V75 Solvalla 6 Februari

Det blir en sen analys denna vecka då jobb och annat tar mycket tid nu. V75 på min bakgård Solvalla och då kan man inte sitta med armarna i kors såklart. Vi tar det från början.

Avd 1

Få hästar men hiskeligt svårt. Favorit blir 5 Ultra Bright och det är troligen på gamla meriter för senast så var det en ok spurt men faktum är att Ofelia O.E gick ett snabbare upplopp och torsk mot Ottilia Fri (no Offence) kan knappast vara meriterande. Kanske är det i brist på annat? Jag betalar mig ur problemen då jag inte kan lösa spetsstrid eller tyda hästarnas form. Ranking blir 4,2,6,3,5,7 och så hoppar vi över 1,8 som inte ska räcka.

Avd 2

När folk börjar prata om Gunnar Melander från spår 8 på Valla som värsta motbud får man bita i det sura äpplet och tugga i sig storfavoriten. Spik 2 Demon Ima och så vänder vi blad.

Avd 3

5 Morotai Degato stod i 50 gånger på Romme mot Vicar för bara två månader sedan och nu favorit på V75. Snacka om att hästen fått en lidnersk knäpp och plötsligt börjat fatta vad det går ut på. Ruskig form och första streck. Jag betalar för 2 Romero även om jag håller galopp som mest troliga scenario. 10 Axel Ruda är helt given och för lite streckad. 4 Sweetman har många anhängare och får ett streck. Tror inte han hittar spets och därmed svårt att vinna. 12 Danilo Brick var halvsvag från kön senast men jag stormvarnar. Nurmos på Valla, det luktar högt tempo och det blir lite utrustningsändringar för att väcka upp den här kapabla hästen. Under 2% slickar vi i oss direkt! 9 Astronascente Zac blir sista strecket.

Avd 4

2 Nouba Mom var länge ensam på systemet men jag ser inte hur hon ska komma till ledningen och då är hon sårbar. Det kan vara en ny stjärna och då vinner hon ändå. Strecken bakom är dock frestande och jag noterar springspår på 11 No Limit Queen och 12 Ofelia O.E och två toppkuskar samt obefintlig spelprocent. Det är så det kittlar i ljumsken och strecken är gjutna. 4,5,9 kompletterar och bakspår på 14 Lyx Håleryd gör att jag avstår den.

Avd 5

2 Religious tar spets och leder länge, kanske hela vägen. Jag tror Örjan kommer köra i ryggar med brakfavoriten 6 Algott Zonett och har jag rätt gillar han inte det alls. Jag hoppas nämligen att dödens är upptaget och då får Örjan backa eller vänta med attacken. 4 Merritt med Björn Goop känns hyperintressant. Den blir spik på Top7 spelet och givet streck. 9 Night Brodde är minst lika bra bakifrån och han tar jag också med på lappen.

Avd 6

Goop är påläst och fattar att 6 Dragster kommer släppa. Slår någon 7 Nadal Broline då? Hästen har inte övertygat och jag spelar 1 Gareth Boko som blir bättre för varje start. 5 Antonio Trot trots att han i princip aldrig vinner och 10 Pacific Face som gillar att möta hästar som inte är yppersta elit så hans styrka kan koppla brottargrepp på dem. 5% på den och jag undrar om folk missade senaste loppet? Distansen? Hade det varit ett varv kortare senast hade pacific vunnit med 80 meter så det ska inte vara alltför problematiskt.

Avd 7

3 Cargoo Door kommer troligen förbi 1,2 och i spets är det toppchans. 1 Marschall Match fungerade inte i travet senast och hamnar i maskin här? 10 Global Tailwind har jag ett gott öga till och han står ruskigt bra till i loppet och kommer definitivt in i matchen om de kör mot ledaren. 5 Gardner Shaw borde få ett lopp utvändigt och då tror jag det blir för tufft för favoriten. 9 Mas Capacity kan spurta som ett jehu med rätt lopp och blir farlig.

Spikar:

Avd 2 nr 2 Demon Ima

Chanspikar:

Avd 5 nr 4 Merritt

Avd 7 nr 3 Cargoo Door

Speldrag:

Avd 3 nr 12 Danilo Brick

Avd 4 nr 12 Ofelia O.E

Avd 6 nr 10 Pacific Face

Favoriter som är illa ute:

Avd 1 nr 5 Ultra Bright

Avd 5 Algot Zonett

Avd 7 4 Gardner Shaw

Nu återstår att fila på systemet och kolla värmningar samt stålsätta sig för surret och tro på sina egna idèer!

Lycka till på liret och glöm inte att:

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Bollnäs 23 Januari

Dags för Bollnäs att arrangera V75 imorgon och vi behöver naturligtvis ha koll på väder och bana innan vi lägger in våra slutgiltiga tips. Jag tycker att jag hittat lite gottgott så försöker mig ändå på en analys.

Avd 1

Ledningen är vigd åt 4 Mr Clayton J.F som katapultstartar och jag ser ingen anledning alls att släppa spets. Hästen har toppform och kan absolut leda hela vägen. Spik för den fräcke! 3 Donners Am såg lysande ut som fastlåst senast men kort distans tror jag inte är en fördel. Det är däremot Ulf Ohlsson i sulkyn. Det ser jag som ett jätteplus och jag måste strecka. 5 Merritt gör det bra varje gång och spurtar starkt. När jag läser 1% 8 Religious kan jag inte låta bli den heller. Stenhård stridsvagn med lopp i kroppen till samma pris som en leksaksbil, man tackar! 1 Remarkable Feet blir farlig med lucka men känns inte jättehet för mig. Fegstreck i så fall.

Avd 2

Jag svor senast när kusken hittade alla möjliga och omöjliga vägar i loppet och  lyckades förlora. 11 Krakas får Erik Adielsson i sulkyn och jag önskar det här motståndet lycka till när Erik sänder 600 kvar. Vidöppet lopp som kostar att gardera så för mig finns ingen tvekan alls! SPIK!

Avd 3

För mig finns det tre djur som är huvudet högre än konkurrenterna och tyvärr är det korrekt fördelat på strecken. 6 Vestpol Gladiator borde kanske vara favorit med Örjan för den här hästen ska ha smyglopp och ryggar och har då bäst fart i loppet. 4 Tekno Järven är en talang som inte är färdig och given. Sedan heltäcker vi loppet med 11 Bokli Rapp N.O och detta går inte till historien som den skarpaste och mest oväntade analysen av ett travlopp men vinnaren finns bland dessa tre så då streckar vi dem!

Avd 4

11 Antonio Trot har det snackats om i veckor nu och hästen har gått ruskigt bra efter att ha backats och suttit sist. Nu har spelarkåren klivit av tåget och då tackar jag allra ödmjukast och kliver på. 5% kommer jag aldrig få igen på Antonio! Slurp! 2 Disco Volante är ojämn och stissig ibland så spelprocenten är alldeles för hög. 7 Sorbet får ett streck på jämnhet och 8 Grainfield Aiden på hårdhet. Sedan fiskar vi med 1 Coin Perdu och skickar stormvarning på den. Vilsamt lopp invändigt och så säger det pang sista biten. Gäller bara att sköta sig så blir det spännnade.

Avd 5

Här tror jag mycket på 6 Power  Blaster som var otroligt fin på Eskilstuna. Han måste ha toppchans mot dessa. Mika Forss spikar jag inte så det blir 2 Kontur, 3 Freckless och 5 Hadrianos på min kupong. Jag tycker att 1 Kiara C. Boko är hyperintressant från detta smaskläge och får mitt sista streck! Favoriten får nobben och Gunnar likaså… 5 Djur!

Avd 6

Här kommer nästa spik och vi smackar in 3 Grevin Sisu. Han rusade runt på en halvtung bana senast och lade för mycket kraft på vägen men vann lätt ändå. Det sprutar form ur öronen och det blir raka vägen till spets och sedan står jag redo i utbetalningsluckan.  10 Danilo Brick och 6 Ara spelas mot Grevin på tvillingliret.

Avd 7

Vinner favoriten 7 Västerbo Pokerface det här loppet fattar jag noll och inget. Uselt spår och jobbig resa väntar. Vi målar på friskt och 1 Gooner tror jag mest på. 4 Mas Capacity kan allt ibland och 3 Royal T.N ska jag inte ta bort. 12 S.G Charpentier måste nämnas och 2,6,7 kompletterar systemet.

Det gör att vi utgår från följande system

Avd 1 – 3,4,5,8

Avd 2- 11 Krakas res 3

Avd 3  – 4,6,11

Avd 4- 1,2,7,8,11

Avd 5- 1,2,3,5,6

Avd  6 – 3 Grevin Sisu res 10

Avd 7-1,2,3,4,6,7,12

1050 rader!

Om vädret inte ställer till det för spikarna så lämnar vi in och tar hem kosingen!

Lycka till på liret och glöm inte att:

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Jägersro 16 Jan

Vi har en öppen och svårlöst omgång på Jägersro och en massa extra sekiner att dela ut. Klart man går igång lite extra en sådan lördag. Spetsbanan Jägersro där det är en oerhörd fördel att hitta till front. Vi ska se vad vi kan hitta för godis denna vecka..

Avd 1

6 Kennedy är min spetsfavorit och eftersom det lyser form om hästen kan det vara en bra spik att inleda med. Varför ska någon plocka ner honom i nuvarande form? Det som får mig att tveka är spelprocenten på ett par roliga motbud. 5 Franklin Face 4% och 2 Mr Perfection 3% är galet lågt på två hästar med förvisso knepiga framspår men jag lovar att båda har toppform och blir livsfarliga med en bra resa. 4 Night Brodde vinner om han hittar spets och jag nöjer mig där om jag garderar Kennedy.

Avd 2

2 Jori Boko följer bilen och Erik Adielsson borde kunna hålla upp ryggen med 1 Classic Gal och då tror jag den är intressant om luckan skulle dyka upp. Tar med 4 Lucky Truc som såg förbättrad ut senast och sedan tror jag att jag lämnar Johans 12 Behind Bars åt pöbeln. Spår 12 och överstreckad och luriga killen aviserar ett lopp på väntan. Njaaaa.. Schas!

Avd 3

Gulddivisionen på vintern är som en Guiness som stått öppen i solen en eftermiddag. Lever inte riktigt upp till namnet även om det finns en tjusning. Jag tycker 7 Pacific Face är för lite streckad och han tog nästan 20 på Grainfield Aiden senast. Så mycket sämre än 5 Gareth Boko och 8 Nadal Broline är han väl inte över 2640. Nadal rankas etta och sedan kommer Pacific för mig. 2 Slide So Easy blir farlig med smyglopp och ett riktigt långskott skulle 4 Order to Fly kunna vara då senaste starterna vittnar om toppform. Den hästen trodde jag gjort sitt men kanske är det sista rycket och distans passar perfekt.

Avd 4

Här hoppas jag Erik får iväg knepige 10 Galantis från start. Då tror jag han bara är bäst. Bra spurt senast och får han ett rygglopp går det undan till slut. 12 Eclipse Am var ruskigt bra näst senast och senast var det sämre. Han är stark och ska inte vara streckad på löjliga 3% på hemmaplan över 3km mot detta gäng. 14 First One In felade bort en seger senast men i ett ganska ljummet gäng. Jag nämner 11 Tyson Dimanche som det sprutar form om och 8 Chablis D.K som har kunnande och slog favoriten i guld näst senast. 9 Global Warrior fick Peter knuffa först över mål senast och den hoppar jag över faktiskt.

Avd 5

Här kommer ett ganska märkligt tips. Jag brukar inte gilla när senaste starten är direkt svag men som jag läser det här så spetsar 5 Alhambra Mail och mot såhär tuffa konkurrenter tror jag inte hon har något emot att ta rygg ledaren vilket hon ofta körs i. Då är det upplagt för spets och slut när 6 Zeta Kronos kör till och sitter i front. En sådan klassisk Jägersrovinnare som alla försöker fälla på senaste insatsen. Den här är helt klar. Svarar Uffe med Alhambra får jag ta det och vika in årorna. Spik Zeta!

Avd 6

Vi fortsätter med Björn. Ska erkänna att jag köper grisen i säcken men 4 Emilion får ta en safetystart och jag saknar faktiskt form på motbuden så det får avgöra tipset. Jag hittar 5 Zizou och 12 Payet D.E som värsta motbud och då förstår ni att vi hamrar in Goopen även här! Tränaren startade honom i Groser Preis mot Zarenne Fas och co men där gick allt galet och han kom sist i mål efter tidigt avancemang. Pampig sort som ska vinna mot ett sånt här gäng.

Avd 7

Sista loppet känns vidöppet och jag hittar ingen jag vill ta bort så det får bli hela fältet. Jag hittar bäst värde i 12 M.T Oscar som möter tufft motstånd men han är bättre än folk fattar och har felat bort massor med kosing. 1 Leon Zon och 2 Romero ska vara tidiga på kupongen men som sagt. Jag provar Alla hästar och hoppas på en rejäl stänkare!

Spikar:

Avd 5 nr 6 Zeta Kronos

Avd 6 nr 4 Emilion

Skrällar:

Avd 1 nr 2 Mr Perfection

Avd 2 nr 1 Classic Gal

Avd 3 nr 7 Pacific Face

Avd 4 nr 12 Eclipse Am

Avd 7 nr 12 M.T Oscar

Svag favorit:

Avd 4 nr 9 Global Warrior

Nu håller vi tummarna för fina lopp och bra prestationer och så fyller vi på med ett par hundra lakan på kontot. Det skulle sitta fint i Januarimörkret.

Ta hand om er och glöm inte att:

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Kalmar 2 Januari

En del V75 omgångar känns extra intressanta och sådär härligt greppbara utan att vara enkla. Jag har pausat skrivandet under Winterburst för man blir lätt trött på julbord ifall man ska käka det varje jävla dag. Men nu blev jag riktigt sugen när jag såg listorna till Kalmar!! Vi tar det från start..

Avd 1

1 Bravo Santana kör om spets mot 6 L.L Royal och båda vill till spets. Full laddning, två omstarter och skrällkänselspröten vibrerar till max. 11 M.T Oscar har felat bort mycket pengar och travar han blir han jobbig i spurten. 4 Jaxon V.S har jag blivit besviken på men senast var det toppform och ruskigt fin spurt. Inte säkert han klarar spåret men min etta i loppet. 8 Taxi Out går ner i klass enligt mig och tål distans. Ser jag verkligen rätt att det står 1% bakom honom? Jag streckar alla hästar i fältet eftersom jag hittar något intressant på varje pålle. 9 Gigantic Star körde upp från bricka 14 och utmanade Awesome Kronos näst senast och den hade väl varit halvfavorit här.. 0% på den så det blir alla djur här! Boomschakalack så jobbar vi skräll!

Avd 2

Dagens bästa spik och spel har vi här. 1 Lorelei Marie är rask iväg och håller upp innerspåret. Näst senast hoppade hon i spets men var ändå nära Valetta till slut. Jag ser ingen Valetta eller Devs Daffodil i loppet och det blir Uhrberg runt om. Jag är endast skraj för 7 Ies Juvel men hon fungerade inte senast och jag tror inte dojjor är hennes likör. Håll igång Uhrberg.. Det här är klaaaaaaart!

Avd 3

Riktigt kul och svårt lopp att bena ut. Vem tar spets? Vem vinner av de tre aktuella? Jag tror mest på 2 Sevilla men får Erik för sig att köra i spets med 1 Dragster är det svarte petter. Dessutom gillar jag 9 Gareth Boko och han är bra nog att vinna trots dödens hela loppet. Jag ska dra en lans för en helt omöjlig också. Om det skulle vara så att Kolgjinis hittat nyckeln till smått omöjlige 4 Zephyr Kronos och den får för sig att trava, då kan vi snacka korsdrag i kuponghögen. Långskott såklart men eftersom jag har klart för mig i övriga lopp så har jag råd med ett lyxstreck! Han såg i alla fall ruskigt bra ut efter 100m gunga senast!

Avd 4

Som jag letat anledning att gardera den våldsamt streckade favoriten 7 Demon Ima. Men vilket intryck på hästen efter lång vila. Det här ser ut att vara någonting alldeles extra. Garderar man ska 2 Claw med på kupongen och 10 Silver Bullit som är duktig. Att de ska slå favoriten har jag svårt att se och jag får motvilligt spika till hiskelig spelprocent. V75 måste göras perfekt och jag har inte råd att tappa två tredjedelar av systemet på två hästar jag tror är 50m sämre än favoriten.

Avd 5

1 Sir Henry P Hill håller högst troligen upp ledningen och därifrån tror jag på toppchans. Nu är Mattias Andersson och Adrian med i loppet och det är som bekant två gasglada kamrater som gör att loppet kan öppna upp sig. Vore jag Joakim Lövgren skulle jag chansa att ta ryggen på Sir Henry och kommer luckan kan det vara genidraget. Dessutom har jag med en häst till 2% som spurtade våldsamt mycket fortare än Staro Leonardo senast och det är 10 Mr Perfection. Där är det absolut toppform och jag fattar att han måste få ett drömlopp men kolla spurterna på slutet och våga sedan sitta där utan den på systemet till obefintlig spelprocent. Den tar vi tidigt på top7 och ser till att få en bra hacka på.(4milj extra i potten). Tre streck får räcka!

Avd 6

4 Orlando ser formstark ut och borde få vinna snart. Klar förstahäst för mig. 10 Lyx Håleryd var inte mycket sämre senast och kan komma iväg bra. Kanske spets till och med, passas! Jag tycker det finns en del roliga streck och 5 Shutter Island var ute mot tuffa djur senast och har skrällt för. 6 Hickomisschampagne ger jag inte upp på utan streckas på ren utmattning. 11 Ofelia O.E är nästan alltid för lite betrodd och får också plats. 8,13,14,15 kompletterar innan jag stänger butiken.

Avd 7

Jag har ruskig feeling för att 11 Global Tailwind vinner det här loppet. Spår 11 och kort distans är såklart illa. Men jag såg hästen på Romme när han käkade upp Love no pain trots tillägg och sedan har det bara strulat. Han ser kanonfin ut och hittar han igenom till tredje utvändigt lovar jag vinst! 7% och vi lirar hårt på Dagens Dubbel och V3 med honom. På V75 garderar jag troligen med 2 Mamba, 3 Call Me Brodda, 6 Inertial. De har spår därframme och häxar det för min klaring så kan de hålla undan. Spelar man ett mindre system så spikar man 11 Global Tailwind och njuter när han kommer längst ut på upploppet och Rickard vinkar till publiken.

Spikar:

Avd 2 nr 1 Lorelei Marie

Avd 4 nr 7 Demon Ima

Tänkbara spikar:

Avd 5 nr 1 Sir Henry P Hill

Avd 7 nr 11 Global Tailwind

Skrällar:

Avd 1 nr 11 M.T Oscar

Avd 3 nr 4 Zephyr Kronos

Avd 5 nr 10 Mr Perfection

Avd 6 nr 5 Shutter Island

Imorgon ritar vi iordning systemet när bana och väder blir bekant.

God  fortsättning på det nya året och lycka till på liret.

Endast de flitiga belönas / Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Halmstad 19 December

Dags att fixa lite julpengar och jag tycker omgången på Halmstad är fylld av bräckliga favoriter så vi tar sats och gör ett försök att knåpa ihop ett slagkraftigt system med fin potential… Häng med

Avd 1

Första totalt obegripliga favoriten och det blir duschen för 5 Astronascente Zac. Jag tror en del på 6 Sweetman men löpningsförloppet lär bli stökigt. 10 Don Cash kommer allt mer och är stark och rejäl. 9 Quantum Roc är speedig och har form. Sedan måste jag betala för 2 Durello som Lövgren varnat länge för och 1 Cojito som har perfekt läge och en kusk som mår prima för dagen och sprudlar av självförtroende! Vinner favoriten får jag ställa mig i skamvrån och vänta på att tomten kommer och löser ut mig..

Avd 2

4 Speed Vici ska inte kunna förlora ett sånt här lopp. Jag har dock aldrig någonsin vunnit en krona på att spika Jocke Lövgren och så kommer det förbli eftersom jag aldrig mer ramlar i den fällan. 1 Jeans`n Passion har jag varnat för tidigare i den här spalten och nu är motståndet synnerligen lämpligt. 5 Global Bergkamp streckas trots spåret på ren kapacitet. 9 Keegan Trot har toppform och är stark. 12 Stenson var jag ruskigt besviken på senast och den ska jag skita i på ren tjurighet.

Avd 3

Som jag får huvudvärk av det här loppet. Folk pratar om att spika 6 Nadal Broline för att den gick så bra senast och är klassen i gänget. Se om loppet säger jag. Spik på Nadal och bästa fall dödens? Jag älskar Nadal och har alltid gjort men det här är ju löjligt. 1 Generaal Bianco tror jag vinner med lucka och jag tar självklart med 3 Pastore Bob från spets och 9 Dragster för att hästen plötsligt fått hybris och verkar tro att han är en stjärna!

Avd 4

5 Nouba Mom lär bli raket imorgon? Jag säger välkommen till det svenska voltstartssystemet och garderar utan att blinka. 7 Bring me Money kommer vara långt framme och 14 Global Benchmark tackar jag för att det blev fel senast för nu blev hon ospelad. 10 Make More Cider ser smällfin ut och utvecklas hela tiden. 11 Laleh Pellini är helt given på kupongen.

Avd 5

Riktigt spännande lopp och jag har 3 Inertial som spelidè. Startsnabb och tål distans. Sedan måste folk ha missat 2 Love Håleryd senast för 11% är helt galet. Ruskig form och bra häst. 9 Galantis har jag jagat lika länge som jag försökt börja motionera och skam den som ger sig. Hästen har mött stenhårda konkurrenter hela året och kan Erik få till styrningen blir han livsfarlig nu. Sista strecket blir 11 Kick the dust ås som är en riktigt bra häst. Det får räcka så!

Avd 6

Två hästar kan vinna och jag tar ställning för 10 Wild Love som har en sista femhundring som inte går av för hackor. Jag tror det blir svårt att hinna på 2 Kali Smart om hon är som senast men det finns en del galopper och ojämna prestationer där så jag kör spik på järnmärren Wild Love

Avd 7

Här låser jag på 1 Franklin Face som är helt klar om han hittar till spets och 5 Zap di Girifalco som jag tror vinner annars. Favoriten 10 Farlander Am har varit brutal. Skor , bakspår och kort distans samt storfavorit i sista? Så spelar inte jag på V75 men jag gratulerar gärna er andra om den vinner!

Jag gör de sista justeringarna imorgon men summerar såhär:

Spik:

Avd 6 nr 10 Wild Love

Fynd:

Avd 2 nr 1 Jeans`n Passion

Avd 3 nr 1 Generaal Bianco

Avd 4 nr 14 Global Benchmark

Avd 5 nr 3 Inertial

Överstreckade favoriter:

Avd 1 nr 5 Astronascente Zac

Avd 3 nr 6 Nadal Broline

Avd 7 nr 10 Farlander Am

Vi hoppas på fina tävlingar och en trevlig lördag och glöm inte att:

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Åby 5 December

Tyvärr räcker inte tiden till denna vecka heller men jag lovar att komma med en gedigen analys nästa vecka.

Några fina skrällar kan jag dela

Avd 2 nr 8 Ies Elisabeth har ruskig kapacitet och tävlar hon på topp går ingen säker

Avd 3 nr 3 Borups Umami, kraftigt förbättrad senast och på väg upp, har läget!

Avd 6 nr 3 Inertial. spets, släpp och vinna på open stretch!

Avd 7 12 Staro Leonardo, bättre distans nu och blir farlig om tempo!

Lycka till på liret / Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Solvalla 28 November

Jag tycker omgången ser så pass favoritbetonad ut att jag väljer att inte spela denna gång. Favoriter som Global Agreement och Seismic Wave ser oslagbara ut och jag tror helt enkelt utdelningen blir skral.

Lycka till ni som väljer att deltaga!

/Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Jägersro 21 November

Vi har en intressant omgång framför oss där jag tror på bra chans till fin utdelning. Systemet är inte riktigt färdigt utan det blir en sista handpåläggning imorgon. Jag har ansvaret för bolagsspelet imorgon och det var längesedan jag lade ner så mycket  tid i arkivet. Spännande…

Avd 1

Jag går ut hårt och tar ställning för favoriten 4 Rackham. Jag velade länge och är såklart livrädd för att Jorma ska hitta spets med 6 Exaudio Vixi. Då tror jag den kan bli svår att rå på. Två hästar är inget alternativ och jag väljer att gå på Rackham som jag tror är betydligt snabbare en kort bit och Christoffer vinner om han kör klokt och disponerar hästens krafter. Bra Spik!

Avd 2

Roligt lopp där jag tror att det blir svårt att plocka 40 meter på 2 Alien Hill som lär hitta spets och dra i hårt jämnt tempo. Bakom Erik sitter Örjan och myser med 1 Kirsi Boko och sedan kommer gänget på tillägg. Längst fram av dem lär Jepsson sitta med totalt bortglömda 15 Julia Pellini som sett dunderfin i skymundan på slutet i stenhårda gäng. Här är det tur att man har ett nätverk för denna fick jag tips om av @lellvolta på twitter och det fladdrade i varenda mustaschfjun när jag kollade fyra senaste starterna. Passupp för den här bomben! 1%!! 13 Mily, 11 Valetta och 9 Devs Daffodil liksom 10 Prinsess S.W hoppas jag överleva med.

Avd 3

2 Becker är det bra surr på men finns det fart för en 11 tid som jag tror kan krävas för att vinna? Jag rankar honom etta och tror han blir tung i spurten. 1 Ovation L.A verkar bra men över 50% när pappa U kan skicka lillgrabben från start med 6 Opulent Tile och försöka sätta honom i säcken. Njaaa, inget för mig. 7 Hombre D är under utveckling och ser ut att kunna öppna bra och blir farlig i spurten. Här hittar jag ytterligare en riktig monsterskräll. 8 Jeans`n Passion. Ni får kolla själva men här finns det resurser och vi pratar en helt ostreckad häst med maximal balans som satt fast med rubbet senast och har betydligt större chans än spelprocent. Man kan heller inte spela utan 5 Stenson som varit ute mot Henry Flyer Sisu och co och inte gjort bort sig. Ytterligare en stormvarning i ett mycket öppnare lopp än vad strecken visar. Här tycker jag spelarna varit rent lata!

Avd 4

Klar förstahäst för mig är 8 Mellby Jinx. Han har regelrätt spöat favoriten från dödens och senast fungerade inte travet riktigt. Jag räknar med att Svante hittat felet och att det är ordentligt påställt. Bra chans och alldeles för lite spelad. Per Nordström har tre hästar med och man får naturligtvis strecka alla. Örjan och storlopp behöver man knappast påminna om och 9 Felix Orlando kan vara bästa ekipage av Nordströms trio. 5 Ain`t Misbehavin ser ut som en liten racer och den känns given den också. Där stänger vi butiken.

Avd 5

Spännande start för 7 Easy Cash som om han är i ordning ska vinna ett sånt här lopp. Två månaders prep hos Bergh och känslan säger att det är toppchans. Jag måste dock strecka 10 Sweetman som har härdats i tuffa gäng och var före en sådan häst som Guzz Mearas i somras när det var sprintermästaren. 4% är ju löjligt bra.  8 Golden Guard var före 3 Upper face senast de stötte på varandra och strecken nu är skeva. Upper åker med på läge, hemmaplan och utrustning och som sista häst streckar jag 4 Frodo S enbart på min enorma respekt för Goop. Känns överstreckad.

Avd 6

2 Elian Web blir omgångens megalampa och folk tycks ha missat att 4 Rajesh Face startar. Rajesh gick 10,7 1900 på Valla och nu tror man alltså att Adrian ska köra snällt på hemmaplan med framspår. Jag tror det blir full gas och bära eller brista taktik som vanligt när testosteronet slår över hos den gode Adrian. 8 Harran Boko kommer göra ett topplopp och blir farlig vid minsta klaff. 6 Diamanten tror jag mindre på men streckas. Låter väl defensivt från stallet där. 10 Eldorado B kanske kan profitera på en eventuell mjölksyrevägg och han får sista strecket.

Avd 7

Jag bestämde mig direkt. När jag såg att 9 Staro Leonardo hade rygg på 2 Kung Edward tänkte jag att jag skiter i om han blir 3 eller 30%. Den här ska jag spika! Kör Joakim passivt eller sitter fast den här gången kommer jag bli redigt besviken. Det här loppet ska du bara vinna Jocke! Din häst är starkare och bättre än motståndet! Snälla kör i tid! Tyvärr ströks favoriten och det ser ut som Jocke blir omgångens snackhäst och det känns minst sagt tungt. Jag står fast och ändrar inte min ursprungliga plan..

Det var den snåriga vägen till jackpotstålarna. Jag sammanfattar med lite rubriker och gör finputs imorgon.

Bästa Spik:

Avd 7 nr 9 Staro Leonardo

Spikförslag

Avd 1 nr 4 Rackham

Avd 3 nr 2 Becker

Spelidèer:

Avd 2 nr 2 Alien Hill

Avd 4 nr 8 Mellby Jinx

Avd 6 nr 4 Rajesh Face

Rysare med vinstchans:

Avd 2 nr 15 Julia Pellini

Avd 3 nr 5 Stenson, 8 Jeans `n Passion

Avd 5 nr 8 Golden Guard

Avd 6 nr 8 Harran Boko

Nu håller vi alla tummar för fin travsport och att alla hästar kör på den anvisade banan. Ha en underbar Lördag och glöm inte att:

Endast den flitige belönas/ Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Romme 14 November

Lite medgång förra veckan men visst är det surt när det är stora pengar på gång och säcken inte knyts ihop. Formen är på gång och jag ser klart trots leriga banor och dålig sikt. Den här veckan tar vi dem!

Avd 1

10 Kryptonite Hannover gjorde sylta av en såpass bra häst som Hunt Am senast. Vi kommer aldrig få ca 30% på en såhär överlägsen häst på V75 på väldigt länge. Jag tackar såklart och tar emot och hamrar in min första SPIK! Smack!

Avd 2

11 Laleh Pellini har äntligen slutat bete sig som en trotsig tonårsbrutta och börjat leverera på allvar. De två senaste segrarna har hon bara rundat allt och tågat undan. Jag tor det blir något liknande här. Dock finns det alldeles för mycket som frestar i strecklistan så det blir gardering. 14 Dearest var tankad över mål senast och kördes sådär passivt som bara Örjan kan. Passupp nu som helt ostreckat och med Kim i sulkyn. 12 Fixi Mearas trodde alla på senast och nu har minnet svikit. 4% på Stig H:s ögonsten är såklart ett måste på kupongen. 1 Aurora Borealis är tillräckligt bra och räcker långt om spets. Streckar även kraftigt överstreckade 7 Joyful Trix och jättesusaren 8 Hazyshadeofwinter.

Avd 3

Sugen på att gardera, rejält sugen,men 4 Very Kronos får agera ankare. Egentligen är det löjligt att 8 Milligan School är streckad på 2% mot dessa hästar men jag får bita ihop och spika denna storfavorit då det känns som det vettiga!

Avd 4

7 He`s Marvelous tänkte jag länge lämna själv på systemet men krångligt spår i volt gör att jag garderar. Tycker annars att Goop börjar få fart i grejerna efter en svacka. 6 Vikens Dome har plötsligt fattat vad det går ut på och kommer köras i hårt tempo hela vägen. 1 Amiral måste med och körs han i spets kan det räcka. 8 Down and Dirty är mycket bättre än streckprocenten och 13 Remarkable Feet gör spännande ändringar med huvudlag och kusk. 6 Imagine Boko tror jag kommer passa Torbjörn så det blir sista strecket.

Avd 5

Här blir det att ta ställning och hoppas jag gjort rätt analys. 5 My Dream Art möter lättare hästar än på länge och måste ha toppchans. Jämn är han dock inte men stallets form kan ingen klaga på. 3 Final Dream är tillräckligt bra för att vinna från dödens. Kort distans och full gas. Jag spelar även 6 Monfalcone som faktiskt klippte Giant Shadow senast och 5% är taget. Giant hade väl varit favorit här? Kladdig bana så blir det ännu mer aktuellt. Där stänger vi kiosken och lämnar övriga ekipage till resten av lirarna.

Avd 6

5 Don`t be Weak blir bara bättre och jag tror han är med på mållinjen till låg procent. 1 Gardner Shaw svek mig senast men får en chans till. 2 Dream Creation gillar jag verkligen och 3 Oxidizer ser ut som en stjärna och ska med trots orutin. Smällen hittar jag i 4 Riptide R.D som är snabb ut och sedan kan få loppet när de andra kör mot varandra. 2% och det rinner saliv i mungiporna.

Avd 7

Sista loppet skulle jag vilja helgardera men så djup är inte plånboken så jag får sålla lite. 2 Global Tailwind var fin senast och formen uppåt. Kommer 7 Betting Rebel till spets och favoriten gör bort sig så Betting får fuska bort lite i loppet är det hysterisk form och det kan räcka långt. 1,2,3,4,5,7 och Balotteli Crown med favoritkusken Emilia Leo blir dagens sista streck.

Detta gör att vi provar följande jackpotsystem:

Avd 1- 10 Kryptonite Hannover

Avd 2- 1,7,8,11,12,14

Avd 3- 4 Very Kronos, reserv 8

Avd 4- 1,5,6,7,8,13

Avd 5 -4,5,6

Avd 6 -1,2,3,4,5

Avd 7 – 1,2,3,4,5,7,12

1890 rader

Nu håller vi tummarna att det blir fin travsport och att väder och bana blir bra så att de 60 miljonerna fördelas till skickliga spelare som spelat de bästa hästarna.

Ha en fin helg och glöm inte att:

Endast de flitiga belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Eskilstuna 7 November

Då var det dags för travhelg på Eskilstunatravet och det är då själva fan att Coronapisset fortfarande håller oss i ett järngrepp. Den här helgen brukar vi vara på plats i travgänget och ta farväl av travsäsongen och skåla med något läskande. Fasen vad det suger att gå misste om dessa festligheter. Nåväl, den här veckan sätter jag 7 rätt och tröstar mig med en bädd av stålar…

Avd 1

Inte mycket att orda om. Egentligen är det totalt ofattbart att 7 Dwayne Zet är streckad på mindre än 50% men folk verkar tro att Redèn plötsligt tappat allt och inte längre kan vinna travlopp. Tacksamt och jag tror Dwayne vinner från alla positioner mot  det här gänget. Vi inleder med SPIK!

Avd 2

Klurigt lopp! Jag bestämmer mig för att ta en rå här och spika. Barfota, Jänkarvagn och Björn Goop! om 2 Pappajonnys Ilse tävlat i postkodsmiljonären hade hon haft tre ruskiga livlinor att panga med. Distansen behöver inte vara en nackdel och när jag tittade i arkivet och såg att hon slagit 6Shut Up and Dance tidigare bestämde jag mig. Det satt hårt åt för 8,10,12 är samtliga ofattbart lite streckade och inte sämre än favoriterna i loppet. Goop kan vinna loppet på flera olika sätt men jag föredrar spets, lugnt tempo och sedan åker vi undan!

Avd 3

Fint stolopp där jag har råd att strecka på lite. Mest feeling får jag för 10 Activated och 3 Racing Brodda. Jag tror det kan bli lite strid om positionerna och 7 Hevin Boko lär få lite spår på vägen och då kan 2640 bli lite långt hem. 6 Dear Friend lär smygas och kan spurta ner dem och jag törs inte ta bort starka 1 Tessy Dete som lär vara gynnad om det blir tryck i loppet. 2 Mellby Free är såklart given på systemet.

Avd 4

12 Electrical Storm rankar jag etta och jag tror loppet senast gjorde gott. 2 Västerbo Imtheman är min luring i loppet. Glöm inte bort den! 8 Zizou har jag jagat länge och han vann senast och formen är på topp. 10 Hurricane Zilas är urstark och för lite streckad. Hemmakusken Mats Gunnarsson har sin ögonsten 7 Wind Knight i absolut toppform och 1% sitter som en fläskläpp. Den måste man strecka. Vi målar på med några fler betrodda men här ska vi klonka en skräll.

Avd 5

Riktigt intressant lopp och jag tror favoriten 1 Moses får stora problem då innerspåret inte kan hållas upp. Sedan kan det krångla. Helt ospelat på massor av ekipage och det är alla hästar som gäller här.12 Betting Rebel krossade så bra hästar som Rocky Tilly och Reigning Moni senast och 1% är trots läget ett fynd. Som sagt, ALLA hästar och in med en karamell!

Avd 6

Jag gör det enkelt för mig och singlar jättefavoriten 3 Vagabond Bi . När läget blev perfekt så ids jag inte jiddra med honom. Det blir offensivt och de andra har sett vad han går för. Spik och vandra vidare! Tråkigt men en spik är en spik!

Avd 7

3 Espirit Sisu tror jag kommer till spets och där säljer han sig dyrt. 1 Zarenne Fas var otroligt fin senast och han ska naturligtvis streckas. Sista strecket går till 10 Heavy Sound då Redèn var otroligt uppåt på honom senast men kusken valde att vänta på rygg och förlorade loppet. Jag måste säga att det är kul för Haugstad att han får fortsätta köra den här värstingen men hade jag ägt hästen och anmält till gulddivisionen hade jag inte satt upp en kusk som vunnit 2 av sina 50 senaste uppsittningar. No offence men det är dags att sätta upp en riktig chaufför snart! Och kom inte dragandes med att jag är elak för det går inte att bortse från ett sånt uselt facit.

Detta gör att vi får ihop följande system:

Avd 1 -7 Dwayne Zet

Avd 2 – Pappajonnys Ilse

Avd 3- 1,2,3,6,7,10

Avd 4-2,3,4,5,6,7,8,9,10,12,14,15

Avd 5-  Alla hästar

Avd 6- 3 Vagabond Bi

Avd 7 – 1,3,10

1188 kr

Innan jag slutar ska jag bjuda på en bra spik till söndag. Avd 3 startar 12 Hands Down D.E som floppade rejält senast. Vi får under 20% och ett sånt här lopp ska han vinna med stövlar och gårdsvagn. Bra spik!

Lycka till på liret denna helg och glöm inte att

Endast den flitige belönas/ Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd