsbuden

Linda’s Girl är hyggligt startsnabb. Largo är nog allra snabbast, men frågan är om han tar en längd på alla invändiga, där även Reigning Moni är en faktor i spetsstriden.

Statistik­vinnaren

Largo.

Vår rankning

4 Reigning Moni

2 Global Thunder

12 Lass Revenue

1 Linda’s Girl

9 Talassio

5 Largo

10 Digital Performer

3 Triomphe Ferm

8 Giampolo Poof

6 Earl Variera

7 Manhattan Club

11 Indian Four

V86-3

Loppet

Ganska låg klass. Täthästarna kan alltid hinna undan men på förhand ser det allra bäst ut för hästarna på 20-fållan.

Tipsettan

Belong Life har utvecklats till en synnerligen gedigen tävlingshäst som alltid gör bra insatser. Välmatchad också, då hans tränare, trots att Belong Life nu tjänat 757 000 kronor, lyckas hitta ganska enkelt motstånd åt honom varje gång.

Motbudet

Yippie Chic står bra till, har fin form.

Skrällbudet

Kickstart My Heart kan blixtra till.

Spetsbudet

Cexter Bob är tidig på att han lär öppna bra.

Statistik­vinnaren

Kickstart My Heart.

Vår rankning

9 Belong Life

10 Yippie Chic

6 Cexter Bob

2 No Comment

8 Vischio Boko

4 Aha

13 Kickstart My Heart

5 D.J.Star

3 Insert Ecus

1 Avocado Am

12 Call Me Hanover

11 Boogie Man

7 Ulf Eme

V86-4

Loppet

Tipsettan är nog en mycket bra häst, men vi är väldigt förtjusta i tvåan i ranken. Låset känns starkt trots fler bra hästar i ett fint lopp.

Tipsettan

Om inte Amerindienne galopperat i klar ledning i debuten hade han varit obesegrad efter fem starter. Det är bra chans att han i stället här får ta sin femte raka. Om han är en av de bästa hästarna i kullen låter vi vara osagt, men det är inte omöjligt att han nästa år visar sig vara det.

Motbudet

Tipsettan är ett spikbud men vi gillar verkligen Tokarev. Senast blev han trött men det berodde nog helt och hållet på att han fann distansen vara opassande.

Skrällbudet

Riptide R.D. har inget att bevisa gällande kapacitet.

Spetsbudet

Tokarev är den klara favoriten från perfekt spår.

Statistik­vinnaren

Amerindienne.

Vår rankning

6 Amerindienne

2 Tokarev

3 Mr Clayton J.F.

9 Enge Barack

10 Riptide R.D.

5 Kasper Trot

7 Dream Kåsgård

12 Qvidja’s First

11 Latte Käll

8 Thunderpedia

4 Aking Bakasyon

V86-5

Loppet

20 meter kan bli för mycket för konkurrenterna att ta in på vår tipsetta.

Tipsettan

Nero Maximus är svår att sätta in i det här sällskapet då det är hans första start i Sverige. Han kommer dock hit med färsk form i bagaget och har han bara funnit sig väl tillrätta ska det vara bra chans, för det är en
väldigt lämplig uppgift tränaren har hittat åt Nero Maximus.

Motbudet

Zohar Font har visat rätt bra kunnande för klassen. Hade dock femtespår i voltstart senast och då gick det inte alls, inte ens nära. Lite lugnare att ha det på tillägg? Kanske, förhoppningsvis.

Skrällbuden

Vi säger två: Majors Corona och Betting King.

Spetsbudet

Troligen Nero Maximus.

Statistik­vinnaren

Zohar Font.

Vår rankning

3 Nero Maximus

9 Zohar Font

10 M.T.Nordic Spirit

5 Felix Am

11 Majors Corona

4 Betting King

8 Ritchie Ås

6 Livi Nam Nam

12 Bellmondo

2 Floalts Doncorleon

1 Bear My Prince

7 Fury Sccop

V86-6

Loppet

Short In Cash överlägsen?

Tipsettan

Short in Cash gör debut i ny regi. Om han kommer att förbättras av det är osäkert, det är inte så enkelt att ta över hästar från Petri Puro och göra dom bättre. Däremot tror vi att det är smart av Björn Goop att gå ut med hästen här, i ordinarie klass istället för mot de stjärnor han tvingats möta varje gång under en lång tid. Här kan han börja bygga självförtroende. Om allt är som det ska med honom ska det nog en del till om han ska förlora.

Motbudet

Ner till Pontiac S.W. känns det jämnt.

Skrällbudet

Tzatziki – om favoriten kommer bort.

Spetsbuden

Roofparty och Marvelous är startsnabba.

Statistik­vinnaren

Roofparty.

Vår rankning

2 Short In Cash

8 Sebastian Journey

6 Marvelous

5 Roofparty

11 Pontiac S.W.

10 Reverend Wine

1 Tzatziki

3 Pax

12 Findus M.

4 Hercules T.

9 Maison PLage

7 Slaghöken

V86-7

Loppet

Svårläst lopp. Vi går på två rejäla ston.

Tipsettan

Tropicana Ås kan vara lösningen på loppet, så till vida att hon mycket
väl kan leda runt om ifall hon laddas från start.  Är i annat fall lika bra bakifrån.

Motbuden

Happy Steel är loppets bästa häst men var hamnar hon? Vi tror inte att hon kan hålla ledningen men det är inte omöjligt att hon kan få rygg på ledaren, och i så fall kan det visa sig vara den bästa positionen, om det blir så får ledaren svårt att hinna undan.

Skrällbudet

Det finns gott om potentiella luringar. Comanche Moon har egentligen inte läget, men troligen formen.

Spetsbuden

Tropicana ÅsSmevikens Cruiser och Can Lane är startsnabba. Med fördel Tropicana Ås från det fina läget. Happy Steel är hyggligt startsnabb.

Statistik­vinnaren

Happy Steel.

Vår rankning

4 Tropicana Ås

1 Happy Steel

8 Can Lane

5 Dreamboy As

6 Global Raceway

7 Smevikens Cruiser

11 Comanche Moon

10 Pacific Face

9 Gute Band

3 Cool Bella

12 Balotelli

2 Carro’s Girl

V86-8

Loppet

Bra hästar som alltjämt är kvar i låg klass, men inte kommer att bli kvar där.

Tipsettan

Moses verkar trivas som allra bäst när han har tätkänning från start. Kommer han till spets tror vi att loppet är öppet. Hamnar han i dödens kan det bli jobbigt med tanke på den långa distansen.

Motbuden

Vi förhöll oss lite avvaktande till Copertino V.W. senast för att han inte gjort två bra insatser i rad. Men nu har han gjort det! Sin bästa hittills senast dessutom.

Skrällbudet

Vi är lite förtjusta i lille Wingmaster.

Spetsbudet

Det finns ingen som har avslöjat någon vidare startsnabbhet och här är det främst upp till kuskarna att vara offensiva. Det talar ju kanske mest för Copertino V.W. trots spåret långt ut.

Statistik­vinnaren

Ridgehead Kato.

Vår rankning

4 Moses

9 Ridgehead Kato

7 Copertino V.W.

2 Wingmaster

5 Sigel Garline

10 Global Tattoo

1 Sugarcraft

6 Niklas M.J.

3 Arctic Don

12 M.T.Mourinho

8 Tequila Gel

11 Simb Murdoch

Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Vi har lite magkänsla för Regining Moni (V86-2) den här gången. Dags för första segern?

Spiken

Det saknas inte spikförslag i omgången men vi nöjer oss med ett singelstreck och ett par kortlopp den här gången. Trots bra motstånd ses Short in Cash med toppchans i V86-6. Han har ju faktiskt omnämnts som en blivande stjärna, även om det ännu inte lossnat på allvar.

Luringen

Vischio Bianco (V86-3) bör vara i uppåtform med två lopp i kroppen efter sjukdom.

Tänk på att …

… Lass Revenue (V86-2) har sett fin ut på slutet men då framför allt när han gått utan skor. Sedan i lördags är det dock skotvång som gäller i tre månader. Vi gillar det, frågan är om Lass Revenue gör det? Tveksamt, svarar vi men streckar trots det och det dåliga spåret.

… Tokarev (V86-4) gör sin tredje start i nya regin. Den här gången med ny kusk. Ulf Eriksson.

… det är ny kusk på såväl Global Raceway som Gute Band i V86-7.

… Sigel Garline är överlägsen när det kommer till statistiken beträffande lång distans i V86-8 – fyra segrar på sex starter på lång distans.

Kuskligan

1) Jorma Kontio, 84 segrar

2) Örjan Kihlström, 81

3) Ulf Ohlsson, 62

4) Erik Adielsson, 52

5) Björn Goop, 51

Stora systemet

Avd 1: 7–2–4–6 (3–1)

Avd 2: 4–2–12–1–9–5–10–3 (8–6)

Avd 3: 9–10–6–2–8 (4–13)

Avd 4: 6–2 (3–9)

Avd 5: 3–9–10 (5–11)

Avd 6: 2 Short in Cash (8–6)

Avd 7: 4–1 (8–5)

Avd 8: 4–9–7 (2–5)

5 760 rader/1 440 kr

Lilla systemet

Avd 1: 7–2–4–6 (3–1)

Avd 2: 4–2 (12–1))

Avd 3: 9–10–6 (2–8)

Avd 4: 6–2 (3–9)

Avd 5: 3 Nero Maximus (9–10)

Avd 6: 2 Short in Cash (8–6)

Avd 7: 4–1 (8–5)

Avd 8: 4–9–7 (2–5)

288 rader/72 kr

Chanssystemet

Avd 1: 7–2–4–6 (3–1)

Avd 2: 4 Reigning Moni (2–12)

Avd 3: 9–10–6 (2–8)

Avd 4: 6–2 (3–9)

Avd 5: 3–9–10–5–11 (4–8)

Avd 6: 2 Short in Cash (8–6)

Avd 7: 4 Tropicana Ås (1–8)

Avd 8: 4–9–7–2–5–10–1–6 (3–12)

960 rader/240 kr

DD-systemet

DD-1: 4–1

DD-2: 4–9

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 9 Ithaki Boko, 10 Syria A.T., 6 Esther Fall.

Outs: 12 Imma Hanover.

V5-2: 4 Pols Crazy Diamond, 8 Quiet Please, 9 Brake to Vacate.

Outs: 10 Sebastian Hall.

V5-3: 4 It Happened Again, 7 Mr Deauville, 2 Dame Dream.

Outs: 1 Les Vacances.

V5-4: 5 Timotejs Godis, 10 Mama America, 12 Wave Length.

Outs: 8 Incredible Smart.

V5-5: 5 Bizzi Blizz, 1 Arvika by Night, 10 Alfa Mare.

Outs: 7 L.A.Divergent.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V86 Åby/Solvalla 28 oktober

V86-1

Loppet

Litet fält på en open stretch-bana innebär att alla mer eller mindre får chansen. Samtidigt är loppet över kort distans och det är viktigt att tidigt befinna sig i den främre träffen.
Tipsettan

Offshore Man ­brukar kunna nå ­ledningen från framspår och vi bygger tipset på att han kommer dit nu också. Sen ska det egentligen ganska mycket till för att någon ska ta sig förbi honom till slut. Men som nämndes här ovan, alla får chansen i ­detta lopp och det finns spurtstarka motståndare. På ett ­litet system är Offshore Man ett spikförslag, men vi vill ha fler på vårt större system.

Motbuden

Te Quiero Grif är effektiv över kort distans och formen verkar bestå. Han vinner inte så ofta, men denna uppgift ser ganska lämplig ut.

Frankie Brodde är en ständig skrällvarning och brukar kunna spurta duktigt till slut. Nollan senast i resultatraden är inget att fästa för stor uppmärksamhet på. Frankie Brodde satt då långt bak invändigt och blev tempotorsk.
Skrällbudet

Raggamuffin är bra även framför sulky.
Spetsbudet

Nästan samtliga i fältet får betecknas som start­snabba, men ingen kan nog snuva Offshore Man på ledningen. Han är nämligen, precis som alla avkommor till Offshore Dream, väldigt starsnabb.
! Statistik­vinnaren

Sunwapta Goj.

Vår rankning

6 Offshore Man

3 Te Quiero Grif

2 Frankie Brodde

7 Raggamuffin

4 Furious Francis

5 Dollar Access

1 Sunwapta Goj

V86-2

Loppet

Spåret gör bara att spelvärdet på vår spik höjs.
Tipsettan

Knifetown Winner möter nu enklare motstånd än vad han mött (och många gånger slagit) på slutet. Han är väldigt startsnabb och då han nog är väldigt respekterad hos konkurrenterna tror vi att Nicklas Westerholm laddar framåt direkt för att komma till ledningen. Väl där blir han svårslagen.

Motbuden

Bakom vår tipsetta är loppet relativt öppet. Stall­kamraten Persos Smokie kan nog få rygg på Knifetown Winner. Forecast kan spurta vasst.
Skrällbudet

Picasso kan få en smygresa och håller god form.
Spetsbudet

Knifetown Winner är väldigt startsnabb och ­borde bli släppt till ledningen även om någon annan hinner dit först.
! Statistik­vinnaren

Knifetown Winner.

Vår rankning

8 Knifetown Winner

3 Persos Smokie

9 Picasso

11 Forecast

12 Blue Star Champion

2 Ryan Kronos

6 Great King Wine

7 Destiny Am

5 Tobacco

4 Mountain Cleaver

10 Erica

1 Rayon Lascaux

V86-3

Loppet

Tipsettan har meriter som sticker ut men det finns några spännande motbud.
Tipsettan

Callmeawinner var tidigare i år fyra i det danska stoderbyt ­utan att då ha fått fritt spurt­utrymme. En än mer fram­skjuten ­placering där hade gjort att hon tjänat för ­mycket ­pengar för att ­kunna starta här i ­detta lopp. Senast ­gjorde hon come­back efter en ­kortare paus och hon såg då mycket fin ut. Hennes vinstchans nu bedöms därför som god nu.
Motbuden

Cheerful Rivner är också väldigt fin för klassen men har spåret emot sig. M.T.Laroche är snabb ut och kan bita ifrån sig ganska bra från ledningen.
Skrällbudet

Princess Teemer satt senast fast med krafter kvar.
Spetsbudet

M.T.Laroche är väldigt kvick ur startblocken.
! Statistik­vinnaren

Cheerful Rivner.

Vår rankning

3 Callmeawinner

12 Cheerful Rivner

4 M.T.Laroche

2 Princess Teemer

5 Melissa Montoya

8 Callmesally

6 Velvatter

7 Hip Hurray Boko

1 Colour of Love

9 Golden Indra

11 Drip Drop

10 Chili Jordan

V86-4

Loppet

De två översta i rankingen är unghästar vi tror vi ­kommer att få se i större sammanhang under nästa år och kampen borde stå mellan dessa två nu.
Tipsettan

Tinten är mycket intressant stammad och har i sina tre lopp visat upp en skyhög kapacitet. Redan i debuten avslutade han de sista 400 meterna i 1.10-tempo (utan att få vinna!) och i loppen efter det har han visat att han trots sin orutin har stenkoll på var mållinjen sitter.
Motbuden

Dallas Brick är en helbror till gulddivisionaren ­Zenit Brick och även om det så klart inte går att dra ­några paralleller redan nu verkar kampviljan vara ett släktdrag som gått i arv.

Skrällbudet

Neo Sånna vann senast med krafter kvar.
Spetsbudet

Iglesias Boshoeve visade startsnabbhet senast och körs av en startsnabb kusk.
! Statistik­vinnaren

Zodicale har tjänat mest pengar.

Vår rankning

3 Tinten

12 Dallas Brick

4 Iglesias Boshoeve

1 Neo Sånna

10 B.W.T.Divine

5 Nicois Du Gull

7 Zodicale

2 Miss Kimbee

8 Accolade

11 Massives Mistress

6 Crazymonsterheart

9 Pegasus All Over

V86-5

Loppet

Här hittar vi ett tänkbart singelstreck.
Tipsettan

Cashback Pellini har haft en mycket fin säsong och vunnit hälften av årets starter. Insatsen senast sa att formen fortsatt är väldigt fin och från spår nio sitter han i andraspår direkt.
Motbuden

Magic Happens har kapacitet som duger långt här.
Skrällbudet

Joyride Cane ­spetsar nog.
Spetsbudet

Joyride Cane.
! Statistik­vinnaren

Cashback Pellini.

Vår rankning

9 Cashback Pellini

7 Magic Happens

2 Joyride Cane

14 Radjah d’Inverne

11 Trophy Spring

4 Machiavelli

3 Cargo Door

1 Dugur

13 Global Tuchdown

8 Othala

5 Moon’s Oki Doki

15 Come On Hugo

6 Capone

12 Digital Circle

10 Day Sun Dream

V86-6

Loppet

Evander går på knock?
Tipsettan

Evander Am har hittills i karriären tagit två segrar på 23 starter. Inga siffror som imponerar i sig direkt. Men i de två senaste starterna har han svarat för bra prestationer där han näst senast var en nos från segern som tvåa och senast vann enkelt efter ett lopp i ledningen. Som vi läser loppet tror vi att Evander Am sitter i ledningen ut ur första sväng och att Erik Adielsson nu kör hästen känns intressant.
Motbuden

Regent d’Inverne är bra nog att runda samtliga.
Skrällbudet

Ridgehead Mikko får en bra resa på innerspår och brukar ignoreras av spelarna.
Spetsbuden

Ridgehead Mikko är snabbast ur blocken, men släpper nog till Evander Am om Adielsson kör framåt.
! Statistik­vinnaren

Definitif Launcher.

Vår rankning

7 Evander Am

12 Regent d’Inverne

6 Ridgehead Mikko

10 Maximus M.M.

3 Definitif Launcher

2 Sergie Phefirst

5 Castor Brick

1 Scarlet’s Grace

9 Deep Sea

8 Johnny Flame

11 Chocoboy

V86-7

Loppet

Favoriten är ”blessed” med ett perfekt spår.
Tipsettan

Ett nära på identiskt lopp kördes förra onsdagen på Jägersro. Då spetsade Una ­Blessed trots spår utvändigt om Stella Newman. Den sistnämnda kunde då hitta ner i vinnarhålet och var sedan ­mycket nära Una Blessed över mål. Att Una ­Blessed spetsar nu tvivlar vi ­inte på, men hittar ­Stella Newman vinnar­hålet igen kan hon nog hinna dit denna gång på Åbys open stretch.

Motbuden

Stella Newman tror vi kan komma ner i vinnarhålet. Stonewashd Diamant är ej borta trots spåret.
Skrällbudet

Ma Running har en härlig form och kan skrälla.
Spetsbudet

Många startsnabba men när den snabbaste av dem alla, Una Blessed, fick spår två är saken klar.
! Statistik­vinnaren

Stonewashd Diamant.

Vår rankning

2 Una Blessed

3 Stella Newman

5 Ma Running

11 Stonewashd Diamant

9 Rose Mary

6 Valentina Wind

1 Ilona Håleryd

4 Flirting Girl

10 Julia Af Solnäs

8 Croquet Rose

7 Raise Broline

12 Greece Boko

V86–8

Loppet

Trevlig avslutning på V86-omgången som känns väldigt öppen. Faktiskt bara två hästar som inte har någon het chans, resten kan vinna.
Tipsettan

Coogan kom från Åke Svanstedts stall i USA och inledde sin Sverige­karriär på ett högst tveksamt vis. Efter kort tid hos Daniel Redén var den fyraårige valacken plötsligt som en ny häst och på tre starter i nuvarande regi har det blivit två segrar och en andraplats. Coogan kan öppna ganska bra och då de värsta spetsmotbuden har spår långt ut är spetschansen god.
Motbuden

Indy Lane går alltid starkt in i mål.
Skrällbudet

All Star har imponerat varje gång på slutet.
Spetsbudet

Coogan kan nog svara alla angrepp trots att han har ett småklurigt innerspår.
! Statistik­vinnaren

Indy Lane.

Vår rankning

1 Coogan

2 Indy Lane

4 All Star

3 Mrs Lindy

6 Man at Work

11 Global Signature

7 Minnestads Ecuador

5 Mellby Caddy

10 Oki Doki Face

9 Pablo Andover

8 Gear Extension

12 Thelma de Glatigne

✓ Casper Hedbergs V86-tips

Spikarna

Knifetown Winner (V86-2) tror vi spetsar ­tidigt trots spår längst ut på vingen. Cashback ­Pellini (V86-5) står bra till i en spårtrappa över lång distans. Båda två lämnas ogarderade på vårt V86-system.

Bästa spelet

Knifetown Winner (V86-2) och Cashback Pellini (V86-5) kan bli undervärderade av kollektivet.

Luringen

Ridgehead Mikko (V86-6) tror vi tar ledningen, för att sedan släppa? Han är bortglömd.

Tänk på att …

… från och med den 1 december är det barfota­förbud, eller skotvång, beroende lite på hur man ser på det hela. Detta är alltså sista V86-omgången för året där barfotabalans är tillåten. Räkna med att många kommer att rycka dojorna.

Erik Adielsson har kört Mountain Cleaver (V86-2) en gång tidigare och då vann ekipaget. Trots att kretsen kring hästen väljer att åka till ­Solvalla nu känns formen allt för diffus för repris.

Joyride Cane (V86-5) har gått i ledningen två gånger och är obesegrad från spets.

Coogan (V86-8) och Örjan Kihlström är ett ­obesegrat ekipage efter två starter.

Kuskligan Solvalla

1) Jorma Kontio, 84 segrar

2) Örjan Kihlström, 79

3) Ulf Ohlsson, 62

4) Björn Goop, 51

5) Erik Adielsson, 51

Stora systemet

Avd 1: 6–3–2–7 (4–5)

Avd 2: 8 Knifetown Winner (3–9)

Avd 3: 3–12 (4–2)

Avd 4: 3–12 (4–1)

Avd 5: 8 Cashback Pellini (7–2)

Avd 6: 7–12–6–10–3–2–5 (1–9)

Avd 7: 2–3–5–11–9–6 (1–4)

Avd 8: 1–2–4–3–6–11–7–5–10–9 (8–12)

6 720 rader/1 680 kr

Lilla systemet

Avd 1: 6 Offshore Man (3–2)

Avd 2: 8 Knifetown Winner (3–9)

Avd 3: 3–12 (4–2)

Avd 4: 3–12 (4–1)

Avd 5: 8 Cashback Pellini (7–2)

Avd 6: 7–12 (6–10)

Avd 7: 2–3–5–11 (9–6 )

Avd 8: 1–2–4 (3–6)

96 rader/24 kr

Chanssystemet

Avd 1: 6 Offshore Man (3–2)

Avd 2: 8–3 (9–11)

Avd 3: 3–12–4–2–5–8–6 (7–1)

Avd 4: 3–12–4–1 (10–5)

Avd 5: 9–7–2–14–11–4–3–1 (13–8)

Avd 6: 7 Evander Am (12–6)

Avd 7: 2–3–5–11 (9–6)

Avd 8: 1 Coogan (2–4)

1 792 rader/448 kr

DD-systemet

DD-1: 2–3

DD-2: 1–2–4

V5 Solvalla

Avd 1: 7–1–3–4–8–2 (9–5)

Avd 2: 12–5–11–2–9 (10–8)

Avd 3: 14–10–5–1–3–7–6 (8–14)

Avd 4: 6–4 (5–1)

Avd 5: 8 Royal Navy Neo (13–4)

420 rader/420 kr
CASPER HEDBERG

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V86 Jägersro/Solvalla 31 oktober..

V86-1

Loppet

Två startsnabba och två spurtstarka hamnar på vår kupong.
Tipsettan

Galvani Boko har gjort fyra starter i Sverige i Peter Untersteiners ­regi och det har resulterat i två segrar och en andraplats. Startsnabbhet är tyvärr inte Galvani Bokos mest kännetecknande drag, men han ser i stället till att hålla ett högt tempo i slutskedet av loppet. Han kan blåsa förbi samtliga.
Motbudet

Kees Bokma är ett oskrivet kort för de ­svenska ­spelarna och det går heller ej att via starlistan se ­några lopp från lopparkivet. Vi har dock koll på ­hästen och kan meddela att hans egenskaper är unge­fär som tipsettans. Långsam ut, snabb till slut.
Skrällbudet

Dornoch Am räknas men det finns risk för dödens.
Spetsbudet

Com Milton testar nog än en gång från ledningen.
! Statistik­vinnaren

Kees Bokma.

Vår rankning

6 Galvani Boko

4 Kees Bokma

7 Dornoch Am

3 Com Milton

5 Delicious Brown

2 Al’s Espresious

1 Uncle di Poggio

8 Champion Melon

12 Igor Ribb

9 Goal Tooma

10 Aha

11 Gibbe Roni

V86-2

Loppet

Trist spår men stilig rad. Lexington Hall får tipset ändå, men vi vill ha plats för fler hästar på kupongen.
Tipsettan

Lexington Hall kommer med två raka ettor i raden och loppen vanns efter helt olika scenarier. Senast ledde han varje meter av loppet och insatsen gången innan var än mer imponerande då han flög fram över upploppet från köposition till seger. Han är med i segerstriden nästan varje gång och trots ett knepigt läge tror vi han segerstrider på nytt.
Motbudet

Gear Extension lär få en mer spårsnål resa.
Skrällbudet

Hossiana Boko kan spetsa och vinner snart lopp.
Spetsbuden

Nr 1, 5, 6 och 7 är alla snabba ut av varierande grad. Tipset är at Mellby Fantom och Hossiana Boko är de som till slut tampas om ledningen. Kanske liten fördel Hossiana Boko i så fall.
! Statistik­vinnaren

Lexington Hall.

Vår rankning

11 Lexington Hall

7 Hossiana Boko

1 Gear Extension

5 Mellby Fantom

4 Sheilah Laday

10 Logo Light

12 Ontrack He’s Black

8 Rigel Face

6 Give Me Ten

3 Global Trader

9 Actual Star

2 Primus Altero

V86-3

Loppet

Två hästar med framspår sticker ut lite extra.
Tipsettan

Casual Rain är väldigt bra i förhållande till hur ­mycket hon tjänat och även om hon inte är snabb ut sänds hon säkert ganska tidigt framåt.
Motbuden

Rafale d’Inverne är gedigen och på väg upp.
Skrällbudet

Queen of Sand.
Spetsbuden

Rafale d’Inverne eller en satsande ­Sincerely Face.
! Statistik­vinnaren

Rafale d’Inverne.

Vår rankning

5 Casual Rain

2 Rafale d’Inverne

7 Queen of Sand

9 Olga Utca

6 Colour of Love

12 Darling Harbour

14 Donna Mearas

8 Sincerely Face

15 J.J.

3 Sri Laksmi

4 Global Up’n Away

13 Kiara Sånna

11 Restless

1 Miss Pastis

10 Kirby Sånna

V86-4

Loppet

Orutinerade men lovande treåringar. Tyvärr har vi ­bara råd med fyra streck.
Tipsettan

Firecracker är obesegrad efter två ­starter och segrarna har ­tagits med stor ­marginal. Självklart ­måste han fortsatt bevakas ­noga. Han fick denna gång ett svårt utgångs­läge men hingsten ­verkar förnuftig och lätt­placerad och är ett måstestreck.
Motbuden

Ninepoints Lover kan hålla ledningen , oavsett bör han få en fin resa. Mister Selfie och Fuji San tar ­också plats på lappen.
Skrällbudet

Falcon Am avslutade vasst senast och första segern kommer allt närmre – med minsta flyt redan nu.
Spetsbuden

Stor orutin bland deltagarna med autostart. Känslan säger att Ninepoints Lover kan öppna bra om han laddas och utmanas nog främst av Fuji San, men spetsstriden känns svårtydd.
! Statistik­vinnaren

Firecracker.

Vår rankning

8 Firecracker

10 Falcon Am

1 Ninepoints Lover

11 Åsen Boggie

5 Mister Selfie

2 Fuji San

3 Amper

6 Lennart Sjöhammar

4 Ice Coin

7 Dream Brodda

9 Enge Barack

12 Ediego

V86-5

Loppet

Något chansartat spår för tipsettan, men detta motstånd borde hon bolla med nästan oavsett löpningsförlopp.
Tipsettan

Beautiful Kiss har vunnit sex av åtta starter i år. Alla segrar förutom en är förvisso tagna i Danmark där motståndet är sämre, men prissummorna är också lägre och det gör att Beautiful Kiss står billigt inne i loppet trots att hon har en bit upp till den övre gränsen för intjänade ­pengar. I somras mötte hon ­hästar som Zidane Grif och Spartak Face och motståndet här är flera klasser sämre. Spikförslag trots bakspår över kort distans.
Motbuden

Vischio Bianco har form och ett fint läge.
Skrällbudet

Capture får en spårsnål resa från sitt innerspår.
Spetsbudet

Inga direkta startkanoner. Andre Agassi?
! Statistik­vinnaren

Beautiful Kiss.

Vår rankning

10 Beautiful Kiss

3 Vischio Bianco

1 Capture

7 Kaiser Håleryd

8 Nemo Rolls

9 Volt di Ruggero

5 Vincenzina

2 Andre Agassi

4 Arapaho Ghostdance

6 Toutou

12 Piper Pagadi

11 Verona Brodda

V86-6

Loppet

Vad är det som går och går trots tolftespår?
Tipsettan

Uret gjorde senast sin första start på över ett år och vann då trots galopp på vägen i ett, förvisso skralt, gäng. I och med sin långa skadefrånvaro har han alldeles för lite pengar på sitt konto i för­hållande till det kunnande han besitter. I fjol mötte han flera av de ­bättre kullkamraterna (Make­themark bland andra) utan att göra bort sig och flera av de värsta motbuden här är bara tre år gamla. Håller Uret sig till trav kan han runda samtliga hästar här.
Motbuden

Grand Illusion var fin i ny regi senast. Come ­Togetger gör gedigna insatser hela tiden.
Skrällbudet

Kristina Sånna är vår spetsfavorit.
Spetsbuden

Wrongdoer gör ett försök att ta emot Kristina Sånna men vi taxerar den sistnämndas spetschans större.
! Statistik­vinnaren

Uret.

Vår rankning

12 Uret

11 Grand Illusion

10 Come Together

2 Wrongdoer

4 Kristina Sånna

5 Mellby Gin

6 Andthedanceisover

7 Incora Zon

1 M.T. Mourinho

9 O.M.Dustin

8 Twilight Speed

3 Marjons Ivory

V86-7

Loppet

Tipsettan har spetsläge och väl i ledningen får mot­buden jobba hårt för att hinna ikapp. Vi spikar.
Tipsettan

Nonstop Cheri har gått väldigt bra en längre tid och det finns inget som tyder på att formkurvan ännu börjat vika ­nedåt. När han dessutom fick ett bra läge för att utnyttja sin start­snabbhet känns lösningen given. Nonstop Cheri tror vi är ostoppbar och han ­lämnas ogarderad på kupongen.
Motbuden

Stonewashd Diamant kommer från femstjärnig insats.
Skrällbudet

Ilona Håleryd kan avsluta raskt med bra resa.
Spetsbuden

Nonstop Cheri har startsnabbheten som ett av ­sina viktigaste vapen och den enda vi tror kan utmana i spetsstriden är Uccello Jet, men Björn Lindbloms ­italienare är samtidigt väldigt osäker in i första sväng så lägger Christoffer Eriksson press på honom tror vi han får överta ledningen.
! Statistik­vinnaren

Stonewashd Diamant.

Vår rankning

4 Nonstop Cheri

7 Stonewashd Diamant

3 Uccello Jet

5 Zorn Brick

2 Ilona Håleryd

9 Gute Band

10 Current Affair

12 Wingait Erik

8 New Star Power

1 Ulriika Highness

11 New Muscle Ås

6 Esteban Boko

V86-8

Loppet

Riktigt smaskigt stolopp där vår tipsetta sticker ut.
Tipsettan

Senaste insatsen förbryllar lite, men vid sunda vätskor kan det bli ledningen runt om för Mellby Fashion.
Motbudet

Amalia Cash.
Skrällbudet

Dealwithakiss.
Spetsbuden

Swift Success är väldigt kvick men vi gissar att Jörgen Westholm resolut kör sig till spets med Mellby Fashion.
! Statistik­vinnaren

Amalia Cash.

Vår rankning

5 Mellby Fashion

14 Amalia Cash

13 Dealwithakiss

6 Havefunwithme

12 Ile Saint Louis

9 Quite Nice

11 Absoult Gehör

10 Carisma Sisu

8 Lorina Citron

7 Leka

3 Vera Spiro

4 Västerbo Realworld

2 Swift Success

1 Kyrkebys Rut

Casper Hedbergs V86-tips:

Spikarna

Beautiful Kiss (V86-5) och Nonstop Cheri (V86-7) blir omgångens spikar på vårt stora system. Den förstnämnda  har bara förlorat en gång felfri i år. Nonstop Cheri ser ut att kunna leda sitt lopp runt om.

Bästa spelet

Mellby Fashion (V86-8) tror vi hittar till ledningen och då lär hon köras där. Blir bortglömd!

Luringen

Falcon Am (V86-4) avslutade rappt senast och har ett liknande läge igen.

Tänk på att…

… Dornoch Am (V86-1) har gått i ledningen vid nio tillfällen och vunnit vid sex av dessa. Trots spår långt ut finns det viss chans att han kan spetsa.

… Rafale d’Inverne (V86-3) har två av två från spets.

… Kaiser Håleryd (V86-5) har gjort två starter på Jägersro och är fortsatt obesegrad på Malmö­banan. Det är intressant lutning på resultatet för en häst som vunnit tre lopp på 17 starter.

… Quite Nice (V86-8) har placerat sig bland de tre främsta i 16 av 18 lopp vilket är väldigt över­tygande siffror. Från ett fint smygläge kan hon ­förbättra sin plats statistik ytterligare.

Kuskligan Solvalla

1) Jorma Kontio, 73 segrar

2) Örjan Kihlström, 72

3) Ulf Ohlsson, 54

4) Erik Adielsson, 47

5) Björn Goop, 43

Stora systemet

Avd 1: 6–4–7–3 (5–2)

Avd 2: 11–7–1–5 (4–10)

Avd 3: 5–2 (7–9)

Avd 4: 8–10–1–11 (5–2)

Avd 5: 10 Beautiful Kiss (3–1)

Avd 6: 12–11–10–2–4 (5–6)

Avd 7: 4 Nonstop Cheri (7–3)

Avd 8: 5–14–13–6–12–9–11–10–8–7 (3–4)

6 400 rader/1 600 kr

Lilla systemet

Avd 1: 6–4 (7–3 )

Avd 2: 11 Lexington Hall (7–1)

Avd 3: 5–2 (7–9)

Avd 4: 8–10–1–11 (5–2)

Avd 5: 10 Beautiful Kiss (3–1)

Avd 6: 12–11–10 (2–4)

Avd 7: 4 Nonstop Cheri (7–3)

Avd 8: 5–14–13–6 (12–9)

192 rader/48 kr

Chanssystemet

Avd 1: 6–4–7–3 (5–2)

Avd 2: 11–7–1–5–4–10 (12–8)

Avd 3: 5 Casual Rain  (2–7)

Avd 4: 8–10–1–11 (5–2)

Avd 5: 10–3–1–7 (8–9)

Avd 6: 12 Uret (11–10)

Avd 7: 4–7–3–5–2 (9–10)

Avd 8: 5 Mellby Fashion (14–13)

1 920 rader/480 kr

DD-systemet

DD-1: 4 Nonstop Cheri

DD-2: 5–14–13–6

V5 Solvalla

Avd 1: 2–1–7–8–9–12 (6–11)

Avd 2: 5–10–6–3–1 (12–2)

Avd 3: 8–3 (5–6)

Avd 4: 1–6 (11–8)

Avd 5: 5–13–11–2–8 (10–9)

600 rader/600 kr
CASPER HEDBERG

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Åby/Solvalla 24 oktober

Det delas ut Jackpott-miljoner när Åby och huvudstaden delar på omgången och en ensam vinnare tar hem minst 12 millar. Läge att leta motbud till storfavoriterna alltså!

1 Super Steve (V86-1) har fått spelarkårens förtroende både på streck-och vinnarspel.  Bortkörd senast men har bra chans att spåra hela vägen från innerspår. Vi provar dock att fälla favoriten med i första hand 7 Glowbull Fusion som vann på bra sätt från tillägg på Jägersro senast. Peter Ingves sitter upp och det borgar för en offensiv styrning.

“7 Glowbull Fusion verkar vara en fin häst och han gick över förväntan i första starten för mig senast. Känns bättre nu och är mer på tårna. Jag har förhoppningar, säger Magnus Dahlén.”


Per Lennartssons 1 Caligula (V86-6) har gjort det mesta rätt i livet och har tagit fyra vattentäta segrar i årets fem starter. Från innerspår så är risken stor att Pelle spårar från start till mål, men vi skall göra ett allvarligt försök att välta favoriten.

Amatörtränade 2 Stampede Alley (Erkki Kujansuu) är en skör  finsk sjuåring som bara har blott 12 starter på kontot. Men när kusen står på benen så är den att räkna med och årets två starter har slutat med seger. Den senaste vinsten med Mika Fors i jollen gav dessutom mersmak. Formkusken Jorma Kontio sitter upp i vagnen nu och vi tror att ekipaget ger favoriten Caligula en match in på mållinjen..

Kvällens tips, eventuell vinst går oavkortat till Barncancerfonden och Hjärtebarnsfonden..

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar