V75 Jägersro 12 Januari

Förra veckan var en total misär! Jag var stursk innan men föll pladask och det är sådana omgångar man verkligen får fundera över hur i helsike man kan vara så fel ute. Avslagen vann i stor stil och mina vinnare? de har inte gått i mål ännu! Jag blev så knäckt att jag till och med petade mig själv från veckans omgång i v75 gänget som kör bolagstips varje lördag med motiveringen: Jag måste ha någon vecka att tina upp efter frysfacket jag tillbringade förra lördagen i. Nåväl, en analys ska göras även inför denna omgång som är spelmässigt högintressant. Eftersom det inte går att bromsa sig ur en uppförsbacke så kör vi..

Avd 1

Jag börjar direkt med gasen i botten . Att fega ur är inte min grej utan en bättre att vara en modig åsna en en feg!  Travbibeln säger att man ska avstå spår 12 på banor som Jägersro där de flesta lopp vinns från spets eller av hästar som sitter med där framme. Hästarna har en sällsynt förmåga att hålla farten där framme över just Jägersros snabba bana! Att följa bibeln är såklart vettigt men eftersom jag är på halvtilt så spikar jag direkt! 12 Wild Love har fartresurser som jag inte tror att de andra kan stava till och när Kevin Oscarsson skickar iväg henne så ber jag för att det inte är en mil fram för att vinna. 2 Dolan Spring tycker jag är en halvtråkig rackare och när både 4 Juan och 5 Othala är med tycker jag det ser ut som att tempot kommer vara jämnt och hårt. 15% och spik så är man tillbaka på banan och annars är det bara krypa tillbaka till frysboxen och stanna där en vecka till. Den här damen är stenklar!

Avd 2

På något sätt lyckades Joakim Lövgren med konststycket att förlora med 8 Sevilla i den senaste starten men intrycket på hästen var fortsatt formidabelt. Jag tror mycket på honom i det här loppet men eftersom jag hittar några intressanta motbud som är helt ostreckade så garderar jag här. 2 Panamera gick ruskigt bra senast bakom just Sevilla och den här sitter snart där. 7 Racing Ribb kommer Adrian att ta ledningen med och sedan försöka dra musten ur fältet. Kolgjinis vinner alltid lopp på ”himmaplan” så den åker med. 13 Vischio Holz har fått pausa en månad och kanske kan ha hittat tillbaka till sitt rätta jag. 14 Tuxedo Bi får ett streck trots att jag tycker det ska vara tufft att runda alla och att hästen är överstreckad den här gången. 11 Just wait and see tar jag med trots insatsen senast med förhoppningen att någonting inte stod rätt till och eftersom de provar igen så känner jag att kapacitet finns så det kan räcka till att blåsa ner allt nu när alla ratar honom. 10 Minnestads Ecuador gjorde ett ruskigt lopp senast men kuskens insats var bland det sämre man skådat på V75 men jag vågar ändå inte ta bort honom när jag nu garderar friskt.

Avd 3

4 Timone Ek är ruskigt startsnabb och jag tror han tar en längd på 2 B.B.S Sugarlight och sedan är frågan? Släpper han till Adrian med 7 Dante Boko eller kör han i spets. Och kan 3 Turno di Azurro hushålla med krafterna den här gången så blir den jobbig att besegra. Jag streckar alla dessa tre och betalar mig ur problemet att försöka bedöma hur bra Timone Ek faktiskt är. Jag står över skrällarna i det här loppet och litar på den mest streckade trion. Tråkigt men sunt. Vem fan är jag egentligen?

Avd 4

Den mest givna helgardering jag sett hittills. 15 hästar spårtrappa och ston. Målarpensel fram och in med någon 0% are tack! Jag sätter nr 2 Veiled som första reserv så att jag klonkar två sjuor om någon blir struken och den brisar runt till seger i sin energiska stil till glatt odds!

Avd 5

1 Tootsie Brodda, 2 Arapaho Ghostdance, 3 Callypigian, 4 Crossfire Simoni och 7 Cody!! Övriga göre sig icke besvär! Gissar väl att Callypygian blir 40-50% innan spelstopp och det är naturligtvis galet men en tsunami är en tsunami och den tar med sig det mesta. Det låter ju minst sagt bra på den från tränarhåll.

Avd 6

15% i skrivande stund på en oerhört sund spik i nr 5 Västerbo Exact. Spets och slut och hånskratta högt åt alla som spelat 2 Olle Rols till ofattbara 63%. Olle har varit bra men tar han ett lopp till i dödens och helt ärligt? Så bra har han väl inte varit. Västerbo hade väl bollat med honom senast om luckan kommit. Inte en chans att Olle spurtar förbi den här gången! SPIK

Avd 7

Här kommer en till stenklar. Jag hörde surret om träningsjobben på 4 Da Pepperboy senast men det fattades lite i loppet och jag tror helt enkelt att det var ett förberedande lopp för att det ska vara iordning till detta lopp. 8 Harran Boko var brutal senast men spår 8 med häst som är ivrig och ofta spänner sig får jag helt enkelt ranka ner då det blir för dyrt att dubbla. När han sedan brakar runt i spets från spår 8 och vinner med 50 meter som senast så får det bli dumstrut på. Jag spikar Puros skjutare 4 Da Pepperboy

Spikar:

Avd 1 nr 12 Wild Love

Avd 6 nr 5 Västerbo Exact

Avd 7 nr 4 Da Pepperboy

Luringar:

avd 2 nr 2 Panamera

avd 4 nr 2 Veiled

avd 5 nr 7 Cody

Inte den här gången:

avd 3 nr 5 Takethem

avd 6 nr 2 Olle Rols

avd 7 nr 8 Harran Boko

Systemförslag

Avd 1  nr 12

Avd 2  2, 7,8,10,11,13,14

avd 3  3,4,7

avd 4 alla 15 hästar

avd 5 1,2,3,4,7

avd 6 nr 5

avd 7 nr 4

788 kr

Bara att skrapa ihop polarna och ta rygg. Sitter fräckisen i början kan det bli en fantastisk lördag och bränner den laddar vi på med en rak dubbel och tar hem tröstpengarna där! Så ser lördagens strategi ut!

Lycka till och kom ihåg att

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Bergsåker 5 Januari 2019

Nu Jävlar! Så är känslan inför årets första v75 omgång. Bergsåker väntar och banrapporterna är svåra att tyda då väderomslag kan påverka omgången enormt. Blir det omöjligt att vinna från spets eller är det gynnsamt. Det måste tas i beakting när man gör de slutgiltiga tipsen. Jag tycker dock att jag har ett ordentligt grepp om den här omgången och jag ser klarare än på länge.. Häng med!

Avd 1

Många fick nog upp ögonen för Ante Lisell förra veckan då han bara bombade mot ledningen med Super Zantos och struntade fullständigt i att storfavoriten Global Trust hade straffspark enligt spelarna. Sånt gillar vi och nu har vi den gode Ante ute igen med bra häst i 3 Perfect Dynamite och jag tror på lite offensiv hybris igen. Jorma lär ta emot och det kan kosta en del att komma förbi. Dessutom tror jag Perfect Dynamite hinner bli favorit eftersom alla verkar fått Lisell på radarn,  så någon spik för mig blir det inte. 9 Its Showtime Zaz håller jag för klart bästa hästen och är given på kupongen. Måste ha toppchans då jag tycker det är enklare motstånd än på Romme. Tredje och sista strecket sätter jag på 11 Zorro Swing som var sitt gamla vanliga jag igen senast och bara försvann i ledningen. Den här hästen går utmärkt bakifrån och han har en snabbare speed än Showtime så ett rygglopp på den och swoooosh så har vi en smaskig 8% are i inledningen!

Avd 2

Här har jag letat febrilt efter något att ha i lopparkivet och jag hittar inte ett dugg om jag ska vara ärlig. Fullt fält och 40 tillägg är aldrig roligt men det är klasskillnad här. En häst som Chapter n deo galopperade 80 meter och hämtade in 70 på 10 Vanessa F.B näst senast så den står jag över helt här. Värst emot tilläggshästarna tror jag enprocentaren 7 Let it Happen W.F är faktiskt. Nåväl, Jag låser på 14 Ginny Weasley och 15 Ile saint Louis. Varför spikar du inte en av dem då pucko, kanske någon undrar?  Ile Saint Louis tror jag är den bättre och jämnare hästen i grunden men missgynnas av skor och Ginny såg ju faktiskt formstark ut som fastlåst senast och jag noterade också att Robert trodde på skrällchans senast mot självaste Double Exposure. Under pistolhot skullle jag ta Ginny men som tur är finns ingen med puffra i närheten när jag tippar, Två häst och säkert vidare till nästa nivå är det som gäller!

Avd 3

Här kommer omgångens mest självklara vinnare. 7 Lionel är helt klar här och jag ska förklara varför så ni kan vara lugna när ni plitar ner ert singelstreck. Favoritskapet är just nu hos 4 Zenit Brick men det tror jag hinner svänga innan det är dags för start. Eller har folk ätit flugsvamp i jul och nyårshelgerna? Läs noga nu! Örjan Kihlström körde förra veckan ett väl passivt lopp med tränaren Daniel Redèns  Propulsion som är dennes stora hopp inför Prix d amerique. Jaja, feber och bla bla bla. Tror ni då att han veckan efter stångar sig blodig mot Redèns andra häst som han laddar mot det anrika loppet i Frankrike?? Det finns så klart noll chans utan Örjan inser att det inte är läge att bråka med Lionel mer än nödvändigt den här gången. Varsågoda! Årets klaraste spik redan i första v75 omgången. Det fattar väl alla =)

Sedan kan jag inte undvika att dela ut en känga här. Det var kul och friskt när amatören Micael Broberg kom fram som en uppstickare och satte lite färg på intervjuer med att sticka ut hakan och dessutom leverera. Nu blir jag bara så ofattbart trött när jag vecka ut och vecka in ser att hans hästar startar utan någon som helst vila. Jag är inte travtränare och känner inte hans djur men nr 8 West Wing startar på lördag och på tisdag på Solvalla är det dags igen att göra sin sjätte start sedan 24 november i den högsta divisionen. Hästen är 11 år! Någon måste för fan sätta ner foten innan han startar ihjäl sina hästar. Spitcam Jubb är det samma visa med, men har nu blivit struken till denna start. Nä, jag ogillar detta skarpt!

Avd 4

Av någon oförklarlig anledning har 15 Bellfaks blivit favorit här. Efter en oförklarlig brakgunga på Momarken och spår 15 på tillägg och kort distans tror alltså folk att Jan- Olov ska åka runt dem i spåren? Tjena. Här jobbar vi in en praktskräll och fyller i så mycket vi orkar. Jag nämner 4 Bonaldo lite extra med Örjan upp och 8 Vertigo Knekten får Ulf Ohlsson denna gång. 10 hästar åker med på min kupong och kanske eventuellt någon till!

Avd 5

Ser jag rätt? 3 Ceasar F.C hade fullt sjå sista 50 metrarna på Solvalla senast i ett lopp som inte alls var av v75 klass och är nu klar favorit över 2640? Visst, jag ser jag att det här loppet inte heller är det vassaste som gått på V75 men här har jag lagt extra krut. 8 Wrongdoer är 40 meter bättre än favoriten och streckad på 8%. 5 Highsurprise Laday ska med och 11 Bottnas Exclusive är stark och kan vinna. 9 Order By Box ser fin ut men frågan är om den är så bra som den faktiskt ser ut att kunna vara? Till 1% så åker den med på skönhet. 2 Helios di Quattro får sista strecket så betrodda 6 Pastorn åker hiss ner i avgrunden. Turseger senast när ledaren galopperade och överstreckad här! Hur gör vi med favoriten 3 Ceasar F.C. Ett fegstreck som åker med..

Avd 6

1 Disco Volante är favorit till 59%. Nu får jag hicka på riktigt! Det står september på månaden då han vann lopp senast och på Solvalla senast var det inget tryck alls. Folk kan skylla på banan men det var också loppet som gick absolut långsammast första 1500 på hela tävlingsdagen. 6 Magnifik Brodde slår väl Disco från dödens? Jag ger inte heller upp på 3 Weekend Fun som gjort mig besviken två gånger i rad men den ska jag inte släppa riktigt ännu. 9 Erik Sting känns formlös men är bra och 10 Nobel Amok har fart och ska med vid större gardering.

Avd 7

Första strecket ritar jag ner på 2 Crackajack och det passar mig utmärkt att de flesta experter gör tummen ner och har avslag på den här. De ser nog inte lopp i Norge som jag gör utan tänker att det är en chanslös norrman som är på fredligt besök. Ulf Ohlsson istället för Andre h Stensen? Ja, ni läser rätt! Kan bli SPIK på den här om det är en tilltalande värmning! Garderar man så tyckte jag 6 Scarpetta var väldigt bra senast när han höll på att fånga in nr 7 Yrr och här förstår jag inte riktigt skillnaden i streckprocent på dessa båda. Hade Per Linderoth haft något uns av självförtroende bevarat hade jag trott mycket på 3 Buzzer Beater men som Linderoth kör just nu så passar ”rädda pojkar får inte kyssa vackra flickor” alldeles för bra in på kuskformen där! Garderingsstreck. Jag hoppar över 10 Global Undecided, 7 Yrr  och 5 Special Major den här gången så systemet inte blir alltför dyrt och det lutar åt singelstreck på 2 Crackajack!

Spikar:

Avd 3 nr 7 Lionel

Avd  7 nr 2 Crackajack

Fräcka spiken:

Avd 6 nr 6 Magnifik Brodde

Drag:

Avd 1 nr 11 Zorro Swing

Avd 4 nr 4 Bonaldo

Avd 5 nr 8 Wrongdoer

Hej kom och hjälp mig:

Avd 1 nr 1 Lexington Hall

Avd 3 nr Zenit Brick

Avd 4 nr 15 Bellfaks

Avd 5 Ceasar F.C

Avd 6 nr 1 Disco Volante

Veckans Fogsvans: Micael Broberg och startfrekvens på 11 årige West Wing!

Väder och vind, resor och mat! Se till att ha koll på allt när ni putsar och kör finliret på era system imorgon och glöm inte:

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Axevalla 31 December

Dags igen för lite V75 tips här på sidan. Jag har legat lite lågt under Winterburstveckan då den här formen av massproducerade v75or för att jaga omsättning inte alls tilltalar mig och jag vill inte lägga ut tips utan att ha arbetat ordentligt med omgången.

Självklart vill vi vara med när extrapengarna ska fördelas i själva finalen, och det är en mycket spelvänlig och intressant omgång som väntar imorgon så här har det pluggats ordentligt!

Avd 1

1 X.L Bygg palema trivdes inte alls på banan senast och såg ut som en kråka både i värmning och lopp. Starten innan var raka motsatsen och det blir viktigt att kolla hur hästen värmer imorgon. Kan Åke Svanstedt (obs!) sno åt sig ledningen tror jag inte att någon rår på den här hästen och det kan vara spik direkt och kopplat livtag på spelarkåren. Garderar jag kommer jag att ta med 9 Arsenal som fått ett lopp i kroppen då han inte rådde på 8 Othala men jag tror på revanch denna gång även om jag streckar Othala på dennes hysteriska form och råstyrka. 12 J.S Apollo har övertygat i två senaste starterna och är högintressant när nu Jan Silvèn verkar ha ersatts mot proffskuskar permanent. Ulf Ohlsson på den här hästen blir väldigt intressant. 15 Making Love gör spännande comeback men jag blir förvånad om den räcker direkt. Ruskigt fin häst , men jag står över den här gången.

Avd 2

Här tror jag startögonblicket avgör mycket av loppet. Kommer 3 Justice Ås smärtfritt till spets är det över, får han öppna för tufft blir det tungt sista 50 metrarna. 1 Angel of Attack är blixtsnabb ut och går bäst i spets. Robert ger väl aldrig bort några lopp och trots dunkel form så gissar jag på körning från start. 6 Michelangelo Ås preparerades inför detta senast och satt kvar i andra ytter i sista sväng. Den här har jag ruskig feeling för imorgon men det blir som att köra huvudet genom väggen när jag ser att det är Daniel Olsson som sitter i jollen. Han har förvisso vunnit med hästen förut men han vinner på v75 lika ofta som mina barn ställer in disken i diskmaskin efter sig. 7 Baron Gift börjar närma sig form och ingen missade väl hur mycket krafter som fanns kvar senast. Givet streck.

Avd 3

10 Seal Kronos fick en välbehövlig genomkörare senast efter lång frånvaro och hästen såg jättefin ut även om han inte rådde på Dalforno, som satt bättre till i loppet. Det här är en riktig klasshäst och känslan var att loppet senast ska sätta honom iordning till detta loppet. Han är bättre än konkurrenterna på samma tillägg så motbuden hittar jag från främre volten. 2 Vien Ici har riktigt bra kapacitet och har visat 14 tider från dödens. 1% och jag tror jag måste nypa mig i armen. 4 Capture kommer försvara sig länge om Christoffer kan hitta ledningen och jag tycker även 1 Borups Regent och 6 Dooleys U.N.G ska streckas i det här loppet. Vi schasar tilläggshästarna sånär som på Seal Kronos.

Avd 4

Ingen vidare klass på det här loppet och jag hittar 4 hästar som kan vinna loppet. 5 Whipped Eggs verkar bli favorit och jag ser knackigt trav, ingen startsnabbhet och det lyser valpighet om hästen. Njaaa! 7 Kapten Kidd verkar vara en talang men han gjorde bort sig senast och så imponerande har inte segrarna varit. Jag är på väg rakt in i min gamla vanliga fälla och spika 8 Rocky Bear från sämsta spåret och med mest orutinerade kusken. Skärp dig nu Widell, du vet ju att sånt här går åt helvete! Efter en örfil vaknar jag till och sätter även ett streck på 4 Sobel Photo. 11 Pastorns Lady vann mot en bra häst senast och gick då i ledning. Från spår 11 är det väl iskallt? Äh, jag tar med en femte häst i loppet som bara fyra kan vinna och så förbarmar jag mig när Håkan E Johansson bollar med dem och vinner med 30 meter.

Avd 5

Högintressant lopp då en av delägarna till favoriten 4 Fantasia Sisu är en mycket välbekant travkamrat. Jag vet att de tror mycket på den här och hästen har varit enormt bra i de två senaste starterna. Jag har dock inte sett att hästen kan öppna med bilstart så därför rankar jag ner henne i det här loppet. Det blir tufft för en treåring att runda dem bakifrån. 1 Alicia Bore tar spets och är hästen att slå. Det finns dock ett stort frågetecken och det är hur hon fungerar med skor då hon i princip alltid tävlar barfota. Ändå ett tänkbart singelstreck! 6 Modern Love är inte gynnad av distansen då hon är lite stor och trög. Kapacitet finns i överflöd och måtte nu Johan trampa på alla gaspedaler som finns och köra henne offensivt. Då tror jag nämligen den här treprocentaren kan krossa dem! Jag streckar på i det här loppet med startsnabbe 7 Saga Doc (toppform), 5 Arewehavingfun, 8 Argbiggan, 11 Zeeland Kronos som alla är fullt tänkbara vinnare. Top 7 spelas med Alicia som spik!

Avd 6

Här har jag kollat varenda lopp som de värsta motbuden till den stora favoriten har gjort på slutet och här har jag dystra besked till de som tror på favoritförlust. Det här vinner 15 Stonewashd Diamant baklänges och framlänges. 3 Grace River är som en traktor i voltstart och 8 Vikens Fingerprint hade behövt stå 20 meter bättre till. Bombspik! Smack!

avd 7

Ett mycket intressant lopp om inte 3 Magic Happens tar spets och leder runt om som jag ändå håller för det mest troliga. 9 Dynamite Light har fått växla trav och montè och det lyser form om hästen just nu. Väldigt tidig på min kupong. 12 Amphibian madness har plötsligt börjat kämpa som en tiger i loppen och speeda kan hon. Toppform har jag alltid respekt för. En häst som gjort mig mer än besviken på slutet är 10 Dream Night Palema men när nu Åke sitter upp så kanske han kan få fart på honom och jag blir inte förvånad om vi får se en patenterad Svanstedtare på bortre långsidan. Det vore något för oss nostalgiker och jag streckar och drömmer mig bort…4 Minnestads Ecuador är gynnad om det blir jämnt hårt tempo så den tar jag självklart också med.

Jag lägger inte ut ett färdigt systemförslag utan avvaktar värmningar för att ta de sista besluten. Såhär sammanfattar jag:

Nyårsbomb SPIK:

avd 6 nr 15 Stonewashd Diamant

Nyårsraketer och spikförslag:

Avd 2 nr 6 Michelangelo Ås

Avd 3 nr 10 Seal Kronos

Avd 5 nr 1 Alicia Bore

Kinapuffar och streckvärda:

avd 4 nr 8 Rocky Bear

Avd 7 nr 9 Dynamite Light

Långskott och jackpotthästar:

Avd 3 nr 2 Vien Ici

avd 5 nr 6 Modern love

avd 7 nr 12 Amphibian Madness

Återstår för mig att önska Gott Nytt år med hopp om tur i både spel men framför allt i kärlek och jag hoppas att jag kan hjälpa någon med lite guld i skattkistan med mina tips här på sidan.

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Mantorp 22 December

Det pirrar i hela kroppen! Precis som det ska göra såhär i juletider. För mig har det dock ingenting med julen att göra utan det är Lördagens v75 omgång som framkallar dessa känslor av förväntan och glädje. Det är en ”magisk” omgång med väldigt intressanta och spelvänliga lopp med massor av godsaker i listorna! Mantorp är dessutom en favoritbana som har inbringat vinst förr… nu kör vi!

Avd 1

Jag går ut med en halvknock direkt och tycker mig ha ett idiotsäkert tvåhästarslås! 5 Harrington blev jag förbannad på senast då han var enormt förbättrad och bara försvann från ledningen! Förbannad? Ja, jag hade spelat tvåan i mål som var chanslös att plocka in några meter på en bortflyende Harrington. Hade jag inte varit osäker på hur han går iväg från spår 5 i voltstart hade jag singlat. Lång distans har han dessutom visat att han klarar av. Det finns dock en kanon med i loppet som dock dragit ett knepigt läge. Naturligtvis menar jag 11 Reverend Wine som sett helt underbar ut sedan comebacken. Två vinster på ett minst sagt övertygande sätt. Dessa två blir ett stabilt lås och 9 Global Undecided, som blir betrodd, måste höja sig rejält för att matcha min duo!

Avd 2

Spelprocenten stiger dessvärre på min vinnare ju längre veckan gått. Jag såg 1 Evita Jaam när hon fick lucka på Färjestad och spurtade som ett ilsket bi och blev tvåa bakom vad jag tror är en riktig topphäst. Här möter hon ett överkomligt motstånd och får hon ett hyggligt lopp och lucka i tid tror jag det är over and out! Jonas Moberg kanske till och med provar i spets och då finns inte förlust på kartan! Spår 1 kan ställa till det och det ser inte helt stabilt ut i tidigare voltstarter så därför måste jag tyvärr gardera. Jag streckar ett gäng hästar bakom och ska jag välja någon att varna för lite extra så får det bli 12 Infinity som visserligen är i behov av ryggar hela vägen men har riktigt bra fartresurser och kanske kan komma flygande längst ut i banan över upploppet. Varför 8 Wave Length är så hårt betrodd övergår mitt förstånd med voltstart och bricka 8 men jag har råd att strecka även den trots att jag inte tror ett smack på den. Det är ju trots allt Jackpott så inget juniormisstag får ske i garderingsloppen. Evita kommer spikas på lilla motkupongen!

Avd 3

Vilken smaskigt skrällopp. Favoriten 6 Sanda Love imponerade senast vid vinsten men jag noterade att det var lite si och så med aktionen över upploppet och nu tror jag det blir en tuff resa utvändigt andrahandsfavoriten 4 Dardanos. Jag har inte stor koll på Oskar Florhed men han har kört 11 lopp i Sverige sedan 2013 och som favorit till 45% på V75 är det lika givet att gardera som att ta en nubbe till sillen på Julafton. Jag lyfter fram 11 Mr Magnifique som är i toppform och vann  med pjäxorna på senast samt 14 Ibelieveinamerica som jag tror är klart bästa hästen och kusken vann ju V75 i Lördags så han vet hur man gör. 10 Andy Pandy One tänker jag inte heller missa då Anders Eriksson verkar kunna vinna med precis allt och den här hästen är vass. Ruskigt roligt lopp och här förväntar jag mig att det skräller ordentligt. 8 Aslan D.K är 0%? Det är ingen tokig rackare det heller! Håll i er!

Avd 4

Här  fick jag arbeta länge med att få fram en vinnare och jag kommer till slut fram till att 13 Quite Nice har bäst vinstchans. Hårdhet att vandra i spåren finns och jag tror att styrkan som hästen besitter kan bli utslagsgivande. Jag var länge inne på 2 Modern Love men jag minns hur Johan L Sundgren rattade hästen senast och med den styrningen färskt i minnet får jag ranka ner ekipaget. Det var beyond dåligt och en bortkörning av värsta sorten. 4 Shutter Island spurtade jättebra senast mot en för bra vinnare och toppform och hemmaplan gör att det vattnas i munnen på mig. Ett absolut måstestreck som inte får missas! På springspår hittar vi hårt betrodda 6 Supreme Face! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Visst, Örjan och springspår lockar kanske till spel men jag säger att galopprisken är stor samt att hon gjort 4 starter sedan jag såg henne på Eskilstuna i november och inte gjort en människa glad med skor på hovarna! 12 Bambi Rozz glömmer jag inte och 14 Roly Poly ska med trots att hon står helt fel inne i loppet på pengarna. De här båda är  princip ostreckade och väldigt intressanta. Här kommer jag att lira 4 Shutter Island som utgång på tvilling och hoppas på en bra träff bakom.

Avd 5

Det var total lycka när jag såg att 2 Stepping Spaceboy lottats till spår 2 och jag tänkte direkt att nu ska jag ta honom! Värmningen senast och den dolda formraden och äntligen spetsläge gör att det pirrade till i hela kroppen. Jag vissnar dock allt mer ju längre veckan lider och spelprocenten ökar. Den här verkar ”alla” ha hamnat på den här omgången och som jag avskyr att spika veckans megalampa! Detta gör att jag måste dubbla med en riktigt rolig idè. 6 Rolex Bigi har nämligen hysterisk form. Han satt fast på Bjerke och nu senast flög han fram på upploppet mot Canari Match. Maria Törnqvist är en av landets mest lovande kuskar och kör in i helvete bra på ren svenska. Stepping Spaceboy måste vara riktigt bra för att ta emot Marias kanon som tjänat 1,5 miljoner och står helt perfekt inne i loppet trots alla skador den här hästen haft. Det är faktiskt inte omöjligt att han plockar ner favoriten från dödens! Boooom! Jag tycker också att spelprocenten på 9 Baron Gift är häpnadsväckande låg. Hallå? Det här är en riktigt bra rackare som visserligen bara var ok senast men möter ju enklare motstånd nu. 3% är ju löjligt men tyvärr får jag inte råd med honom på veckans system utan får avstå den här godbiten på julbordet. Man kan ju inte kasta sig över alla godsaker!

Avd 6

Nyckelloppet i omgången. Jag blir helt svettig! Bibeln säger gardera, gardera, gardera. Favoriten 8 Man at Work blir hårt streckad och får garanterat en smått omöjlig början med alla dessa startsnabba hästar innanför. Det står gardera i alla skolböcker som någonsin handlat om trav! Men jag kan bara inte! Det går inte! Han vann med hela upploppet senast på Valla och såg helt okörd ut. Du får lösa det här Jorma! Dundra runt på 10,5 och skrävla på din rackiga finlandssvenska om Elitloppet i segerintervjun! Så får det bli! SPIK!

Avd 7

Glädjen är total! Två favorithästar att luta sig på i sista och jag kan inte bestämma vem av dem som jag gillar mest. 7 Ritz Guiness får Erik Adielsson i jollen och har dokumenterad form. Spåret och balansändringen gör att det finns anledningar att tvivla och då är det en underbar känsla att ha en riktig kanon emot. Loppet 5 Draft One gjorde senast fick mig att ligga sömnlös och titta mot öppna spisen och vänta på att Kent Knutsson skulle komma kilande  genom skorstenen och  dyka upp där i tomtedräkt med en säck guldpengar i famnen och ropa Ho Ho..! Jag tror den gode Kent kommer göra en Max Flukt styrning med den här och bara bomba mot spets för att sedan ta emot allt som kommer i närheten! Två hästar och helt stängt!

Systemet ser därför ut som följer:

Avd 1  nr 5,11

Avd 2 nr 1,6,811,12,13,15

Avd3 nr 4,6,8,9,10,11,13,14

Avd 4 nr 2,4,10,12,13,14

Avd 5 nr 2,6

Avd 6 nr 8 Man at Work

Avd 7 nr 5,7

Systemet kostar 1344 kr

Bästa speldragen i omgången:

avd 2 nr 1 Evita Jaam

avd 3 nr 11 Mr Magnifique och 14 Ibelieveinamerica

avd  4 nr 4 Shutter Island

avd 5 nr 6 Rolex Bigi

avd 7 nr 5 Draft One

Lämnar vi till Harry Boy:

avd 1 nr 9 Global Undecided

avd 4 nr 6 Supreme Face

Lycka till alla v75 krigare där ute och hoppas ni hinner göra någonting mysigt med era familjer och inte bara WinterBursta i helgerna!

Ta väl hand om er och låt de flitiga belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Åby 15 December

Då var det v75 och nya Jackpottslantar att kriga om när det är dags för dubbla open stretchbanan Åby att ta hand om tävlingarna. Vädret är lurigt den här årstiden så därför är det alltid vanskligt att producera v75 tips ett dygn innan man har facit på hur banan ser ut. Förra veckans kassako Magnifik Brodde satt som en smäck men jag var dålig på att ta betalt för den idèn och missade såväl dagens dubbel som v75 i loppet innan. Lite tröstpengar på en fin tvilling blev den skrala belöningen.  Den här gången tycker jag mig ha hittat en strategi för att sopa hem en del av potten och jag hoppas på lite tur och några fina kantbollar som gör att det blir lite utdelning också! Jag kommer  att lägga ut ett komplett systemförslag den här gången och det är bara att rygga. Är det för dyrt bantar man ner det lite eller lägger in tillsammans med några spelkompisar ! Häng med..

Avd 1

Ett vidöppet lopp där favoriten 2 Velvet Gio stöter på lite tuffare hästar än normalt och 12 Olle Rols var rent ut sagt bedrövlig senast och borde ha vunnit efter att ha fått loppet serverat. Lustigt hur spelarna fungerar egentligen då en häst som 8 Sobel Conway presterade klart bättre än Olle senast, ett huvud efter i mål, och ändå är streckad på nästan 4 gr färre kuponger i den här starten. jag målar på och tar med dessa tre samt 6 Baron Gift som kan allt ibland och står bäst inne på pengarna i det här loppet,9 Stepping Spaceboy, 4 Gigant Invalley som är startsnabb och får en bra resa. 1 Sir Q.C provar Örjan för första gången vilket är hyperintressant. Sista strecket blir 11 Antonio Trot som har en tråkig formrad men gillar distans och har hög kapacitet.

Avd 2

Här kommer loppet som avgör huruvida det blir någon utdelning eller inte på mitt v75 förslag. Jag har tittat igenom 3 Arch Lanes alla starter och det råder inga tvivel på att detta är bästa hästen och en stjärna i vardande. Senast hade han lekstuga med en så fin häst som Uret och det var första starten på ett halvår efter att ha förlorat ballarna! Det tar emot att gardera men streckprocenten på en häst som gjort 6 starter, ska ut på resa och aldrig startat på lång distans kan inte vara 68%. Det finns bara inte och det blev många filmer i lopparkivet för att vaska fram motbud. 4 Silent Hill är ett givet streck. 6 Vikings Preacher är stark och oöm. 7 Rocky Bear är bra och har inget emot om det blir kladdig bana. 10 Farlander Am från stall Magnus Dahlèn har vunnit på distansen och ser ut som ett ämne. 12 Evan Williams Sisu har ingen lätt uppgift men 2% kittlar och sedan måste jag bara ha med 1 Moneykeeper som Andrè Eklundh pratar väldigt gott om. 1% på den karamellen med ett sarglopp och dubbla spår invändigt på upploppet. Det är taget!

Avd 3

1 Nadal Broline öppnade förvånandsvärt bra senast och jag tror Erik kan köra på säkerhet första biten och sedan hitta ut i slagläge och göra processen kort med motståndarna. Har man sett Nadal de senaste loppen har jag svårt att tro att det ska bli förlust mot en helt formlös Västerboonthenews som torde vara svåraste motbudet. Den sistnämnde var trots allt 50 meter efter Jairo i senaste loppet från fjärdepar invändigt! Ska den rubba Nadal? Sluta nu.. Straffspark, MÅL! SPIK!

Avd 4

Jag jublade högt när jag såg spårlottningen och det blev spår 11 för Amerindienne! Det betyder nämligen att många kommer att gardera och försöka fälla den här favoriten. Jorma styr på tidigt och det finns ingen som kan mäta sig med den här hästen i det här loppet. Nr 4 Velten Versailles såg jättefin ut i Jägersrostarten men jag tror Jormas monster äter upp och skiter ut den från dödens om det så behövs. Spik nr 2 och jag hoppas den stannar under 30%. Här tror jag folk garderar så därför gör vi tvärtom!

Avd 5

Intressant lopp! Det verkar som att 3 Catch my love blir omgångens stora skrikhäst som ”alla” tänker spika? Just nu favorit och streckad på 27%. Jag njuter till fullo och läser loppet som att det blir ordentlig körning från början då många säkert är intresserade av ryggen på Eriks favorit. Tack och Bock, säger pappa Untersteiner som tar det lugnt från början, hittar ner i fjärde eller femtepar utvändigt och styr på varvet från mål. Det blir inte ens spännande på upploppet eftersom 8 Stonewashd Diamant är både ett och två huvuden högre än motståndet här. På Eskilstuna för två starter sedan körde Peter bort honom mot Hawk Cliff och senast blev det vinst från spår 11 efter visslande avslutning. När pöbeln verkar ha hittat en annan vinnare är det givet att gå rakt ut och spika den här. Jag ska dock nämna att för de ängsliga som gillar både hängslen och livrem att det var längesedan hon tävlade med skor och det ska möjligen vara anledningen att man kan fegdubbla med Catch My Love. Jag kommer dock att spika!

Avd 6

Första strecket blir utan att tveka på nr 5 Martin de Bos som jag tror bara är bäst! Det är dock ett jämnt lopp och Martin kan vara ojämn i prestationerna och ibland även ägna sig åt startgalopp. Vi garderar friskt och intressantast är starke 7 Vikings Topline och 10 Claude Debussy som jag tror Jorma kan passa bra på. Jag har svårt att glömma loppet när han besegrade Handsome Brad och det kanske kan bli lite körning i det här loppet vilket kan gynna spurtstarke Claude! Här ska jag även ha med ett riktigt idiotstreck i det lilla formstarka stoet 6 Am i Wrong som gjorde ett jättelopp senast och vann på fin segertid. Streck även för 2 No Comment, 3 Man o War, 4 Bear Hope och nr 1 Baxo Epice trots att Jeppe Juel sitter bakom och han brukar knappt ha koll på att man kan köra förbi invändigt när han gästar Åby.

Avd 7

Ytterligare ett öppet lopp om inte nu 8 Hawk Cliff är helt överlägsen. Hästen var ganska formlös länge innan Timo Nurmos beslutade sig för att rycka skorna och testa barfota! Sedan dess har det varit idel topprestationer fyra starter i rad och jag var inne på att det var en ren barfotahäst. Jag fick gå tillbaka två år och kunde konstatera att Cliffen gick lika bra den här perioden med dojjor på 2016 så det kan vara så att årstiden sätter honom i toppform. Björn upp och given förstahäst. Streckprocenten skenar dock på den här och jag har råd att gardera eftersom jag har tre bra spikar. 1 Global Raceway har läget och smygform, 2 Tuxedo Bi är stark som få, 3 Exklamation Mark var blek senast men får en chans till. 4 Mellby Emeralds kan spurta om han får rätt resa. Läser jag rätt här? 2%? Ville vann lopp i lördags och kanske kan hitta bra ryggar. Given på kupongen! 5 Vischio Holz är ojämn men kan allt ibland och är självklar. Sedan stänger vi!

Detta gör att v75 systemet är klart och ser ut som följer:

Avd 1  -1,2,4,6,8,9,11,12

Avd 2 – 1,3,4,6,7,10,12

Avd 3 – 1 Nadal Broline

Avd 4 – 11 Amerindienne

Avd 5   - 8 Stonewashd Diamant

Avd 6 – 1,2,3,4,5,6,7,10

Avd 7 – 1,2,3,4,5,8

Systemet kostar 1344 kr

Spelvärda skrällar:

Avd 1 nr  6 Baron Gift 6%

Avd 2 nr 1 Moneykeeper 1%

Avd 6 nr 7 Vikings Topline 5%

Avd 7 nr 4 Mellby Emeralds 2%

Jag är medveten om att mina spikar har lägen som gör att de är illa ute om det blir trafikproblem med framförallt spår 8 och spår 11 men eftersom jag tror att mina spikar är helt överlägsna gör det att jag finner värde i att spika då jag tror att de flesta kommer gardera dessa lopp pga av just dåliga lägen!

Ska man bli rik på v75 lär man hitta sin egen väg och glöm ej att

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Bergsåker 8 december

Dags för Bergsåker som bjuder på jackpott och 48 miljoner i potten för 7 rätt. En snabb koll på startlistan och några djupa suckar! Månprinsen och Zenit Brick alltså? Och dessutom några starka favoriter till?  Uppgivet på förhand att vinna några julmiljoner eller ska jag försöka se möjligheter? Gunnar Melander är ju trots allt typ 107 år och senast det var voltstart var han ju tvungen att vända upp helt fel för att få iväg Månprinsen. Det kanske kan gå att fälla? I sista loppet har jag dessutom ett inbrottssäkert lås med två formtoppade kanoner som knappt är betrodda… Vi kör!

Avd 1

Här blir 10 Velocity de Vie favorit,  med all rätt,  men den här får vi naturligtvis syna. Jorma och bakspår i voltstart ska garderas. Vi streckar många hästar och missar inte 11 Importedfromdetroit med Ulf Ohlsson som kan spurta snabbt när de andra kört lite för tidigt och blir trötta. 5 Mellby Ess tänker jag också ta med till 3% och jag nämner även 9 Minnestads El Paso som Rebecca Dahlèn vunnit förr med på v75 och som hon menar är ”världens bästa häst”. Totalt 8 streck om man vill vara säker! 2,4,5,8,9,10

Avd 2

Här finns en stark favorit i 4 Tsar Brodde som vart riktigt rejäl i två raka starter mot billigt motstånd. Det brukar vara tuffare emot på v75 men jag hittar inte mycket att gardera med. 6 Budets Lasse var bra senast och har mött bra hästar och kanske kan offensive Ville Karhulahti komma förbi Örjan i starten för att på så sätt få ledning och besegra favoriten. Jag letar febrilt efter skrällar men ju djupare jag gräver desto säkrare blir jag på att två streck räcker. 12 Mellby Goofy har gått bra tider och gjorde faktiskt ett ganska bra lopp i lördags men spår 12 känns iskallt så jag duckar nog den. Sparlopp.

Avd 3

Jag såg startlistan till veckans gulddivision i sändningen av GS75 i soffan i söndags och jag satte adventspepparkakan i halsen när ”spelexpert” Peter Andersson gick igenom hästarna och brast ut i förtjusning över vilket topplopp Bergsåker hade fått ihop. När jag hostat klart konstaterade jag att hur jag än försöker så kan jag aldrig gardera 3 Zenit Brick. Hästen kontrade nyligen ut Nadal Broline inför mitt snopna nylle på Eskilstuna så hur ska han lägga det här loppet? SPIK!

Avd 4

12 Månprinsen A.M är en sannerligen vacker varelse som aldrig verkar kunna bli trött och vinner ju normalt sett ett sånt här lopp i sömnen. Spik och flerkupong kan vara rätt melodi men jag spelar inte den melodin utan sätter på hårdrock och försöker fälla honom. Vänta nu Widell, du vet ju att den här bara vinner som vanligt när du garderar? Spår 2 med voltstart och jag ser framför mig att Gunnar tappar 20 meter extra i starten. Där framme prickar Ulf Ohlsson med 2Järvsöodin starten perfekt och drar för fulla segel. Det är fortfarande långt fram 500 kvar men Gunnar styr på i fjärdespår för att runda Fender och co som kör i tredjespår. Vid staketet står en välbekant fruntimmer och skriker .. gå…gåå….gååå! Hästen spurtar enormt men Uffe står redan i vinnarcirkeln med 2 Järvsöodin och dricker alkoholfri glögg med en krans runt halsen. I intervjun efteråt menar Gunnar att hästen var fantastiskt men den stora markförlusten i starten blev förödande! Den som tror på min saga får göra som jag och strecka 2 Järvsöodin, 5Sippson,8 Fender, 11Smedheim Solan och 15 Tangen Haap tillsammans med 12 Månprinsen!

Avd 5

Ett öppet lopp där jag tycker 2 Yrr är överstreckat och ute på aningen för kort distans. 9 Global Undicided har bäst kapacitet men är osäker som få. Jag tror på 6 Special Major som är snabb ut och kan spurta bra. Hästen såg enormt fin ut från spets vid lätt seger senast och för två starter sedan knäppte han Selmer I H. 7 Luxury Brodda ska jag ha med till låg spelprocent. Den är tillräckligt bra för att vinna från dödens och streckad på 2%. MUMS!

Avd 6

Här kommer min andra spik. 2 Walkie Talkie står helt perfekt inne i loppet (tillägg vid 275k) och bör ha bra chans att komma till ledningen tidigt i loppet. Sedan tror jag inte att det finns någon som tar sig förbi henne och trots att Per Linderoth endast har 10% i segerstatistik och är en kraftigt övervärderad kusk måste jag spika den här. Jag noterar också att hästen startat barfota 5 raka starter men jag är ändå inne på att den här är lika bra som tilläggshästarna och det ska vara mycket god segerchans! Garderar ni loppet är det hästarna 10-13 som gäller !

Avd 7

Här kommer loppet vi ska tjäna pengar på eftersom spelarkåren verkar ha tagit fram cykeln och är ute och vinglar ordentligt på fyllan i vinterföre och snålblåst!! Hallå?? Jag såg 4 Magnifik Brodde senast när han bara lekte sig till vinst på 11,5 med full spänst över mål. Den här hästen är ständigt underskattad och jag tror att Samu Sundquist bara bombar till spets och fångar upp favoriten utvändigt och sedan är det bara att gå till utbetalningsluckan. Har storfavoriterna radat upp sig hittills under dagen blir det till att ta betalt på Dagens dubbel och jag avslutar v75 med att ha den här som en del utav ett mycket starkt och roligt lås. Den andra hästen är nr 7 Forecast. Jag vet faktiskt inte vad som hänt med den här kusen de senaste starterna och maken till toppform är sällan skådad. För två starter sedan vann han mot High Glider med halva upploppet och nu senast var det en bortkörning av värsta sorten då Örjan missbedömde Mountain Cleaver som hann undan precis. Upp i klass, hårt emot, svårt spår. Örjan kanske till och med backar men är han påläst så styr han framåt och hittar ner bakom Weekend Fun i andra utvändigt och då vill jag gärna se den här 5% aren spela ut speeden sista biten. Hur bra Forecast egentligen är får vi svar på och tvillingen 4,7 lär betala en bra slant! 9 Disco Volante och 11 Erik Sting må vara bra men de sitter på beskedligt avstånd när mållinjen passeras. Ruskigt bra DD spel och vi provar även en tvilling med lagom insats! Jag trodde Magnifik skulle bli storfavorit och när jag ser 11% på strecken slår jag frivolter i ren eufori!!

Spikar:

Avd 3 nr 3 Zenit Brick

Avd 6 nr 2 Walkie Talkie

Starka tvåhästarslås:

Avd 2 nr 4 Tsar Brodde och 6 Budets Lasse

Avd 7 nr 4 Magnifik Brodde och 7 Forecast

Miljonhästar med segerchans:

avd 1 nr 11 Importedfromdetroit

avd 4 nr 8 Fender

avd 5 nr 7 Luxury Brodde

Avd 7 nr 7 Forecast

Veckans kassako:

avd 7 nr 4 Magnifik Brodde som spelas på DD, Tvilling

Förra veckan blev det inte mycket glitter om man följde mina tips så jag hoppas på snabb revanch den här veckan och önskar alla en trevlig andra adventshelg och hoppas med detta att jag kan fylla på er julklappskassa med lite extra kosing!

Lycka till, och glöm inte att på v75 gäller

Endast den flitige belönas/ Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Jägersro 1 December

V75 Jägersro 1 December

Jackpot 32 miljoner och det är första helgen där samtliga hästar måste ha skor på hovarna. En omgång jag har brottats ordentligt då det var svårt att komma fram till en stabil spik. De största favoriterna den här gången är kapacitetsmässigt överlägsna men inte att lita på och därför blir det svårtippat. Jag har i alla fall kommit fram till följande:

Avd 1

Jag spikade nr 2 That`s Art när han startade senast på Halmstad och gissa om det flög svordomar när han galopperade med segern klar! Jag tror mycket på honom imorgon och det kan vara rätt att spika i inledningen och ta ett ordentligt brottargrepp på de övriga spelarna den här svåra omgången. Jag har dock en spaning i det här loppet och det skulle vara riktigt retligt att åka på nr 6 Sweet on You som jag tycker ser riktigt fin ut och det ser ut som att det här blir en riktigt bra häst framöver. Springspår nu och tänk om Ulf väljer att testa i ledningen? Jag tror det kan räcka långt då. Bakspåren känns överskattade här och det är inte lätt att ta 20 meter på Jägersro trots att det är ett relativt litet fält så står jag över dessa helt. Jag kan möjligen tänka mig att strecka 3 Stoletheshow men då måste värmningen vara bättre än senast och då var han ju chanslös mot min tipsetta. Jag gillar dock hästen och han kanske får ett fegstreck!

Avd 2

precis just i det här ögonblicket kom det upp en oerhört intressant strykning på nr 1. Detta innebär att favoriten nr 2 Master Hill får innespår och jag tror inte att han kan hålla upp någon ledning då han gör ett lite småtrögt intryck. Han vann förra starten från rygg ledaren och varför ska den här hästen bara gå ut och vinna på v75? det blir hissen rakt ner i källaren och vi streckar många hästar i det här loppet. 4 Edio känns orimligt lite streckad och var riktigt bra senast och 8 Blue Mustache tänker jag ha med fast han torskade i ledning senast och borde vunnit. 2% är för lite på den här fina hästen. Personligen tänker jag också hålla tummarna för amatören Erika Persson som gör debut på v75 både som kusk, tränare och ägare och det är jäkligt häftigt att en så liten amatörtränare med 2 hästar i stallet (skall ej förväxlas med utrycket, har inga hästar i stallet)  kan tävla på högsta nivå. Det blir inget streck för Mary den här gången men en sympatitumme att det går bra för ekipaget!

Avd 3

Jobbigt lopp tycker jag. Mitt resonemang är följande, 1 Illuminati är totalt överlägsen kapacitetsmässigt och startar över perfekt distans med ganska klent v75 motstånd. Jag hittar inte något riktigt bra motbud som jag tror kan vinna loppet. Jag borde alltså spika favoriten och gå vidare? Förra gången hästen hade spår 1 fick han ta starthjälp för att överhuvudtaget komma runt i volten och trots att springspåren missade så hade han ingen chans att svara upp ledningen. Nu tror jag inte det spelar någon roll att han hamnar sist mot det här gänget men 58% på en häst som lika gärna kan stå åt fel håll i starten och som dessutom ibland uppträder minst sagt knepigt. Det finns bara inte att spika en sån här pålle! Han får vara hur bra som helst och vinna med 100 meter, jag tänker gardera! 9 Rajah Silvio imponerade på Eskilstuna och trots att 2 The Real Star inte gjort ett rätt de tre senaste starterna så finns det kapacitet. Sista strecket blir på 6 Invincible H.C som kanske kan komma till spets och hålla undan länge! 4 hästar känns ok och även om storfavoriten skulle vinna har jag inte streckat bort mig fullständigt.

Avd 4

Roligt lopp med många luringar. Att 3 Bythebook skulle bli storfavorit trodde jag inte innan kvalet men jisses vad bra han var då. Jag kommer inte att håna de som spikar men här finns det otroligt mycket godsaker i strecklistan. 7 Alien Kronos pratar ingen om och när han tog ner Djuses kanon Galinna Am på valla tänkte jag att det här är en riktig stjärna. Att han inte gick förbi Global Adventure senast tackar jag för då många väljer bort honom den här gången. Hur länge håller 5 Grande Diva Sisu från spets? 2% är alldeles för lite på den här fina hästen och den som vill sitta ensam med 7 rätt kan ju strecka 11 Master of Trix som visade enorm fart och tog 40-50 meter på Global Adventure sista 800 metrarna senast efter en galopp. Tänk om den här 0% aren kommer flygande vid staketet på lördag? 2 Global Adventure ska självklart streckas också och jag betalar för 4 Aetos Kronos.

Avd 5

Nr 7 Gustafsson rankar jag etta i det här loppet men hästen är van att tävla barfota och jag tror att det blir tävling i det här loppet. Full sula runt om på Jägersro och jag streckar hästarna 1 till och med 7. Roligaste strecket tycker jag 2 Lightning Photo är som är blixtsnabb ut, har perfekt läge och trivs på sprint. 1% är ju löjligt lågt och den finns med på min kupong i alla fall. 4 New Star Power är också helt bortglömd.

Avd 6

Jag var länge inne på att  2 Linus Boy skulle få överta ledningen av våldsamt startsnabba 4 Waffle Cone. Adrian och hemmaplan gör dock att det finns en chans att den gode Adrian får välbekant hybris och tar emot med varma servetter. Därför blir det inte spik på Linus. Som tur är tittade jag länge i lopparkivet och här hittade jag dragens mammas brorsas lillasysters kompis. Jag trodde 10 Olle Rols hade gjort sitt på travbanan efter alla galopper i somras och tänkte, vad trist att han inte blev den stjärna man hoppades. Debuten senast efter nästan ett halvår skvallrade om något helt annat och den här kan bara torska om Ingves ramlar ur sulkyn när han lyfter benet i segergesten. Jag spikar Olle Rolls trots bakspår och Jägersro med motiveringen att jag måste ta den här innan alla fattar hur bra den är igen!

Avd 7

Den här gulddivisionen vimlar inte av värlsstjärnor och favoriten i sista garderas alltid! Det är som bekant huvudregel nr 1 i travskolan. Jag tror och hoppas på ett riktigt vilda västern lopp eftersom 1,2,5,6 är startkatapulter och säkert vill hitta till innerspår och kanske köras i spets. Sedan kommer Adrian med morgonstånd och nykammad bröstkorg och kör mot ledning inför ögonen på sin nyvunna kärlek och det slutar troligen i trötta hästar över upploppet. 9 Monark Newman får vara lite bättre än senast om han ska vinna men jag tror att det kan vara så den här gången. Kapacitet finns, lugn start och stark till slut 4%?? Jag fattar ingenting!! Andra roliga streck som känns helt felstreckade är 3 Probo O.P som gjorde ett jättelopp senast efter ett alldeles för tufft upplägg av kusken och sedan spurtade ju 12 Turno di Azzurra betydligt fortare än favoriten 4 Jairo i förra starten. Spår 12 ska väl inte gå men 2% är ju sanslöst lite på en häst i absolut toppform.

Spikar:

Avd 6 nr 10 Olle Rols

Tänkbara Spikar :

Avd 1 nr 2 That`s Art

Avd  5 nr 7 Gustafsson

Spelvärda skrällar:

Avd 2 nr 5 Edio

Avd 4 nr 7 Alien Kronos

Avd 5 nr 2 Lightning photo och 4 New Star Power

Avd 7 nr 9 Monark Newman, 3 Probo O.P och 12 Turno di Azzurra

Hissen ner i källaren:

avd 1 , hästarna på 20 meter tillägg

avd 2 nr Master Hill

avd 7 nr 4 Jairo

Glöm inte att många lopp vinns från ledningen på Jägersro och att alla hästar måste ha skor på hovarna varför det kan vara bra att kolla en extra gång ifall hästen du tänker spika gör bäst lopp när den springer barfota. Jag brukar alltid ha ett extra öga på hästar från stall Kolgjini när det vankas trav på Jägersro då de alltid brukar vara extra iordningställt på hemmaplan,  men just nu är det motsatsen till toppform från ladorna i Vomb. Så har jag i och för sig tänkt många gånger och Kolgjinis brukar alltid ha en förmåga att resa sig så jag blir inte förvånad om de vinner ändå med någon häst jag inte ens visste att den startade!

Lycka till och glöm aldrig att:

Endast den flitige belönas/ Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Solvalla 24 November

Äntligen….

Vilken oerhört intressant omgång med många jämna lopp och med flera ”chanslösa” favoriter vilket gör att peppen är enorm inför dessa finaler på hemmabanan Valla. Jag har varit på travbanan vid ett flertal tillfällen på senare tid och nu tänker jag ta betalt för vad jag sett. Det går att läsa sig till mycket när det gäller trav. Det finns mängder av tips att lyssna på men det finns ingenting som slår när man själv varit ute på banorna och sett hästarna mötas i loppen och med egna ögon bevittnat intrycket på hästen i värmning och när bara lyser form om hästen. DEN ska jag lira nästa gång… Trav är helt överlägset live ute på banan, det är bara synd att så få har fattat det.

Är det då en slump att både  min bombspik och ett av mina bästa drag i omgången har samma ståtliga farsa i form av en viss Maharajah? Detta måste helt enkelt vara ett tecken på att det är min omgång? Häng med från början..

Avd 1

Mitt förstastreck i det här loppet är streckad på 2%!! Vad i hela fridens namn? Visst, jag fattar att det krävs en perfekt smygare men har folk inte tv? eller är atg.se avstängt? 9 Höwings Star gjorde ett sylvasst upplopp senast och tog på både Digital Ink och Queer Fish hela vägen in mot mål. Nappa Scar och Beu Mec blev ifrånsprugna då. Den här får ni inte missa att strecka imorgon! 1 Very Kronos lär sitta fast i säcken eller fela så blir det ingen lucka för Höwings så kan i princip vem som helst vinna. 7 Zoko Lane får också plats på mitt system då 1% är skrattretande bra på den! Jag kommer inte att betala för 10 Handsome Brad som verkar vara på väg ner i form!

Avd 2

Intrycket på 9 Caligula senast var att det här är en häst utöver det vanliga. Han vann i princip okörd på en 14 tid över lång distans och såg helt obrukad ut när han skar mållinjen. Bakspår är det som kan sabba för honom men jag tycker att detta är en bra spik och jag ser att spelprocenten sjunker ju närmare v75 start vi kommer, trevligt! 5Cobbys Olifant imponerade senast och garderar man känns den given. Om Uhrberg hittar till ledningen blir det inte lätt att besegra den här starke herren. Ni som tar många får inte glömma 8 Esteban S.T där Sören menar att han vunnit senast utan en störning i sista kurvan. Det här är en kapabel rackare men vart ska han hamna från bricka 8? Det krävs mängder med tur men ramlar en sån här in får vi betalt därefter!

Avd 3

Intrycket på Maharajahsonen 3 Eldorado B när han gick 12,1 från spår 12 i försöket till Breeders finalen på Solvalla  var något alldeles extra. Hans-Owes hästar har en tendens att inte riktigt få det erkännande de är värda och spelprocenten är låg med tanke på att det är toppform och absolut smaskläge! Inte släpper väl den gode Hans-Owe här? Jag vill se ett finurligt leende och rosenröda kinder vända upp och mottaga folkets jubel (nåväl)  efter att ha stångat ut favoriten och spårat runt om! Håll igång Hans-Owe! 9 Enterprise tycker jag kördes alldeles för passivt senast men kanske kan det ha varit för att detta lopp fanns i åtanke. Given på kupongen om man inte spikar. 6 Zack Zoomer gör egentligen bara bra lopp och den måste man ha respekt för. Jag tror det kan kosta för mycket om han ska laddas och ta sig förbi Eldorado och till över 50% är det här en kall favorit för mig. Jag kanske får skrämselhicka när jag väl lämnar in och fegstreckar men då ska jag ställa mig i skamvrån när den här ger sig sista biten! 12 High Glider är bra men spår 12 och Örjan är lika kallt som drivisen på Grönland. Han lär sitta kvar i kön?

Avd 4

Ni vet när man öppnar startlistan och ser en SPIK på en gång och man bryr sig överhuvud taget inte om hur strecklistan ser ut? Inte? Det kan jag berätta, för den känslan fick jag när jag såg Queen of Sand i listan. På Eskilstuna körde Christoffer upp och satte tryck på ledande Chacha Sisu för att sedan släppa ifrån sig positionen utvändigt denne. Sedan fastnade han med rubbet och fick luckan försent. Intrycket på hästen var magnifikt och den här får ni gardera om ni vill. Jag kommer bara vara nervös i starten för får Söderkvist iväg den här drottningen felfritt är det över. Jag vet att 13 Eva I.H var grym mot In toto Sund och Co och 12 Ile Saint Louis ser ju helt oslagbar ut när man tittar på senaste starterna men jag tror att voltstart och 20 meter tillägg är faktorer som gör att de bara får se röven på Söderkvist blänkande dotter till Maharajah. Spik på allt!

Avd 5

Det här loppet stänger vi på tre hästar! 5 Heart of Steel har varit oerhört bra och jag tror att han krossar 1 Lexington Hall även från dödens. 6 Global Unprotected gjorde mig ordentligt besviken senast då han inte klev förbi 3 Radagast när jag hade spikat honom och det sved ordentligt i plånboken då. Han får en ny chans men risken är att han hamnar snett i början och jag tror mer på Untersteiner i det här loppet. Jag streckar även 3 Radagast eftersom det troligen vankas ett perfekt lopp i tredje ytter och den här kan spurta sylvasst. Det såg vi inte minst senast!

Avd 6

Två hästar eller spik?

12 Propulsion är kanske världens bästa häst men i det här fallet måste jag lyssna på tränaren och ta i beaktning att det är spår 12 och Örjan Kihlström. Ni kanske minns det där med Grönland och Is? Det låter absolut inte som att det blir ett offensivt upplägg och den här gången måste jag avstå att strecka Redèns värsting. Det måste bara bli för långt fram och när jag pratar om spik eller två hästar är det 5 Nadal Broline och möjligen 4 On track Piraten som får plats på min kupong. Löpningsförloppet kommer att avgöra och kommer Nadal till spets måste det bara vara dags den här gången? Den här killen är inte seriös tänker ni? Dårskap ligger nära genialitet och när man spelar v75 måste man våga gå lite snåriga stigar och hur mycket man än gillar en häst kan det vara rätt att avstå när spelprocenten är helt orimlig mot den chans jag bedömer att hästen har. 12 Propulsion duschar vi denna gång! v75 måste göras perfekt och utrymme för både livrem och hängslen lämnas inte!

Avd 7

Jultomten kommer tidigt i år! Jag läser att 1 Global Trust blir jättefavorit här! Jag hittar inget lopp där hästen är tillräckligt snabb ut för att försvara innern och Jorma får helt enkelt dra i högertömmen och försöka hitta ut bakom 2 Celebrity Lane som är blixt ur startblocken. Jag är inne på att någon av 4 Espirit Sisu eller 5 Roheryn får överta och här finns det sedan mängder av tänkbara scenarion och godsaker i strecklistan. 7 Hawk Cliff och Ural kan ibland allt och 10 Track Angle och 11 Milliondollarhyme är streckade på 3%! Som sagt, jultomten är här! Strecka på i sista för här finns förutsättningar för en bra julklapp!

Spikar:

avd 4 nr 2 Queen of Sand

Spikförslag:

avd 2 nr 9 Caligula

avd 3 nr 3 Eldorado B

Avd 6 nr 5 Nadal Broline

Stormvarningar:

avd 1 nr 9 Höwings Star

avd 3 nr 9 Enterprise

avd 6 nr 4 On Track Piraten

avd 7 nr 11 Milliondollarrhyme

Drivis på Grönland:

avd 3 nr 6 Zack Zoomer

avd 6 nr 12 Propulsion

avd 7 nr 1 Global Trust

Känns nästan märkligt att kalla dessa topphästar för kalla favoriter men v75 måste göras perfekt och som vanligt gäller..

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Bjerke 17 November

Den här veckan var jag helt inne på att avstå från att göra någon djupare analys och ta en omgång paus, då det är mycket norska hästar som jag inte sett och som dessutom är svåra att få något riktigt grepp om. Dessa utländska omgångar är inte direkt en personlig favorit. Förra veckan var det ju travfest på Eskilstuna och det går knappast att skryta med tipsen trots att jag var påläst upp över öronen. Jag hade både skjorta och byxor på att Nadal Broline skulle vinna men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att Björn Goop är för jävla överlägsen på att få loppen dit han vill. Nadal var grym och det blev en hedersam förlust… Som jag avskyr dessa hedersamma förluster! Urk..

Vad är det som har fått mig att ändra mig och vilja kliva in på toton imorgon? Norrmännen har sin värsting Ferrari B.R i första avdelningen och dessutom Lionel i Guld och dessa båda blir kraftigt överspelade så det är bara att försöka roffa åt sig lite av baggarnas kulor den här gången då jag inte tror att någon av dessa vinner!

Avd 1

2 Västerbo Exact satt fast med rubbet senast och hade Uhrberg valt dödens är jag inne på att han plockat ner Dear Friend sista biten. Inte fasen åker Uhrberg till Norge för att sitta fast igen utan det låter som det är spets som gäller. Det återstår väl att se vad som händer om det Norska monstret åker upp och spänner blicken i ledaren men vi lirar på att han svarar och plockar även med 4 Hickothepooh, 6 Linus Boy och 6 Sir Q.C som håller farten om det blir mjölksyra på övriga.

Avd 2

Här ser det ut som att 3 Velvatter blir favorit och om jag inte ser fel så står det 2600 meter autostart. Ett treårigt sto från USA ska alltså vinna det här loppet? Jag säger schas och tar med 2 Worrywart med Björn Goop upp. 5 Tokarev ser ut som en rejäl krabat och 6 Stand by Ken har vunnit på ett bra sätt på slutet. tre hästar räcker långt.

Avd 3

Här spikar vi 5 Global Trustworthy! Herrejisses vad fin han var i comebacken och den här grabben kan vinna från alla positioner. Självklart har jag respekt för en häst som Lionel men han har varit ute i vida världen och kajkat runt och måste väl försvara de norska färgerna när v75 kommer till byn? Jag var på Solvalla när han löpte dött lopp med Charrua Forlan så hur han ska plocka ner Global Trustworthy från utvändigt läge övergår mitt förstånd. Klart att det oroar lite att halvgalne Broberg har beordrat Goop att köra 2 Spitcam Jubb i ledningen men i mitt badkar är det 4 Donatomite som spetsar och släpper till Jorma och sedan är det Möcke Pra i som ljuder i högtalarsystemet i segerintervjun! SPIK!

Avd 4

Det här loppet är vidöppet och jag tänker ge starka 3 Moliere en chans till trots att han svek mig på Jägersro efter ett alldeles för tufft lopp. Jag tar med 6 hästar till och det behöver faktiskt inte vara fel att måla dit samtliga hästar här. Det får plånboken avgöra. 1-6 och nummer 12 i första hand blir det för mig!

Avd 5

Här är det relativt jämnt på strecken och jag har hittat mitt bästa drag i omgången som jag tycker går ner i klass och jag kommer spika på allt!! 3 Tropicana Ås bara vinner det här loppet. Hästen gick fortast av alla upploppet ner senast från omöjligt läge och var trea bakom Global Trust och Espirit Sisu. Jag har verkligen blivit imponerad av 1 Normandie Royal men den fick ge sig mot Majett senast och det andra motbudet 5Happy Steel fick tag i Navy Blue i sista starten. Med all respekt, Tropicana går ner i klass och det här måste vara min bästa vinnare sedan jag började skriva på den här sidan! Jag häller upp min juice och spetsar till den med någon stärkande innan jag i full eufori skriker in min SPIK SPIK SPIIIIIIIIIK!!!

Avd 6:

4 Vainquer R.P gjorde ett otroligt lopp på Eskilstuna och travade 12.0 full väg från omöjligt läge. Perfect Spirit och Selmer I H är inte med i startlistan men ett sånt jättelopp bara 6 dagar innan detta oroar lite faktiskt. Det kan slita en del att tömma sig så och när han nu ser ut att bli ganska stor favorit blir det gardering. Jag spelar 3 Seven And Seven som jag tror är vass trots att han såg ganska blöt ut på valla. 5 Enterprise som är ojämn men kan kuta om han har vaknat på rätt sida. 9 Giveitgasandgoo har slagit både Jairo och Generaal Bianco och är streckad på löjliga 15%. Tur att spelarkåren är glömska för den här var favorit i svenska gulddivisionen för inte alls länge sedan och det känns som om jag hittat en riktigt gammal fin klocka som stått och dammat på vinden. Bara putsa av dammet och gå till banken och lösa in stålarna!

Avd 7

Här tror jag ju egentligen att 2 Promo Kemp med Björn Goop är en riktigt stark vinnare. Jag tänker inte bryta mot en av travbibelns viktigaste kapitel att inte spika favoriten i sista loppet! Det blir ingen höjning alls på värdet om den här vinner och faktum är att han inte gått något speciellt förut i Norge. Det måste bli syn här och 3 Masterglide som är hård och tål elaka lopp ska med. En sådan som 8 Floris Baldwin har säkert inte toppform men den här har ju ruskig kapacitet och 2% är ju SLURP! 11 Flashing Boko skriker Norrmännen om så den åker med och 1 Smevikens Cruiser har ett fint läge och blir farlig om den får lucka till slut!

Spikar:

Avd 3 nr 5 Global Trustworthy

Avd 5 nr 3 Tropicana Ås

Omgångens streckfynd:

Avd 1 alla utom favoriten.

Avd 4 nr 3 Moliere

Avd 6 nr 9 Giveitgasandgo

Omgångens Lusekoftor ( överstreckade norska hästar)

Avd 1 nr 3 Ferrari B.R

Avd 2 nr 3 Velvatter

Avd 3 nr  10 Lionel

Till sist vill jag bara reflektera över hur det såg ut på Eskilstuna i helgen då jag var på plats bägge dagarna för att njuta av travet. För mig var Söndagen självklart höjdpunkten och att stå vid staketet och se Conrads Rödluva dundra runt fältet eller Perfect Sprit sida vid sida med Selmer I H skära mållinjen i princip samtidigt är obeskrivligt häftigt. Problemet är bara att det var helt tomt på Söndagen. Det som lockade folk var miljonerna på Lördagen med vidöppna fält, halvdan klass i loppen och oerhört svårtippat. Fullt i restaurangen, fullt på uteserveringen med spelgäng som tjoade och tjöt när deras vinnare klippte linjen först. Det slog mig att det är spelet mer än sporten som lockar folk nuförtiden och det behöver jag nog tänka på när jag skäller som en bandhund på Skarplöth och co för alla jackpotts och jättepotter de försöker skapa.

På Eskilstuna lördag såg jag ungdomar som partajade, spelgäng som vi hjälpte att visa hur man såg förväntad utdelning om deras häst vann nästa lopp och ny publik. Det är inte som förr när jag växte upp på E- läktaren bredvid gubbgänget som tävlade om vem som kunde sätta vinnaren med de högsta oddset och då det var en sport att vänta så länge som möjligt för att se så mycket som möjligt av provstarten att man faktiskt ganska ofta missade att lägga sitt spel. Det var köer till luckan!

Skarplöth är väl medveten om vad som lockar marknaden och försöker såklart möta ungdomarnas behov som nätcasinon och annat tjafs där de får för sig att man ska bli mångmiljonär på några sekunder av. Det tror jag vi behöver inse. Sedan behöver han ju inte reta upp folk med korkade uttalanden om att ”han inte delar uppfattningen att hemsidan har problem” . Men jag tror inte folk ska gapa på honom att göra travet mer attraktivt. Där måste nog andra göra en större del. Han får hjälpa till med att ändra tillbaka till 14:30 så ska jag sluta skälla och förstå att han driver sitt företag med sina mål.

Travbanorna däremot, MÅSTE börja jobba mot ny publik. Att komma ut och mötas av plaststolar, helt kall totohall från DDR och i princip obefintlig spelservice kommer aldrig att få ny publik till banorna. Går jag på bio kan jag se en kass rulle för jag sitter skönt och har det bra med min gigantiska kartong popcorn. På travet blir jag ju rånad bara jag sätter min fot om jag vill äta och dricka och dessutom ofta i en miljö som gjort sitt för många år sedan. Går det sedan dåligt på liret vill jag aldrig mer tillbaka. Det måste bli modernare på travbanan. Korvmojen på Eskilstuna hade en handskriven skylt att man endast kunde betala med kontanter! Vad är det frågan om? Kutar vi baklänges? Det finns hur mycket som helst att skriva i ämnet och hoppas verkligen att det kommer bli lönt att investera på banorna för annars blir det nog ingen vändning. Och har man upplevt travets publikfester vet man att det är få saker som toppar den härliga atmosfären och pulsen..

Nåväl, det var lite annat! Nu önskar jag lycka till på liret och glöm inte att:

Endast den Flitige Belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

V75 Eskilstuna 10 november

Äntligen är vi framme vid Lördagen som alla travspelare sett fram emot en tid nu. Vissa har väntat och hållt inne sina insatser i ren frustration över att ATG lagt pengar på hög, medans andra har gnetat på, för att fylla på Jackpotten . Det råder såklart en spelhysteri utan dess like bland travfolket och 120 miljoner räcker ju till att försörja sig ett tag om man säger så!

Frågan är väl om vi någonsin har sett en mer svårlöst v75 omgång än denna? Jag hör många som pratar om att det är en ”rolig” omgång och min första tanke är egentligen, Rolig? Den ser ju tamejfan helt olöslig ut!!

Nåväl, nu slutar vi med svamlet och kastar oss över denna delikata V75 gåta:

Avd 1:

Tänk om jag visste ifall 10 Claude Debussy skulle sköta sig och trava hela loppet. Då hade jag spikat utan att blinka eftersom den gjorde processen kort med bland annat Handsome Brad i senaste starten. Men att spika och åka på en galopp  i första avdelningen när det är jättepott är lika tilltalande som att bada i Bällstaån på julafton. Vi streckar 1 Messiah som kan komma till ledning, 8 Jejje Palema som spurtat jättebra på slutet och mitt absoluta måstestreck är nr 3 Copitex. Träffar Jörgen rätt i volten och kommer till spets är det här loppet över och vi har inlett med en 4 procentare! Jag fyller möjligen på med några hästar till här men det kan man ju göra efter eget tycke och storlek på plånbok.

Avd 2:

Här tar vi tuschpennan och stryker bort framspåren direkt. Tillägg kommer bra på dem direkt och jag rankar 6 Kabanoss som första häst. 15 Great King Wine är ju egentligen bästa hästen men lär få dra tåget i tredjespår. Jag är inte alls säker på att det är rätt melodi och hittar 8 Mellby Ess och 7 Lady Zappa som fynd. Emma Smedeby ska alltså vinna V75 första gången hon provar det och dessutom på hemmabanan Eskilstuna denna storhelg? Va fasen vilken travsaga det vore i så fall!  Jag kan inte blunda för spurtstarke 13Blue Star Champion som gick ett våldsamt upplopp senast och han kanske kan rygga Great King och speeda vet vi att han kan. Sedan måste jag gnugga mig i ögonen ordentligt.

10 Maintanability har blivit streckfavorit och jag kastar mig in i arkivet för att kolla varför? Oskar J Andersson är ju för jäkla bra i dessa lopp och jag hörde att tränaren var väldigt uppåt efter värmningen senast men snälla någon? Favorit på v75 för att han vann ett 10 tusen kr lopp på Eskilstuna näst senast och följde med flocken i mål senast? Nääää.. Schas!

Avd 3:

Här hittar jag omgången bästa spik i 9 Nadal Broline. Jag har kollat både en och tre gånger på de senaste avslutningarna och konstaterar att han tar enormt på favoriten 2 Makethemark näst senast och spurtade  lika bra senast. Han vann den här helgen förra året och då var det Cruzado de la Noche och On Track Piraten som fick se sig besegrade. 4 Zenit Brick verkar på väg uppåt och är ju en riktig hårding att knäcka men kollar man noga så ser man att West Wing gick ett snabbare upplopp senast så prestationen kanske såg bättre ut än vad det var och åtminstone jag tror att Nadal har prickat formen bättre! Spik!

Makethemark och Milligan School är ingenting för mig den här gången utan dem får Harry Boy strecka!

Avd 4:

6 Topspin har blivit stor streckfavorit och den här tror jag noll och ingenting på. Tredjepar invändigt senast och hängde med pliktskyldigt när luckan kom. Visst att Goop brukar kunna jaga in det mesta men det här ska inte gå!Ca 17 tror jag den här kan i spets och då behöver bara pappa Untersteiner se till att ha vridit på i tid, för faktum är att 14 Veronibrukar möta Vamp Kronos och co och har helt annan fart än övriga här. Eftersom den har dragit sämsta läget tänker jag strecka på ordentligt och glöm ej 2 Supreme Face som Reijo pratat gott om och hittar han spets med den är det mycket bra vinstchans. 7 Kiss me Tooma gick jättebra senast och de här sistnämnda 4% arna rankar jag som klart bättre än favoriten. Jag får väl lyssna påBjörnkollen imorgon och se om jag är helt ute och cyklar här innan jag lämnar in utan storfavoriten.

Avd 5:

Här hittade jag till sist min andra spik i omgången och jag kunde knappt somna igår för jag blev så uppspelt när jag insåg att den här är ju helt klar! Jag pratar naturligtvis om 8 Logo Light som visat absolut toppform och bara dundrade runt fältet i tredjespår på Solvalla senast och han möter väl inte bättre hästar nu? Per Lennartsson fick prova att sitta upp senast och det verkar som de fann varandra direkt och trots spår 8 i voltstart lämnar jag den här ensam på kupongen! Untersteiner verkar inte tro på sin karamell. Jorma lär bomba mot spets med formlöse Bo C och Goop ger säkert inte bort något med Jula Extreme men jag tror JonasMobergs 3 Global Skipper är värst emot och lämnar jag in en top7 tar jag även med 10 och 12 som jag absolut tror är med där framme. Hur som, när dimröken lagt sig och 2640 meter är avklarat ska Per och Logo Light ha hittat ett sätt att vara först över mållinjen. Så är det bara!

Avd 6:

3 Espirit Sisu har imponerat enormt på mig och har både bra läge och kusk och den här var jag inne på att lämna ensam. Sedan såg jag 12 Vischio Holz i startlistan och noterar att folk verkar helt ha glömt bort att han näst senast såg ut som en svart Panter när han swishade runt bland annat Athos Racetrots att han stod 20 meter bakom denne och sedan bara försvann han i horisonten.  7Milliondollarryhme är också något utöver det vanliga och har fartresurser som duger ända upp i Gulddivisionen vad det lider. Fredde B och spår 7 kanske inte är ett vinnande koncept men jag tror på mirakel och streckar i alla fall. 5 Stonewashd Diamant lär hamna sist och han rundar inte dessa. Jag tar också bort  betrodde 1 Doctor Doxey Zenzeftersom jag inte tror han kan hålla upp någon ledning och alla hästar kan man helt enkelt inte betala för.

Ett bra trehästarslås!

Avd 7:

1 Dont mind me blir storfavorit och min tolkning är att detta blir många bolags ”nödspik”! Visst, jag såg honom i somras som en tiger från ledningen men nu är det höst. Är medeldistans och höstrusk verkligen den här jänkarens melodi? Om 6 Speedy Foxy Vicane gör om senaste prestationen måste den ha toppchans men startar ju tätt och det var ett ruskigt lopp den gick förra veckan. Jag vurmade ju för 2 Dartagnan Sisu förra veckan och när han nu fick spår 2 är det dags! Fast med rubbet två lopp i rad, kapacitet så det räcker och blir över och streckad på 3%!! Halleluja…  Untersteiner far och son åker med på systemet och jag tror mest på Isor Håleryd som jag tror är riktigt på gång!

Spikar:

Avd 3 nr 9 Nadal Broline

Avd 5 nr 8 Logo Light

Spelvärda lågprocentare:

Avd 1 nr 3 Copitex 4%

Avd 4 nr 2 Supreme Face 3% och 14 Veroni 5%

Avd 6 nr 12 Vischio Holz 3%

Avd 7 nr 2 Dartagnan Sisu

Dessa slänger jag framför Bussen:

Avd 2 nr 10 Maintanability

Avd 3 nr 2 Makethemark

Avd 4 nr 6 Topspin

Avd 6 nr 1Doctor Doxey Zenz

Avd 7 nr 1 Dont mind me

Jag kommer att befinna mig på Eskilstuna dessa bägge V75 dagar då travresa med tillhörande festligheter är bokat sedan länge. Det var ödets ironi att det skulle krocka med AIKs guldmatch i Kalmar men ser ni någon som hoppar upp och ner mellan loppen på söndag lär det bara vara jag som håller på att krypa ur skinnet…

Eftersom jag såg Breeders kvalen på plats på Solvalla kunde jag konstatera att Rödluvan såg magnifik ut och det är bara A sweet dance som kan hota om hon får lite draghjälp. I övrigt gladde jag mig åt att Dibaba såg underbar ut igen och min mordspik denna omgång blir Dream Knight Palema i avd 5 som spetsar och leder runt om mot betydligt billigare hästar än den mött på slutet!

Väl mött på Eskilstuna och kom ihåg att :

Endast den flitige belönas / Daniel Widell

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd