V75 Mantorp 15 Februari

Då var det dags för Mantorp och det har blivit min tur att tippa i det bolag som vi kör i kompisgänget. Lite extra press och en bra slant att spendera. Det är dags för mig att leverera!

Avd 1

Vidöppet i första avdelningen och jag tänker inte snåla på strecken. Tipsettan till 7 Quick Vald som är snabb iväg och sitter långt framme direkt om han nu inte blir hängande. Andrè Eklundh är duktig så jag litar på en bra löpning för Quick! 9 Miss Pastis tyckte jag såg helt lysande ut senast och 3% förstår jag inte alls! Toppform och smygläge. Två andra hästar som känns väldigt prisvärda är 5 Appreciated som man lurar sig lite på för det är ingen sköntravare direkt men han har både styrka och speed för att räcka till. 12 Surf n Turf är bortlottad men han är alldeles för stark och bra för att lämna utanför till 4%. Strecka på råder jag till i det här loppet!

Avd 2

Här var jag tidigt i veckan inne på att spika 10 Ready To Roll av den enkla anledningen att jag tror hästen är bäst i fältet och står också perfekt inne på pengarna. Ett lopp i kroppen då han såg helt perfekt ut och nu matchad mot det här loppet. Veckan är lång och de mörka moln som gjuter oro i den mest optimistiske fjällvandraren har hopat sig och förvirrar min hjärna. Jag vevar repriserna på voltstarter för Jan Silvèn och konstaterar att det inte är Lars Linberg klass direkt. Ni vet han som kunde “ta spets med en möbel” när det vankades voltstart. Det är trevande och det kommer inte att gå att skicka på direkt utan vi pratar sist utvändigt för att sedan ta ett tidigt initiativ. Jag går metodiskt igenom motbuden och finner till min stora fasa att 8 Jimpeto Joy är kvick iväg oavsett vilket spår han har i volten. Jag viktar Jepson mot Silvèn och fattar att här är jag illa ute. Det finns några roliga hästar till här som exempelvis 7 Winner Bac och 5 Högsenastalledräng som varit betrodda förr på V75 och har tillräcklig hårdhet för att utmana mina två förstahästar. Systemtekniskt är det ett bra lopp att spika i och imorgon tar jag det slutgiltiga beslutet.

Avd 3

Lång distans och storfavorit verkar & Hubba Go Alone bli, en sexårig valack som endast gjort 6 starter? Han såg ruskigt fin ut senast men motståndet var ett gäng halvdana kameler som inte är nära v75 klass så risken är att det såg bättre ut än vad det var. Given blixtsyn på den här rackaren. 2 Father of Sun blev jag rejält besviken på senast men jag läste någonstans att han var sjuk. Han är riktigt bra och jag skulle vilja se honom med ett rygglopp och köra till slut. 1 Cayucos lyckades Joakim Lövgren lotsa iväg som ett gammalt rackigt godståg senast och satt efter favoriten Burning Man som hade tillägg. Han gjorde ett topplopp och är stark nog för att räknas här. Men vad får han för lopp från spår 1? 4 Ikaros di Quattro tar jag självklart med och 8 G.R Js Wolverine får också plats. 5 Vikens Brummer har två raka segrar och gjort det riktigt bra. Den har spelarna tappat bort. Jag ser att 3 Major Tallmadge är 1% och jag stormvarnar. Galopp senast och gången innan ruskigt bra. Helt ostreckad?? Det var inget skräpgäng han la på rygg näst senast så här säger jag som killen i segelbåten när de fastnar med masten i broöppningen. VAD HÅLLER NI PÅ MED EGENTLIGEN? 1%???

Avd 4

Här startar två riktiga kanoner i nr 6 American Hill och 7 Clean Cash. Jag tror 7 Clean Cash är snabbare iväg från start och därmed står det spets i min spåkula. Strecken är helt fel då jag tror på likvärdig segerchans för dessa två så speltekniskt ska man spika. Ingves såg ju bra jäkla nöjd ut i segerintervjun senast och menade att det här var en stor talang. Jag blev dock imponerad av 15 Olga Utca senast och Erik kan träffa springspår perfekt och ligga bakom de två favoriterna som stångar sig trötta mot varandra. Då kan han bli riktigt farlig över upploppet för omlagd träning har gett riktig toppform. Jag fegar och streckar även Marc, han vinner ju med allt tamigfan.

Avd 5

Jättefavorit blir 4 Princess S.W trots att det låter som att 2 Lindas Girl kommer göra allt för att köra i spets. 3 Ofelia O.E är inte mycket sämre än favoriten så 5 gånger sämre vinstchans som spelarkåren värderat henne är helt uppåt väggarna, givet streck! 6 Bara Min tänker jag inte åka på utan hennes form har jag redogjort för tidigare i den här analysen och den blev inte sämre av det vilsamma loppet senast och tyvärr kördes hon i fjärdepar invändigt och var inte med och tävlade. Pass upp på henne! Sedan är det 11 Vichy Grif som jag absolut streckar då hon mött tuffa märrar hela tiden och i stort sett alltid är med i segerstriden. Räcker bra så!

Avd 6

Här har jag något som kan få mig inspärrad på psyket under lång tid. Jag såg en värmning senast och tänkte , VAD I HELVETE!! Sedan blev det omstart och hästen startade över 3km så han la mycket krafter i loppet på att han låg på bettet och var lite vass. Medel nu, jag räknar med tuff körning och läs noga nu. 10 Wind Knight vinner loppet med Mats Gunnarsson och jag skickar mina alla hjärtan buketter på posten direkt. 0% och där flög samtliga av tåget och jag sitter i första klass och vinkar till er andra när jag fortsätter mot Sjurätthållplatsen. Gränsen är hårfin mellan dåre och geni men skyll inte på mig, jag varnade er. 6 Taiga Woodland räknar jag med trycker sönder 3 Ronaldo Malibu och 1 Zio Tom Jet flög fram med Henriette senast och nu Kevin Oscarsson. Den tar vi också med. 7 Religious är given och 8 Thriller N.P vet jag inte alls vart jag har så den streckas. Den där Ronaldo med Mika Forss känns inte prisvärd då jag noterade att One Two Beat tog 20 meter på upploppet senast och den känns rätt enkel. Vi kör Schasenkorva på finnen.

Avd 7

Spiken kvar då med andra ord. Jag tror på tidig ledning och 2 Reverend Wine strider som ett lejon i den positionen. Han höll på att vinna trots att han fick utstå omöjlig massage av Svanstedt i det senaste v75 framträdandet. 7 Martin De Bos ska vara bra om han plockar ner honom utvändigt och mest rädd är jag för 3 Roofie men då måste han få drömloppet på rulle! Jag trodde Reverend Skulle bli Järvsöfaksfavorit så jag bankar in den här och hoppas jag läser loppet rätt!

Spiken:

Avd 7 nr 2 Reverend Wine

Tänkbara spiken:

Avd 2 nr 10 Ready to Roll

Avd 4 nr 7 Clean Cash

Spelvärda måstestreck:

Avd 1 nr 9 Miss Pastis

Avd 3 nr 3 Major Tallmadge och nr 2 Father of Sun

Avd 4 nr 15 Olga Utca

Avd 5 nr 6 Bara Min

Avd 6 nr 10 Wind Knight

Får inte Vinna:

Avd 3 nr 6 Hubba go Alone

Avd 6 nr 3 Ronaldo Malibu

Imorgon är det riktigt svårt och det gäller att komponera systemet perfekt för att vara med och hacka på storkovan. Jag önskar er alla lycka till och glöm inte att…

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Solvalla 8 Februari

Solvalla erbjuder hög klass på lördagens travtävlingar. Däremot tycker jag inte spelet kittlar lika mycket. Trots några riktigt starka favoriter som har bra chans att vinna så kan det ge en bra slant om man lyckas hitta guldkornen och få träff. Vi tar det från början..

Avd 1

Hur jag än vrider och vänder och trots en av de kuskar jag anser är mest överskattade så är 2 Hevin Boko så klar man kan bli i ett travlopp. Min inte allt för djärva gissning är att motståndarna lägger sig tidigt på rygg och struntar i att stångas mot den benhårda favoriten som äntligen börjat leverera som förväntat. Spik och snabbt vidare i startlistan!

Avd 2

Tror man att 1 Global Venture kan hålla upp ledningen kan det vara rätt att spika här också. Jag tror dock att risken är stor att han faktiskt blir av med spets då 5 Walther på G är riktigt snabb ut. 4 Sunday Sonata har imponerat väldeliga men får inget riktigt erkännande av spelarna. 9 Whitsun Madonna gör riktigt bra lopp varje gång och som Emilia Leo kör i loppen är hon nästan aldrig chanslös. Sylvass kusk! Faktum är att det finns så många med vinstchans till riktigt låg procent att jag helgarderar det här loppet. Favoriterna är bra men kan få lite bökiga resor så vi jobbar skräll.

Avd 3

Här spekuleras det vilt om spetsstriden och huruvida 5 Disco Volante kan ta en längd på favoriten 4 Elian Web.  Sida vid sida tror jag det är helt omöjligt då Elian kan lägga iväg ordentligt och det är fortfarande skotvång och Disco dansar inte lika explosivt första biten med dansmackorna på som han gör barfota. Därmed är loppet över. 4 Elian Web avfärdade Propulsion i senaste starten och det gör inte många hästar. 9 Gareth Boko är härlig att beskåda på travovalen igen och om de kör alldeles för våldsamt och för länge så finns det på kartan att han kan plocka ner dem sista biten men det finner jag osannolikt. Tråkigt rent spelmässigt men jag gör ofta saker mer komplicerade än vad de är och det är bara att spika bästa hästen som dessutom med högsta sannolikhet hittar till ledningen. Spik Elian Web!

Avd 4

Här blev det plötsligt intressant. 10 Quiz Töll och 13 Lindas Girl står ofantligt bra inne i loppet och det ska tas i beaktning och dessa streckas. Haugstad blir streckad på 15% i en V75 final och jag köper självklart inte en kopp kaffe om den kostar 200 kr. Schas! 8 Very Many Legs var bra näst senast och har kapacitet för att skrälla. 11 Apple Rose står hopplöst inne men den måste jag också strecka! 5 Rapide Cash ger jag en till chans och 2 Aura S.L är alldeles för bra så den tar jag med trots att det står ett g redan på förhand.

Avd 5

Dags för ytterligare än jättefavorit med hög vinstchans men den här måste bort. 4 Hawk Cliff brukar tappa lite från start men går till slut i loppen istället. 6 Doctor Doxey Zenz är en följetång på v75 och kusken har med största sannolikhet knäckt psyket på honom efter alldeles för tuffa upplägg. Min gissning är att det blir åka av igen och skulle det vara så att han kan prestera som sin högstanivå går ingen säker. Spets är ledigt. Jag hoppas att 11 Pascha Tilly eller 12 Harran Boko är taktiskt pålästa och sänder direkt och hamnar några hack före favoriten och låser loppet i dödens. Då kan det bli jobbigt för Örjan att bestämma hur och när han ska gasa. 4 Hästar ska räcka och 11 och 12 känns absolut roligast.

Avd 6

Här trodde jag nog att 3 Atik D.L skulle bli större favorit än vad som verkar bli fallet och i en final från perfekt startspår tycker jag det är en spelvärd och bra tredje spik i omgången. Det blir lite fight om positionerna och sedan kan Jepson välja när det är dags att sätta in den mördande slutstöten. Jag är helt inne på att han bara lämnar dem som näst senast och att han underskattade Devs Dragon senast. Det misstaget upprepar inte Jepson och eftersom 1 Hobby d Liton visade sviktande form senast så lämnar jag Atik D.L ensam.

Avd 7

2 Bo C spurtade enormt bra senast men hade ingen chans alls mot 5 Religious. Strecken känns helt skeva och övertron på Bo C gör att det blir given gardering. 3 Franklin Face tar spets och kan absolut vinna. 1 Randemar R.D är ostreckad och kommer få ett spårsnålt lopp. En liten trevlig lucka att smita ut i på upploppet och det kan rensa bra. 10 Man At Work kommer spurta fort över upploppet. 5 Religious kan precis allt ibland och jag måste strecka även honom.

Spikar:

Avd 1 nr 2 Hevin Boko

Avd 3 Elian Web

Avd 6 nr 3 Atik D.L

Skrällar:

Avd 2 nr 9 Whitsun Madonna

Avd 4 nr 11 Apple Rose

Avd 7 nr 1 Randemar R.D

Nu hoppas jag på riktigt fin travsport och att Solvalla levererar fina tävlingar.

Jag får vara nöjd om jag kan få 50 kakor på min halvtråkiga favoritrad men jag får nöja mig där och inte gapa efter för mycket denna gång..

Lycka till alla Traventusiaster och kom ihåg att

Endast de flitiga belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Åby 1 Februari

Dags för Åby och v75 champions vilket innebär att det är massvis med nya kuskar på hästarna och 15 hästar i varje fält. Här gäller det att inte fuska med pluggandet och se klarsynt när vi ska bedöma huruvida tilläggshästarna kommer in i matchen eller vilka streckfynd som kan få perfekta lopp och hitta luckan på snikspåren. Jag tycker mig ha hittat en hel del fynd och har goda förhoppningar att det ska kunna bli bra det här…

Avd 1

6 Burning Man har en sällsynt förmåga att veta när jag singelstreckar för då kommer han knappt i mål. När jag garderar är han smått fenomenal och kan inte bli trött. En riktig boogiehäst för mig alltså som jag ofta kommer fel på. 67% på häst som är ojämn går bara inte att singelstrecka. 15 Gizmo de Veluwe hade väl varit favorit utan floppen senast och den ska självklart streckas. 4 Cayucos imponerade senast och var är botten på honom? 7 Stand By Ken kan räcka med ett fint lopp i ryggar och jag streckar även 9 Vagabond Bi som är ofattbara 2% med Jepson. Den krabaten kan flytta på sig om han är med dem in på  upploppet.

Avd 2

1 Super Sarah seglar upp som storfavorit och visst imponerade hon senast. Men endast tre starters rutin och möter några som är betydligt mer härdade? Det blir gardering och jag ska lyfta fram två skrällar. 7 Ipomea har gått bra på V75 och ser rejäl och stark ut. Duktige Fredrik Wallin selar ut 11 Livi Othella H.M och den verkar folk ha tappat bort helt.  Uffe får pricka starten och hitta ner till plankan och sedan blir det åka av på stretchen. 12 Zanzibar Effe är given och 2 Catwalk Ima likaså. Jag streckar även 5 Mimiro på läge och Örjan.Det här loppet överlever jag såklart på dessa streck!

Avd 3

Här är det dags att hamra in första spiken. Två lopp i kroppen och alla krafter sparade senast efter att kusken valt att sitta kvar bakom iskall häst. Jag syftar naturligtvis på 14 Bossy Alley som såg makalöst fin ut både i värmning och lopp senast. Det är vanskligt att spika från sådana här lägen men jag tycker hästen visat att han tål att gå i spåren och jag tror han bara är bäst. Värsta motbudet är 9 Noble Boy som är klart intressant nu när han acklimatiserat sig hos Riordan men honom tar vi nästa gång. Spik Bossy!

Avd 4

Oerhört svårt kallblodslopp och enligt strecklistan ska 12 Bellfaks ha 33% vinstchans och  13 Bilbo B.S 1%. Det är naturligtvis så skevt det kan bli och här väljer jag att gardera med några “omöjliga” som är kapabla och de betrodda åker med av bara farten. Här tänker jag inte bränna. Jag säger att 12 Bellfaks är borta på kör. Särskilt om det har varit lite omstarter . Nä, skräll tack! 1,5,8,10,12,13,14

Avd 5

Här var jag länge inne på att spika 14 Zenzero Jet. Efter många varv i arkivet inser jag att den har en riktigt tuff uppgift. Hästen är långsam ut och sitter med all säkerhet sist. Han måste alltså runda allt i spåren och dessutom stå emot stretchhästarna. Han verkar också bli ordförande i kommunalfullmäktige och sådana har jag svårt för. 7 Enzo med Henriette är given och 8 Armour As tar jag också med. Sedan har jag omgångens bästa drag i det här loppet. Snälla Robert Bergh, kan du hamna rätt med balansen på 5 Springbank så är det här stenklart. Perfekt distans, dold toppform och stark som en björn med bästa läget. Det är inte en sparv av Calle Lindbloms kaliber i sulkyn men kusken känner väl till hästens styrka och travar han så tror jag han vinner loppet till löjliga 2%. Mitt Dunderdrag!

Avd 6

Här hoppar jag över 3 och 4 som jag tycker är överstreckade och någonstans måste man ta ställning. 7 Thats Art imponerade när han tog längder på Gizmo de Veluwe senast fram till dött lopp men min förstahäst är ändå ett riktigt brakfynd. 9 Bara Min har en makalös formtopp och näst senast matchade hon Hevin Boko till 100 kvar, Hon gick också väldigt bra i skymundan senast från omöjligt läge. Robert upp nu och hon blir livsfarlig. 15 Floris Baldwin stötte på en kanon senast och var tvåa då samt 14 Smevikens Cruiser känns hyperintressant som lågprocentare.

Avd 7

Då är det bara den sista spiken kvar. Masspsykosen på 10 Green Mamba är noterad och visst fan är även jag imponerad av den här hästen. Men vad händer här om det blir en omstart eller två? Hästen ser lite väl taggad ut ibland och visst är det möjligt att hon bara forsar till spets och drar iväg i hårt tempo. 95% kommer hon rensa som och jag väljer att spika… en annan häst. 14 Wild Love la iväg i provstarten senast och jag trodde knappt mina ögon. Mustacherna gick i spinn likt bandriljärerna när de upptäckte tjuren Ferdinand.  Vilken våldsam speed hon har alltså. Lite häx för favoriten på vägen och några som vill tävla för att bli V75 Champion och så dyker den förbannade “gubben i lådan” upp i god tid innan målinjen. Jag tar en rå och singelstreckar hårdingen och hoppas helgen präglas av Wild Love!!

Det betyder att båda mina spikar körs av Örjan Kihlström och väl medveten om att han ibland inte ens tävlar får jag stå mitt kast om så är fallet denna gång.

Det kan möjligen bli justeringar imorgon men just nu kostar systemet 1680kr och jag har några trogna kamrater som är med och betalar.

Spikar:

Avd 3 nr 14 Bossy Alley

Avd 7 nr 14 Wild Love

Skrällar:

Avd 1 nr 9 Vagabond Bi

Avd 2 nr 11 Livi Othella H.M

Avd 4 nr 10 Faks Nils och 13 Bilbo B.S

avd 5 nr 5 Springbank

Avd 6 nr 9 Bara Min

Klart att jag kommer bli vansinnig om favoriten vinner i sista och jag har gapat efter för mycket men jag får vara beredd på den sedvanliga dumstruten. Jag menar den är nästan Custom Made vid det här laget och sitter helt perfekt!

Lycka till alla entusiaster och kom ihåg..

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Jag har ordentlig revansch att utkräva då förra veckans tips blev ett riktigt lågvattenmärke. Det kändes som att allt blev fel för min del och det är bara att bita ihop och kasta sig över den här ganska kluriga omgången på Eskilstuna.

Avd 1

Här gäller det att försöka lista ut hur loppet kommer att köras för det lär ha helt avgörande betydelse för utgången. Blir Matthias Andersson utsvarad och måste stånka i dödens hela loppet minskar ju vinstchanserna avsevärt och kommer han till ledningen med 6 Doctor Doxey Zenz så är det ruskigt bra segerchans. Det här vet såklart konkurrenterna om men vem vill ha Doctorn manglandes utanför sig när det är Solvallafinaler om två veckor? Efter en hel del vånda kommer jag fram till att mitt mest troliga scenario är att det trots allt blir ledningen för Doctorn och jag spikar direkt i inledningen!Jäklar vad bra han varit och hästen gjorde ju faktiskt ett jättelopp trots förlust senast! Spik!

Avd 2

Otäckt lopp.  Jag är inte alls säker på startmomentet för de båda favoriterna 6 Anthara Bi och 3 Rapide Cash och gardering känns givet. 11 Fleur Mearas var grym senast med Jorma så den är given. Vann ju okörd trots startbrasan. 13 Sahara Sun reglerade allt från utvändigt ledaren och Örjan upp nu känns intressant. Hon är stenhård och Lassis fina märr är i toppform. Jag streckar även 12 Im a believer trots att smått hopplöse Haugstad har fått uppdraget att köra. Han har skrällt på V75 förra året med just den här hästen. Jag vet att jag kan vara lite hård och hacka en del på Haugstad men ligger man på under 5% i segerstatistik och ändå nämns som en “skicklig” kusk av tv folket måste man få säga NEJ! Näväl, om sviten på över 30 starter utan vinst skulle brytas imorgon så är jag med och gratulerar den glade norrmannen.

Avd 3

Jaha, 1o Disco Volante och 2 Snowstorm Hannover ska upp mot ett gäng 11 och 12 åriga rävar som visserligen har en del kvalitè men rimligen sett sina bästa dagar? Jag borde spika Disco men jag får inte den där rätta feelingen och känns det inte rätt så måste jag gardera. Jag tänker inte släppa 6 West Wing som hade vunnit lätt senast utan gunga i sista sväng och innan det levererat toppspurter. Hästen kräver ett maximalt lopp men 1% är riktigt mumsigt. Som att stirra ner i en burk Engelsk Konfekt och hitta en trillingnöt! 1 Västerboonthenews surras det om spets runt om men ni som hoppas på det har att vänta jobbiga sista 100 metrarna när hästen kör upp skallen och faller ur i aktionen. Den stannar i tid och streckas inte av mig. 5 Narold Vox är ute på fel distans men jag tar faktiskt med honom på styrka och form och att loppet faktiskt är SKITDÅLIGT!

Avd 4

Här handlar det om en sak. Magnus Djuse måste ta sig ut med favoriten 1 Accolade. Jag var på Solvalla när han mötte värstingen Iggy B.R och han gick snabbast av alla över upploppet. Gången efter blev det enkel seger i ett lite enklare gäng. Formen är på topp, mest meriterad kusk i gänget. Spår 1 på Eskilstuna kan vara lite klurigt då det kan bli stressigt och galopperna från just det läget har gäckat mig många gånger på den här banan. Jag kan bara inte gardera den här så jag får sätta mig tillbakalutad i soffan och inte koka över om det skulle bli tokigt. Spik!

Avd 5

2 Father of Sun blev jag småkär i direkt när jag såg honom. Jag tycker att det är väl tufft motstånd så jag vågar inte singla honom. Framförallt för att jag tror att 1 Go Around kan få för sig att svara spets. 5 Bottnas Fantom är nog bästa hästen och vann senast efter ett fint upplopp. 8 Rally Hans ströks senast men jag tror att han kanske är lika bra om inte ännu bättre när han fungerar. Vi låser loppet på 3 häst för jag tycker 4 Indy D är överstreckad och den slår inte mina 3 kanoner.

Avd 6

2 Ingo gillar jag verkligen och får ett bra lopp från det här fina läget. Ledningen tror jag 3 Surfn Turf eller 4 Italiano Boko tar hand om och favorit på att den senare gör det. Jag är inte alls säker på att Örjan släpper då och 4% är jätteintressant för mig. 7 Bossy Alley är stenhård men var hamnar han? Givet streck oavsett. 6 Xantis Coktail och Surfn Turf åker med av bara farten.

Avd 7

Jag köper loppet och tar med de betrodda hästarna här. Tycker det är väldigt jämnt och finnarna är läskigt svårbedömda. Jag kan tänka mig att chansspika 1 Remarkable Feet som nu får Erik i jollen och magkänslan skriker spets och slut. Han har inte levt upp till förväntningarna på slutet men jag bara tror att det är gasen i botten nu och att det går vägen. Jag ska därför också bjuda på en riktig karamell här. Lyckas Erik hålla ledningen så kan stallkamraten 9 Radja D Inverne få drömloppet i rygg på ledaren och den har sett riktigt fin ut som fastlåst flera gånger på slutet. 2 % i sista och vrålet från högtalarna ekar KORSDRAG i kuponghöööögen! Då ska jag inte sitta i med i den tromben utan tryggt konstatera att utdelningen sköt i höjden ordentligt!

Detta gör att jag lämnar in följande system.

Avd 1 – 6 Doctor Doxey Zens res 3,11

Avd 2 – 1,3,7,11,12,13 res 15,9

Avd 3 -2,5,6,10

Avd 4 – 1 Accolade

Avd 5 – 2, 5,8

Avd 6 -2,3,4,6,7

Avd 7 -1,3,4,5,8,9

1080 kr!

Då återstår bara att önska lycka till och så jobbar vi in ett par skrällar.

Endast den flitige belönas – Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Kalmar 18 Januari

Dags för en ganska öppen och intressant omgång på Kalmartravet. Det gömmer sig en hel del fynd i strecklistorna och några brakfavoriter finns det anledning att syna. Förra veckans bombspik Elian Web gjorde sin plikt och jag tycker faktiskt att spelarkåren var väl hård mot Propulsion som krävde vinst mot den här utpräglade spetshästen som hade betydligt högre formtal. Nåväl, ett par misstag och jag skrapade endast ihop lite tröstpengar. På dem igen bara..

Avd 1

Öppet och rörigt men jag har några hissar och några dissar i det här loppet. 14 Apple Rose har gjort bort sig lite i de två senaste starterna men innan det tågade hon enkelt ifrån favoriten i loppet 4 Cactus. Lite skev streckprocent nu på dessa och Apple räds inte lite spår på vägen vilket det också lär bli från det här pissläget. Streckvärd. Vad hände med den vanligtvis mediokra 9 Very Many Legs senast egentligen? Rundade allt i fjärdespår och upphunnen i sista steget men vilken prestation. Johan upp känns intressant och den streckar jag självklart på visad toppform. 5 Lyx Håleryd låter det som det blir ett offensivt upplägg och man kanske kan komma tidigt till spets? Jag tar med 6 Dancing in the Rain som imponerade i spurten senast och 7 Twilight Brodda som är bra och bortglömd. Helt i min smak alltså! 9 Ivana Boko och 4 Cactus står jag helt enkelt över denna gång,

Avd 2

7 Il Duce Boko är en riktigt bildskön talang som ibland ser ut som en riktig stjärna. Storfavorit här och jag har sett honom mindre bra flera gånger. Springspår på volt är enkelt att kolla upp hur det lirar för ekipaget och faktum är att han ser ut att ha problem att komma iväg ordentligt. Han kanske är så bra att han fixar det ändå men given gardering för mig. Den uppmärksamme ser att 12 Global Venture är minst lika bra i senaste starten och tar faktiskt på favoriten sista biten efter att först ha blivit passerad på stretchen, förlåt, innersniffen. 10 Barbaresco V.W känns som en perfekt Örjanhäst (knepig aktion men stark och kräver körhänder) så den ska med. 9 First Boel går låga 14 när det stämmer och det blir farligt imorgon.

Avd 3

Det tog lång tid innan jag var klar med det här loppet men till slut gick det upp för mig hur jag skulle ta ställning. Det normala vore att ta den som vann spårlottningen och spika och gå vidare. Alltså 3 Baron Gift? Men nej, man ser vad man ser och 6 Stepping Spaceboy var en fröjd för ögat senast på Solvalla. Äntligen har det lossnat för den här svarta panthern och jag kollade två gånger när Baronen stånkade undan för Olle Rols senast. Det här vinner ju Stepping bakifrån och framifrån och alla dagar i veckan. Spik! Ska jag nämna något orosmoln så tyckte jag 5 Gareth Boko var jäkligt häftig på Färjestad men jag tror det behövs ytterligare ett lopp innan den kan gå i klinch med Stepping Spaceboy som plötsligt seglat upp som en verklig elithäst! Men lillvarning alltså för Gareth.

Avd 4

14 Vikens Fingerprint åkte dit senast och tappade stilen helt till slut. Det här är en hård donna och jag vågar inte släppa henne i den här typen av lopp. 5 Viola Grif såg fin ut som fast senast men starten sa egentligen ingenting så den får de som gillar Rysk Roulette lira på. Sofia Aronsson har ordning på stallet så visst kan man chansa men jag är skeptiskt som Stefan Sauk brukade utrycka sig när det begav sig hos Doktor Dängrot. 3 Nouvelle Avenue har tränaren alltid hållit högt och nu är hon dessutom fräsch och frisk. Det är monsterdraget i loppet men eftersom jag hört den nämnas av flera känns det som en tänkbar kommunare och fan som jag hatar dessa stimhästar som folk bara hakar på. 7 Divine är stark och rejäl och kan duga samt 9 Sharp Dreams som jag tycker har det som krävs och den vågar jag inte heller lämna utanför.

Avd 5

Klart det kittlar lite när hästar som 9 Dizzy River är 6% och en sån som Zoko Lane 1% men jag är ändå inne på att 3 Secret Mission måste ha en helt perfekt uppgift här.Ibland får man helt enkelt bara köpa att det är en sund spik även om det handlar om en relativt klar favorit.

Avd 6

Här blev det plötsligt roligare. 2 Atik D.L blir megamonsterfavorit och det ska han vara på prestationen senast. Jisses vad han mosade på och bara försvann i stor stil. Det är dock sällan man ser en häst prestera sådär flera gånger i rad och jag har tidigare erfarenhet av att den här floppar så det blir syn för min del. 6 Dallas var grym senast och 1 Ingo kanske kan få en behaglig resa och den är riktigt jäkla bra. Jag passar på att strecka 9 Karissa Bo och 10 Vagabond Bi som kan massor och har lite missvisande resultatrader. Här jobbar vi skräll och myser lite smått i soffan när den ivrige favoriten tar en rejäl startbrasa av ren iver?

Avd 7

5 Önas Nougat gör detta loppet riktigt svårt. Per lär inte vila på hanen utan sända mot ledning och sedan är frågan, vad har det kostat att komma dit och vilka positioner är intagna? 3 Man at Work är ju klart bäst och ska egentligen bara vinna men det kan gå undan här och det är en tidigare förbrytare. Favoriten i sista loppet är kall spelmässigt så jag garderar. 2 Velasquez Gar tror jag är ute på fel distans men på form och läge sitter den på min lapp. 4 Franklin Face kan få rygg ledaren eller kanske tom spets om något händer med Nougaten. Jag streckar även 8 Randemar R.D och 1 Eldorado Mearas.

Det gör att vi summerar som följer

Spikar:

Avd 3 nr 6 Stepping Spaceboy

Avd 5 nr 3 Secret Mission

Måstestreck:

Avd 1 nr 8 Very Many Legs

avd 4 nr 3 Nouvelle Avenue

Avd 6 nr 10 Vagabond Bi

Måste bort

Avd 2 nr 7 Il Duce Boko

avd 6 nr 2 Atik D.L

Nu återstår att vänta in banrapporter, väderlek och göra de sista finslipningarna  till imorgon . Lycka till alla travfantaster!

Endast de flitiga belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Bergsåker 11 Januari

Tipsformen börjar komma smygande och självförtroende är viktigt när man ska tippa på trav. Det är bra märkligt egentligen men det är så många beslut som ska tas när man knåpar ihop ett v75 system och jag har alltid sagt att det måste göras perfekt. Tar du 6 hästar och din förstarankade vinner till låg procent blir du ofta straffad senare trots att du fått in loppet. Jag tänker inte vela utan går rakt ut på mina idèer denna vecka. Jag tycker faktiskt att det ser riktigt spännande ut…

Avd 1

Det är förhållandevis jämnstreckat och eftersom jag är helt övertygad om vem som sitter tidigt i ledning blir det ett enkelt beslut. Jag lämnar  4 Doctor Doxey Zenz ensam på systemet denna vecka. Att spika Mathias Andersson mot Örjan Kihlström kan ju verka vansinne och det finns ett orosmoment då 2 Pacific Face finns med i loppet och den räds inte grovjobb. Doctorn gick en 14 tid på distansen på Valla och gången efter lämnade han värsta motbudet 6 Hawk Cliffs stallkamrat Global Undecided med halva upploppet. Något har hänt med Doctorn och jag hoppas bara han inte blir för ivrig och bedömer tempot helt galet. Spik direkt alltså!

Avd 2

15 Ängsborken såg ut som ett varmblod vid förra segern och bara klev undan i pampig stil. Helt klart min favorit i loppet då det ser ut som en riktig stjärna. Kusken ligger lågt men jag tror han vet vad han sitter bakom. Jag vågar inte lämna honom ensam utan här garderar vi friskt. Vi letar efter fynd och hittar ett par snabba rackare på bakspår. Det kan bli lite krävande förutsättningar och då kan det bli bensprattel och korta steg på ekipagen där framme. 12 Guli Rubin ska med tidigt och 9 Joker C.K kan speeda med ett bra rygglopp. 11 Jardar är kanske för trög men hans segstyrka kanske kan skörda till slut som ostreckad. Han är riktigt bra!

Avd 3

Jag sa innan startlistan kom att får Propulsion bakspår och det är en bra motståndare med i loppet ska jag gardera Proppen. Jag ljög! När jag såg att 5 Elian Web dragit spetsläge och Propulsion bricka 10 var det som att jag blev sådär pirrig och nervös som att jag gömt godis för ungarna och satt och vaktade skåpet så de inte skulle gå nära. Det blir spik på ledaren och när Jorma rycker 500 kvar blir det alldeles för långt fram för Örjan. Det finns i beräkningen att Örjan tar tidig dödens men eftersom jag varit observant så tycker jag det ser ut att fattas en hel del på storfavoriten. Han såg inte helt perfekt ut senast och stegade pliktroget undan för Michelangelo Ås och den här världshästen blir inte yngre utan lär behöva ytterligare lopp för att vara i närheten av toppform. Elian däremot, är i absolut toppform och blir han nerbrottad får jag ta det. Till 10% är det ingen tvekan alls! Bombspik Elian Web!

Avd 4

Riktigt jämnt och svårlöst lopp. Jag kan tycka att det är intressant att 2 Radjah d ìnverne som har 200k mer på kontot än stallkamraten och favoriten 1 Rocky Tilly är streckad på endast 5%. En hårding med perfekt läge och vaken chaufför. 4 Bestbyarsenal har jag sett en del i Norge och den tror jag att folk kan missa den här gången. Det är en stenkross som förvisso möter tuffare hästar nu men glöm inte den. Jag hoppar över spår 11 och 12 och tolvåringen 3 Demo hade jag inte streckat i kallblodsloppet knappt (no offence) men sedan målar vi dit samtliga övriga ekipage.

Avd 5

Första strecket blir utan tvekan på 5 Springbank som jag tror vinner lätt felfri. Men det var just det, han kan galoppera lite var som helst i loppen och det blir endast spik på lilla chanssystemet.  Vi tar fram stora penseln och duttar i många hästar även här. 9 Infinite Knight såg bättre ut än någonsin senast och hon har alltid haft kapacitet, pass upp!

Avd 6

8 Indras Secret ser ut att bli storfavorit och här förstår jag inte riktigt spelarkåren. Visst är hon grym men spåret gör att det blir lugn avgång och trolig tappstart. Då ska hon alltså matcha stallkamraten 14 Ginny Weasley över 2140 och stå emot denne över upploppet sedan. Det blir att stånka i spåren för favoriten och given gardering. 3 Red Alert W.F kördes resolut i spets senast och var inte nära förlust. 1 Lovely Secret dömdes ut i värmningen senast men vann ändå. 1% med ett rygglopp vid plankan och lucka! Mums filibaba.. Jag streckar även 5,6,9,10,13,14 och 15 och hoppas på korsdrag.

Avd 7

Detta blir spik nummer 3 i omgången och jag såg vad jag såg senast. 1 Arch Lane behövde loppet senast hette det och kördes passivt. Den här kanonen hade vunnit loppet åkandes med offensivare styrning och vi tar betalt nu istället. Den långa distansen och relativt ojämna klassen på loppet gör att fällor som innerspår i voltstart inte oroar nämnvärt.  Den här talangen har jag sett med egna ögon på Solvalla och som han såg ut sist kommer han få en fin säsong. Helt klar och självklar spik!

Det gör följande summering

Spikar:

Avd 1  nr 4 Doctor Doxey Zenz

Avd 3 nr 5 Elian Web

Avd 7 nr 1 Arch Lane

Skrällar:

Avd 2 nr 12 Guli Rubin

Avd 4 nr 2 Radjah D ìnverne

Avd 5 nr 1 Lovely Secret

Inget för mig denna gång:  avd 3 nr 10 Propulsion.

Lycka till på liret och det är bättre att spela på sin egen övertygelse och ha rätt ibland än att följa strömmen och ha rätt när alla andra har rätt!

Endast de flitiga belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Jägersro 4 Januari

Befinner mig på innebandycup i Uppsala och har därför inte möjlighet att skriva en analys av lördagens V75 omgång på Jägersro!
Jag har två dunderspikar i nr 8 Hector Boko som jag såg i debuten hos Kolgjini och tänkte.. den här hästen kommer bli av yppersta världsklass! De verkar ha fått ordning på pållen och han bara vinner trots spår och att 2 Volare Gar imponerade senast!

Den andra spiken är 2 Harran Boko som sällan fungerar på valla och floppade senast men värmningen var enorm och han hittar tidigt ledning här och det är bara att ställa ensam på alla system trots favoritskapet!

Min stora bedövare är 1 West Wing i en riktigt svag gulddivision! Knallform och lucka så säger vi tack och goodbye till resten av systemen på V75! 1%!!
Noterar också att Demolition Man F som slagit liknande motstånd från dödens är helt ostreckad på grund av två svaga prestationer i rad! Tr

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Axevalla 31 December

Dags för finalen på v75 utbrottet som varit senaste veckan, eller är det kanske v75 sprickan? Burst?? Snott från en musikfestival och så kör vi det som travkoncept?? Vem fan styr sånt? Nåväl, det här ska handla om travtips och hur vi ska kunna göra en hacka innan vi ska inta nyårsmaten och göra bokslut samt välkomna det nya året. I lördagens analys var jag riktigt nära att klonka nästan en miljon men ett sent beslut att banta bort Greta Sisu gjorde att jag sköt nära men ingen träff. Barbro Carlsson fick dock vinna och det kan inte varit någon annan som vurmat för den stänkaren så lite cred fick jag i alla fall i helgen som gick. Men Cred? Det är stålar som räknas så nu laddar jag om..

Avd 1

Vid första anblick var det givet att spika direkt. Jag tycker verkligen 9 Vikens Fingerprint börjar se ut som en färdig topphäst och har varit ruskigt rejäl de två senaste starterna. Senast satt hon sist och vann ändå åkandes och innan det var det Wild Love som blev för tuff. Jag tänkte bläddra vidare direkt. Nä, nä.. inget slarv. 8 Devs Daffodil gjorde ett lopp senast som jag var tvungen att kolla på två gånger. Hon är 70-80 meter bättre än en så bra häst som Infinitus. Vad var det där tänkte jag och den får man ju ta sig både en och två funderare på om hon inte är värd ett streck. 7 Green Mamba får många anhängare och visst att det var en ruskig slutkurva senast men hon gick ungefär lika fort som Islamorada på upploppet så den får ni gärna strecka. Schas! Jag börjar kort så jag tar ett grepp om alla fegisar som streckar i början för att inte åka direkt. Spik eller två hästar.

Avd 2

Vilken grej. Favoriten struken och över 10 Miljoner är redan inlämnat. De flesta system gissningsvis med spik på Hobby. Streck som nu troligen går över på 1 Sandsjöns Enzo då Coop och Ica Maxi sällan tar ut favoriter. 8 Tabasco C.D får min förstaröst och den modiga spikar Kajan som brukar hitta spets och köra resolut. 3 Sato är jag duktigt less på. Snacka om att se ut som en rund miljon men vad jag minns så har han bara tävlat som det en endaste gång, han får en sista chans på att det viskas om helstängt och Håkan kan ju styra rakt fram. 10 Stand By Ken kanske kan profitera om det blir tempo och 1 Sandsjöns Enzo tror jag är mycket bättre än resultaten då Johan alltid har kört som att den tål att göra tuffa lopp. Jag blir lite sugen på 11 Arapaho Ghostdance på spelprocent och kapacitet men det borde inte gå därifrån?

Avd 3

Vilken lycka! Ska sägas att jag behövde ta till lopparkivet men när det gick upp för mig att 4 Be the One är ordentligt mycket bättre än spelfavoriten 3 Alhambra Mail var det en som att min riktiga Jultomte dök upp och skrockade ho ho ho.. finns det någon snäll travspelare här? Jag hoppade upp och ner i soffan och skrek, här här, det där är mitt paket. Flemming har en betrodd häst som jag har respekt för men jag tror han sladdar 20 meter efter fältet och spurtar heroiskt som tvåa. Galopp emot men annars står det Be The One på segerchecken i det här loppet!!

Avd 4

Roligt och öppet lopp och här ska jag inte snåla på strecken. 4 Global Unspoked är märkligt lite spelad och han är jättebra. Kolla gärna loppet på valla när han krossade Isco Boko och inte gav Nobel Amok en sportsmössa. Varför tror ingen på honom? 7 Mitos Gold är en annan häst som är oförklarligt bortglömd. Ni vet att det är jättepott imorgon så vi måste på de här bortglömda hästarna med absolut toppform. 9 Global Tailwind kanske hittar spets och 10 Stud Muffin kommer spurta bra. Ni hör.. Strecka på efter vad plånboken klarar av!

Avd 5

Usch vad jobbigt lopp. 8 The Gambler vann på en 14 tid senast och han bara forsade ifrån dem. Han förlorar ju aldrig om han fungerar. Men det ser inte ut som ett kassaskåp av Franz Jäger-kaliber när han närmast skentravar iväg. Man måste  gardera då det är orutinerade hästar det handlar om. Fyndet här är ju 5 Marcel P som plockade ner 7 Point Zero tämligen enkelt senast. Visst att Point är kuskförstärkt men det är ju även Marcel. Glöm inte honom! 9 Express Lime ser ut som en bra häst och Untersteiner har gett honom ett lopp inför detta som blev tufft men han höll bra. Det var förresten Alhambra Mail som vann då och den har ju visst blivit v75 favorit på det. 10 Knifetown Hall blir jag inte klok på men det kanske var distansen som var för lång näst senast när han gjorde mig rejält besviken. Han får en chans till.

Avd 6

Här håller jag favoriten 5 Högstena Stalledräng som klar etta. Han har gjort bra lopp hela tiden och jag tycker motståndet ser lite enklare ut den här gången. Jag streckar 3 Gooner, 1 Goetmals Joe, 8 Vikens Energy och 12 Payet D.E. Jag tycker 13 och 14 blir lite överstreckade och rankar ner dem den här gången. De måste rekordsänka rejält om de ska hinna på de som sitter längre fram. 9 Vesuvio Wise L och 10 Lee Sånna kollas noga i värmning då de har springspår och kan sitta bra till. 9 Har hittills floppat hos Veijo men någonting säger att det finns fart i den här herren. 0% gillar man ju en megasuperburstjackpotomgång med boozt.

Avd 7

Det här var enkelt! Heltäckt på tre hästar. 2 Reverend Wine spetsar när krutröken lagt sig och senast var han bara grym. Men 11 Linus Boy är snäppet vassare än de han slog senast samt 3 Southwind Feji var positiv i comebacken senast när hon drog fram Dear Friend och var bra tvåa bakom. Jag hade gärna sett att hon haft ett lopp till i kroppen men hon är så bra att hon räknas ändå. Svanstedt ska väl vinna något lopp när han är hemma och firar jul!

Spik

Avd 3 nr 4 Be The One

Tänkbara Spikar:

Avd 1 nr 9 Vikens Fingerprint

Avd 5 nr 8 The Gambler

Avd 6 nr 5 Högstenastalldräng

Luringar:

Avd 2 nr 8 Tabasco C.D

avd 4 nr 4 Global Unspoked

avd 5 nr 5 Marcel P

Avd 6 nr 8 Vikens Energy

Det finns många fallgropar i världens svåraste och roligaste spel V75! (förlåt V86) och det gäller att hålla tungan rätt i mun när man gör de sista justeringarna. Lycka till alla gamblers imorgon och glöm inte att:

Endast de flitiga belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Romme 28 December

V75 omgångarna avlöser varandra och det är dags för Romme och som det känns, en “riktig” V75 omgång. Förvisso fick vi Propulsion som jättefavorit men jag gillar när folk börjar bli less och inte orkar plugga. Det är då vi dårar lägger in en extra växel och tar betalt..

Avd 1

Jag tänker inte börja med att konstra till det utan jag streckar de två jag anser kan vinna loppet. 2 Rocky Tilly har varit  jämn och bra länge och måste såklart streckas. Voltstart oroar något men jag tror han kliver iväg hyggligt. 7 Electrical Storm är den andra. Fin häst som kanske inte fått sitt riktiga erkännande och när jag ser att Ulf Ohlsson hoppar upp istället för Mattias Djuse så stänger jag loppet på dessa två. Kan tänkas att jag går rakt ut och spikar Electrical men det avgör värmning och banan. Jag letade länge efter fler hästar men jag tror 12 Survival Kit sitter för långt bak för att duga och det måste bli för tufft för 9 Divine att gå runt alllihop? 3 Athos Race travade som en kratta senast när jag trodde på honom och den dissar jag den här gången.

Avd 2

Det enda jag vet i det här smått olösliga loppet det är att 6 Enriko Ha INTE vinner. Mycket svag favorit som inte imponerat alls på mig i ganska enkla gäng. Jag vet att Paw Mahony inte vinner v75 från spår 11 varje omgång men R.K Queen har jag snackat om förut och jag vet att det här är en riktig talang. Senast såg det riktigt bra ut när hon lekte sig till vinst i ett förvisso billigt lopp men hon blir helt ostreckad imorgon och är en häst som älskar att vinna. 10 Jamaica Boko chockade mig på Valla när hon plötsligt kunde hur mycket som helst och hon följde upp den insatsen med ytterligare en seger. Ser lite knepig ut men verkar ha enorma resurser den här unga damen, förstastreck! Jag nämner även 4 the Noble One som med offensive Mikael J lär bombas mot spets och han kan definitivt hålla undan länge, kanske hela vägen. Jag streckar många i det här loppet och det behöver inte vara fel att helgardera.

Avd 3

Vi får njuta av ytterligare ett lopp av världsstjärnan 6 Propulsion och det finns ingen anledning att spekulera i förlust. Jag ska spela en tvilling med 4 West Wing som varit väldigt bra senaste starterna och det säger allt om det här loppet egentligen. Det blir skyhög spelprocent men allt under 100 är egentligen övervärde. Jag vet att det är djur och bla bla men det här vinner Proppen även om han får punktering på bägge hjulen och måste släpa Örjan i mål.

Avd 4

Här har jag en trio roliga som har för lite streck på sig. Vi börjar med snyggingen 11 Mino. Har folk missat dennes lopp på senaste? 6% och den var klart bäst i loppet som Art Kjarvald vann senast. Heja Clara, det är bara att hålla i sig och flyga runt dem. 10 Eldvin tar Jörgen ut på Romme och min känsla är att det är förberett för en bra prestation. Skor är verkligen ett frågetecken men han brukar tävla som bäst i Dalarna. Den sista som inte ska glömmas bort är 7 Steinfaks som får Jepson i sulkyn och har fått ett förberedande kval. Den här rackaren har visat hög kapacitet  och jag har inte glömt när jag såg honom på Romme för två år sedan när han fick spö av Månprinsen men slog resten. Favoriterna kan man självklart strecka men min trio är given på kupongen.

Avd 5

Herregud! En till iskall favorit från spår 6 som riskerar att bli hängande i spåren. Det här loppet är riktigt jämnt och svårt och jag hade spikat 2 Got To Dash om det varit för ett par månader sedan men hur är egentligen formen nu? 9 Miss Silver kan få en perfekt rygg och kommer luckan blir hon livsfarlig. 3 Ti amo Face är alldeles för lite streckad och given. Ni ska få en riktig jävla dårhäst också. Jag vet att jag blir utskrattad för den här av mitt travgäng men jag har noterat att kämpen 4 Show Time har varit märkligt bra innan allt blev fel näst senast och nu senast var han bra igen. När Barbro Carlsson klipper mållinjen som etta kommer hela travsverige stirra apatiskt i väggen utom jag. Jag står naken och dansar på bordet med en rejäl stänkare i tassen. 0% var det på den…. Iiiiiiiiittttttssss Shååååååw Taaaaaajmmmmmm…!! (ni behöver inte ringa ambulans, jag är frisk men kanske lite groggy av all julskinka)

Avd 6

Här ska jag strecka 6 Slideslip som Tarzan skickar till Dalarna för att ta sin första seger. 12 Lyx Håleryd har slagit favoriten 11 Cactus förr och 13 Xanthis Delicious kanske är allra hetast på visat toppform. Jag får nog fegstrecka 1 Greta Sisu också ifall Jorma skulle hålla upp ledningen. 10 Easy Creation har jag konstant ratat men jag tyckte hon var riktigt fin senast och det gör ju inte saken sämre att Emilia hoppar upp bakom henne. Sista strecket ska jag ha på 4 Cobbys Yeaah! Varför är hon 1% i det här loppet för?Hon går nog en låg 14 tid och är under utveckling, passas!

Avd 7

Nu har jag tagit febern tre gånger och kan konstatera att jag är kärnfrisk. Jag tänker spika Mathias Andersson på v75!! Det jag sett av 6 Doctor Doxey Zenz i de två senaste starterna gör att det bara inte går att gardera honom. När han dessutom inte blir favorit är det bara att klippa till. Senast hade Mathias kunnat ta en fikarast på upploppet och ändå vunnit lätt och kolla gärna segertiden. Gången innan satt han fast i guld. Ska 9 Pasha Tilly slå honom menar ni? Inte en chans! Tror inte det spelar minsta roll om kusken stoppar huvudet under armen och kör loppet. Det här vinner han plättlätt!!

Spikar:

Avd 3 nr 6 Propulsion

Avd 7 nr 6 Doctor Doxey Zenz

Avslag:

Avd 2 nr 6 Enriko Ha

Avd 5 nr 6 El Gumpert

Avd 6 nr 11 Cactus

Avd 7 nr 9 Pascha Tilly

Luringar:

Avd 2 nr 11 R.K Queen

Avd 4 nr 11 Mino

avd 5 nr 4 Show Time

Avd 6 nr 4 Cobbys Yeaah

Lycka till med systemen och glöm inte att:

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Halmstad 21 December

Vi står inför ett V75 marathon utan dess like och innan julledigheten lagt sig lär väl mina resväskor stå i farstun med ett tydligt budskap att nu jävlar får du välja… V75 eller Familjen! Jag får köra valsen med att gå och köpa tidningen varje dag fram till nyår och så smyga undan och kolla travet! Nåväl, den som inte hittar en väg skola vandra på gruset eller något sådant.. Nu börjar vi med Halmstad!

Avd 1

6 Roofparty är väl kanske inte det mest spektakulära tips jag hittat men faktum är att jag tycker det är en riktigt sund vinnare. Han bör hitta till ledningen relativt bekvämt och sedan ska han slås av konkurrenter som ska runt ett gäng och sedan brotta ner honom. Nä, jag inleder med spik! 9 Hobby d Liton har varit rejäl och bra och 11 Quite a Quality är för lite streckad men dessa har ju som sagt bakspår och banan brukar vara riktigt fin på Halmstad!

Avd 2

Det här tog lång tid att sortera och bena ut.  Favoriten 13 Mahma Lane ser minst sagt talangfull ut och verkar ha en ordentlig motor. Vann åkandes på fin tid senast. Hur bra är 10 Aura S.L? Den kördes bort senast och gick för fulla segel över mål obrukad. 3 Acredula R.L verkar inte så tokig och 2 Clair di Quattro? Jag trodde inte mina ögon när hon kom flygande senast efter dunderbrasa i starten. Hade loppet varit 10 meter längre hade hon hunnit dit trots fadäsen i inledningen. Treåriga ston och jag hittar flera som kan duga om favoriterna kommer bort. 5 Betting Mobster, 8 M.S Pretty Girl, 11 Explosive Rain halkar också med på systemet.

Avd 3

Här kapitulerar jag bara och går vidare. 3 Jairo spik! Det surras som vanligt om 6 Baron Gift men den såg inte särskilt formstark ut senast och behöver troligen fler lopp efter sin sjukdom. Inget jag är rädd för alls och jag hoppas på fortsatt skrik om den så jag får bättre värde på min straffspark.

Avd 4

Här måste vi fälla 7 Vitro Diablo.  Jag sätter 14 Setuket som förstastreck här då han har visat hög kapacitet och kanske kan utnyttja springspåret och komma iväg bra. Han är stor och rejäl så risk finns att han blir hängande och inte kommer ner. Jag var inne på att ta en rå och chansspika. 11 Floalts Cesna överraskade mig verkligen vid vinsten men faktum är att det var ingen bluffseger utan hästen var grym. 4% på henne och jag hoppas att den här damen vaknat på samma sida igen för då säger det pang! 5 Silver Glen kommer bara jag strecka och det gör jag för att jag såg hästen på Karlshamn i somras vinna från spets och Robert berättade i intervjun att han hade en blivande stjärna. Vad som hände sedan har jag inga svar på men en elefant glömmer aldrig heter det ju och den rensar i stort sett alla kuponger. Här vimlar det av fynd och jag målar på med 8 Adamant, 10 Yanke Eagle, 1 Justina.

Avd 5

Här tackar jag för att kanonen 12 Fireman Am har galopperat ett par gånger så folk tappat bort honom. Jag minns när han höll på att slå Dominic Wibb den hårda vägen och var före en så bra häst som Bankrobber. Jag drar på mig rånarluvan och tar betalt. 2 ynka procent på fältets kanske bästa häst? Nyp mig i armen. 2 Four Guys Dream trodde jag skulle blomma ut efter segern med Örjan på Solvalla men det har inte riktigt lossnat. Ett synintryck är svårt att släppa och den streckas. 1 Högstenastalledräng är jämn och bra och 5 Walther på G brukar köras offensivt för att den tål sådana upplägg. Streck även för betrodda 10 He Is In och 11 Global Venture.

Avd 6

Här tar jag en fräckis och lirar 2 Dropluggage Racing. Jag hoppas det blir för långt fram för favoriterna och räknar med att Andrè ställer klockan på 15 och håller undan. Spik således och en fräck idè! 14 Maggie Cash tar inga 40 meter och jag tror inte Peter Untersteiner vill ge 15 Stonewashed Diamant en tung resa fram till dödens eftersom hon var lite klenare senast. 8 Evoque och 11 Ofelia är alltså värst emot. Ofelia kan få svårt att komma iväg från fjärdespåret och Evoque kan sitta fast. Ja, ni fattar va? Nu är det bara Dropluggage kvar och så har jag resonerat mig fram till att den får vara ensam på min kupong. En så kallad uteslutningsmetodare!

Avd 7

3 Demolition Man F släpper jag inte och streckprocenten blir låg eftersom Bengt A Nilsson kör. Kort distans och braka på hela vägen är det som gäller. Jag tar med 9 Randemar R.D, 11 Bo C och jag ska även ha med en häst som ger mig hela kassavalvet. 12 Athos Race kan nämligen få perfekta ryggar och den här herren kan flytta på sig när han har en bra dag. 2% och det är allmänt känt att man inte kan tacka nej till en kall öl en sommardag. så honom sveper vi..

Jag får det till följande

Avd 1 – 6 Roofparty

Avd 2 – 2,3,5,8,10,11,13

Avd 3 -3 Jairo

Avd 4 – 1, 5,7,8,10,11,14

Avd 5- 1,2,5,10,11,12

avd 6 -2 Dropluggage Racing

Avd 7 -3,9,11,12

588 kr kostar detta så det finns lite utrymme att lägga till en bra värmning eller någon stänkare på sista rapporterna!

Missa inte:

Avd 5 nr 12  Fireman Am

Avd 7 nr 12 Athos Race

Det är mina bedövare denna omgång!

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd