V86 Jägersro/Solvalla 20 februari

Christoffer Wickman:

– 3 Ferry Boko (V86-5) har inte vunnit på länge, men det måste bara vara dags för honom när som helst och det kan mycket väl vara nu. Powderfinger är bra, men den låga spelprocenten på Ferry Boko lockar, för jag menar: kolla bara avslutningarna han svarat för på slutet! Streckad på fyra procent i skrivande stund.

Mattias Karlsson

– V86-4 är vidöppet och många spelare kommer att ta många hästar för att överleva på V86. Därav har vi vaskat fram ett intressant drag: 5 Alexia. Det luktar spets och tränaren vill se henne där den här gången. Händer det sedan inget tok så kan det mycket väl hålla hela vägen in i mål. Kör, Malin! Streckad till tre procent i skrivande stund.


Mario Lipovac:

– 8 Gadget de l’Iton (V86-6) var tillbaka senast efter lång frånvaro och mycket skador. Tycker han gjorde det bra och lär gå framåt rejält med loppet i kroppen. Han har lite knepig stil men distansen passar perfekt då han är riktigt stark. Löser det sig från det stängda spåret tror jag han kan skrälla till fyra procent i skrivande stund.

Erik Pettersson:

– Bajken kan åka på 6 Just Wait and See i V86-7 i kväll och det tycker jag är mycket intressant. Jag tror det blir lite kubbning mellan favoriten 1 Ferrari River och 5 Juan under vägen – det kan mitt drag dra nytta av. Får han åka med i draget och vrida ut till slut kan det smälla till. Sex procent är smaskigt.

Andreas Örtengren

– 3 Call Me Brodda (V86-3) har nu fått ett intressant läge. Hon är snabb ut och jag vet att man siktar mot ledningen i detta stolopp över medeldistans. Senast på Kalmar fick man gå i dödens från ett tråkigt läge och såg ut att ha en del krafter kvar när galoppen kom i början på upploppet. Tränare Thomas Madsen tycker hästen är väl förberedd och jag blir inte ett dugg förvånad om Stefan Söderkvist leder detta runt om. Sju procent lockar.

V86–1

Loppet

Man får alltid lite griller i huvudet när hästen man tror på har dåligt spår över kort distans. Men någon stor tvekan inför att inleda omgången med en spik hade vi ändå inte.

Tipsettan

Om Gina Schermer blir ett elitsto får tiden utvisa, men i den klass hon är i nu har hon ytterst få som är bättre än henne. Årsdebuten är avklarad med bravur, när hon nu återvänder till Sverige (imponerade varje gång hon visade sig i fjol) måste hon ses med toppchans. Dödens är en jobbig position om det är den hon får, men Gina har visat sig tuff nog att kunna hantera även detta.

Motbuden

När man blir fyra efter att ha fått bestämma i ledningen är det sällan man kommer undan med godkänt betyg, men med tanke på innerspåret på Solvalla förra lördagen kommer Queen of Sand undan med mer än godkänt med tanke på hur tungsprunget innerspåret var då. Darling Harbour blir farlig om tempot blir hårt och favoriten får en väldigt tung resa. Absolut Gehör ser ut att kunna få en fin resa. Formen är ett litet frågetecken, men när hon är i ordning duger hon fint i klassen.

Skrällbudet

Bella Mont är startsnabb. Skräll från rygg ledaren?

Spetsbuden

Känslan är att Absolut Gehör och Queen of Sand är de två som gör upp om ledningen ut ur första sväng. Queen of Sand ett hetare spetsbud eftersom Absolut Gehör gör första starten efter en paus? Provas Gina Schermer ens för ledningen – och hur resonerar konkurrenterna i så fall?

! Statistik­vinnaren

Gina Schermer.

Vår rankning

7 Gina Schermer

5 Queen of Sand

9 Darling Harbour

2 Absolut Gehör

6 Havefunwithme

1 Bella Mont

3 Kendra Silvio

4 Cleo Gammelsbäk

8 Aqua de Vie

V86–2

Loppet

Ingen häst har någonsin gått ner så mycket i klass från en start till en annan som Tobias del Ronco gör här. Ändå är han ett oskrivet kort.

Tipsettan

Strykningen av Einstein Sisu förändrar karaktären på loppet. Nu kan det vara bäddat för Dardanos att få bestämma tempot lite som han vill, det
hade han nog inte fått göra om Einstein Sisu varit med.

Motbuden

Tobias del Ronco mötte bland andra Urlo dei Venti i sin senaste start, och det kan vi lova att exempelvis Slaghöken aldrig gjort. Nu räckte Tobias visserligen inte i den starten men i starterna före var han överlägsen vid segrar på 12-tider. Nu gör han debut för Stig H Johansson. Med reservation för dagsform och hur han funnit sig tillrätta i ett, i jämförelse med Italien, kallt Sverige vore det förvånande om han inte är med och slåss om segern trots det på förhand iskalla utgångsläget. Om han är i ordning kan det vara så att han slår Dardanos från dödens. Av övriga är det främst Mellby Caddy som kan duga om han hittar ner i bra position.

Skrällbudet

Sinfonia d’Amore är spurtstark. Om Dardanos inte är på topp (var trots allt inte det senast) och Tobias del Ronco behöver loppet kan hon duga.

Spetsbudet

Dardanos är den givna spetsfavoriten.

! Statistik­vinnaren

Dardanos.

Vår rankning

3 Dardanos

8 Tobias del Ronco

7 Mellby Caddy

6 Sinfonia d’Amore

5 Nicegift C.C.

9 Kiss Me Kate T.J.

4 Son of Triton

1 Slaghöken

2 Al’s Orlando Boy

V86–3

Loppet

Flera fina ston som alltjämt är kvar i låg klass.

Tipsettan

Cheerful Rivner ser ut som en häst som kommer att klättra genom klasserna. Hon avslutade fjolåret med att bli struken för en förkylning, men har haft gott om tid att återhämta sig. Däremot är formen ändå knappast på topp den här gången. På ren grundklass kan hon ändå ta hem detta.

Motbuden

Call Me Brodda är kort och gott en bra häst som är värd lite bättre utdelning än hon fått hittills. Arendelle är en fin tysk häst. Känslan är att hon inte kan hålla ledningen, men det kan ju bli bra ändå.

Skrällbudet

Glöm inte bort Pippi Roc.

Spetsbuden

Öppen spetsstrid, ibland är det bättre att bara säga ”pass”.

! Statistik­vinnaren

Virgin Maiden.

Vår rankning

5 Cheerful Rivner

3 Call Me Brodda

1 Arendelle

2 Beautiful Kiss

6 Pippi Roc

10 Orbital Ås

4 Zoey Kronos

8 Virgin Maiden

7 Domestic Ås

9 Hickomisschampagne

12 Olivia Cheri

11 Face the Dream

V86–4

Loppet

Fyra hästar höjer sig, mellan dessa känns det jämnt. Vi gillar loppet ur spelsynvinkel.

Tipsettan

Det verkar som om A’Nana de Bohem har hittat en ny växel. Senaste insatsen var mycket fin och med den på näthinnan är det berättigat att tro en del på henne den här gången.

Motbuden

Titan Journey är nog bästa hästen. Insatsen senast var dock inte så vass, även om banan var krävande den dagen, och gången före blev det galopp. Nu är dessutom utgångsläget tråkigt. Rock the Night är farlig om han bara står på benen. B.B.S.Hudson gynnas av strykningen. Kanske kan få överta ledningen i ett tidigt skede?

Skrällbudet

Star’s Fighter körs av en bra  kusk.

Spetsbudet

Alexia är den som främst har bevisat startsnabbhet.

! Statistik­vinnaren

Titan Journey.

Vår rankning

3 A’Nana de Bohem

11 Titan Journey

1 Rock the Night

6 B.B.S.Hudson

7 Star’s Fighter

12 Joyus

5 Alexia

8 Thunderinmyheart

4 Bergabricken

9 I Scream Ice Cream

10 Livingchic

V86–5

Loppet

Bra lopp där ingen kan avfärdas helt.

Tipsettan

Första känslan var att han var lite seg i slutet senast, Alonso Ceasar.
Men han gick trots allt ganska bra. Vi trodde på honom då och vi tror på honom nu, bara inte riktigt lika mycket.

Motbuden

Kess Bokma har ett tufft läge men han är en fin häst som kommer från ett stall som alltid firar framgångar när det kommer till Sverige. Harley As är lite svårtaxerad, men vi tycker att han har varit fin det vi har sett av honom i Tyskland. Skyfall har vunnit 6 av sina 13 senaste starter och har två raka inför detta. Givet bud.

@media only screen and (min-width: 590px) { #abAdArea-d421ff3b-64c4-4585-92b0-8a2d195d47ce::before { width:100%; } #AdTransparencyButton-d421ff3b-64c4-4585-92b0-8a2d195d47ce { width:100%; } #innerabAdArea-d421ff3b-64c4-4585-92b0-8a2d195d47ce { padding-bottom: 50.15625%; background : rgba(120, 120, 120, 0.1); }

Skrällbudet

Baxo Epice? Vi kan spricka trots sju streck.

Spetsbuden

Ferry Boko och Powderfinger är de startsnabbaste hästarna.

! Statistik­vinnaren

Alonso Ceasar.

Vår rankning

1 Alonso Caesar

8 Kees Bokma

2 Harley As

5 Skyfall

11 Aros Line

3 Ferry Boko

4 Powderfinger

12 Alpha Peak

9 Moliere

7 Baxo Epice

6 Usain Cup

10 Raket Brodde

V86–6

Loppet

Nytt roligt spellopp där vår tipsetta kan vara en fräck spik för den med goda nerver.

Tipsettan

Samaras K.M.E. är inte att lita på, men kunnandet och styrkan är bra för klassen.

Motbuden

Om Samaras K.M.E. är osäker är det bara en viskning i jämförelse med Magic Cash. Men någon gång borde det släppa för Magic Cash, och då tror vi att han är riktigt bra för klassen. Ornstein är ganska fin, men är bara en av flera som kan slå till ifall de två främsta faller ifrån. Winner Bac visade fin form i fjolårets sista starter men blev sjuk. Lite svårbedömd nu, men om formen sitter där kan han definitivt räcka.

Skrällbudet

Gadget de L’iton var bra i comebacken. Stark herre.

Spetsbudet

Aperfectmate. Men lär vilja släppa.

! Statistik­vinnaren

Samaras K.M.E..

Vår rankning

3 Samaras K.M.E.

9 Magic Cash

4 Ornstein

1 Winner Bac

8 Gadget de L’iton

10 Angel Raziel

2 Leon

6 Aperfectmate

5 Ekebys Ia

12 B.G.Arne

7 Kamikaze Tooma

11 Expendables

V86–7

Loppet

Om de två bästa kommer bort på ett eller annat sätt – det kan hända, Ferrari River är inte helt pålitlig och Juan är sårbar så till vida att han är lite entaktad – är det här ett lopp som alla har chansen att vinna.

Tipsettan

Juan trivs i sin nya regi och den här gången finns det en sak som talar mycket till hans fördel, nämligen den långa distansen. Det som i stället talar emot är, om vi utgår från att Ferrari River går felfritt och håller ledningen, att han kan tvingas till dödens hela vägen. Över 2 640 meter är det drygt, även för fysiskt starka hästar kan det mentala förstås verka begränsande. Men på det hela taget är det här en bra och spännande uppgift för Juan.

Motbuden

Ferrari River är en mäktig häst. Trots en inledande galopp kunde han köra sig till ledningen i ett sprinterlopp (!) senast och sedan var det full kontroll. Han klarar lång distans också och från ledningen (har bra chans att hålla den) är han inte lätt att besegra. Just Wait and See är en bra långluffare med fina spurtegenskaper. Om Ferrari River och Juan duellerar ökar det chanserna för övriga och kanske framför allt för Just Wait and See. Partizan Face får ofta elaka resor, men här borde han kunna få ett bra rygglopp. Prosperous galopperade av ren friskhet (?) senast. Mycket fin häst som ser ut att ha formen som krävs. Lite
utlämnad dock från sämsta spåret. Efter en rad fina insatser har Othala varit sämre i två starter på slutet. Vad det beror på kan man bara spekulera i, vi vågar i alla fall inte avfärda henne helt.

Skrällbudet

Demolition Man F. har kunnande som krävs.

Spetsbuden

Om Ferrari River galopperar kan Kung Edward sitta tidigt i spets? För att släppa? Men till vem?

! Statistik­vinnaren

Juan.

Vår rankning

5 Juan

1 Ferrari River

6 Just Wait and See

2 Partizan Face

8 Prosperous

4 Othala

3 Kung Edward

7 Demolition Man F.

V86–8

Loppet

Körs favoriten avvaktande eller för seger från dåligt spår i årsdebuten? Det är enda frågan som behöver ställas.

Tipsettan

Man ska ha respekt för alla konkurrenter, men här behöver man egentligen inte prata om någon annan häst än Zourane Kronos. Den här jättetalangen är så mycket bättre än hästarna än hon möter, men blir hon kvar i kön för länge kan hon ändå vara sårbar. Eller?

Motbuden

Vi säger tre till fem stycken till vid gardering.

Skrällbudet

Moa Margunn är en snabb dam. Formen?

Spetsbuden

Hästarna med nummer 3 till 8 är alla startsnabba, med kanske lite extra plus för Moa Margunn från bricka sex. Men spåren spelar ju in och kanske är det därför lite fördel antingen Topspin (tre) eller Simb Ratita (fyra). Men vi skriver kanske.

! Statistik­vinnaren

Zourane Kronos.

Vår rankning

12 Zourane Kronos

9 Bizzi Blizz

5 Vellum Paper

4 Simb Ratita

3 Topspin

6 Moa Margunn

2 Blue Line D.K.

7 Scarlet’s Grace

1 Sweet Surviver

8 Idreamicanfly

10 Sweet Näs

11 Candy Lane

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.