V75 Umåker 13 April

Solsken och 7 plusgrader väntar i Umeå när staden står som värd för veckans v75 tävlingar. Guldbjörken heter den tredje uttagningen till Olympiatravet och i och med att Propulsion gör den långa resan för att starta i det här loppet är det i princip 6 lopp att analysera. Nåväl, jag har fiskat fram lite spelvärda drag och vi får hoppas på lite spelflyt så att det kan bli en slant in på kontot!

Avd 1

Här blir 5 Milliondollarrhyme storfavorit och jag hörde redan innan årsdebuden att träningsjobben vittnade om att det skulle bli åka av den här säsongen. Malmroth yrade om en eventuell joker i Elitloppet och vad som hände sedan var en riktig wow-upplevelse då millionen bara försvann från en så pass bra häst som Eldorado B. Här hamnar jag direkt i konflikt med mina egna principer eftersom jag har som grundregel att inte spika en kusk som Fredrik B Larsson då han på något sätt alltid lyckas hamna på vingel i loppen. Jag minns när jag hade en mordvinnare som hette Giant Superman och skrek till alla polare ”den här kan ni lira era hus och bilar på, den är stenklar” jag fick då svaret ” du får lira själv för han kommer hänga i tredjespår hela loppet” Hur det gick? Han hängde i tredjespår hela loppet och var heroisk trea =). 3 Trancendence är enda motbudet jag hittar och den var ruskigt stark senast. Men vafan, jag skrämmer bort mina gamla spöken och spikar Fredde trots att jag är helt säker på att bokstaven B är tillagd i namnet för att beskriva hans körkunskaper. SPIK 5 Milliondollarryhme! Hästen är överlägsen!

Avd 2

2 Twice Kronos såg väldigt fin ut senast och bara tågade undan i fin stil. Starten då var imonerande säker och trots att det är en stor rackare så bör han komma iväg raskt igen. 3 Heartbeat verkar hur stark som helst och distansen nu måste vara ett stort plus. 10 Maverick Dream gick i ledning senast och jag fick gnugga mig i ögonen då hästen sprintade undan på en låg 14 tid över aktuell distans. Den här är lika streckad som 12 Nyhet som gick i mål på halvsega ben sist över medel och 2 sekunder sämre?? Ibland förstår jag inte mycket av spelarnas värdering i loppen, även om jag sällan stirrar mig blind på tider. Vi ska ha med två luringar också och det är 1 Atlas Eagra som var seg och tråkig senast i loppet som Twice Kronos vann. Han stod 20 meter bakom då och jag vet att det bor lite kapacitet i den här hästen och Hanna brukar ha ställt iordning när v75 går i Norr. 5 Crazy First Love åker också med även om den borde vara ute i för tufft gäng. Jag vet inte var botten är så därför får jag snällt betala. Ska man ha med en jättesusare så är det 6 Kias Mando som satt fast med rubbet när Okashi Cheri vann och den hade jag streckat om den startat här. 1% på den karamellen! 12 Nyhet lämnar vi åt Harry Boy!

Avd 3

Jag har lagt in en summa på att 5 Propulsion ska vinna Elitloppet så det här var inte svårt. Elit Håleryd och Co ska han nog klara av. Det blir lite som om jag skulle möta min 7 åriga dotter i korvätartävling. Orättvist! Spik!

Avd 4

Här kommer mitt bästa drag i omgången och jag ska förklara varför. 7 Art Kjarvald har offensive Ove Zebulon Macahan i sulkyn och det blir full satsning mot tät. När man är 12 år och halvmätt betyder det att sista 200 meterna är kämpiga. 12 Tangen Haap är favorit från spår 12 över kort distans och hur Björn ska köra för att vinna det får gärna någon förklara för mig? Tredjespår hela vägen? Nej! Då är det alltså hästen med världens längsta och vackraste man kvar!! 9 Smedsbofaksen har utvecklats på ett sätt jag inte trodde var möjligt och avslutade sista rundan under 21 för två starter sedan. Speeden finns, kusken känns helt ok och motståndet är ett halvtrött gäng med mestadels gamla meriter och ingen dokumenterad form. Uteslutningsmetoden säger att det bara är 9 Smedsbofaksen som kan vinna och resten står både Magnus och Brasse och viftar bort bort bort på!

Avd 5

Tre spikar hittills gör att det finns gott om utrymme att strecka på systemet. 1 Hawk Cliff har tjusat travspelarna och blir favorit. Lustigt värre eftersom att Robert Bergh som kör 2 Island Life knappast är född i farstun och naturligtvis kommer att punktmarkera Örjan så denne sitter fastlimmad i plankan när 4 Västerbo Grosbois flyger till ledning. Sedan är det bara att köra fram och överta och när stallkamraten 3 Bullyoung placeras i dödens så är det  bara att promenera bort mot utbetalningsluckan och vänta med en kvast blommor på Robban i vinnarcirkeln. Spik på Top7 och given utgångshäst på tvilling där jag föreslår 2,4 som gångbar om vi kan få upp mot 15 vändor! På v75 målar jag på eftersom det finns en del potentiella loppförstörare med och 6Antonio Trot, 7 Magnifik Brodde och 8 Olle Rols som såg riktigt tankad ut igen senast tycker jag är för lågt streckade trots att de har riktiga skitlägen. Alla utom 10 och 12 platsar på min kupong.

Avd 6

3 Mr Clayton F har varit struken men jag tycker att motståndet känns väldigt lämpligt här och jag rankar honom först. 1 M.C.C Orlando blir tidig på min kupong och för er som inte följer norrlandstravet lika mycket som jag kan jag berätta att Wäjerstens stall går snäppet under den gula italienarens. 8 Celsius Evo till 3% missar jag inte utan den här har travat 14 på distansen och jag håller utkik efter eventuellt barfotakörning. Barfotadans och en liten räka i sulkyn (Ingves) gör att jag tror Celsius kan kuta riktigt fort på Lördag! Pass Upp för den! 1,2,3,4,5,8,9 blev det innan jag känner mig nöjd.

Avd 7

3 Havbergs Knight är bäst här men jag tror det kan bli svar invändigt av såväl 1 Le Chapeu som 2 Corroded och då öppnar loppet upp sig. 6 Mellby Ess är ständigt underskattad och hur kan det vara 1% av spelarna som streckat den?? Herregud! 7 Counterfeightr är väldigt tidig för mig och jag läser 2%?? Nu vattnas det rejält i munnen och när jag sedan ser 4% på 11 Zorro Swing så tuppar jag nästan av. Här spelar vi för ordentlig skräll och det blir 3,4,5,6,7,8,11 innan jag stänger mitt system.

Säkra spikar

Avd 1 -5 Milliondollarryhme

Avd 3- 5 Propulsion

Spelvärda spikar:

Avd 4 – 9 Smedsbo Faksen

Avd 5 – Island Life

Skrälldrag:

avd 2 -6 Kias Mando

avd 5- 8 Olle Rols

avd 6-1 M.C.C Orlando

avd 7- 6 Mellby Ess och 7 Counterfeightr

Överstreckat schas

avd 2- 12 Nyhet

avd 4- 12 Tangen Haap

avd  5- 1 Hawk Cliff

Jag tror på en något blygsam utdelning med två riktigt starka spikar men hoppas på att någon av skrällarna ska få värdet att skjuta iväg en bit.  Hoppas att vi får se en kanonfin Propulsion och det är riktigt kittlande och härligt för oss travälskare nu när kanonerna börjar börjar klättra ut på travovalerna. God tur med era system!

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Jägersro 6 April

Dags för v75 på Jägersro och jag tänker på Hasse Alfredsson i Pippi Långstrump när han menar att Conrads kalasklister duger till allt och går att lita på i alla väder! Jag ska ta rygg på Hasse och tänker att Conrad sitter på nyckeln för att få sju rätt imorgon. Jag ska förklara varför..

Avd 1

3 Adde S.H förvånade med att vara osannolikt bra senast för att vara årsdebut och plockade ner en så bra häst som Derby Simoni och den måste man ta med från ett perfekt läge. Jag såg också uppvisningen av 9 Gambit Brodde på Solvalla senast och det såg ut att finnas rejält med både styrka och fart i den här blänkaren! De här båda tycker jag bildar ett starkt lås och skrällarna får jag hitta i andra lopp helt enkelt!

Avd 2

Här är det inte mycket att orda om. Jag har sett Youtubevideon från senaste jobbet och med tanke på vad han visade förra året och hur det såg ut på videon funderar vi inte så mycket på övriga hästar och vi får helt enkelt tugga i oss en sån här megafavorit! Spik!

Avd 3

3 Racing Mange såg ruskigt fin ut senast och jag tror han går mot en riktigt fin säsong. Solklar förstahäst och tänkbar spik. Jag är dock rädd för att 5 Angle of Attack öppnar våldsamt och Robert Bergh tappar ibland omdömmet och bara kör! Vad gör Joakim Lövgren då? Han är ju inte känd som den kusk med mest hår på bröstet direkt utan känslan är att han strular till det och kan fastna igen bakom en trött Angle Of Attack när det vankas upplopp. 7 Cyber Lane blir spännande i år och den är nog given i Elitloppet och ska såklart räknas här. Jag känner dock att detta är ett lopp att ta ställning i och jag orkar inte strecka en favorit med skor i årsdebut som lär köras försiktigt som blir alldeles för hårt streckad mot vinstchans. Jag får hoppas att Robert sansar sig och lita på Lövgren. 22% i skrivande stund är ju ett sanslöst fynd och hittar han spets är det jättechans att han bara vinner. Det blir SPIK här trots allt.

Avd 4

15 Tropicana Ås är klart bästa hästen här men förutsättningarna för henne känns inte som särskilt gynnsamma så vi får strecka på. Mest intressanta på strecken tycker jag är 8 Procalate som gått riktigt bra lopp i år och är i grym form och 6 Melissa Montoya som gjort bort sig några gånger med galopp men visar jättekapacitet i skymundan sedan! Det blir inte lätt att ta 20 på dessa damer om de har en bra dag. Det blev 9 hästar här och jag tänker inte åka på 0%aren 5Henna som jag tycker gör jämna och bra lopp hela tiden.

Avd 5

Det här loppet tycker jag står mellan två hästar och det är 3 Victory Island och 12 Norton Commander som var smällfin på samma video som jag såg med Campo Bahia. 11 Mellby Club är ju jättebra men en oförklarlig galopp senast sist i fältet och inte vunnit på två år så tyvcker jag han är löjligt överstreckad och det blir schas för mig. Jag rankar 3,12 i det här loppet oc vill man spika så väljer man 3 Victory Island från ett bättre spår då jag sett Norton falla ur i travet sista biten ett flertal gånger och den får knappast ett vilsamt lopp om den ska vinna från spår 12 på Jägersro över 3140 meter. Hua!

Avd 6

Här ska vi jobba in en riktig smäll och 10 Cobbys Olifant gick ju enormt efter gunga senast och folk har redan glömt att det inte var alls länge sedan som 7 Pastor Power var  storfavorit när han mötte 6 Vikings Preacher alldeles nyligen på v75. 9 Global Undicided har plockat ner Perfect Dynamite från dödens och till 3% är det ett tvångsstreck. Det blev 9 hästar här också innan jag var färdig och endast  5,11,12  lämnas utanför!

avd 7

Här är jag säker på att 3 Global Takeover spetsar och sedan är frågan om 1 Baron Gift kan komma ut och få överta. Då tror jag loppet är över. 2 Great King Wine kan vinna från alla lägen och har toppform. 10 Output Pressure är helt bortglömd och eftersom jag tycker det är ett öppet lopp med många tänkbara löpningsscenarion blir det alla hästar i det här loppet.

Det ger följande sammanfattning:

Spikar:

avd 2 nr 4 Campo Bahia

avd 3 nr 3 Racing Mange

avd 5 nr 3 Victory Island

Underspelade måstestreck

avd 4 nr 8 Procalate och 6 Melissa Montoya

avd 6 nr 7 Pastor Power 9 Global Undecided och 10 Cobbys Olifant

avd 7 nr 10 Output Pressure och 12 Spedy Face

Jag kommer också spela tyngre med 1 Baron Gift på v3 och DD

Vi litar på att Conrad sätter ditt brakfavoriten och glänsaren Campo Bahia och att han blåser ner favoriten i första med 9 Gambit Brodde. Sedan hoppas vi att några kantbollar kan gå in och min rad har knappast potential för miljoner men en bra slant ska det kunna bli med optimala träffar. Här är mitt systemförslag:

Avd 1- 3,9

Avd 2- 4 Campo Bahia

Avd 3 – 3 Racing Mange

Avd 4 -2,4,5,6,7,8,9,12,15

Avd 5 – 3 Victoria Island

Avd 6 – 1,2,3,4,6,7,8,9,10

Avd 7 – 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

Systemet kostar 972 kr och tycker man det är för billigt dubblar man med 12 Norton Commander i femte loppet.

God tur imorgon och må spelgudarna vara med er..

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Solvalla 30 Mars

Dags för finaler på Solvalla och mängder av fina hästar. Tyvärr kan jag inte vara på plats på Lördag utan har andra aktiviteter planerade. Jag har grottat ner mig ordentligt i den här omgången och försökt tänka både utanför boxen och stött och blött de stora favoriterna. Jag tar det från början…

Avd 1

Jag tillhör skaran som fått bita i det sura äpplet varenda gång jag garderat denna storfavorit från dåliga lägen mot det här motståndet. Jag känner igen det så väl. Spökena hopar sig och jag tänker, streckprocenten, spåret, träningsförhållandena, SåsÖrjan, Jag bara måste gardera. Den här hästen har gång på gång visat att hon bollar med dessa konkurrenter. Vem ska ta emot henne? Stallkamraten? Vafan, jag har så många starka favoriter den här omgången. Hur gör vi? 4 Unrestricted ska snart till avel och är våldsamt startsnabb. Johan måste ju bara testa runt om över kort distans i kanske karriärens sista start! Ska jag spela en kille vars självförtroende är att köra en 70% are i fjärde invändigt? Mitt loppscenario är 4 Unrestricted i spets och 7Shadow Gar i dödens. Vad gör Örjan då? Backar han? Hänger han i tredjespår? Jag tar chansen och garderar och så får jag stå där med långt tryne när Double Exposure leker hem detta på lätta fötter ännu en gång! 8,4,7, ska med och jag betalar för 2 In Toto Sund och 9 Southwind Feji. Tamejfan ska jag ha med 0% aren Ginny Weasley också! Puh.. Kämpig start!

Avd 2

Här skulle jag behöva ytterligare en kantboll och tar med ett gäng hästar. 2 Randemar R.D står på tur och har spetsläge så den rankar jag högst. 5 Quite a Quality är ruskigt komplett och Conrad har form så den är given. Eftersom jag har starka idèer senare så garderar jag med ett gäng pållar här. 10 Victory Lee ska man inte glömma och faktum är att jag betalar för 12 Whipped Eggs även om den knappast är en trolig vinnare från det läget. Jag tror det finns utvecklig och styrka och Robert är en lurig jävel. 1Terminator face såg ut att springa med fem ben senast och även om jag inte tror på den eller någon av 11 Magic Cash och 7 Tony Afrika så har jag råd att ta med även dessa! Heltäckt alltså!

Avd 3

Då var det dags att hamra in dagens första spik! Jag har dissat 4 Illuminati som storfavorit flera gånger från opassande lägen. Nu är det barfota, rätt spelprocent och i ett trehästarslopp är det perfekt att ta ställning. 1 Eelis står riktigt hårt inne med sina 600 intjänat och 2 Perfect Dynamite tror jag får svårt att nå ledning. Jag tror att Illuminati kan en låg 12 tid på distansen och för mig är det given spik! Ruskigt bra feeling för den här skjutaren denna gång!

Avd 4

6 La Camilla Pellini med spetsläge är ju enormt frestande att haka på och spika. Fin senast och framflyttad form nu. Stolopp, några omstarter och 15 hästar. Jag letar skräll. 14 Odessa Celeber såg ut som en retad tiger senast och Walmann lär ha siktat på detta. 2 Zooropa gör en lång resa till Valla och kommer inte göra bort sig. Den har imponerat i lite enklare gäng och ser ut att kunna en del. 4 Estelle Brodda är ostreckad och har hög kapacitet. Svårt spår för henne men jag betalar. 7 Velegance känns lite bortglömd och var fin senast bakom 3 Thanasi Bob som är given den också. Jag tror La Camilla når ledning och sedan får Adrian Solvallahybris och åker upp utvändigt så dessa båda streckfavoriter somnar i god tid och skrällen är ett faktum. 11 Havefunewithme glömmer jag naturligtvis inte och även högkapable 13 Qiao Q.L får ett streck.

Avd 5

Här tror jag många kommer gardera favoriten 2 Harran Boko och det stora skriket verkar bli 9 Thriller N.P. Jag tycker Harran ser helt underbar ut och har en annan harmoni i kroppen den här våren. Spets och vinner med 20 meter är min uppfattning och jag tror och hoppas att skorna sitter kvar på Thriller när starten går och då är det en klart beskedligare häst. Stallet pratar om dåliga hovar och jag tror att det krävs optimal balans för att rå på Harran. Solklar spik för mig!

Avd 6

Öppen gulddivision och det kan bli lite körning den första biten. Det blir nog 3 Elian Web i ledning och sedan kanske han får maska bort första varvet för jag vet inte vem som vill tömma sin häst såhär tidigt på säsongen och mosa ledaren? 11 On track piraten hade uppvisning senast och är i bäst form. Läget avskräcker dock och jag streckar 6 Milligan School med lopp i kroppen och 1 Handsome Brad som får ett perfekt lopp i rygg ledaren. 2 Probo O.P visslade runt dem från spår 8 senast på 10,8 och får ändå inte spelarnas förtroende. Solklar på min lapp och med ett passande smyglopp kan den absolut vinna. 4 Västerboonthenews åker med och 5 Kadett C.D är ett dårstreck men jag måste ju utanför lådan för att nå rikedomen.

Avd 7

Dagens tredje spik känns riktigt bra och att den är streckad på 15% är svårt att begripa. 3 Global Trust blir storfavorit och är helt iskall för mig som 95% are i sista. Den brukar vara svår att trycka av in i första sväng då galoppen ligger där och lurar och sympatiske och pålästa Rikard N Skoglund har naturligtvis stenkoll på sånt. 4 Weekend Fun flyger därför förbi i starten och sitter i spets i första kurvan samtidigt som Jorma försöker få stopp på Global Trust mot staketet ute vid korvståndet. Sedan är det 9 Hawk Cliff emot och den har dragit svarte petter i startryggslotteriet så då är det enkelt. Spets och slut på läckre 4 Weekend Fun. Trav är barnsligt enkelt när man inte krånglar till det!

Jag spelar följande system idag

Avd 1 -2,4,7,8,9,10

Avd 2- 2 -1,2,5,7,10,11,12

Avd 3- 4Illuminati

Avd 4- 2,3,4,6,7,11,13,14

Avd 5- 2 Harran Boko

Avd 6- 1,2,3,4,5,6,11

Avd 7 – 4 Weekend Fun

Systemet kostar 1176  och jag har några trogna som brukar vilja ha en tiondel eller två!

Jag tror ärligt talat det finns en klar risk för  låg utdelning och jackpot till nästa vecka men eftersom jag har en del blixtnedslag med på kupongen så finns chansen. 8 Double Exposure måste förlora i första loppet annars är mitt system stendött. Jag ska njuta av loppen och alla underbart fina travhästar i eftermiddag och vem vet?Kanske är det äntligen dags för mig att klonka en bra pott!

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Momarken 23 Mars

Det är min vecka på v75 bolaget jag tippar för så denna vecka blir det utrymme för ett lite större system och det kan behövas då omgången ser intressant ut. Som vanligt gäller att ha koll på ändringar in i det sista och banunderlag samt värmningar är extra viktigt när de kastar åt oss en massa okända norska ekipage. Jag har kommit en bit på väg och imorgon tas de sista besluten.. Såhär angriper vi baggarna och fyller på kassakistan!

Avd 1

Vi börjar direkt med ett riktigt svårgreppat lopp där flera hästar är jämnstreckade och jag ska helt ärligt erkänna att jag inte får någon känsla för någon av de mest betrodda. 2 Moruga har bra kapacitet och vinner troligen om han sköter sig men han kan ju hitta på galenskap när som helst i loppet och att han ska springa felfritt i tre varv och sköta sig? Nja.. 15 Jet Voice blir troligen tung att stå emot på sista varvet då han står helt ok inne i loppet och har hårdhet som ska räcka här. 12 Wayne Brogård har jag tidigt och den imponerade när han visslade ner en så pass bra häst som Annies Boy på Sörlandet för ett antal starter sedan så kapacitet finns. Jag lägger en liten varning för jätteskrällen 7 Star Commander som var grym senast i ett förvisso enkelt lopp men hästen har form och gör väl inte resan till Norge i onödan? 6 Dooleys U.N.G stimmar många om men den tror jag stannar i god tid och rankar ner.

Avd 2

Svårt lopp igen men jag anar att Horpestad har matchat för det här loppet och 11 Miss Åslanda kördes offensivt senast och fick en ordentlig genomkörare. Kanske kan det bli en V75 seger den här lördagen istället när han så försmädligt blev av med segern med Fighting Joe för några veckor sedan. Jag måste också ha med 13 Lady Lane som faktiskt klippte Åslanda i spurten senast och 4% på den är obegripligt bra! Jag tar även med ett gäng betrodda favoriter här och 5 Livi Memory bränner jag inte på. Garderingslopp i min bok!

Avd 3

Här kommer en av omgångens största favoriter i 1 Adiago Trot och den skickar vi rätt ner i skittunnan. Han är knappast gynnad av distansen och visst är läget bra men segern från rygg ledaren senast berättade inte att toppformen är tillbaka och jag har några riktiga fynd i det här loppet. Det kan faktiskt bli så att jag spikar 3 Harpos Rockland! Nu har Widell rökt svampar tänker ni säkert. Ska den här 12 årige valacken som ägnat sig åt montè de fyra senaste åren vinna på V75? Jag kan inte svara på vad som hänt men senast spurtade han riktigt bra bakom Perfect Dynamite och gången innan satt han fast mot just Adriago. Jag vet att hästar kan se fina ut när de springer med i fälten men det fullkomligen lyser form om hästen och jag tycker han möter betydligt enklare hästar än Perfect Dynamite den här gången. 7 King of Classic är både stark och snabb och jag tror inte att Trond Anderssen anmäler två hästar och struntar i att tävla. Här kan nog favoriten få lite massage om han ska försvara spets. Jag ska även nämna 8 Super Photo Bood som folk verkar ha missat helt och det kanske för att mr Bood väljer att köra själv. Näst senast besegrade han Jaques Noir på Valla och den gissar jag hade varit storfavorit om den startat i det här loppet? Senast blev det gunga men såg helt ok ut när han gick i mål mitt i fältet. Andrè Bood är ingen blyg krabat så håll i hatten!

Avd 4

Här kanske man kan spika 6 Roli Eld men det verkar ju alla andra göra också? Jag tycker den ser grym ut i vissa starter medans den uppträder lite segt i andra. Jag garderar den här med tanke på att det är spår två i volt och en storfavorit som är lite ojämn. 3 Emil Mollyn såg enormt bra ut senast vid överlägsen seger och vem vet hur mycket sparat det fanns då? Med i draget kanske 1Trippson O.K kan få ett perfekt lopp så den åker med. Riktigt intressant tycker jag att 4 Bilbo B.S är som fick en lidnersk knäpp ett par starter och var grym vid seger mot bland annat Eldvin från lika start. Nyladdade batterier med 3 månaders vila efter en genomusel insats senast och årsdebut i Norge med Magnus Teigen Gundersen streckad på 1%?? Om det inte kittlar i mustaschen då så är det bara att raka av den. 11 Ådne Odin schasade jag senast när den vann och det gör jag igen. Den betalar jag inte för!

Avd 5

Här kommer nästa snackis i omgången och det är 1M.S Triple J som var kusligt bra senast. Jag vet av erfarenhet att när en förhållandevis enkel häst plötsligt slår till med ett monsterlopp finns inga garantier för att det ska ske gång efter gång utan det kan mycket väl vara den vanliga M.S Triple J som startar på lördag. Den som var mindre spelad än 3% aren 3 Red Bar i senaste loppet. Given gardering för mig och här finns mycket kul. 11 Calypso Am tror jag bara är bäst och den tar jag med tidigt trots läget. 9 Amazing Dream kan få rygg ledaren och det skulle vara väldigt intressant att se den med lucka till slut. Det tjatades något kopiöst om 7 Dayenne Lane senast när jag följde tävlingarna på Bjerke och hästen gick ruskigt bra i loppet efter dundervärmning. Den ska med till 1% definitivt! 5 Crackajack har svikit lite i Sverigestarterna men jag tror att det i grunden är en bättre häst än favoriten och den ska jag också betala för.

Avd 6

Bättre förutsättningar än såhär får inte 4 Pastore Bob och den borde vara streckad på 90%! Jag spikar naturligtvis och går vidare!

Avd 7

Här har jag min bästa idè i omgången och det är bara läget som bekymrar mig. Jag tycker 8 Derby Simoni varit fantastiskt bra i de två senaste starterna och nu senast var det andraspår och dödens hela vägen och han bara borrar ner sig och kutar. Var hamnar man från bricka 8? Hästen tål jobb under vägen men man vinner sällan med för stygga resor på v75. Eventuellt dubblar jag med 2 Marcello Wibb som jag tyckte spurtade jättebra senast och har perfekt läge. Jag ser framför mig när Kim Eriksson ligger snett tillbakalutad och glider upp utvändigt för att sedan bara lämna dem in på upploppet.  Jag är riktigt sugen på att enkelstrecka och väntar och ser om jag kan få hjälp med någon strykning på spåren innanför.

Vi summerar..

Bombspik:

Avd 6 nr 4 Pastore Bob

Roliga Spikar:

Avd 3 nr 3 Harpos Rockland

Avd 7 nr 8 Derby Simoni

Bortglömda luringar:

Avd 1 Star Commander

Avd 2 nr 14 Lindy Lane

Avd 3 nr 8 Super Photo Bood

Avd 4 nr 4 Bilbo B.S

Avd 5 nr 7 Dayenne Lane

Överstreckade schas:

Avd 1 nr 6 Dooleys U.N.G

Avd 3 nr 1 Adiago Trot

Avd 4 nr 11 Ådne Odin

Den kan naturligtvis bli favoritbetonat men vinner en eller ett par av mina streckfynd så drar utdelningen iväg ordentligt! Imorgon gäller det att ha huvudet på skaft och kolla noga när värmningarna drar igång. Personligen tycker jag det kittlar att omgången inte blir sönderanalyserad då det är mycket krångligare att plugga när så många ekipage är okända för den stora massan. Lycka till på liret och…

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Mantorp 16 Mars

Äntligen Jackpot! Det trodde man inte att de orden skulle skrivas när det var jackpot efter jackpot så man nästan höll på att kasta upp käket! Nu är det på tiden att trycka in lite extra insatser och det är en riktigt svår omgång och dessutom med några riktigt överstreckade favoriter, kan det här bli riktigt kul…

Avd 1

Favoriten Harran Boko är helt klart ett spikförslag då det är klart bästa hästen och bör bli släppt till ledningen om han sköter sig! Hästen är dock en förbrytare och ingen pålitlig kompis så här garderar jag med 1 Herrera Boko som var jättebra senast, 3 Mr Clayton J.F som fick sparade krafter och den lille snåljåpen Khilström lär väl ha ringt tränare Arvidsson och bönat och bett om en ny chans och jag tror Örjan blev riktigt förtjust i förra starten. 9 Mellby Club är en klasshäst och Nurmos kan ställa iordning trots debut efter långt uppehåll. Då har jag streckat de mest betrodda men jag stannar ändå där!

Avd 2

Här har jag funderat väldigt länge och kollat igenom många lopp för att hitta vinnaren. Jag var inne på att det gömde sig något riktigt guldkorn bland framspårshästarna och framförallt tänkte jag på Tarzans ostreckade duo då de ibland kan vara riktiga förvandlingsnummer. Min koll säger dock att 2 Listas Tingeling är bäst av de på 20 volten och var fin senast i ledning när hon tog emot Palais Bourbon som ju vann i veckan. Men aldrig i helsike att någon av de här relativt enkla hästarna ska räcka mot min idè i loppet. Nu har 7 Call Me Brodda skött sig några starter och fått välbehövliga genomkörare. Det här ser ut som ett riktigt lämpligt uppgift och hon tål ett tufft upplägg. Värmningen avgör men den här spikar jag med största sannolikhet imorgon. Favoriten 8 Estelle Brodda var ruskigt bra senast efter gunga men hon är storväxt och har galopperat i tre av 5 voltstartslopp och det är också därför jag vågar spika Call me trots innerspåret! Värst emot tror jag 12 Blanche är som såg bra ut i värmning och galopperade av friskhet i ryggar senast. 15 Olivinia är intressant också även om den möter hårdare hästar nu. Men jag spikar mig ur ett riktigt svårt lopp!

Avd 3

Det här loppet ska man alltså gissa på att läsa kuskarnas profetior om hur väl förberedda hästarna är? Grattis, du kan välja på 1 Rajesh Face där Ludde tror på bra chans och Adrian i princip säger att det är iskallt. En optimistisk Stenströmer som tror på toppchans från spets men han har Bajenmössa och går naturligtvis inte att ta på allvar. Sedan har vi Tarzan som klagar på alla styrande och kör traktorn hela natten så att han blir för trött för att informera om vagn och huruvida Milligan går barfota eller med gummistövlar. Sist men inte minst ska man bedöma Jocke Lövgrens profetia om Racing Mange och där säger erfarenheten att ju lägre han ligger desto klarare är det! Grattis alla jackpotspelare! Jag känner bara till en som tycker det här är suveränt och jag citerar ”spelexpert” Per Nicklasson på Aftonbladet, ” Det roligaste med det här loppet är att det är streckkrävande”. Varför det nu ska vara roligt att strecka många hästar i ett lopp som dessutom är jämnstreckat vet nog bara Per?? Själv försökar jag kippa efter andan och bestämmer mig för att 3 Handsome Brad, 4 Milligans School och 5 Racing Mange ska streckas. Sedan avvaktar jag på 1 Rajesh Face vad värmningen berättar. Själv tycker jag det roligaste är lopp där jag vet vinnaren och slipper betala för många men så är jag inte anställd ”spelexpert” på Sveriges största kvällstidning heller!

avd 4

Här streckar jag alla hästar utom 4 och 11. 3 Ridgehead Mateo floppade senast på usel bana men se upp för den här som trivs ypperligt i spets och är alldeles för lite streckad. Jag tycker detta lopp är vidöppet och jag vågar inte ta bort Simbergs fina 7 Fantastica som kanske kan få en vilsam resa och ställa spelarkåren Schack Matt? Strecka på!

Avd 5

1Knifetown Winner är en riktigt fin häst med perfekta förutsättningar och den här lär väl vinna med en överläpp eftersom jag tänker gardera den här alldeles för överspelade storfavoriten. För tre starter sedan fick han ge sig mot 5 Forecast som är streckad på 3% den här gången och byter Haugstad mot Untersteiner JR. Given på min lapp! 9 Stepping Spaceboy är en följetong i mina tips och den gjorde ett kanonlopp senast i tredjespår under större delen av slutvarvet. Rygg på favoriten, lucka och pang! 10 Global Trust och 3 Västerbo Grosbois har båda kapacitet att slå favoriten från utvändigt denne så de streckar jag. Vinner favoriten här är det risk för att grannarna larmar om flygande UFOs för då åker platt-tvn ut genom fönstret!

Avd 6

Här ska jag göra mina jackpotstålar! 9 Höwings Venus är helt ofattbart lite streckat. Hon har mött stenhårda gäng och travat 13 tider under svåra förhållanden från dåliga lägen. Hon är streckad på 1% och det vete tusan om jag sett någon så bortglömd häst på v75 på väldigt länge! Givet drag på tvilling, DD och v75! 8 Hossiana Boko kanske kan spetsa och går bra i den positionen, 11 Darling Harbour slog favoriten senast och lär maxas den här gången då det pratas om avel efter detta. Det finns fler roliga skrällar här och det behöver inte vara fel och ta fram stora lädret och strecka på ordentligt!

Avd 7

Här har jag ytterligare ett drag som jag verkar vara helt ensam om att tro på? Jag har hört snacket från Djuse att 1 Leader Brodde inte trivs i spets och underpresterar där men jag har kollat igenom noga och den form hästen är i nu har han inte haft när han stannat tidigare i ledningen. Alla verkar surra om någon Italienare son fick stryk av Actual Star senast och innan det var han efter Kiss me Kate t.j i mål så den där får ni tippa själva! Dessutom har han inte visat någon startsnabbhet och visst han spurtade bra senast men de andra stod ju still,  Schas Ove säger jag… 11 Pastor Power är farligare och ruskigt vass på speed och 12 Vikings Preacher är urstark men Erik är petad och Anders Christiansson lär inte vara tokoffensiv den här starten. Det här leder Djuse runt om och det är en riktigt jäkla bra spetsvinnare som verkar bli lagom bortglömd! Släpp nu för satan inte till Örjan utan kööööör! 10 Sevilla är grym men den fungerar sällan flera starter i rad och Jocke får köra bort den!

Spikar:

Avd 2 nr 7 Call Me Brodde

avd 7 nr 1 Leader Brodde

Fegispik:

avd 1 nr 2 Harran Boko

Dunderdrag

avd 4 nr 3 Ridghead Mateo

avd 5 nr 9 Stepping Spaceboy

avd 6 nr 9 Höwings Venus

Överstreckade:

avd 3 nr 7 Västerboonthenews

avd 5 nr 1 Knifetown Lover

avd 7 nr 5 Tobias del ronco

Imorgon kväll räknar jag kallt med att ligga och räkna sedlar i ett bubbelbad och efter att Helena Burmans häst vunnit så skriksjunger jag på Bananaramas ” Im your Venus, Im your fire” medan jag sippar på Champagnen!

Lycka till med liret och..

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Färjestad 9 Mars

Befinner mig just nu i Sälen och åker lite skidor med familjen och jag hoppas att den friska fjälluften ska göra så att demonerna skingrar sig och mina spikar börjar hitta hem igen. Förra veckan varnade jag för enprocentaren Probo. O.P men vad hjälper det när mina spikar inte är i mål ännu? Nya friska tag denna omgång mot ära och rikedom..

Avd 1

Solklar förstahäst för mig är favoriten 2 Perfect Dynamite som var sämre än väntat senast och missade en riktig straffspark. Stryk då av 9 Global Undecided som gillade sin nya kompis Örjan och sänkte Perfect från utvändigt. Den senare är dock alldeles för ojämn för att jag ska ranka honom etta och nu är det voltstart och längre distans så det är lite andra förutsättningar även om jag ska vara ärlig med att jag inte vet vem det gynnar mest av de båda. Här får jag fylla på med lite skrällar! Mest intressant är 5 Mr Dream Cocktail till 2% men spår 5 och att han ska få den här kusken i mål först är kanske att tro på tomtar och troll. Haugstad är som bekant ingen favorit utan han är lite som mig på skoldansen i högstadiet. Jag såg en snygg tjej men tvekade om jag skulle gå fram och fråga om en dans och när jag bestämt mig hade någon annan redan snott dansen så jag fick sitta kvar och äta popcorn och dricka läsk. Tvekan och velande är ingen bra egenskap hos en travkusk. Jag håller dock tummarna för att Kenneth får dansa segerdans och jag får ett högt utgångsvärde på min kupong.

Avd 2

Sex hästar ska jag ha med här och 6 Im Sailing tänker jag spela på tills hon vinner. Det här är en grym märr som kommer få en bra säsong men formen är bevisligen inte på topp ännu. Tredje starten efter vila gör att hon säkerligen närmar sig sin fulla kapacitet och 3% är omgångens fynd. 1 Quite a Charm får Goop i jollen och på läget ska hon med. 6 Lutecia såg formstark ut senast och är given. 8 Up North har vunnit den tunga vägen förut och 10 Nouvelle Avenue fick inte chansen senast. 13 Southwind Feji tar jag med som ett fegisstreck för hon kan hitta lite fina ryggar den här gången. 15 Ladyofthelake trodde jag på senast men henne lämnar jag till Malla den här gången!

Avd 3

5 On Track Piraten trivs med Rikard. Styr mot ledning eller tar en lugn dödens och sedan får han lunka hem det här loppet. Platon har jag alltid respekt för men det finns ingen dokumenterad form ännu och såg inte jätterolig ut senast så den spelar jag när den visat något i år. Stark spik men inte särskilt spännande så jag får spänna bågen bättre i andra lopp.

Avd 4

Här har jag en riktigt bra vinnare i 9 Guli Rubin. Jörgen stormvarnade för hästen senast och han gjorde ingen besviken och såg stark och fin ut upploppet ner. Varför ska tilläggshästarna ta 20 meter på honom? Bara spets emot och jag streckar 1 Fanny Tabac och 3 Rus Can eftersom någon av dessa kommer springa i front och stona står 20 meter bättre till än hingstar och valacker i detta könsdiskriminerade lopp! (obs Ironi)

Avd 5

1 Magic Cash drar mycket spel och den har i stort sett hoppat kråka varje start i livet. Jag trodde på bättring efter de tagit kulorna på honom men i debuten därefter blev det dubbla galopper. Senast så vann han dock men jag glömmer inte så lätt och någon halvfavorit på v75 ska han definitivt inte vara när han har 3 varv på sig att galoppera! Jag streckar bara två hästar här och det är 12 Wilmer Gel som har ungefär samma egenskaper som den häst jag nyss sågade men jag tror att spår 12 och 3 km passar den här björnen som handen i handsken. Har jag fel vet jag att 10 Testa di Cavolo i stort sett aldrig blir trött och den ska jag dubbla mitt system med.

Avd 6

Här ska jag äntligen ta betalt för 2 Super Zantos som följde med i smyg bakom de båda spelfavoriterna senast och nu har lottats till framspår och fått en liten fördel och jag tror och hoppas att Ante kör i spets så länge lampan lyser. 8 Weekend Fun och 9 Hawk Cliff åker med och jag hoppar över att strecka Adrian med Rushmore.

Avd 7

1 Marvelous bör vinna men favoriten i sista spikas aldrig så det blir 2 Silent Hill. 3 Expensive River, 10 Zio Tom Jet som spurtade starkt senast och jag kan inte riktigt fatta hur 12 Real Masterpiece kan blivit så horribelt bortglömd trots att han vann mot fine Wrongdoer och Ivan Pavlov A.T senast! spår 12 är svårt men Oskar J är en kusk som kan skrälla och jag streckar. 6 Ronzon Face blir betrodd på Goop och en fin rad men nu är det bättre hästar än Miss Melinda och On Stage Indika han ska slå och den tar jag bort!

Spik:

Avd 3 nr 5 On Track Piraten

Lås:

Avd 5 nr 10 Testa di Cavolo och 12 Wilmer Gel

Spelvärda toppchanser:

Avd 4 nr 9 Guli Rubin

Avd 6 nr 2 Super Zantos

Miljonstreck

Avd 1 nr 5 Mr Dream Cocktail

Avd 2 nr 6 Im Sailing

Avd 7 nr 12 Real Masterpiece

Överstreckade:

avd 5 nr 1 Magic Cash

avd 7 nr 6 Ronzon Face

Imorgon friskar jag på i backen så lårmusklerna brinner och ser fram emot att njuta av en kall efter skidåkningen och bevittna när v75 systemet sitter som en fläskläpp i vinteryran här uppe i skidstugan!

Endast den flitige belönas /Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Halmstad 2 Mars

Nu rycker vi skorna och tassar på lätta fötter mot miljonerna!! Jag ska ärligt säga att tipsformen inte varit vart den ska den senaste tiden men nu börjar det bli vår i luften och som jag brukar säga, man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke så nu gasar vi med nya friska drag! Vi tar det från början!

Avd 1

Vi inleder med en spik! 7 Darling Mearas låter det väldigt bra på och Persson verkar ha vässat lite extra till den här starten. Här blir startögonblicket viktigt och eftersom jag såg 3 Unrestricted öppna på Eskilstuna och tog då enkelt en längd på 1 Shadow Gar så är jag inne på att han gör det igen! Då är det bara för Stefan och se till att täppa till och komma före Gubbelini så att han får överta spets! Väl där är det såklart en riktig toppchans och det blir spik direkt!

Avd 2

Här streckar jag 6 Burning Man som var riktigt bra senast. 1 Moruga har Kolgjinis snackat väldigt bra om en tid och i raden kan man utläsa att hästens två segrar är tagna på Halmstad och det kan ju vara så att underlaget passar den här oerhört kapabla men knepiga hästen och prickar Adrian starten så är jag inne på att han leder runt om. Riktigt bra spelprocent mot vinstchans och ett måstestreck för mig. 12 Randemar R.D var jag länge inne på att lämna ensam på kupongen men läget och en koll i lopparkivet från i Juli när han inte kunde följa Moruga blev jag tvungen att ranka ner honom lite. Känslan är ändå att det finns mycket utveckling i den här pållen och jag vågar inte ta bort honom. Sista strecket är 5 Quite a Quality som är riktigt rejäl och stark. Fyra hästar känns riktigt bra här!

Avd 3

Riktigt intressant lopp och jag läser att 4 Dante Boko verkar bli storfavorit och upp emot 45%. Det är troligt att det blir rejäl körning från start här och jag tror Jepson kommer att ladda vad som går med 5 Västerboonthenews och invändigt försöker samtliga tre hästar trycka av för att få en bra rygg eller kanske till och med hålla ut honom. Att jag skulle hålla en häst i handen som knappt kom i mål från rygg ledaren senast som storfavorit kan ni lista ut själva att det kommer inte att hända! Jag tar med alla hästar och tycker 2 Timone Ek med Riordan på hemmaplan är mest intressant till 5% men även 8 Probo O.P barfota till 1%. Jag måste nästan kontrollera så att det är sant! Den här hästen har gjort en del riktigt vassa lopp och kan flytta på sig! Men inte behöver man strecka 6 Deuxieme Picsous?? Nej, men i travbibeln står det att man aldrig tar bort en häst så den är det bara att snällt betala för! ALLA får det bli!

Avd 4

Dags för nästa Spik då Untersteiner och hemmaplan är ett säkert kort. 6 Cheerful Rivner är en riktigt tuff dam och när Peter petade på henne på upploppet senast sköt hon till och växlade ner ledaren på klasshästens vis. Motbuden står med riktigt elaka spår och eftersom jag hoppas på bra och snabb bana ser jag inte att dessa ska runda fältet och dessutom plocka ner Cheerful! En trygg spik helt enkelt!

Avd 5

Här kommer roligaste loppet då masspsykosen har drabbat spelarkollektivet ordentligt! 5 Vlad del Ronco vann åkandes senast och det var nästan komiskt att se Björn Goop sitta och titta långt efter ledaren när han swishade förbi i överljudsfart på upploppet. Ja, men då så, varför yrar jag om masspsykos? Jo, när strecken skenar iväg på det här sättet är det givet att gå emot. Goop byts ut mot Adielsson som förvisso vunnit några lopp på slutet men känns allt annat än en kusk i toppform. Invändigt hittar vi startsnabba konkurrenter som vill ta emot och bland motbuden är det ”korsdrag i kuponghögen” på varenda en. Det är lite som att gå på lyxbuffè och inte veta vart man ska börja. 8 Panamera hade lekstuga med Sevilla senast och 9 Höwings Venus som gick 11,8 som slagen mot Norton Commander i November är streckade på 1% och garanterar jätteutdelning. Den av 1 Niras Bumblebee, 2 Marvelous och 4 Breakthebankås som hittar till spets kommer inte att släppa ledning och den sistnämnde galopperade bort sig ca 30 meter senast och var ungefär lika långt efter Vlad vid målgång. Det är absolut inte säkert att storfavoriten får samma smörlopp den här gången och till 66% säger jag syn! Här garderar jag friskt och måste även nämna 11 Thriller N.P som faktiskt slog ”banken” senast!

Avd 6

Intressant lopp även detta och chansen eller risken att vi får se Tony Löfqvist snusprydda käft gapandes över en ny seger håller jag inte för omöjligt då jag tror att det blir våldsam körning från start. Jag tittade noggrant på loppet där 2 Adiago Trot, 1 Secret Mission och 5 Dynamite Light möttes senast och faktum är att det såg riktigt segt ut på samtliga sista 50 metrarna och då vet vi en häst som är stark och går till slut! Frågan är bara om 12 Vikings Preacher kommer in i matchen eller om favoriten 2 Adiago Trot vässats lite extra av Lindgren som borde laddat för just det här loppet. Spelarna verkar inne på det och trots att han bara blev trea senast så blir han klar favorit. Bra spår, startsnabb, optimal utrustning och trots att det här är en så kallad spik ur skolboken så garderar jag. Nämnda hästar ska med allihopa och jag tänker heller inte åka på märren 4 Uappa di Azzurra som kan allt vissa dagar!

avd 7

I sista loppet har jag dragens mamma!! 5 Stepping Spaceboy var betrodd senast och fastnade då med rubbet kvar över mål. Gången innan gjorde han ett riktigt topplopp och fick se sig knappt förbispurtad av en ruskigt bra Erik Sting. Nu blir det samma löpningsförlopp! Åtminstone i mitt badkar där Stepping spetsar och släpper välvilligt till Uhrberg igen! Sedan noterar vi att distansen är längre och att både 9 Pacific Face och 10 Transcendence är med i loppet och det kommer inte fuskas bort några meter här inte!! När fältet spricker upp i sista kurvan säger det bara pang och i vinnarcirkeln står återigen en viss Rikard N Skoglund som kör ”Rymdpojken” för första gången. 6% måste vara ett riktigt fynd och en given idè att gå på för mig! Eftersom jag redan hittat två spikar kan jag även ta med styrkefenomenen jag nämnt samt 12 Elliot Coger som nu kliver ner i silver igen. Västerbo Exact står jag över då jag tror den blir manglad av antingen Lubrano eller Bergh!

Spikar:

avd 1 nr 7 Darling Mearas

avd 4 nr 6 Cheerful Rivner

Monsterdrag:

avd 7 nr 5 Stepping Spaceboy

Streckvärda miljonskott:

avd 3 nr 2 Timone Ek och 8 Probo O.P

avd 5 nr 8 Panamera och 9 Höwings Venus

Måste Bort:

Avd 3 nr 4 Dante Boko

Avd 5 nr 5 Vlad del Ronco

avd 7 nr 6 Västerbo Exact

Som vanligt önskar jag er lycka till och den här omgången ser riktigt rolig ut då jag är riktigt skeptisk till flera av favoriterna!

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Bergsåker 23 Februari

Dags för en riktigt rolig och spelintressant omgång på Bergsåker och det gäller att ha koll på banunderlag och väder innan man lägger in sitt slutgiltiga system imorgon eller väljer att avstå helt om det blir omöjliga förutsättningar. Mina speltips denna gång görs med tro på en helt ok bana där spets inte är Svarte Petter som det varit några omgångar på senare tid då innerspåret blivit alldeles för tungsprunget av vintervädret.. Vi kör!

Avd 1

6 Crackajack gick jag rakt ut på vid senaste Sverigebesöket men efter att ha blivit het i ledningen var det lika skakiga ben till slut som när jag ragglade hem från krogen i ungdomens dagar och en riktig besvikelse. Det måste till en bättre prestation den här gången men eftersom hästen vunnit flera gånger på distansen och kommer med väldigt gott rykte så blir han min förstahäst här men inte spik. Första avdelningen och halvkass omsättning före lön så lita på att Lord Skarplöth sitter i måldomartornet och trycker på omstartsknappen ett par gånger innan vi är i väg och det lär inte gynna norrbaggen i alla fall?  Mina motbud är alldeles för lite streckade och 8 Manofthematch fungerade inte på banan senast men blir nu streckad på ca 13-14% och det känns intressant. 12 Electrical Storm kan ha tappat sin hysteriska form han hade när han var nära att ta 20 meter på Harrington men jag glömmer inte vad hästen har för kapacitet och för mig ett givet streck! 11 Real Masterpiece var riktigt bra på Solvalla men ostreckad nu och Mr Clayton F med Örjan från smaskläge är 5%! Ja, den var usel senast men alla kan ha en dålig dag och den här hästen har bollat med hästar som Rudisha och Zinco Jet. Ja, ni fattar varför jag garderar favoriten här va? Jag ska ha en riktigt bra skrällträff i första och rivstart på systemet!

Avd 2

Förstahäst och spikförslag blir 12 Mountain Cleaver som åter får Örjan i vagnen och trivs på lång distans. Värst emot känns 15 Fame Boko om det gått framåt efter loppet senast då hon var lite uddlös. Jag varnar också får två riktiga ”bomber” här då jag tycker 5 Sheilah Laday sett ut som en nästagångare ett tag och jag vet att en häst som 13 Ladyofthelake är härdad i tuffa gäng, gillar om det blir tuffa förutsättningar och är riktigt urstark. Passupp för den även om Pierre Nyström troligen inte vunnit v75 sedan den där svenska topptränaren flytttade till USA? Svanstedt? nää, jag menade Takter!

avd 3

1 Elian Web visade sin startsnabbhet i Finlandian Ajo förra året och fick på det en biljett till självaste Elitloppet. Eftersom favoriten 2 Zenit Brick känns rent löjligt överstreckad så är det givet att strecka finnen som kan välja upplägg från ett perfekt startspår och det viskas om toppform. 4 Queer Fish visade klassen senast när han plockade ner Nappa Scar från utvändigt och lär inte vara sämre den här gången. Jag tar även med 9 Erik Sting som spurtat som om att Örjan haft en grisfösare i fickan när han rattat hästen de senaste gångerna! 3 Nappa Scar då? Storfavorit senast och ratad nu, han åker också med.

avd 4

Jag noterade att 6 Smedsbo faxen var betydligt sämre senast än gången innan då han såg rent ruskigt bra ut. Det såg riktigt slött och tråkigt ut till slut och som storfavorit den här gången är han totalt ointressant och mitt avslag i omgången. Dels för att jag tror att 2 Eldvin kommer göra allt för att hålla upp ledning och sedan undrar jag hur han ska stå emot 8 Smedheim Solan, 10 Tangen Haap och 12 Ingbest när de kommer i speeder som platsar i Elitkampen? Hästens väldiga och smått sagolika man kommer kännas tung att släpa i mål när hästarna kommer utifrån på upploppet! Tokschas för mig och 4 hästar på systemet!

avd 5

Här kommer jag att ställa in lädret imorgon förutsatt att det blir en hygglig bana. Jag tror nämligen Zeb Macahan (Ove Ander Lindqvist) med 3 Bon Ego laddas för spets och tar sig förbi favoriten i starten. Rikard N placerar duktige Okashi Cheri på utsidan och i andra utvändigt hittar Djuse ner och sedan går huvudet som en propeller hela sista varvet och när det blir dags att vrida ut är det bara en fråga om 3 eller 4 vinner loppet. Min röst går till 4 M.T Master Don och jag kommer att spika och spela rak tvilling på 3,4! Favoriten 1 Master Hill är omöjlig att räkna på som vanligt när det är Nurmos och trots 7 tejprullar och maskerad Jänkarvagn tror jag han är kall då jag inte kan hitta någon startsnabbhet. Men, men.. Nurmos har trollat förut så säker kan jag inte vara men jag tycker jag har ett riktigt bra lir här och tar ett hårt grepp om spelarkårens kulor (fritt för tolkning vilka kulor)och vrider om ordentligt!

Avd 6

Vilket härligt lopp! Kommer Jorma till spets med 7 Global Trust är det troligen slut och det hoppas jag konkurrenterna inser och försöker ta emot honom. 5 Västerbo Grosbois har övertygat och är given och jag tänker då inte åka på 10 Super Zantos som bara blir bättre och bättre som nybliven nioåring. 10 Hawk Cliff ska med och 1 Vic de lux kan få ett fint lopp i ryggar och lite tur med lucka till slut så vågar jag inte sitta utan den. Dessa ska räcka långt!

Avd 7

Storfavorit i sista med toppform, spetsläge och straffspark! 3 Perfect Dynamite blir hela Sveriges andelsbank och den dagen jag börjar spika 100% på v75 ska jag ta min Mats ur skolan och lägga ner spelandet. Galopprisk finns och han fick ju faktiskt stryk av 9 Its Showtime Zaz för tre veckor sedan på Romme! Till 95-100% på strecken (det verkliga renset på en storfavorit i sista loppet) så får jag tugga i mig de gånger en sådan vinner och ta chansen att få ordentligt betalt när han förlorar. 3,4,9 räcker långt så jag låser på det!

Spikförslag:

avd 2 nr 12 Mountain Cleaver

avd 5 nr 4 M.T Master Don

Skrällfynd:

avd 1 nr 12 Electrical Storm

avd 2 nr 5 Sheila Laday och 13 Ladyofthelake

avd 3 nr 1 Elian Web

avd 4 nr 8 Smedheim Solan

avd 6 nr 10 Speedy Zantos

Favoriter som ska fällas:

avd 3 Zenit Brick (ordentligt överstreckad)

avd 4 Smedsbo Faxen (vinner ej)

avd 7 Perfect Dynamite(trolig vinnare men given att gardera)

Nu får vi hoppas att banan blir travbar så vi får någorlunda förutsättningar och inte bara ett lotteri som det lätt kan bli när det blir snabba väderomslag och förrädisk bana! Jag har bra feeling imorgon och glöm inte ställa in en slant på tvilling 3,4 i den femte avdelningen där man också kan lira top7 med dessa två först och sedan be för att det övriga fältet springer in i rätt ordning! Det kan bli bra betalt!

Lycka till!

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Axevalla 16 Februari

Vilken omgång!!! Dra mig baklänges vilka intressanta och svårlösta lopp och det kommer att krävas jobb in i det sista för att hitta godbitarna och få ihop det slutgiltiga systemet! Jag har ansvaret för mitt travgängs stora system den här veckan så det är extra påställt på herr Widell den här gången.. Häng med!

Avd 1

Dagens kanske svåraste lopp inleder och här är det devisen en eller alla som gäller. Jag tror stenhårt på favoriten 4 Willmer Gel som var urläcker senast när han var okörd vid vinst på lång distans. Det är hårdare emot den här gången och massor att gardera med så det blir ett sent beslut huruvida det blir spik eller inte! Vid gardering tyckte jag Definitif Launcher till 2 % var mest intressant innan jag såg att det var kuskbyte och då blev det omgående iskallt. Jag tycker 7 Victory Lee gjorde ett bra lopp senast vid vinsten och så gott som hela TV-expertligan varnar ju för Kolgjinis och deras hysteriska stallform? Jag vet inte riktigt vad de menar, men 3 segrar på sista 20 starterna kanske är hysteriskt för att vara Kolgjinis och eftersom hästarna knappt kommit i mål på ett halvår är det kanske det man jämför med? Själv kan jag tycka det blir lite löjligt när ”experterna” står och härmar varandra och inte ens kollar fakta! 10 Evan Williams Sisu är bra men inte startat på 2 månader och jag är tveksam till att han bara går ut och vinner på v75. För 8 Knifetown Lover gäller samma sak plus en månad extra vila. Det är rejäla krabater bägge två och är självklart tidiga vid gardering! Här kommer nog hela spelarkåren gardera friskt och fan vet om jag inte går ut stenhårt och spikar Willmer sätter på en gammal Wilmer X platta och skrålar … VEEEEM får nu seeee, alla tååååuuuurar på din kind när Johan ler till publiken och defilerar hem loppet!

Avd 2

Öppnare än såhär blir det inte! 6 Syria A.T kanske kan komma till ledningen och blir såklart farlig därifrån. 2 Hera di Quattro hakade på fine Fantastica senast och blir bara bättre och bättre och ostreckade 3 Miss Hejaracka bollade nyss med den hästen som Kaj Widell blev diskad med i onsdags på v86 och sånt slinker inte omärkt förbi min nitiska granskning! Inte heller missar jag 9 Darshana som blev snöpligt upphunnen senast men spurtade sylvasst. Christoffer upp nu och det kanske är dags till låg procent. På tillägg streckas 9 Jejje Palema, 11 Sahara Sun, 12 Global Rapsody, 13 Im Sailing och 15 Amphibian Madness. Inget sparlopp med andra ord utan här ska vi jobba in en skräll!

Avd 3

3 On track piraten är klar etta på min ranking men eftersom jag inte är säker på formen känns det givet att gardera! 4 Elliot Coger ? Vad hände egentligen där senast? Är den så bra igen måste den ha chans här och den ska med! 10 Nimbus C.D tror jag kan vinna med rätt rygglopp men är ju löjligt mycket streckad! 11 Platon Face finns det utrymme för och här ska jag även presentera omgångens miljonhäst! 5 Speed Delicious är inte mycket sämre än de andra och till 0% så kan jag inte motstå den här frankrikehärdade långskubbaren!

Avd 4

Här var jag länge inne på 7 Harrington men eftersom hästen är hopplöst ojämn åker några till med! 6 Tony Afrika, 14Island Love, Rossi Palema och mitt dunderdrag 15 Thorn Bird som faktiskt slog en häst som Southwind Feiji senast och den hade väl alla spikat här? 2% på min karamell är ju för bra för att vara sant?

Avd 5

3 Stepping Spaceboy gjorde en stark prestation senast och såg bättre ut än någonsin! Spikförslag för mig, om han nu inte måste öppna alldeles för hårt för då kan de sista 50 metrarna bli jobbiga! 1 Always on time känns överstreckad och har gått ca 14 som bäst på medel och det ska inte duga här? Värsta motbuden tror jag 10 Zelov och 11 Baron gift är som väldigt spelvärda på strecken! Västerbo Exact ska såklart nämnas men jag rankar alltså Stepping före på grund av spår innanför!

Avd 6

Då var det dags igen alltså?? Sympatiske Jocke Lövgren är storfavorit på V75 och trots att han brännt av såväl Sevilla som Jairo, illuminati och Marjons Ivory så kör spelarkåren med skygglappar och spikar? Jag gnider händerna av förtjusning och streckar 7 Pacific Face, 9 Farouk BR och 10 The Real Star som imponerade senast! Ska Illuminati backa sig sist och gå runt dessa i tredjespår till 60%?? Syn tack! Blixtsyn!

Avd 7

Tyvärr tror jag 1 Night Brodde är chanslös att svara ut 2 Chapuy och 3 Breakthebank ås! Jag tror dock att han hittar ut och rankar honom klar etta! 9 Vlad del ronco blir mångas panikspik men som favorit i sista är den helt ointressant! 10 Kaiser Broline är bortglömd och 12 infinitivs som slog favoriten senast är given! Jag tycker även 6 Marvelous är ruskigt kapabel och tänk om den hittar till ledningen?? Ojojoj..6% på den kanonen från stall Nurmos!

Spikförslag:
avd 1 Willmer Gel
avd 5 Stepping Spaceboy
avd 7 Night Brodde

Ospelade miljondrag
avd 2 nr 3 Miss Hejaracka och 13 Im Sailing
avd 3 nr 5 Speed Delicious
avd 4 nr 15 Thorn Bird
avd 5 nr 11 Baron Gift
avd 6 nr 9 Farouk B.R
avd 7 nr 12 Infinitus

Inget för mig
avd 6 nr1 illuminati
avd 7 nr9 Vlad del ronco

Lycka till på liret och jag får be känsliga läsare om ursäkt då denna krönika skrevs från min telefon efter datorhaveri! Hoppas det gick att läsa ändå och imorgon gäller mer än någonsin de bevingade orden:
Må den flitige belönas!!

Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Solvalla 9 Februari

Det blir ett lite kortare inlägg denna vecka på grund av att mitt företag haft en hejdundrade konferans onsdag och torsdag så därav har mina prioriteringar varit annat än travplugg. Eftersom det ser ut som en riktigt rolig omgång så kan jag dock inte låta bli att skriva lite om den..

Avd 1

Vi startar med att singelstrecka direkt! 11 Zinco Jet hade naturligtvis vunnit lätt om inte Ulf hade tagit upp och vilat hästen i rygg runt sista kurvan senast och intrycket på hästen räcker för mig för att inte tveka en sekund på den här spiken. Jag räknar med att Ulf är revanchsugen och kommer inte göra samma misstag igen. Men, hästen står med tillägg och det brukar ju sällan vara någon lätt uppgift säger ni? Jag ser vad jag ser säger jag och jag skulle hellre lägga av med trav än att gardera såna här nästagångare. Att den blir favorit får jag ta. Den blir 20% mindre streckad på att det blev fail senast och det tackar jag för!

Avd 2

Eftersom jag tror att 1 El Fitzgerald håller ledningen så är tipsettan given. 3 Queen of Sand tar jag såklart med men här tänker jag att tilläggshästarna inte har så många att runda och blir att räkna med. 10 Hevin Boko är bäst men till 2% tar jag även med 9 Unrestricted trots att Frankrikeresan blev misslyckad och att det senaste loppet var en riktig skalleknäckare. 8 Chapter n Deo har ju smygläget och kan speeda fort efter att ha slickat sargen hela loppet.

Avd 3

Väldigt enkelt beslut och jag följer travbibeln kapitel 1. Lärlingar, låg klass och 15 hästar. Helgardering känns gjutet och här betalar jag mig ur problemet. Om jag skulle tvingas välja en häst att ranka före de andra skulle det vara 12  Åsens Aragon som jag tycker är en riktigt fin häst men spår 12 på spårtrappa kan man hamna precis var som helst så när den dessutom blir streckfavorit är det bara att måla på här och hoppas på att det skräller.

Avd 4

YES! Kallblod och en storfavorit som är alldeles för opålitlig för att vara så stor favorit är mumma och det är givet att gardera på ordentligt här. 13 Guli Tor såg förbättrad ut senast och har säkert blivit ännu vassare ju längre han fått vara i träning hos Jan Olof. Christoffer Eriksson på 4 Bonaldo till 1% känns som en trillingnöt i Aladdinasken så den tar vi direkt. 5 Björs Viking, 10 Järvsöodin och 14 Sippson med Goop får också plats och jag ska ha med 1 Arragon också! Schas med favoriten. Kan bli knepig bana, resan och voltstart. Det finns mängder av anledningar att jobba bort den här favoriten.

Avd 5

Här står det blufflopp i överskriften. Björn till spets och hur många gånger har vi sett honom styra och ställa från den positionen i sådana här lopp? Det är lika säkert som att Berra och hans låtsasmorfar dyker upp på julafton. Vi får helt enkelt köpa läget och spika. Jag kan dock tycka att det här förmodligen är en favorit som många tar i brist på annat så gör man jobbet ordentligt här kan man bli rikligt belönad för spelprocenten är väldigt tilltalande på konkurrenterna. Men en konferensvecka så får min valda sanning om Björn och blufflopp gälla!

avd 6

3 Manofthematch såg jättefin ut senast i comeback efter lång frånvaro men det här loppet är ett helt varv längre och det tror jag inte gynnar den här lite överambitiösa hästen. 3140 meter och det står Magnus Dahlen bakom 8 Vincent As och eftersom hans hästar inte verkar bli trötta så streckas naturligvis den. 6 Je taime Explosiv tror jag faktiskt allra mest på i det här loppet då min känsla är att Björn Goop upp här kan vara ett kärt återseende. 7 Counterfreighter,11 Global Unlimited är också självklara och jag kan tycka att 1% på Einstein Sisu som var spelad till 1,77 senast har blivit helt felrankad för att den floppade ordentligt senast. Det kanske kan gå! Jag tar med 1 Kiss me Tooma och lämnar öppet för ytterligare hästar om jag hittar någon kanonvärmning. Jag tycker inte de lägst rankade är mycket sämre än de andra så här gäller det att vara vaken när finslipningen görs imorgon.

Avd 7

6 Havbergs Knight trodde jag skulle bli en stjärna som kunde gå hela vägen upp i eliten men hästen har inte alls levt upp till förväntningarna senaste året. Här finns två alternativ att ta ställning till och det är 1. Övervärdera inte de två senaste segrarna som är tagna mot ruskigt billigt motstånd och 2 Hästen är äntligen tillbaka i form och singelstrecka den nu innan den är 80% i nästa lopp när alla andra har fattat att han är tillbaka. Spår 6, voltstart och till min glädje är det kuskmatch så Havbergs får en vassare chaufför än vanligt den här starten. Det är alternativ 2 som gäller för mig och omgångens tredje spik är inhamrad och klar! Starten kommer att avgöra och prickar Rikard volten och hittar till spets kommer jag att börja surfa bland semesterresor innan loppet gått i mål.

Singelstreck:

Avd 1 Zinco Jet

Avd 5 nr 5 Wind of Victory

avd 7 nr 6 Havbergs Knight

Bra speldrag:

avd 2 nr 10 Hevin Boko

avd 4 nr 4 Bonaldo

avd 6 nr 5 Je taime Explosiv

Favoriter som ska bort:

avd 4 nr 9 Bellfaks

avd 6 nr 3 Manofthematch

Nu hoppas jag bara på att det blir en tävlingsbar och hyfsat bra bana imorgon så att det inte blir travlotto som det lätt kan bli med omöjliga väderförhållanden.

Lycka till och må den flitiga belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd